Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz btraven #21039 üzenetére

De, a kódírást az AI megcsinálja, amit a köreinkben "coding monkey" emberek pötyügtek ezerrel, kb 20x olyan gyorsan gépel mint bárki
    De neked kell elmondani mit szeretnél.
    Pl legutóbb kellett egy mini plugin WP-hez, egy extra funkcióra, nem akartam plugint telepíteni hozzá, mert a termékkör 0,1%-hoz kellett a funkció. Pontosan leírtam mi kell, és kb 30mp alatt 300sort kitolt, és működik. ennyi idő alatt a loopokat nem találom meg a developer guideban, melyikre hol kell ráépülni.
    Ezt megcsinálja.

De a promptoláshoz is kell ész, és az nem annyi, hogy "Próbáltam ezt a chatgpt-ét, csinált egy kis crpg-t, kérdezte legyen benne 3D falak, mondom legyen, erre módosította de úgy hogy minden egyebet, például csatát kihagyott belőle. Hát most ezt nekem kell összeraknom? De akkor meg már értenem kellene a programozáshoz."

Pontosan, lépésről lépésre le kell írnod mit szeretnél, és összerakjalegyártatod a térképet, legyártatod az elemeket (nyilván itt már tudni kell milyen motorra gyártasz, nem ugyanannyi munka), legyártatod a karaktereket, ezeket sorban tolod lépésről lépésre a forrásodba, legyártatod a mozgásokat, mozgás szabályokat (ki merre hogyan mehet), kitalálod hogyan legyen csata, mi irányítsa a játékosokat, stb
    2-3 hét alatt lehet egy jól működő játékod.

Szintén tökéletesen alkalmas szövegekben, vagy jsonben szabályokat keresni, feldolgozó scripteket írni, kód manipulációra, ellenőrzésre, optimalizálásra.
    De még mindig, nem gondolatolvasó, feladat végrehajtó

Új hozzászólás Aktív témák