Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
"A nagy baj, hogy nem egyértelmű, mi lenne itt a helyes megoldás. A példádnál maradva: január 31-éhez egy hónapot adva mit vársz? Februárt? De hiszen ott nincs 31-e, ha meg a 28-át adod vissza, akkor nem egy hónapot adtál hozzá. Március? De hiszen én csak egy hónapot akartam hozzáadni."
Ebben igazad van, hogy nem egyértelmű, mégis én a MySQL-féle dátumkalkulációit sokkal értelmesebbnek találom a PHP-énál (legalábbis ilyen intervallumos számítgatásoknál többször kapom az általam elvárt eredményt, még ha az általam elvárt eredményt is lehet nyugodtan vitatni), ahol a SELECT DATE_ADD('2001-01-31',INTERVAL 1 MONTH); query eredménye éppen 2001-02-28 lesz - végül is ez is vehetjük úgy, hogy egy hónap hozzáadása, csak épp február hónap napjainak számát adtuk hozzá.
Számomra az kevésbé tűnik logikusnak, hogy január 31-hez hozzáadva egy hónapot kijön március 3-a, de igazad van abban, hogy itt nincs "logikus" megoldás, DE mivel a hónap napjainak száma folyton eltér az adott hónaptól függően, ezért szerintem az sem tartozik a jó megoldások közé, hogy az egy hónap az feltétlenül 30 nap. Nincs jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nyomtató topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Új Redmi Note 15 Pro 5G 256/8GB Blue
- Új Redmi Note 15 5G 128/6GB Black
- RYZEN 5 9600x - XFX RX 9060XT 16GB - 2x16GB DDR5 6000MHz CL32(A-Die) - 1,25TB SSD - NZXT KRAKEN
- Apple iPad Pro 12.9 2nd gen 2017 wifi + cellular 256GB eladó! 0 ciklus! Karcmentes!
- i5-9400F / 16GB DDR4 / RX480 8GB / 240GB SSD + 500GB HDD
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Számomra az kevésbé tűnik logikusnak, hogy január 31-hez hozzáadva egy hónapot kijön március 3-a, de igazad van abban, hogy itt nincs "logikus" megoldás, DE mivel a hónap napjainak száma folyton eltér az adott hónaptól függően, ezért szerintem az sem tartozik a jó megoldások közé, hogy az egy hónap az feltétlenül 30 nap. Nincs jó megoldás.