Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    Hogyaza! De eltűntem...még szerencse, hogy mától próbálok leszokni a munkáról. :DDD így volt időm visszaolvasni.

    (#46135) ßrainiac - ha a kuplung benyomása nélkül (járó motornál) jobb vagy bal oldalra eltolod a kart hangosodik? Ha igen, akkor a további lépések kihagyhatók. Ha nem, akkor told valamelyik fokozat felé a kart lassan. Nem kell a fokozatig tolni, csak elé (1-2, 5-6, 5-R). Ha így sem hangosodik, hanem stagnál, akkor vagy valami nagyon szét van (természetesen a hangerősségtől és a váltó rángásától is függ) vagy még bírja egy darabig.
    Nálam több mint egy éve megy úgy egy váltó, hogy enyhe remegés mellett (szemmel nem látható, csak érezhető) halkan kopog üresben. A szerviz cseréltette volna az elején, de még kitartok. A felújítás nálam már rizikós, mert az 5. irányába húzva felerősödik úgy a kopogás, hogy a halottat is felébreszti. Bontás után adtak volna pontos árat, de gyors számolással kiszerelés, bontás, összeszerelés, visszarakás és valami tengely (hosszanti vagy kinyomó vagy miszösz) és annak csapágyainak cseréje többe kerülne, mintha vennék egy bontott, jó váltót. Amikor felújított váltót kerestem, egy év garival, munkadíjjal kaptam olyan ajánlatot, mint az elnagyolt javítási ajánlat. Annyi, hogy cseredarabos a felújított váltó.

    Emlegettétek a parkolóban a szomszédos autót amortizáló "kollégákat". Kedd reggelre megnyomták a Torpedó bal hátsó sarkát. A friss mosásnak köszönhetően remekül törik a fény a lökkösön. (tegnap néztük át tüzetesebben) Egy tenyérnyi területen megrogyott (visszaugrott a műanyag a helyére, de hullámos), 4-5 csíkba hiányzik a festék, egy helyen pedig repedt a műanyag :O .
    "Szerencsémre" hétfő éjszaka kinéztem az ablakon, így tudom ki parkolt mögém. Reggelre pedig a közvetlen szomszédom állt mögöttem. Előbbi egy ajudi A4 kombi, utóbbi egy maruti. A marutit tudtam megnézni, azon nem láttam nyomokat elsőre, de még azt is megnézem tüzetesebben. Az A4-et még nem sikerült szemléznem, de "helyi" lakó, így ami késik, nem múlik, csak keljek korábban mint ő vagy érjek időben haza.
    Szerintetek? Ha megvan beszélgessek el vele vagy szó/kérdés nélkül egyenlítsek? Feljelentésnek van értelme?

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák