Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zarbi
tag
Üdv!
Van egy p4 631-es procim, ami alapjáraton 3ghz.
Sikerült felhúznom 3,78ghz-re, de csak a PCIE frekvenciával együtt.
Tehát CPU fsb 252 míg PCIE freki 115. Azt mondják 115 még nem tesz kárt a dolgokban de ennél feljebb nem is szabad tovább menni. Ha csak Cpu fsb-t húzom de pcie frekit hagyom 115-ön, akkor nem hajlandó tovább huzatni magát, míg ha szinkronban húzom akkor igen de ugye akkor nagyobb PCIE freki. Egyébként ha pcie frekit hagyom 100-on és csak a cpu fsb-t húzom egyből 252-re, úgy se indul el.
Tehát a kérdés adott: hogy tudnám még jobban húzni a procit, úgy hogy a PCIE nem kap 115 mhz-nél többet.
Az alaplapom asrock conroe1333-d667 (tudom nem a legjobb, de erre futotta ). Ha valaki tudja, hogy a biosban hol tudnék több voltot adni a procinak megmondhatná mert akármennyire kerestem nem találtam. -
Zarbi
tag
Köszi! Hát ez szomorú.
Azóta kicsit teszteltem még a procit és sikerült szinkron nélkül felhúznom 258 fsb-re PCIE maradt tehét 115mhz.
Szerintem még van bőven tartalék a prociban, de ezt már csak fesz emelésel lehetne előcsalni. Nem tom sokat számít-e, de a proci hőmérséklet alapjáraton kb 37fok és hajtás közben is csak alulról súrolja az 50 fokot, szal elég alacsony.
Valakinek valami ötlet, hogy hogy emeljek feszt?[ Szerkesztve ]
-
Zarbi
tag
Nah senkinek nincs ötlete, hogy emeljek feszt a procimban? Sajnos a BIOS-ban nincs rá lehetőségem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest