Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
-
durkonorbi
tag
Nem , sajnos ez a menüpont ez én biosomban nincs benne ...
Nekem igy néz ki a főmenü:
[link]
és mellette van az általam jól ismert és használt
fr/voltage controll:
[link]
Szal szerintem nincs ilyen benne ... legalábbis nem láttam ...
De ehhez használható windowsos progi akkor nincs is?
Amugy akkor rendben, értem, az FSB plussz proci a fontosabb ....
-
durkonorbi
tag
Hali ... köszi, kb. ilyesmire gyanakodtam én is, bár még mindig nem tom az egzakt választ a kérdésre ...
de lényegében akkor az FSB a fontosabb .... ugye?
A számértékeket ne vedd készpénznek .... azért irtam, hogy nagyjából....
egyébként ez szerintem a memory copy sebessége volt ha jól emlékszem, de ebben sem vagyok biztos (everest elég friss, a pro verzio, de nem a legujabb, persze a gép sem ..
)
Az alaplap ez: [link]
Sajnos a biosban nem találtam ilyen beállítási lehetőséget ... -
durkonorbi
tag
Illetve lenne még egy ehhez valamelyest kapcsolodó kérdésem: a biosomban nem találtam sajnos beéllítási lehetőséget arra, hogy a memória időzítéseit manulásan beirogathassam, hanem csak azt tudom beállítani, hogy auto/manual -ban 1:1-ben vagy osztva számoljon a már ismert módon ... akkor valószínűleg az én biosom nem támogatja ezt a funkciót ... tudom esetleg valamilyen win alatt futó programmal ezt változtatni, állítgatni, vagy marad amit ''a gép kiad'' ? A rendszer nagy vonalakban: 3 Ghz Northwood D1 stepping (jelenleg 3,6-ig próbáltam 1,525-ről 1,6000-ra emelt fesszel, ott jó volt, ha a memó 398-on megy, de pl. ha 3,4-en megy a proci akkor a memók ugye 1:1-ben már rosszabb időzítésekkel dolgoznak, és a mem olvasás, másolás sebessége vissza esik, nagyságrendileg mondjuk 3200-ról 2800-ra ... ), Gigabyte 8IPE1000G alaplap (nincs ráirva, hogy melyik rev.x.x de a biost rev3-assal frissitettem.... és jó lett, tehát az lehet ...
) 2*256 MB kingston value 400-as ram megy dualban a gépben.
[Szerkesztve] -
durkonorbi
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot - jó sokat - és én is húzom a procim, 3GHZ-es northwood proci (D1 malay) ... a kérdésem a köv lenne: mivel érek el érezhetően (tehát a mindennapi használatban részt vevő progik, játékok stb. nem renderelés, meg divx kódolásra gondolok) nagyobb sebességet: ha az FSB magasabb nagyobb késleltetésekkel vagy kicsit alacsonyabb FSB de jobb időzítésekkel??? Vagy másként: a mindennapi életben a gép sebességében mi az érzhetően jobb: (az everest alapján mért) magassabb memória irásolvasásmásolás értékek, vagy pedig a magasabb FSB, de alacsonyabbak a fenti mutatók???
Előre is köszi a választ!
Üdv:
Norbi
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós kamerák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Jogász topik
- Akvarisztika
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem igy néz ki a főmenü:
fr/voltage controll: