- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Rimuru #15823 üzenetére
Már csak ezért sem szoktam még VBA-ban sem használni a Goto-t, csak a Resume Next-et. De ezt itt már leírtam(2. bekezdés).
-
válasz
Rimuru #14693 üzenetére
Nyugi, én is csak azért néztem utána, mert írtad, hogy jövőre.
A legutolsó infóm nekem az volt, hogy megszavazták évekkel ezelőtt, de csak javaslat lett belőle, és az egyes tahországokon múlik, hogy bevezetik-e, és senkit nem érdekelt annyira, hogy törvénybe iktassa. És persze ez egy mindent vagy semmit kérdés, hiszen abból lenne a legnagyobb káosz, ha bizonyos EUs országokban így lenne másikakban meg úgy. -
Na, pl. Clojure-ben be akarsz olvasni egy (nem tulsagosan nagy) fajlt, es sztringkent vissza akarod adni a fajl tartalmat az elejetol egy meghatarozott karakterig -- legyen mondjuk a fajl d:/test.txt, a fajl tartalma
a b c d e f
g h i j k
es az 'e' betu elotti reszt szeretned sztringkent:(first (clojure.string/split (slurp "d:/test.txt") #"d"))
Ha nagy a fajl, es lazy modon szeretned, akkor mutatom azt is.
Oppi: ez pl. itt az egesz program, ugy ahogy van. Nem hiszem, hogy annyira olvashatatlan, a zarojeleket megszokja a szem. Az infix notacio meg a tobbi ilyesmi is csak megszokas kerdese.
-
inf3rno
nagyúr
Hát én úgy tudom, hogy csak párhuzamosított dolgoknál concurrency megakadályozására jobb többé-kevésbé a funkcionális programozás. Jól jöhet, ha többszálú kódot akarsz írni mondjuk java-ban. De ilyen téren tényleg nincs sok tapasztalatom, js világból jövök event loopból, elkényeztettek, nem nekem való az osztott memória, és hasonló nyalánkságok. :-) Java-s ismerősöm szerint magával a lisp-el nem sokat érsz, kis nyelv, a nagyobb nyelvekre írt adaptációi (ha ez a megfelelő szó), pl a clojure viszont annál piacképesebb. (Többet példát nem is tudok felsorolni, hehe.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest