Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MostaPista

tag

válasz King Unique #1645 üzenetére

Mivel ilyet meg soha nem csinaltam, otleteltem, es bar erre is gondoltam, de elvetettem, mert tulsagosan bonyolultnak talaltam.

Szoval, adott a gep C meghajtoval es nehany egyeb, rejtett particioval, ezt kell lementeni egy masodik meghajtora, ami az "image fajl" biztonsagos tarolasara fog szolgalni de ugy, hogy a harmadik meghajtonak megfeleloen legyen az elso meghajton levo C meghajto nevu particio lecsokkentve pontosan akkora meretre, hogy az osszes particio raferjen.

Macriumot hasznaltam, de nagyon nem emlekszem, hogy lenne olyan lehetoseg, hogy megmondjam neki, hogy az elso meghajtorol mentest a masodikra a harmadik meghajto merete alapjan vegezze el.

A buktatot tovabbra is abban latom, hogy a C nevu particiot radikalisan le tudom csokkenteni, de az uj meghajton nem fogja a teljes helyet kitolteni es akkor az utolso, rejtett particio utan vagy lesz egy szabad, particionalatlan resz, vagy egy ujabb particio, es akkor a gyari mar megint nem az utolso particio.

Vagy esetlen nem olyan nagyon fontos, hogy a rejtett particiok utan ne legyen szabad hely?

Meg azt tartanam a legjobb megoldasnak, hogy a menteskor a C particiot minimalisra zsugoritom, a felszabadult, particionalatlan reszt nem mentem, es akkor van egy biztos image fajl, aminel lehet tudni, hogy csak ennel kicsinel nagyobb meretu meghajtora lehet visszamenteni. A visszamentesnel pedig meg kell mondani, hogy a C particiot annyira novelje meg, hogy kitoltse a szabad helyet, es akkor ez egy univerzalis megoldas lehet.

Új hozzászólás Aktív témák