- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Megjelent az Opera 9 Beta! [link]
Pánikra semmi ok, a fenti verzió a 8371-es build, ami azonos a legutóbbi (általam fentebb 9b RC1-ként aposztrofált) verzióval."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz [HUN]Tyson #1105 üzenetére
Igen, kivéve, amikor nem . Egyszer volt, hogy másfél hét után jött, néha meg pl. szerdán (is), noha általában pénteken szokták kiadni.
Opera 9 beta változásai a 8.54-hez képest: [link]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Mindegy... Célszerű a fő telepítési könyvtárba tenni. Aztán Tools -> Preferences -> General fül. Legalul a Language-nál: Details..., majd legfölül megmutatod neki a letöltött nyelvi file-t.
RedAnt: Jól láttad, hogy nem kompatibilis, mert folyamatosan állogatják/változtatják.
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nézegetve egy másik oldalon az Opera 9 bétájának megjelenéséről szóló cikket, az illusztrációk között az alábbi screenshootot találtam: [link]. Amin megakadt a szemem, az a címsávban jobb oldalt található csillag. Ez a korábbi verziókban a könyvjelzőként való elmentésre szolgált, de a 9-esben (legjobb tudomásom szerint) nem volt megtalálható. A kérdés, hogy akkor hogy kerül oda megint? Visszarakták? A highlight funkció alapján ez valóban a 9-es verzióról készült kép, nem csak ''illusztráció''. Be lehet valahol kapcsolni ezt a funkciót (nem igazán találtam ilyen beállítási lehetőséget)?
Érdekesség, amit a changelogban találtam: Ha a küldendő e-mail-nek nincs kitöltve a tárgy mezője, akkor elküldéskor figyelmeztet. Milyen figyelmesek .
-
cousin333
addikt
Új Opera weekly, build 8393: [link]
Eddig egy komoly újítást találtam, a widgetek kezelése drasztikusan megváltozott (konkrétan: saját menüpontot kapott), úgyhogy aki kiismerte az eddigi megoldást, az kezdheti elfelejteni . Bizonyos szempontból visszalépésnek érzem a dolgot...
+ mindenféle hibajavítások (changelog a fenti linken)
-
cousin333
addikt
Még mindig nincs megoldva a layout probléma, ha 300 hsz-t jelenítek meg egyszerre a PH-n .
Ezen kívül kezd kissé kusza lenni a menü és a beállítások rész . Össze-vissza, logikátlanul vannak a lehetőségek. Miért nem lehet egységesebben megcsinálni? Például miért nincs a Mail menüpont alatt a Mail beállítási lehetősége, miért a Tool-ba kellett tenni? Miért nincs egyetlen egységes beállítási menüpont? Onnan megnyílhatna egy ablak, ahol bal oldalt tetszetős piktogrammal ellátott gombok segítségével választhatnánk a főbb lehetőségek (pl. böngészés, kinézet, levelezés...) között, mire a jobb oldalon megjelenne egy ablak, ahol - mondjuk tabok segítségével alfejezetekre bontva - be lehetne részletesebben állítani amit akarunk. A legszélső tab mindig az Advanced lenne, ahol a guruk meghekkelhetnék (az adott témakörben) azokat a beállításokat, amikre az átlag usernek nincs szüksége. Nem olyan bonyolult, ha logikusan van felépítve .
Vagy lenne egy Tools menü, ebbe mehetnének a widget menüpontok is a Notes, Transfers... stb. mellé. És lenne egy Settings menü, ahol a menüpontok pl. a Megjelenés, Tabok beállításai, Böngésző beállításai, Mail beállításai... stb. lehetnének.
Na, kiírtam magamból . Vélemények?
-
cousin333
addikt
válasz cousin333 #1137 üzenetére
A fentiek állnak az Opera:config nevű okosságra is. Nézzétek meg például az ''SVG'' és a ''User prefs'' menüpontok között fennálló ordító aránytalanságot.
Tudom, írjak jobbat... De fogjátok fel ezt építő jellegű kritikának (vagy arról való vitának).
-
cousin333
addikt
válasz [HUN]Tyson #1152 üzenetére
1. Írd be a címsávba, hogy opera:config és ugorj a címre.
2. Írd be a fent lévő keresőbe, hogy ''popup c''.
3. Az egyetlen kiadott találat elvileg be lesz pipálva.
4. Állítsd defaultra, vagy vedd ki a pipát.
5. Kattints a Save gombra.
6. Örülj !
Javaslom, hogy tedd fel (írd felül) a legfrisebb weekly-vel a mostani verziódat. Innen eléred az aktuális legfrissebbet: [link]
Hajrá MKB Veszprém!
-
cousin333
addikt
Az nálam másmilyen ablakot jelent (legalábbis 8.54-ben).
Mikor csinálja? 5 percenként mindig? Vagy csak ha netezel? És ha békén hagyod 10 percig?
Egyébként próbáld meg (mivel még csak bétáról van szó) az alábbiakat:
- pipáld ki > save > szedd ki a pipát > save
- indítsd újra az operát / gépet
- kombináld a fenti két műveletet
- a fentebb belinkelt oldalról szedd le, és tedd fel a legfrissebb build-et
Egyelőre ennyi ötlet, majd ha újra Opera elé kerülök, akkor talán még lesz valami..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz REDeath #1166 üzenetére
Az opera\profiles\cache4 könyvtárba tölti. Nekem legkésőbb az Opera újraindításakor kitörölte a letöltetlen file-t. Szerintem a teljesen letöltötteket is letörli időben. De egy cache ürítés biztos eltávolítja.
Néhány weboldal nem megfelelően van megírva, általában ez a gond."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz [HUN]Tyson #1170 üzenetére
Nem. Már a 9 bétához is vannak próbálkozások. Pontosan nem tudom, melyik build. A jelek szerint nem is hibátlan. Innen tudod megszerezni: [link]
A problémádra: egyelőre passz ."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ha beállítottam Opera 9-ben egy oldalspecifikus dolgot, akkor hol tudom kezelni ezeket a beállításokat (nem csak az adott oldalhoz, hanem az összes korábban beállított oldalhoz egy összefoglaló lehetőséget keresek)? Nem találok összefoglaló menüt, mint ahogy például a Content Blocker-hez, vagy a Bookmark-okhoz...
Remélem érthető voltam..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Úgy tűnik, az új build (8406) megoldotta a 300hsz-es oldalszétesős problémát. Yeah!
Lassan elgondolkodom azon, hogy a 9-est tegyem alapértelmezett böngészővé és levelezővé...
Ladybug: Jutottál valamire?
-
cousin333
addikt
Látom, pörög a topic .
A legújabb build (vagy már az előzőek is, csak nem figyeltem ) megjavították a kiskerarak.hu oldalt is. Eddig ugyanis, ha a terméklistát teljes egészében kifejtette valaki, akkor csak onnan ''fejtődött ki'', ahol az oldalsó scrollbar állt, és az fölötte levők kimaradtak.
De most már jó ."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Új weekly build (8410): [link]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Senior tag #1188 üzenetére
Gőzöm sincs, angolul használom. Próbáld ki, baj nem lehet belőle. Nem tudom, melyik a legújabb magyarítás, de talán olyan sok mindent nem változtattak rajta azóta.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1192 üzenetére
Látom azért a mobiltelók mellett jut másra is időd .
Melyik buildet tetted fel? A hivatalos bétát? Esetleg tudom javasolni az újabb buildeket: [link]. Némi változtatásokat eszközöltek főleg a widgetek esetében. Általában számos bugot javítanak bennük, ergo jobbak, mint a hivatalos béta (állítólag már jön a beta2 ). Egyébként meg valóban gyorsabb, mint a 8-as verzió.
Widget dolog egy kicsit béna, pláne az új buildekben, nekem jobban tetszett az az elsötétedős képernyős megoldás. Az új verzóba még rögzíteni sem lehet a widgetek pozícióját. Mondjuk nem hiszem, hogy gyakran használni fogom őket. A 9-es verzió többi újdonságai viszont jók (Bittorrentet kivéve, amit szintén nem használok), ezért gondolkodom én is, hogy a 8.54 után már végre a 9-est használjam elsődleges böngészőnek.
Belegondolva érdekes, hogy pont a két legtöbbet emlegetett új funkció (BitTorrent, widget-ek) hagy hidegen. Ugyanakkor kevesebb szó esik a Content Block-ról, az oldalspecifikus beállításokról és az egyszerű keresőmotor-hozzáadásról, amik a leginkább hiányoznak nekem a 8.xx-as szériából.
Tetszik még az opera:config panel is, valamint a tetszetősebb hiba- és egyéb üzenetek is jók (bár akkor a legjobbak, ha nem látom őket ).
BTW, nem tud valaki magyar helyesírás ellenőrzőt Operához .
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1194 üzenetére
Tools->Preferences...->Advanced fül->Downloads legalul beállíthatod a könyvtárat. Ezen a lapon be lehet állítani, hogy a különböző kiterjesztésű file-okat hogyan kezelje (letöltse egy adott mappába, megnyissa, mivel nyissa meg...).
Üdv az Opera használók sorában .
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1196 üzenetére
#1195 Első sor . (legalul van a mappa, ahova alapból tölt)
Ott be lehet állítani mindet egyszerre (mármint a letöltési könyvtárat). Már a 8-as verzióban is így volt.
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1198 üzenetére
Miért nem ezzel kezdted?
Kicsit gyanús volt, hogy ''problémáztál'' .
Naszóval. Talán már rájöttél, hogy az Opera\profile\cache4\ könyvtárba menti őket. Ezt a mappát meg tudod változtatni, de akkor minden más chache-elt file is oda kerül. Ennek módja: címsorba beírod, hogy opera:config. A felső gyorskeresőbe meg, hogy cache dir. Itt írd át arra, amire akarod. De őszintén szólva nem értem, miért kell. Mentsd le, aztán a letöltési listából indítsd el.
Egyébként elég érdekesen ment Van egy a cache4 könyvtárban és azon belül van egy temporary_download könyvtár is... Valóban, a 8-as a beállított mappába ment akkor is, amikor Open-t nyomok neki. De a 9-es látszólag nem. Gyakorlatilag sem .
Gondolom valamelyik ini-file-ban kellene turkálni a temporary_downloads mappa megváltoztatásához, mert az opera:config-ban nem találom.
-
cousin333
addikt
válasz Dexter68 #1203 üzenetére
Biztos jó dolog lehet, de én nem tudom megnézni, mert regisztrálni kell, vagy mi a szösz. Egyébként meg próbáld meg az Identifiert átállítani (F12, aztán Identify as Mozilla/IE), bár nem fűzök sok reményt hozzá. A Google cuccai először IE altt jók, aztán FF alatt, aztán (talán) Opera alatt. Így volt ez a GMail-el, és így van most a Google Calendar-ral is. Ez utóbbi IE és FF alatt jó, Opera alatt nem tökéletes... Ez van, a kicsiség átka
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Na, ez elég nagy szemétség: [link]
Röviden arról van szó, hogy az új Yahoo portál ([link]) nem támogatja az Operát, és ezt közli is velünk az első betöltéskor. Viszont a 9-es Operával, ha a Site preferences...-nél beállítjuk, hogy Mask as Internet Explorer, akkor teljesen jól működik! Nem tudom, mi szükség erre a diszkriminációra .
-
cousin333
addikt
Nálam már késő van. Miért is?
mod: Pfff. Leesett, hogy nem arra válaszoltál, amire én gondoltam, hogy válaszoltál . De azért ezt bővebben is kifejthetnéd... (nem csak szakmai hsz-t növelünk, ugye? )
BTW, új Opera Weekly, név szerint b8414: [link]; pár apróbb hiba javítása. Az Origo megnyitása még mindig betesz az Opera 9-nek... Na nem mintha gyakran látogatnám, de azért mégis...
-
cousin333
addikt
Mi a baj az skf.com-al? Nekem látszólag minden OK. Bár menet közben kiírta, hogy nem támogatott a böngészőm, de aztán elmaszkíroztam . Viszont nem értem, hogy 1-2 lapjának betöltésekor miért kérdez rá álladóan arra, hogy megjelenítse-e a flasht
Jah, és b8414 .
-
cousin333
addikt
Szerintem nem lassabb, vagy legalábbis nem érzek jelentős különbséget. Egyes honlapokon még mindig láthatatlan a vízszintes görgetősáv, és a smiley-k is túl gyorsak néha.
Állítólag jövő héten jön az új béta. Remélem a végleges verzióban minden a helyére kerül, és az összes említett probléma orvosolva lesz..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Minek akarod behúzni? Ha le akarod tölteni linken levő file-t, akkor nyisd meg a transfers ablakot (Ctrl+Alt+T), és a letöltött programok listájára húzd rá a linket, és letöltődik (Opera 9 b8414). A linket rá lehet dobni pl. a személyes sávra is. Vagy F4 lenyomásakor van egy Links nevű fül is, ahol fel van sorolva az adott oldal összes linkje.
2. Help -> About Opera. Itt nézd meg a java sort, hogy mit ír. Esetleg tedd újra a Java-t, vagy 9-es Opera esetén nézd meg a Site preferences...-t, mert esetleg ott van letiltva."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1226 üzenetére
Azt honnan szedted le? Ha az Add Widget gomra kattintasz (vagy itt: [link]), akkor kiad egy listát, amin ez idő szerint 165 widget van. Ezek között szemezgethetsz, aztán vagy találsz neked megfelelőt, vagy nem. A számológép tényleg hasznos...
Esetleg Periodic table, Widget Tetra, Calendar, Raggregator...
ui.: Egyiket sem használom...
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1230 üzenetére
Na, ha nem keresőt használsz, hanem végignézed a listát, akkor látod a felhozatalt. Jelenleg ezek vannak, nincs olyan sok, hogy ne lehetne átfutni a listát. Amit találtál, az lehet, hogy az egyetlen számológép program, és egyike annak a fél tucatnak, amit az Operások ütöttek össze, azaz a legelső widgetek egyike.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
A fentiek alapján valóban a honlap hibájának tűnik. Más böngészővel (IE, FF) működik?
Elvileg léteznek Operához is idomítható letöltésvezérlők, bár írod, hogy már megszoktad az általad használtat. Esetleg keress rá neten, hogy nem lehet-e Operával is társítani valamilyen módon."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nekem is ez a verzió van fenn. Annyi a különbség (?), hogy nekem a Firefox könyvtárában levő plugint használja. Esetleg link a renitens oldalak valamelyikére?
Megjelent az Opera 9 beta 2!
Innen leszedhető: [link]
Figyelem, a fenti verzió azonos a legújabb weekly-vel, azaz b8414!"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Szerintem, nem hátrány cserélni. Ami nagyobb változtatás, az a widgetek kezelését érintette 1-2 weekly-vel ezelőtt. Nekem például megoldotta azt a bugot, ami a PH-n jelentkezett, ha egy fórumot 300 hsz/lap terjedelemben akartam megjeleníteni.
Amúgy itt van a változások listája b1 -> b2: [link] Egy kis ez, egy kis amaz... de nem kevés
A weekly-khez is mindig odaírják, hogy mi változott: [link]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz MichaelSD #1253 üzenetére
Hol írtam azt, hogy jobb lett ? Más lett... egy fokkal szerintem talán jobb volt a korábbi megoldás. Más kérdés, hogy nekem a widgetek a legkevésbé sem hiányoznak. Talán később megtalálom az értelmüket, de most még nem látom igazán.
Amúgy jobbklikk a Widgeten -> Always on top/below a Normal helyett, és máris nem látszik külön a taskbaron.
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #1201 üzenetére
Üdv!
Új fejlemények vannak. Letölthető a legújabb weekly build (b8432): [link]
Azért írom ezt neked, mert ez már tartalmazza a megoldást a problémádra:
''Temporary download directory used for opening files in external applications can now be modified in opera:config.''
Tehát az opera:config oldalon be tudod állítani a megnyitásra letöltött file-ok ideiglenes tárolóhelyét. A beállítás Temporary Download Directory néven fut."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
A legújabb build is tartalmazza ezt a hibát.
De végre jó az Origo honlap, és nem fagy bele. Valószínűleg ez volt az ok: ''Fix for a situation where setting Cookies froze Opera.''
Viszont még mindig nincs vízszintes scrollbar az ehhez hasonló popup ablakokban: [link] Érdekes, ott bezzeg van, ahol nem kéne (Macromedia honlap).
Még egy érdekes, apró, de nem haszontalan változtatás: ''Doubleclick to select words now doesn't select punctuation.''
-
cousin333
addikt
Elég lett volna egy link a képre..
A hiba az, hogy van egy nagy fehér sáv a legördülő menüben, aminek nem kellene ott lennie (az IE-s képeden jól jelenik meg). A poén az, hogy nekem nincs ilyen bugom a legújabb builddel. Startlap nekem se tökéletes. Viszont a Content Block.. elromlott . Nem mutatja a már blokkolt képek listáját, lassan jön be, hol blokkol, hol nem..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ti tapasztaltatok már olyat, hogy az Operával (most nem tudom, melyik verzió, de azt hiszem, hogy mindegyik) egy honlapon a görgetés nem működik, ha a kurzor az oldal szélén és nem a központi hasáb (vagy minek hívják; a központi szövegrész, pl. [link], itt jól látszik, hogy hol van a ''honlap'' és hol van a ''széle'') felett van? (remélem érthető) De ha egyszer görgetem a központi hasábon, akkor onnantól már a szélén is tudom görgetni. A jelenség elég random, legalábbis még nem fedeztem fel semmi konzekvenset...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok, csere on
- Pc játékok (szép állapotban)
- Xbox Game Pass Ultimate / Core / PC előfizetés 1-36 hónap AZONNALI KÉZBESÍTÉSSEL!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 10. 01.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest