Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben2
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Az, hogy a nagyker nem ad el direktben a végfelhasználóknak nem a rendszer természetéből adódik, hanem mert jól tudja, hogy ha direktben is értékesít, akkor elveszíti viszonteladóit. A gyakorlatban a futár ugyanúgy a nagyker raktárból viszi ki címre a cuccot, mintha maga a nagyker adta volna el.
A kisker is kiszolgálja a neppereket fejenként 6 darab PS4-el, pedig jól tudja, hogy nem az az egyszem sárgadzsekis fog az összessel játszani. De a csávó állandó vevő és ha a bolt nem ad el neki ennyit, akkor elmegy máshoz. Ezzel szemben ha Gipsz Jakabnak nem jut PS4, akkor a bolt Gipsz Jakabot veszti el, aki a következő pár évben amúgy sem vett volna tőlük kb. semmit.
A kereskedelem lényege a nettó haszonlesés, felesleges etikai alapon csemegézni a szereplők között.
A kisker plusz lépcső, de szentesíthető? Miért? Mert hozzáad a folyamathoz?
A garanciával reflexből küldenek a gyártóhoz, a legjobb esetben visszaadják a vételárat, raktáron nincs nekik, kiírják, hogy "rögtön elérhető", majd "beszerzés alatt" státusz napokig.
De ez nem csak a kiskerre igaz, hanem kb. minden gazdasági szereplőre. Egy bróker az árutőzsdén, aki jó időben vett háromszáz tonna búzát majd adta el fél percen belül 0.005% haszonnal, az mit ad a folyamathoz?
Az áruk és a szolgáltatások N+1 kereskedelmi csatornán jutnak el a céljukhoz és ha valami része a kereskedelmi láncnak, akkor arra valahol valakinek szüksége van, különben... meglepetés... nem lenne része a kereskedelmi láncnak.A nepper (és semmiképpen sem én) mit ad a folyamathoz? Kiszolgál egy réteget, akinek a pénz másodlagos, az idő meg nem. Anno a dvd korszakban volt sztori olyan bróker hülyegyerekről, aki elszalajtott valakit Londonba, hogy megvegye neki a PS játékot csak azért, hogy elmondhassa magáról, hogy neki a kiadás napján már megvolt.
Az ilyeneket nem érdekli, ha dupla áron vesznek meg valamit, neki azonnal kell és hajlandó is megfizetni.
Valójában nem a nepperek tolják fel az árat, hanem a vevőik, a nepper csak közvetítő, ahogyan az embercsempészek és a drogdílerek is.
A keresleti piac egy zéró összegű játék. Ha valaki megveszi, akkor másnak nem jut. Ha valakinek több pénze van az átlagnál (és hajlandó is arra költeni), akkor az átlagnál előbb fog több ramhoz, jobb vga-hoz vagy játék konzolhoz jutni. Hogy nagykertől, kiskertől, neppertől az a végeredmény szempontjából mindegy, mert a kereslet tolja fel az árat, nem a közvetítő. -
Tin
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
"Gyanúsan nagyon véded a neppereket"
Biztos, hogy le akarunk menni fogyaték-szintre? Arra próbálnám felhívni a figyelmet, hogy a brüsszelezés-szintű acsarkodás egy alapvetően szakmai fórumon színvonal alatti. Ez a drágulás mindenkinek jó, és most a VGA gyártók is azt mondják, hogy ne csak 200€-val dráguljon a lapjuk a RAM áremelés miatt, amit meg a RAM-gyártók zsebelnek be, hanem akkor emelnek ők is egyet az áron, és jusson nekik is a haszonból. Meg majd szépen mindenkinek.
Közben a "pórnép" meg majd mutogat egymásra, és szerencsétlen neppereket akarja keresztre feszíteni azért, mert a gyártók átverik? Ahogy a forint-árfolyamért meg az ország problémáiért is tetszőleges európai városok és gyíkemberek a felelősek?
Amit most látsz, az a bő két évtizede tartó, egyre kapzsibb és egyre durvább lerablása az embereknek. A dotcom-bukta után jött a TIA, és az emberek engedték, ahogy benyelték a lakáshitel-válság következményeit, majd a pandémia következményeit, a háború következményeit, és be fogják a szabadrablást is. Ha nincs erkölcs, csak a pénz számít, akkor legalább azt fel kellene ismerni, hogy itt nem egymással kellene harcolni, hanem összefogni. Ja, de tudom: VGA meg RAM kell, és a multik láthatatlanok, de a sárgedzsekis neppert "le kőne tartóztatni mer külföldi ügynök".
Srácok.... értitek?
-
zacci
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
"Egyébként az én meglátásom pedig az, hogy igen, a gyártók okozzák a kis készletet és a hiányt, az ő felelősségük ez a kialakult helyzet, és kicsit sem lepne meg ha kiderülne, hogy ez egy tervezett hiány a nagyobb haszonért."
Azt ertsd meg, hogy nem a gyartok okozzak a hianyt, hanem az AI orultek vasaroljak fel kis tulzassal a teljes gyartoi kapacitast. A gyarto meg kalmar es annak adja el a ramot, nandot, aki tobbet fizet erte. Igy nem marad a lakossagnak. Akkor most mi legyen ? Epitsenek tobb gyarat ? Miert is ? Egy AI lufi miatt ?
Tudod mennyibe kerul es mennyi idobe telik egy uj gyar felepitese ? Mire felepul az AI lufi mar ki is pukkant."Sajnos jelenleg tömegek kezdenek úgy lenni, hogy akkor már nem mozgatja őket a PC fejleszés, meg elhalasztják; és minél tovább tart ez a mesterséges válság, annál kisebb az esélye, hogy a piac visszaáll valaha a régi szintre."
Miert ne allna vissza ? A mai vilagban nem tudsz meglenni gepek nelkul. Max. majd nem ultra-n jatszol a legujabb jatekkal. Na bumm. kb. senkit nem erdekel. A gyartokat meg foleg nem. Neki kell az uj Ferrari es ha az az ara, hogy nalad nem megy Ultran az akarmilyen game, akkor hidd el mar reg dontott a sorsodrol.
Sokkal nagyobb problemanak latom az emberi hulyeseget. Mindenki AI lazban eg, azt hiszik ettol lesznek qrva okosak es a ceguk aranybanyava valik. Egyik partnerunk tokeletes pelda erre. Kell az AI, kell uj szerver! Ok, mit szeretnetek az AI-val megoldani ? Milyen szervert szeretnetek ? Hat azt nem tudjuk, de kell. Ok. Idiot....Most meg szivnak majd, mert kb. 50 kliens gepbe kell a win11 miatt ramot venni ki tudja hanyszoros aron. Egyelore nem hogy profitalnanak az Ai-bol, hanem egyenesen szivnak miatta. De Ai az kell mert lattam ket eloadast es Gemini meg lofaxkarika. Fogalma nincs az egeszrol. Es ilyenek vezetnek egy autoszerelo uzemet...
-
Tin
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
"gyorsan felvásárolják"
Bárki megteheti. Ha hiány van, gyorsnak kell lenni. Hiány pedig nem a nepperektől van. A gyártóknak az érdeke, hogy hiány legyen, ok verik fel az árakat, nekik mindegy, hogy az a kis készlet a nepperek vagy a valódi felhasználók zsebében köt ki. A lényeg a kis készlet.
A multik vernek át, és a szerencsétlen neppereken akarjátok leverni?
-
-
D55
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Azt kéne, hogy aki (akár vállalkozás, akár SZJA-t bevalló magánszemély használtcikk kereskedő) nem rendelkezik a gyártó vagy forgalmazó által tanusított hivatalos viszonteladói igazolással (nem szerződés, csak egy szimpla igazolás), az a tételenként a minimálbér összegét meghaladó értéket képviselő és a beszerzést követő 180 napon belül újraértékesített termék hozzáadott árrése után 100%-os spekulatív ÁFA kulcsot köteles fizetni. És persze felvenni 60-80 embert a NAV-hoz, akikből 15 oda lenne ragasztva a székbe a monitor elé a hirdetéseket nézni, a többi meg járná az országot "személyes átvétel" céljából.
(A lényeg mindig, hogy ésszerű módon kell meghúzni a határokat, a becsületes szereplőket minél inkább élni hagyva, ám az azt még így is átlépőkkel már nem igen finomkodva. Ha egy törvény nagyvonalú és elnéző, akkor ott nincs igen mentség az azt mégis megsértők számára. Szerintem ennek mentén lehet a következetességnek legjobban nyomatékot adni.)
#1068:
Egyrészt csak olcsóbban és drágábban. Ott pedig botrányosan el vagy tévedve, hogy önmagában ez lenne a lényege és így a szimpla nyerészkedés a kereskedőknak alanyi joga lenne. Azért a haszonkulcsért ugyanis becsülettel megdolgoznak azzal, hogy:
- intézik a logisztikát
- azonnal elérhető HELYI KÉSZLETET tartanak fent
- megválaszolják a vásárló 26 féle idegesítő kérdését (lehetőleg kedvesen és műmosoly helyett valódi türelemmel)
- elősegítik a nyilvánosságot a kínálatról és az árakról való tájékozódásban
- intézik a jótállásból fakadó mindenféle esetleges teendőket is -
Baltazár123
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
a nav elvileg bünteti, van talán 600e forint a határ vagy lehet azóta emelték, amennyit adóbevallás és adózás nélkül lehet forgalmazni és én szinte biztos vagyok abban, hogy a raklapos eladó nem adózott abban az évben
A vaterán, amikor kezdtek megqrvulni az eladók és egyre több lett a nepper, akkor egymást felnyomkodták. Meg akkoriban lehetett még névtelenül is bejelentést tenni a NAV-nak, akik csak fogták és letöltötték, hogy mondjuk a terminátor45 felhasználó milyen alkatrészeket és milyen értékben adott el 1 év alatt
Utána meg vagy csináltak próbavásárlást vagy felszólították a vaterát, hogy adja ki a felhasználó adatait. Nem tudom pontosan hogyan csinálták, de elég gyorsan megszűnt a lehetőség, hogy a tranzakció történetet le lehessen kérni. Egymást elkezdték a nepperek felnyomkodni és egy nav vizsgálat pont jó is volt a konkurrencia végleges vagy hosszú időre történő kiütésére.
De visszasírom én a normális használtpiacot, amikor a használt termék jellemzően nem neppereken keresztül jutott el a végfelhasználóhoz. Most jól árazott terméket szinte lehetetlen elvinni, mert a nepper akár 10e forint haszonért is elviszi előlem.
a vga para idején nem találtam meg a képet a fél raklapnyi vga-ról, de itt van még egy híresség, a híres sárga dzsekis nepper a 2019-es nagy alza kuponozás idejéből. Szépen megcsapolta az alza konzol készletét, többször is látták ott és mindig nagy mennyiséget vitt. Én csak saját használatra kuponoztam, de voltak, akik már akkor is nyomták a biznicet ezerrel
a híres sárga dzsekis
[link] -
Apollyon
Korrektor
válasz
KROK640
üzenetére
Az FX egy elég nagy bukta volt, és ha nem jött volna a Ryzen, akkor intel még mindig tik-takolna, és kb. a 8 magos 16 szálas intel i9 lenne még mindig a csúcs.
Szóval szerencsére helyreállt a rend, de FX-et már tényleg ne ajánljunk senkinek, max, ha a teljes konfig ingyen van. -
Baltazár123
őstag
nekem rossz emlék, egy giga 660ti pusztult el a kriptó mánia közepén
egyik reggel nem adott képet és gyorsan vennem kellett egy 105ti-t, már pontosan nem emlékszem mennyiért, de 50-60 körül volt, egy kevés megmaradt garival. "erős" kártyának volt hirdetve, ami már akkor is durva túlzás volt
-
Tin
veterán
Szép. Nekem ma vitték el a dec. 23-án leszállított Crucial Pro Overclocking 2x16GB 6400Mhz CL32 bontatlan kitem 340€-ért, ami pont ennyi pénz, csak éppen ez egy kategóriával komolyabb és vadi új ram. És nem tolongtak érte, mondjuk én csak személyes átvétellel voltam hajlandó eladni. És mielőtt bárki megvádol: 50€ "hasznom" volt rajta. Igazából úgy voltam vele, hogy ha ennyiért sem viszik el, akkor inkább visszaküldöm. De ahogy látom, sokan akarnak minden lomon keresni

#974 zacci: szerintem nincs. Azért árazzák be ezeket ennyire magasra, hogy tolják felfelé az árat, és valaki a "feléért" elvigye majd akkor, amikor már nagyon kifogy a piac. Most még azért a használtpiacon van sok RAM, némi árverseny is. De szerintem most még nem érdemes eladni, max azt, amire az embernek biztosan nem lesz szüksége.
-
Varázslóó
őstag
Ez sajnos így lesz. Ezek a régi ram àraknak hello... És a régebbi széria DDR4 is felzárkózik hozzà majd. DDR3 is emelkedni fog de csak mert mindennek az alap àra magasabb lesz. Egy DDR3 2133mhz / 2400Mhz ram se annyival lassabb mint egy DDR4. Mert ott is 2400mhz től kezdődik.

-
arabus
addikt
Nem akarják,viszont egy db 8gb-os szerver modul 350 euró áron eladható.
Ami azt jelenti hogy egy 48gb-os sima memória ára jelenleg 2100 euró.
Tehát az lesz mostmár hogy egy ilyen kit 1 millió ft lesz.Pont most olvastam hogy Japánban megindult a vga-k ára felfelé.
Innentől kb.2-3 hét és az is lő. -
Tin
veterán
De, bárki megteheti, mert nem kell előre fizetni, de ezt is elmondtam már itt hetekkel ezelőtt: [link] és itt a 18 kit rendelés után is: [link]
Teljesen traszparens voltam, próbáltam segíteni az akciókkal, és aki kérte, annak privátban szóltam, ha volt valami akció. Te meg nem is olvastad, amit írtam, csak kötekedni meg kritizálni akartál. Ezért szóltam, hogy ezt ne.
-
Tin
veterán
Nem értetted meg, hogy a helyzet kényszerítette ki a sok rendelést, és nem fordítva. És nem csak nálam, hanem sok-sok hozzám hasonló, egyszerű vásárlónál. Önmagában a nyerészkedők nem tudtak volna ekkora árfelhajtást elérni. De erről írtam már korábban is, többször. Olvass is néha írás helyett.
Ezt a "még nekem is sok" dolgot pedig engedd el, kérlek.
-
Tin
veterán
Hogy nem kell ez a vádaskodás. A RAM-probléma nem miattam van, de már hetekkel ezelőtt is leírtam, hogy pont az olyanok miatt gerjesztődik, amit éppen nem én idéztem elő, hanem a gyártók és a kereskedők, amikor a karácsonyi bevásárlási hajrában szándékosan pánikot keltettek, és felnyomták az árakat. Erre reagáltam én, de ezt is leírtam már százszor. Mit kellene tennem a jó áron megrendelt kitekkel, mondjam le őket, hogy az Amazon eladja teljes áron?
Nézd meg ezt:
Ma került készletre nekik, pár nap alatt kiszállítják, 398€-ért. Én november 21-én rendeltem meg ezt, 135€-t fizettem érte. Tegnap este jött az email, hogy feladták, ma ki is szállították. Küldjem vissza, hogy eladják az enyémet is 398€-ért? Vagy adjam el valakinek 135€-ért, aki totál nem követte le a szitut, csak az ölébe hullik egy szuperolcsó RAM, és aztán eladja busás haszonnal? Na, te mit tennél?
A brüsszelezés amúgy a felelősséghárítás szinonímája, nem gondoltam, hogy ezt el kell magyarázni.
#747 hevepapa: véleményed lehet, de nem a másikról, hanem a témákról. Ha a másikat véleményezed, azt személyeskedésnek hívják. Ezt kerüld a jövőben, kérlek. Ott a Facebook, ott engedik, itt nem. Én pedig nem akarok folyton szólni érte, mert nem vagyunk gyerekek már.
-
Tin
veterán
Ez még mindig nem a Facebook, ahol ez a személyeskedés megengedett, szóval vegyél vissza, légy olyan kedves, és ez @hevepapának is szól. Itt nem egymást véleményezzük, nem egymás zsebében turkálunk, és a saját nyomorunkért nem "Brüsszelt" okoljuk.
Azt meg már fentebb elmondták mások is, hogy ha olcsón adom el a RAM-ot, akkor meg az fog keresni rajta, aki megveszi. Tényleg túl kéne lépni a scalperezésen, már csak azért is, mert a boltok is az olcsón vett, de visszatartott készletet árulják ki 3-4x-es áron, dögre keresve magukat. Az, hogy én keresek néhány száz eurót fél év alatt utánajárással és azzal, hogy közben áll benne a pénzem, az hadd legyen az én dolgom. Mondtam, csinálhatod te is.
Egyszerűbb lenne elfogadni, hogy ezt a lufit a gyártók fújták fel, és itt most mindenkit megszivattak. Engem is, mivel a komponensek ára nem lesz olcsóbb.
-
Baltazár123
őstag
-
HUN_Sector
őstag
2x16GB Corsair CL16 3200Mhz még most is van alzán 67890ft-ért.
[link]
Valószínűleg az utolsó lélektani beszálló. De az általad írt szuper ár félek nem tér vissza.Néztem ma egy streamert, aki felvázolt három állapotot.
1. AI lufi kipukkad
2. AI piac mérete a mostanin állandósul (nem tudsz nagyobb tömegeknek eladni AI-t)
3. AI piac hasít tovább (a számok jelenleg ezt támasztják alá)Nem néz ki túl fényesen a jövő
-
hevepapa
őstag
Hagyd rá, a scalperek mindig tudnak indokot arra amit csinálnak. Közben az ő manővereik is hozzátesznek az áremelkedéshez. Persze az ő 10-100-as rendeléseik magukban nem jelentősek, de ha a világon van 10ezer ilyen kispályás scalper akkor az már simán lehet milliós megrendelés - ami már tétel bármelyik forgalmazónak - aminek szimpla haszonszerzés a célja xyz "ideológiába" felöltöztetve. Ilyen a világ.
-
Tin
veterán
Ezt már kibeszéltük. Ha karácsonyra KELL, és a piacon NINCS normális áron, akkor megpróbálok szerezni. November 17-től kezdve bújtam a netet, és rendeltem jó áron előrerendelésben RAM-okat, miközben tudtam, hogy csomó rendelést lemondanak. Majdnem 1 hónap telt el az első rendeléstől, amire szerdán megjött az első kit, és közben 18 rendelést adtam le. Szerda óta amúgy már nem is rendeltem többet, mert minek.
Viszont azóta megjött még 2 rendelés. Most akkor mondjak le mindent, hogy az Amazon kaszáljon rajta? Mert az már nem fog segíteni a RAM árakon. Legyen Bezosnak legközelebb még fényesebb esküvője, ezúttal egy másik egzotikus városban, vagy esetleg járjak én egy kicsit jól, ha már napi 1 órákat és pénzt beleöltem abba, hogy legyen olcsóbban RAM-om?
Ennyit arról, hogy mi a nyerészkedés, és mi nem. Az egész szitu nem lett volna, ha a Samsung nem terjeszti el, hogy ők bizony árat emelnek, és a média meg az influenszerek nem keltenek pánikot, amire ráugrik az összes kereskedő, és bespájzol/árat emel.
Én komolyan gáznak tartom, hogy már nem te vagy az első, aki konkrétan nyerészkedőnek hív, miközben előtted is nyitva áll a lehetőség, és csak ebbe a topikba másoltam már pár valódi akciót én is.
-
ben2
tag
"Sajnos azóta kb mindenhol kiirják hogy az árváltozás joga fenntartva"
Mert a törvény megengedi.
Egy supermaketben is annyiért kell adniuk az árut, amennyiért ki van írva. Nem tagadhatják meg az eladást vagy emelhetik az árat a pénztárnál. Ha rajtuk múlna ők is fenntartanák az árváltoztatás jogát, csak egy üzlet belső szabályzata nem írhatja felül a törvényt. Na ugyanezt kellene alkalmazni a webshopokra is. Ráadásul nem is lenne nehéz. Ha pár próbavásárlás után a nyakukba vernének pár tízmilliós bírságot, a gagyerák webshopok háromnegyede pár hónapon belül földbe állna és letisztulna a piac. -
ddekany
nagyúr
Mint másik helyen már mondtam, ha van mögötte egy valós ok, hogy túl kevés gyártókapacitás maradt a zsíros AI szerver megrendelések mellett, akkor max. kicsit később történt volna ugyan ez. De meglátjuk amúgy, milyen lesz a következő év, és ha így marad vagy romlik, azt aztán tényleg nehéz lenne cikkekre ráfogni.
-
Tin
veterán
De igazából nem kell. Még mindig nem igazán kell átlagos netezős/office gépbe 8GB RAM felett, csak ha tényleg kapja a terhelést. Az SSD-vel elmegy a pagefile-al gond nélkül. Nem hasít, de nem is az az igény.
Sok ember gépében üresen áll a fele RAM, mert olcsó. Most majd nem fogják megvenni.
-
Tin
veterán
Dehogy. Szerintem office szintű gép elkaristol ma is 8GB RAM-al, a cégnél sokaknak még annyi van a gépében, nincs vele gond.
Otthoninak 16GB elég lehet, alatta én sem ajánlanám. Komolyabb használatnál pedig nem mennék 32GB alá.
Viszont ha ennyire drága a RAM, akkor a 32GB helyett esetleg 24GB lesz, vagy szimplán csak maradnak 32GB-on 64GB helyett. De ami még nagyobb szelet, az a céges piac, ami esetleg ajövőben megelégszik továbbra is a 8GB-ak a 16GB helyett.
-
Tin
veterán
Meg sokan mások is így tesznek. Szerintem sok gépben a RAM fele nagyjából feleslegesen csücsül, mert olcsó, na most igazából ez a "felesleges" fog átkerülni a szerverekbe azáltal, hogy megdrágulnak a ramok, így az emberek kevesebbet vesznek.
Szerintem most egyszerre minden összejött, és attól szálltak el így az árak. Olyan árakat linkeltek itt, amiket kétlem, hogy sokan kifizetnének, érdemesebb lenne megnézni, hogy az eladási görbe hogy alakul, mert valószínűleg a földbe áll.
A fent említett okok miatt elég valószínű, hogy a RAM árak tartósan magasabban lesznek, de én nehezen tudom elképzelni, hogy a mostani szint fog bebetonozódni. Inkább olyan +50%, ami még mindig rengeteg, de azért az már tolerálható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Erosen kopog

Azért a cpu tesztek nem értenek veled egyet. És én sem, hisz van másik gép. De nyilván kinek mire kell.
Amire nekem kell, jó. Az rgb-s vackok meg temun elkelnek. Ennyi.