- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #45978 üzenetére
Koszi.
USA tok mas, mint az EU ugy altalaban. Sem Angliaban, sem Nemetorszagban nem kap allampolgarsagot az ott szuletett gyerek.
-
válasz
FehérHolló #45972 üzenetére
Nem, EU-ban ez nem igy van. Az anya allampolgarsagat kapja a gyerek.
-
Nem tudja valaki, hogy kulfoldon (EU-ban) szuletett magyar allampolgarsagu gyerek eseten hol kell bejelenteni, hogy 'megvan'? Otthon? Kint?
-
válasz
bobsys #45899 üzenetére
Az FX meg a tozsde total mas mufaj, mert az elobbi zero osszegu, az utobbi meg nem.
Most is lehet tozsdezni, csak a rovidtavu ('technikai') spekulacio az ordas marhasag, kb. mint az asztraljoslas. (@ most utalni fog, tudom.) Szoval a Teslanal pl. egyertelmuen lehet erteni, hogy miert er tobbet, mint mondjuk egy PSA csoport.
-
válasz
bandus #45424 üzenetére
En mindig fel-Windsort kotok, a puhabb selyemnyakkendok dupla Windsorhoz szerintem vastagok (nekem ilyenbol van tobbfele (C. Tyrwhitt nyakkendobol van relative sok).
A dupla Windsornal a vastagabbik veget ugy hajtod, hogy jobbra-balra-jobbra-balra-at-balra-jobbra-at. Azaz 3 kort tesz meg a nyakkendo, mig a fel-Windsornal jobbra-balra-at-balra-at, azaz vegulis 2 kort tesz meg, emiatt a full az masfelszer vastagabb csomot eredmenyez.
Ez pl. egy relative vekonyabb anyagu nyakkendom half-Windsorral, ennel vastagabb nekem nem kell egyelore:
-
válasz
Integra #45351 üzenetére
A Polarnak a legutobbi idokig nem is volt GPS-es oraja. Viszont a pulzusmerese a szuperjo meg a legalapabb RS100-nak is (azt hasznaltam egeszen a mai delutanig), a Garminnal meg 2012-ben is elofordult, hogy egy firmware-frissites elszurta a pulzusertekeket, raadasul a Polar filleres pulzusmero ove tokeletesen kenyelmes/preciz, a Garmin 3x dragabb ove meg nem. A Garminnak a nagy elonye, hogy sok termeke van, jol egyuttmukodnek. Raadasul pl. a bringacomputeremre siman tudok OpenStreetMap terkepeket tolteni, ingyen.
Ha nem kaptam volna ajandekba az Edge 800-at, akkor en Timex Ironman-t vettem volna, az olcso, meg meg jo is, raadasul. De igy marad a 310xt.
A lenyeg ugyis az, hogy raszanja az ember az idot.
-
válasz
concret_hp #45348 üzenetére
Nekem azert Garmin, mert amikor az elozo cegemtol leleptem, akkor bucsuajandeknak vettek nekem egy Garmin Edge 800-at. Nekem is van egy alap Polar oram, de ezek utan vettem egy 310XT-t futni, mert az kompatibilis az Edge 800 pulzusmerojevel. Szoval draga a Garmin, de a legdragabb reszet ajandekba kaptam, szoval... (egyebkent a GPS-e stabil a Garminoknak, ezert szokas szerintem azt hasznalni). A Timex Ironman meg szinten jo.
Na irany gorgetni. :]
-
válasz
concret_hp #45346 üzenetére
Milyen gorgo? En most vettem egy Elite Crono Digital Fluid-ot, de eleg hangos, tarsashazban nem is merem hasznalni, inkabb lent a pinceben porgetek. Meg esetleg leirhatnad, mit hasznalsz meg (fent vagy-e a Garmin Connecten, stb.)
-
válasz
concret_hp #45338 üzenetére
Hat akkor hajra, most kell elkezdeni gyujtogetni a kilometereket.
-
válasz
concret_hp #45336 üzenetére
Elso lesz vagy csinaltal mar hasonlot?
-
válasz
concret_hp #45334 üzenetére
Jossz Nagyatadra?
-
válasz
concret_hp #45331 üzenetére
Mire?
-
válasz
Integra #45320 üzenetére
Igyekszem, sajnos az ido a szuk keresztmetszet. Most kezdtem uszni 4 hete (sose usztam rendszeresen), szombaton usztam 4 km-t viszonylag problemamentesen, tehat azzal nem lesz baj. A problema a bringazas, 180k nagyon sok ugy, hogy eleg fitten kell leszallni a bringarol, mert utana jon a maraton -- kb. 8000 kaloria fogy a versenyen, szoval az etkezest is ki kell majd tapasztalni... Mindenkepp szep ut/tapasztalat lesz, akar menni fog, akar nem.
Es egy sima 60 kilometeres bringas edzes onmagaban 2 ora, a 130k-s korom (van benne egy bo 600 m-es emelkedo) meg ot ora, es telen meg nem is lehet csinalni. Hm.
-
válasz
concret_hp #45323 üzenetére
Termeszetesen. Ha csak szellemi dolgokrol van szo, akkor nyilvanvaloan van kulonbseg a neuralis plaszticitasban 5 es 25 evesen. Fiatalon sokkal inkabb adaptalodik a fizikumod es az agyad, mint kesobb.
Tehat peldaul 25 evesen elkezdhetsz
- balettozni
- matematikusnak tanulni
- sakkozni
- nyelveket tanulni
- stb.,de sosem leszel bennuk a vilag legjobbja. Lehetsz nagyon jo, ha nagyon tehetseges vagy, de nem leszel olyan jo, mintha fiatalon kezdted volna. Ez nem akaratero kerdese.
A maraton is jo pelda, ha 150 kilo vagy 25 evesen, akkor lefuthatod a maratont egy ido utan (ha nem mentek meg szet az izuleteid), de eleg keves az esely ra, hogy mondjuk 2:45 ala kerulsz. Ha tiz eves korodtol rendszeresen sportolsz, akkor ennek az eselye joval nagyobb.
Teny, hogy a korabbi ismereteinktol elteroen keletneznek uj agysejtek felnottkorban is, de nem olyan aranyban. Az agyban pl. ket nagy 'ujrahuzalozasi' szakasz van, az egyik csecsemokorban, a masik pedig kamaszkorban (utobbi esetben is dramaian ujrarendezodik az agy).
Szoval majdnem minden fejlesztheto, de nem ugy, mint fiatalon. Ez persze nem mindig baj, peldaul sportok eseteben az ember szinte sosem massal versenyzik, mindig magaval.
-
válasz
Integra #44858 üzenetére
Olvassanak inkabb Ayn Rand-ot, az kicsit szofisztikaltabb. Raadasul kihagyja a 'nagy penzhez' szukseges igen fontos tenyezot: a szerencset. A leggazdagabb emberek mind-mind a szerencse miatt lettek ultragazdagok. Peldanak okaert erdemes megnezni a tech szektort es a csucsvallalkozokat, MS, Google, mittudomen. (Talan az Amazon kivetel, ott nagyon hatarozott strategiaval indult mar az elejen Bezos.)
PL. az, hogy pont a Google lett az, ami, csak reszben mult az alapitok tudasan es kepessegein. Kellett hozza az, hogy a Yahoo visszautasitsa a felvasarlasi ajanlatot, hogy az osszes tobbi versenytars hibazzon annyit, amennyit, stb. - nyilvanvaloan rendkivul okosak, de az nem olyan ritka kepesseg. Szoval a szerencse az rendkivul fontos a kiemelkedo sikerhez.Nem a jomodrol beszelek, a jomod elerheto jo strategiakkal, hanem a 'gazdagsagrol' (ami alatt azt ertem, hogy tobb penzed van, mint amennyit el szeretnel kolteni, a vilagszintu top 10000-re gondolok, nehany mrd. USD-s vagyon foott). Jomod alatt azt ertem, hogy nincs problemad a penzzel, kb. megveheted, amit szeretnel, de az eletszinvonalad fenntartasahoz dolgoznod kell.
Tehat a cikk akar jo motivator is lehet valakinek, de a valosag ennyire nem egyszeru, velemenyem szerint.
-
válasz
fokukac #44695 üzenetére
60 euroert nem fogsz rendes duplaszobat kapni Romaban, vagyis nagyon nehez (rendes = jo allapotu es a belvaroshoz kozel van). En voltam tobbszor is, majd elokotrom neked, hogy hol aludtam. 90 euro kornyeken mar vannak elfogadhato helyek. Nezzetek meg az ertekeleseket a lonely planeten is. A Ciampinora erkeztem multkor.
4 nap alatt nem fogsz tul sokat latni Romabol, de azert egy benyomast lehet szerezni. A helyzet az, hogy a klasszikus latnivalok tenyleg szepek, ezeket megtalalod barmelyik utikonyvben vagy a lonelyplanet.com-on. A kajat ugy oldjatok meg, hogy este elmentek valahova aperitivo-zni. Ez altalaban egy (relative) olcso esemeny, mondjuk 7-10 euro, es ezert korlatlan (de nem pofatlan) fogyasztas jar a kirakott hidegtalakbol es keszetelekbol. Ha most mentek, akkor meg nem is lesz tul hideg, es az utcan is lehet enni, ami szuper elmeny. Ezeket a helyeket ugy tudjatok megtalalni, hogy maszkaltok este 7-9 kozott az utcan, es latni fogtok egy csomo fiatalt, amint borozgatnak, es melle allva vagy ulve eszegetnek valami kis adag etelt. Valszeg ok aperitivoznak, es bent a barban ki vannak rakva a kajak. Szoval igy jo aron lehet jo hangulatut es egesz finomat enni, meg hat megvan az az elonye, hogy egyutt vagytok a helyiekkel, ami mindig jo atmoszferat teremt. Kb. ejfel korul erdemes lehet meg beulni egy gyors pizzara valahova.
12 utan ne kerjetek kapucsinot, ha van ra mod, kb. olyan, mintha Magyarorszagon valaki nutellas-kolbaszos kenyeret kerne. Ha eszpresszot isztok, akkor altalaban van ketfajta, az 'al tavola' es az 'al bar', utobbit allva hajtod fel a barnal, par szot valtva a pultossal az elet nehezsegeirol vagy arrol, hogy a nemetek mar megint meg akarjak hoditani Italiat, csak most az EU meg az IMF segitsegevel. Van, hogy az asztalnal 3x dragabb a kave, pl. a kedvenc helyunkon (a legenda szerint Roma legjobb kaveja) 1.40 euro az eszpresszo a pultnal, 5.20, ha leulsz.
Nagyobb latvanyossagokra online vegyetek jegyet, akar csak egy nappal elotte, de vegyetek meg, hogy elkeruljetek a sorbanallast. A Vatikanba menjetek azert el, a Szt. Peter bazilika eleg impressziv (a milanoi dom durvabb, a sienai katedralis meg szebb, de ez is eleg monumentalis).
Katakombakba esetleg menjetek el, ha van idotok.Ja, es ne probaljatok tul sok mindent megnezni, mert Romaba kifejezetten tobbszor el kell menni ahhoz, hogy kb. befogadj valamit a kulturalis oroksegebol. A hangulatot, meg a zsivajt erdemes befogadni, labat logatni a Tiberis mellett, inni par jo bort, ilyesmi. A pizza meg Napoly utan a legjobb a vilagon, de Napolyba meg ugyse megy a legtobb ember, szoval nyugodtan lehet pizzazni.
-
válasz
concret_hp #40065 üzenetére
Hm, Taleb nem volt ennyire kategorikus, ha jol emlekszem:
"The black swan theory or theory of black swan events is a metaphor that describes an event that is a surprise (to the observer), has a major effect, and after the fact is often inappropriately rationalized with the benefit of hindsight."
"An event or occurrence that deviates beyond what is normally expected of a situation and that would be extremely difficult to predict. This term was popularized by Nassim Nicholas Taleb, a finance professor and former Wall Street trader. "
Amit black swannak nevez az ujabbik konyveben, az alatt a regebbiben (Fooled by Randomness) altalaban a nagyon ritka, 'elhanyagolhato' de utolag nagy publicitast kapo/jelentosegu esemenyeket erti.
Lehet, hogy van, aki ugy erti, ahogy te, en - Taleb nagy rajongojakent - a fentire gondoltam.
-
válasz
concret_hp #40063 üzenetére
Mire gondolsz?
-
Ja. meg mielott valaki felreertene: szerintem _irtozatosan_ nagy szerepe van a szerencsenek az ember eleteben, joval nagyobb, mint amekkorat az emberek 99%-a vahaha is elkepzelt. Ugyanakkor van olyan, hogy regression to the mean, aminek folytan az emberek nagy tobbsegenel a dolgok kiegyenlitodnek idovel. Van, akinel nem, de az ugye fekete hattyu.
Tildy: sosem 'alaztalak meg' semmi miatt, foleg nem amiatt, hogy hol tartasz (miert, hol tartasz? semmi szegyellnivalod nincs, sot, a barati korom nagyresze nalad sokkal 'sikertelenebb'). Az egyetlen, ami miatt ruhellsz, az az, hogy amikor az onigazolasi kenyszered torzitja a mondanivalodat, akkor kijavitalak (merthogy ez tipikusan akkor fordul elo, amikor 'tanacsot adsz', es a - szerintem - torzitott tanacsok melle jo a masfajta nezopont is). Ezt te sertesnek elted/eled meg, es igyekszel belem kotni ott, ahol tudsz. Jo szorakozast hozza.
-
Marmint 1000 fos falubol az orszaghatar mellol, tanar szulokkel? Nem halmozottan hatranyos, azert nem is egy rozsadombi villa - ennel jobban nem mennek bele a kerdesbe. A prohardveres hozzaszolasaid fele arrol szol, hogy bizonyitod, hogy a) neked jol mennek a dolgok b) ami nem megy olyan jol, az a vilag hibaja es/vagy masnak szerencseje van. Na mindegy, gondolom mar mindenki megszokta, ne hagyd abba!
-
-
Hm, huznak el az emberek. Most latom, hogy Panther (ex-RIOS dev) is az Amazonnal nyomja mar Kanadaban...
-
válasz
concret_hp #39693 üzenetére
Vasalaskonnyitett van. Olyat meg nem lattam, hogy egy ing tokeletesen sima legyen vasalas nelkul. Lehet olyan, ami poloszeru anyagbol van, emiatt kirugja magat, viszont az meg nem lesz olyan feszes, mint egy vasalt ing.
-
válasz
fokukac #39688 üzenetére
Ja, 30-40k-ert teljesen oke konfekciozakokat lehet venni. Nem all ugy, mintha rad szabtak volna, de ha nincs olyan munkad, amihez kene, akkor ugyis felesleges. Ingbol meg valahol 8k korul van a sweet spot szerintem, ahol mar kb. tokeletes minoseget kapsz, de meg nem feltetlen fizetsz annyira sok sznobfelarat.
A problemas ugy a cipo: sajnos ott azt kapod, amiert fizetsz (eltekintve a noi cipoktol, ott sajnos megint borul a dolog - mondjuk teny, hogy meg buta ferfiszemmel is latom, hogy a Jimmy Choo miert tud eladni 100k-s tusarkukat, azok _tenyleg_ ugy neznek ki).
A divatot meg nem kell megerteni, ez egy hobbi. Olyan, mint amikor veszel egy iPhone5-ot vagy SGS4-et - magadnak meg tudod indokolni, hogy ez miert fontos, de igazabol nem lenne az (latod-e kozelhajolva a pixeleket vagy sem, 0.5 vagy 0.3 sec alatt toltodik-e be a weboldal vagy sem). Engem nem erdekel a divat egy csoppet sem, de valakit meg igen, es o hajlando kifizetni azt, hogy nem tavalyi divat szerint oltozkodik.
Mondjuk egy informatikai forumon ezt nem fogjuk megerteni.
-
válasz
fokukac #39638 üzenetére
Nyilvan ezert mas, ha Magyarorszagrol mesz ki, mert itthon nem is fogjak erteni, hogy mi a fenet akar az angol ceg, aki a volt alkalmazottjuk fizeteserol erdeklodik.
AMDE ott kint az van, hogy jo esellyel a szerzodesed tartalmaz egy olyan kitetelt, hogy beleegyezel a background checkbe, aminek az egyik resze az, hogy a munkaltatod altal megbizott ceget felhatalmazod arra, hogy megkerdezze a volt munkahelyed HR-jet arrol, hogy mennyit kerestel. Az esetek jo reszeben ez mukodik is, bar vannak olyan cegek, ahol az a policy, hogy nem adjak ki ennek ellenere sem. De azert jo esznel lenni.
Ja, es ez azutan tortenik, hogy felvettek. Ebben az a szivas, hogy ha kamuzol, es aztan felvesznek, akkor felmondasz a munkahelyeden, odamesz az ujra, es AKKOR rugnak ki amiatt, hogy felrevezetted oket (fraud by deception c. kategoriaba esik a dolog).
-
válasz
Viszlát #39635 üzenetére
> Viszont kissé más színezete van a dolognak, mivel már az első pillanattól fogva tudod, hogy mennyit kínálnak az adott pozícióért, nincs zsákbamacska.
Hat, ez azert igy altalanossagban nem igaz. Pont azert kell az elozo fizetesed, hogy ahhoz igazitsak az ajanlatot. Nyilvan ez szektortol fugg, de pont fokukac terulete (penzugy, kereskedes) az ilyen.
Tehat mondjuk az ajanlat lehet olyan, hogy felvesznek FX tradernek, es a hirdetesben az szerepel, hogy 50k+. Namost ez jelenthet 51k-t meg 100k-t is, meg kerdes, hogy a bonuszodat hogy lovik be (jellemzo a signing bonusz, ami akar fel eves fizetes is lehet extrem esetben, de van, hogy nulla). Tehat nagy trukk az egesz.
-
válasz
fokukac #39632 üzenetére
Van. Ez egy teljesen beteg rendszer. A lenyege az, hogy az ajanlatukat ahhoz szabjak, hogy mennyit kerestel elozoleg - nyilvan Magyarorszagrol odakoltozve nem egeszen igy mukodik a dolog, de ha mar kint vagy, akkor igen. Ebbol fakadnak olyasmik, hogy pl. te X helyen dolgozol, ott vagy mar evek ota, tapasztalt vagy, ismered a rendszert, stb, es keresel Y fontot evente. Odajon valaki, aki az elozo munkahelyen mar mondjuk 2000 ota dolgozik, ezert valsag elotti fizetese van/volt, ami mondjuk 1.5*Y. A te ceged fel akarja venni egy, a tiedehez hasonlo munkakorbe, de a munkakorhoz nem tartozik semmi konkret fizetes, csak siman ajanlanak majd neki 1.6*Y-t, hogy odajojjon.
Igy elofordulhat, hogy a beosztott 30%-al tobbet keres, mint a fonoke. Siman.
Ha Magyarorszagrol mesz, akkor megsaccolnak neked valami bert, ami elso korben alacsonyabb, mint amit kint szerezhetnel (de ne erdekeljen, majd kesobb valtasz).
Ja, es ami ebbol kovetkezik: felvetelikor vagy alkupozicioban. Pont. Utana valthatsz, de ott helyben nem fognak tul sokat emelni. (Foleg nem +50%-okat, amiket egy valtassal, fiatalon meg megtortenhet.)
-
válasz
venember83 #39451 üzenetére
Viszont at kell rajta esni, nincs mese. Az a cel, hogy nelkulem is kepes legyen autozni, gyereket hurcolaszni ide-oda, mittudomen.
Es AKKOR beszerzek egy ketuleses roadstert
-
Eletem legstresszesebb kozlekedesi szituacioit elem meg: asszony tizeniksz eves jogsival, 0 tapasztalattal ujra tanul vezetni egy 1852 mm szeles autoban.
Az automata valto azert jol jon..
-
válasz
parandroid #39237 üzenetére
Koszi, talaltam online szamlazoszolgaltatast, teljesen oke lesz.
-
válasz
parandroid #39237 üzenetére
A szerzodes az megvan kulon, elore. Szamlazoprogram egyelore nincs, nem egy 'komoly' cegrol van szo - van egy csomo ingyenes program, de nem tudom, hogy melyikkel legalis szamlat kibocsatani.
-
Valakinek van tapasztala azzal, hogy magyar ceg kulfoldi cegnek hogyan szamlaz? Egyszeru esetrol van szo, UK ceg megbiz egy magyar ceget X napi munkaval, napi Y font ertekben. Siman irsz egy magyar szamlat (szamlatombot hasznalva)?
-
Loeb+Peugeot+Pikes Peak=8:13. Hat ez eleg dramai.
-
tl;dr: ne erkezz sarokra, nevor-evor.
Valaszok:
- Siofokon volt. Egyelore zart koru, jovore talan megnyitjuk, maganszervezes volt, igazabol nehany resztvevonek ez az elokeszuleti verseny Nagyatadra, a full Ironmanre. En erre most nem keszultem egy dekat se, szoval majd jovore talan ragyurok a teljesre is
- Cipo-beton-barefoot tema: reszemrol alapvetoen barefoot cipoben tolom (nem five fingers mondjuk), ha van lehetosegem murvan futni. A 20-40 km-es betonpalyakat az en labam nem annyira viseli jol barefoot cuccokban, szoval minimal, de kicsit parnazott futocipoben tolom (Nike Free 5.0 eppen). Voltak csucs 'normal' futocipoim, Asics Gel Kayano, meg hasonloak, a maratonra keszulve szet is ment benne a vadlim. Az a helyzet, hogy nincs szuksegem semmilyen alatamasztasra, es majd' az osszes cipo (a neutralisnak kikialtottak is) tul merev nekem.
- sarokra erkezni ongyilkossag (illetve terdgyilkossag). Nem tudom, kitol hallottatok azt, hogy igy kell, de attol fuggetlenul, hogy klasszikus vagy barefoot cipokben futsz, TILOS sarokra erkezni. A forefoot landolas nem mindenkinek valik be, foleg, aki nehez/kevesbe eros vadliban, es tud serulesveszelyes is lenni, szoval bar alapvetoen egyetertek Integra hozzaallasaval, de szerintem elfogadhato, ha kozeptalpra erkezel. De SEMMIKEPP nem sarokra.Egyebkent semmi izomlazam nincs ma, tok egyertelmu, hogy a hoseg volt a szuk keresztmetszet. Futas kozben volt, hogy meg kellett allnom, pedig se nem lihegtem, se nem fajtak a labaim. Egyszeruen nem volt energia.
Concret_hp: 20k-ert kozepes futocipoket lehet venni. A lenyeg az, hogy az ar nem garantal semmit, olyan cipo kell, ami NEKED jo. Es ne keszulj elsore ironmanre. Felesleges, tul nagy lepes. Fuss maratont, feltavu ironman-versenyt, ilyesmi. A normalis meretu kihivas jobb, mint az, aminek a vege vagy kudarc, vagy serules.
Triatlonon egyebkent a bringa a kritikus. Ott lehet a legtobb elonyt osszeszedni, mert az a hosszu. Az uszasnal inkabb az a fontos, hogy ne usd nagyon ki magad - a sracra, aki nyert, ezen az 1.9 km-en 10 percet vertem uszasban, de bringazas kozben kb. 25 km-nel ugy elhuzott mellettem, mintha allnek (mikozben mondjuk 25 koruli sebesseggel mentem emelkedon felfele...). Fontos a konyoklo, meg a rad szabott bringa (en most kolcsonbringaval mentem, ami halal volt).
A tervem egy 3:30 alatti maraton osszel, aztan gorgozes meg futas telen, es jovo ugyanilyenkor szeretnek egy masfel orat javitani a mostanin (ha nem lesz ekkora hoseg). Csak a bringara keszules nagyon idoigenyes, mert egy 100 km-es trening 3-3.5 ora sik terepen is.
A terdszetmenos dologra meg: sajnos az alkat sokat szamit. Apam betonon fut 30 eve, az elso 15 evben lapostalpu tornacipoben meg teremfoci-cipoben tolta. Kozel otvenevesen futotta az elso maratonjat, most igy kozel a 60-hoz sincs semmi baja a terdizuletinek (kiveve egy keresztszalag-serulest foci miatt, de az mas ugy). Van, aki meg elkezd kocogni huszonot evesen, es ket het mulva megfajdul a terde.
-
Na, megvolt. A palyan nem volt egyetlen arnyekos resz sem, nem tudtam mit kezdeni a homerseklettel - meg ha meg is alltam futas kozben, akkor sem lehetett pihenni, mert akkora volt a forrosag. Azert megcsinaltam (0:51 uszas, 3:40 bringa (11 km-t mentem felnin, durrdefekttel), kozel 3 ora futas - nyilvan ez felig gyaloglas, felig fekves volt, a normal felmaratoni idom azert siman 1:40 alatt van). Eletem legkemenyebb fizikai igenybevetele volt a homerseklet miatt. (A futas resze kb. deltol indult..)
Ja, es a bringan volt >600 m szintemelkedes, es szar utak.
-
válasz
Integra #38873 üzenetére
Az a gond, hogy amikor atkoltoztem No-ba, akkor masfel honapig nem csinaltam _semmit_, mert annyira durvan elkapott valami allergia. Mint kiderult, nyirfara vagyok extrem allergias. Egy felmaratont barmikor le tudok futni (maximum nem jo idovel), de elotte az 1.9k uszas meg 90k bringa az meredek lesz. Foleg, hogy nem is sajat bringaval fogom tolni.
Na, meglatjuk.
-
Holnap 36 fokban, felkeszules nelkul fel (0.5) ironman a Balatonon, szep lesz. Foleg ugy, hogy ket eve nem usztam. Ha nem jelentkezem tobbet, akkor legalabb lehet tudni, hogy mi van.
-
-
válasz
EQMontoya #38769 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen: engem nem a pofon erdekel, hanem a reakciok. A pofon akar meg is tortenhetett volna mashol is, ahogy Breivik esetebol sem kovetkezik, hogy a norvegok tomeggyilkos allatok. Egyes emberek kovetnek el hibakat, a kerdes, hogy ezt hogy iteli meg a tarsadalom.
-
válasz
bobsys #38764 üzenetére
Nem, ott szerencsere nem. Most _eloszor_ fordult meg a fejemben, hogy megiscsak kint kene maradni. Penzt leszarom, regi barataim/csalad alapvetoen otthon vannak, munkat kapnek otthon is, az emberek 50% mindenhol 100-as IQ alatt van, szoval ezt is elfogadom. De ennyire eltorzult lelkivilagot nem tapasztaltam nyugatabbra sehol. Ugyanaz a szinvonal, ahogy Indiaban jogosnak gondoljak, hogy leontik savval a megeroszakolt lanyt.
Ja, nyilvan itt a forumon is vannak joparan, akik szerint igaza van - nem kell kifejteni a velemenyuket, nem erdekel, viszont menjenek el pszichologushoz feldolgozni a gyerekkori traumaikat.
Idotlen idok ota nem voltam ennyire kiabrandult, mint ettol. Es tenyleg nem erdekel a ficko, aki pofozkodott, nem itelem el, mittudomen, milyen mentalitasu, milyen bajai vannak. Csak azokrol beszelek, akik szerint a not 'hasba kellett volna rugni pofon helyett'.
Defranco: altalaban nem, a Homar ezert se erdekel. Ellenben a Facebook-on nevvel kommentelok 90%-a is ezt mondta, ami azert sokkal utosebb reprezentacioja az atlagnak.
-
Azt gondolom magamrol, hogy nagyon jo vagyok a nem-altalanositasban, bar jo ideje nem otthon elek, mindig is zavart, amikor valaki a kognitiv disszonanciajanak feloldasa erdekeben szidja a 'magyarokat', ugy en block, meg Magyarorszagot, satobbi (es (le)sajnalom azokat, akik ezt teszik).
ELLENBEN
a mostani villamosos-felpofozos eset utan kicsit szegyellem magam az egesz orszag helyeben. Nem a felpofozas miatt, mert barhol elofordulnak emberek, akiknek eldurran az agya, hanem amiatt, hogy a kommentelok 90%-a szerint ez jogos. Ez utobbi Nyugat-Europaban nem fordulhatna elo.
-
válasz
concret_hp #38743 üzenetére
Ilyet toltam ma. Az egyik legutosebb.
-
válasz
concret_hp #38707 üzenetére
Eszak-Olaszorszag a tuti hely. Ha kell, lemesz a tengerre, vagy sielni, de a hegyekben egyebkent huvos van.
-
Nem, a lendulet (ha arra gondolsz) es a gravitacio eleg kulonbozo dolgok
. Ha valami miatt kiemelkedik az egyik vege a vizbol, akkor jo esellyel kette fog torni, mert azt a reszt, ami a viz folott van, nem tartja semmi mas, csak a hajotest merevsege (nincs alatamasztva vizzel).
-
válasz
EQMontoya #38586 üzenetére
Normalis helyeken regesreg nem hasznalnak mar gyakran valtoztatando jelszot, hiszen az az esetek 99%-aban massziv password reuse-hoz vezet (jelszo1, jelszo2, jelszo3...). Az RSA-token + jelszo altalaban elegendo szokott lenni, de valojaban az igazan kritikus feladatkoroknel nincs mas ut, mint bizni az alkalmazottakban. Sajnos ez van. Aki ert a rendszerekhez, az ugyis atverekszi magat a korlatozasokon, ha nagyon akarja -- azt kell megoldani, hogy ne akarja.
-
Emberek, melyik/hol lehet kapni a leheto legnagyobb, zseles csuklotamasszal ellatott egerpad/ot?
-
Igazabol sok evvel ezelott meglepo modon o 'tanitott meg' arra, hogy utazni igy is lehet (sot, igy erdemes).
Ja, es ez olyan utazas volt, ahol +30 es -5 fok kozotti homersekletek voltak, 0 es 3500 m tengerszint feletti magassag, homoksivatag es dzsungel.
Nem kell ezt tulizgulni.
-
válasz
EQMontoya #38464 üzenetére
Additional items which are allowed in the cabin
In addition to your hand baggage and technical appliances you may take the following items into the cabin:
One personal piece of hand luggage such as, for example, a woman’s handbag, a laptop case or shoulder bag with a maximum size of 30 cm x 40 cm x 10 cm.A carrycot, a child’s car seat or a foldable pushchair or baby buggy. If necessary these items will be transported in the cargo hold if there is insufficient storage space in the cabin.
A pair of crutches or other orthopaedic aIDs on which you are dependent.
-
Ha szerinted siman mas a szokas, akkor ne implikald, hogy en rosszra gondolok, es keverem az elsoaldozast a keresztelovel.
Foleg ne ugy, hogy allitasod szerint hacsak lehet, menekulsz a katolikus templomok kornyekerol, szoval nem igazan vagy expert a temaban (en se).
Koszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest