- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Igen, így van ahogy írod.
"ami jelentősen nőveli a teljesítményt csak hát micsoda???" - Egyrészt erre azt mondanám, hogy pl 3D cache. Másrészt van AI, vannak mérnökök, sok millió dollár, majd kitalálnak valamit, ami könnyen lehet, hogy utólag pont olyan triviális megoldásnak fog tűnni, mint pl a magszám növelés.
-
KROK640
nagyúr
Na, örömmel látom, hogy akkor nem csak én vagyok ezzel így, hogy már ezt a millió Lake-t régen nem tudom követni. Én már sok-sok éve (kb a 2nd gen óta) csak a gen számokat figyelem, és a szerint különböztetem meg őket.
De sajnos ez sem a legjobb megoldás, mert a gen-ek is sokszor keverednek, van olyan generáció amiben háromféle lake van. -
KROK640
nagyúr
Én sem tervezek vízre váltani, már csak azért sem, mert nem akarok súlyos 50-100 ezreket vízhűtésre locsolni, plusz akkor a jelenlegi házamnak is mennie kellene, szóval nem lenne olcsó ...
Ugyanakkor hasonlót már láttunk a P4-es korszak végén, amikor a Pentium 570J már 3800MHZ-es alapórajellel jött ki, és már eléggé látszott, hogy az irány nem lesz tartható. Mi jött utána? Pentium D meg Core 2 Duo. Most is reménykedek valami hasonlóban. Persze lehet, hogy lesz addig az intelnek 2-3-4 nehéz éve, de legfeljebb addig AMD-t veszünk
Én amúgyis mindig azt vettem amelyiket épp jobbnak találtam, nincs bennem márkahűség. Ezen soraimat jelenleg egy Intel 10400F-es konfigról írom, itt van mellettem egy 12400F-s konfig, és a polcon egy I7 6900K, (lent egy Athlon XP és egy C2D), de most AMD-t vennék. Alacsonyabb budgettel 7500F, magasabbal 9800X3D-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest