- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mindekozben apam elkezdett egesz jo helyezeseket elerni az o kategoriajaban (eletkor) amator futoversenyeken. Nem mintha jobban futna, mint 10 vagy 20 eve, csak a tobbiek kihalnak mellole
-
válasz
concret_hp #57830 üzenetére
105 az perfekt.
-
válasz
Tothgera30 #57827 üzenetére
Miert? A mai karbonvazak ugyanugy orok elet+1 nap elettartamuak, mint az aluk (amikkel szinten baj volt).
Nekem van egy alu meg egy karbon bringam (Cannondale CAAD9, 2011-es, meg Focus Izalco Pro 1). Elobbi nagyon merev, es sokkal jobban 'uti' a tenyerem/vallam, mint a Focus -- utobbi hihetetlenul kenyelmes, pedig a lenyeges ponton merevebb, mint a CAAD9. Szoval ponthogy jobb a karbon az itthoni gazos utakra. Nyilvan kormanybol (en) nem vennek karbont sose, az a diszbringakra valo
@konkret hape: tapasztalatom szerint a Dura Ace nem kifejezetten erezheto. A Cannondale-n nekem Tiagra szett van, a Focuson meg full Dura Ace (kiveve a hajtokar az SL-K), es mindketto pontosan ugyanolyan jol valt. Sot, igazabol a Tiagra most jobb, mert az perfektul be van allitva, a Focus hatsoja meg nem.
Szoval szerintem a mi szintunkon kb. 105-tol felfele kb. tokmindegy, nekem is csak azert van rajta Dura Ace, mert azzal jott a bringa (aminek a sztorijat meg mar meseltem gondolom), ha bolti aron vettem volna bringat, akkor nagyon maximum Ultegra, mert annak szep a szine
, de inkabb 105 vagy SRAM Force.
-
válasz
parandroid #57815 üzenetére
A tarcsafek dragabb, mint a V, ezert ebben az arkategoriaban a V talán jobban megeri.
-
válasz
FehérHolló #57817 üzenetére
Total attol fugg, hogy mi faj. Normális esetben maga az edzés rendbehozza a fájdalmat.
-
válasz
parandroid #57811 üzenetére
Szerintem ez jó választás, a haromsebesseges váltó pluszpont, a tarcsafek felesleges ezen a szinten, de oke.
Vedd meg
.
-
válasz
FehérHolló #57805 üzenetére
Ennyi alvással én nagyon szórt lennek.
-
válasz
bobsys #57731 üzenetére
Aha, mi 3.5 hetes indiai meg hasonlo utakra ket kezipoggyasszal mentunk (=hatizsak), London-Budapest utvonalon szerintem a koltozesen kivul 1x vittunk nagyborondot, a maradek tobb tucat alkalomkor csak kezipoggyasz. Most gyerekkel kell +1 kezipoggyaszni cucc, tehat vegulis kell egy nagy meg egy kisborond harmunknak.
Es meg tervezek egy cross-Europe turat egy 7 kilos bringaval, egy nyeregtaskaval es egy darab kreditkartyaval, de ehhez meg kell egy kis ido/penz
-
válasz
Integra #57686 üzenetére
Jah, erdekes egyebkent, hogy most latok egy ilyen generaciot/csoportot: 45 ev koruliek, fiatalon work hard+party hard, nagyreszuk persze nem sportolt es dohanyzott rendesen. 40-45 ev korul utott be naluk az, ami normalis esetben 60 korul: infarktusok, totalis burnout szindroma (=felsovezeto osszeesik a munkahelyen, utana 3 evig semmit nem tud dolgozni), stb.
-
válasz
Viszlát #57682 üzenetére
Foleg hogy most jott fel a hegymaszas, ami megintcsak nem kizarolag edzes kerdese.
Az alvasigeny is lenyegeben teljesen determinalt genetikailag, semmi ertelme azzal 'menozni', hogy valakinek eleg 6 ora. Mintha azzal jonnel, hogy te 185 centi vagy, es 185 centisnek lenni csak akarat kerdese.
En peldaul 1, azaz 1 ejszakat tudok felig-meddig kihagyni, es kesz. Utana aludnom kell, hiaba iszom kavet, Red Bullt, miegyebet. Enelkul is siman meg lehet csinalni az egyetemet, most mondjam azt, hogy az ejszakazas a gyengek jatekszere, akik nem tudjak egy delutan betolni az anyagot a fejukbe?
-
válasz
Integra #57579 üzenetére
Tul sok penz van a sok iparuzesi adokbol.
Multkor meg epp tekertem felfele egy bringauton a varostol kb. 20 km-re. A bringauton nem volt keresztezodes, semmi, forgalom zero, egy 2-3 km hosszu egyenes, emelkedo szakaszrol van szo. A kozepenel epp adatokat rogzitettek a rendorok, mert aznap kijottek trafizni a lejtorol legurulo bringasokat, akik - nyilvan - gyorsabban mentek, mint 30 kmph.
-
Nemetorszag.
Egy kis falu kis ketiranyu mellekutcaban megbuntettek 15 eurora, mert a menetirany szerinti bal oldalon parkoltam parhuzamosan.
Oh well.
-
válasz
concret_hp #57566 üzenetére
Ez nekem allando problema, a legjobb megoldas az ENYHEN sztreccs anyagu farmerok (nem cicanadrag, meg mielott valaki rohogne, hanem az 1% elasztan + 99% pamut vagy ilyesmi osszetetelu cuccok).
-
válasz
FehérHolló #57467 üzenetére
A jo bordzseki mar a kommunizmusban is draga volt.
-
válasz
FehérHolló #57454 üzenetére
PPP, természetesen.
-
válasz
FehérHolló #57443 üzenetére
Dia, yEd?
-
válasz
Tothgera30 #57409 üzenetére
Nemetorszagban nem.
-
válasz
fokukac #57326 üzenetére
Ha az 55. sorban kifizetők által levont adóelőleget szerepeltet, akkor az 1D vagy 2D vagy 3D vagy 4D vagy 5D vagy 6D vagy 7D vagy 8D vagy13D vagy 14D mezőkben is szerepelnie kell jövedelemadatnak, kivéve ha a 38. sorban az összevont adóalapot terhelő, kedvezményekkel csökkentett adó összege nulla. Fordítva is igaz, vagyis ha az 1D vagy 2D vagy 3D vagy 4D vagy 5D vagy 6D vagy 7D vagy 8D vagy13D vagy 14D mezőkben szerepeltet adatot, akkor a kifizetők által levont adóelőleg összegét az 55. sorban szerepeltesse. Az Ön által közvetlenül a folyószámlára befizetett (csekk, átutalás, stb.) összeget ne itt, hanem a 64. sorban szerepeltesse. (Hibakód=<421454/R061>)
-
válasz
FehérHolló #57291 üzenetére
Mondjuk ha nem vilagos, hogy az egy fazis mit jelent pontosan, akkor nem biztos, hogy celszeru haromfazisu aramot kotozgetnie.
-
válasz
szőröscica #57289 üzenetére
Aha.
-
válasz
parandroid #57273 üzenetére
Az multkor egeszen megdobbentett, hogy a varosban koszaltam kocsival, csorog a telefon a kihangositon, ki van irva az egyik baratom neve. Felveszem (a kormanyon megnyomva egy gombot), beszelgetunk par percet, lerakom. Otthon nezem, hogy Skypeon hivott. Nem egy nagy dolog, de ahhoz kepest, hogy a CD-egyseg meg mp3-akkal is bajlodik neha, jo.
-
válasz
FehérHolló #57264 üzenetére
> Gyümölcsfák, melyeket nem kell kivágni a gyümölcsükért
Aha, csak elveszed a gyerekuket, es elve megeszed.
-
válasz
aizen92 #57265 üzenetére
Ufok, Bilderberg-csoport szabadkomuvesek csoportszexelnek, mikozben az uj csipet tervezik, amit az oltasokba rakna bele. A homalyos reszeket a chemtrail, a vibralasokat a HAARP okozza. Azert toltottek fel ennyi videot, mert tul sok penzuk van a bankok korlatlan penznyomtatasabol. A piros-feher-kek szinek a kommunista zsidok vilaguralmi torekveseire utalnak, a teglalapok pedig torzult negyzetek, amelyek ugyebar haromszogekbol osszeallithatok (amik a tuggyukkik jelkepei).
-
válasz
bandus #57239 üzenetére
> fura, hogy ilyen rendszerre nincsen saját fejlesztőcsapata egy ekkora mammutávllalatna
Meg az is lehet, hogy van. De altalaban nem eri meg ezeket hazon belul tartani, tul kockazatos*.
*kockazat: egyszerubb megvenni ezeket piaci aron attol, akinek sikerul megcsinalnia, mint belefogni, es kockaztatni azt, hogy a te csapatodnak esetleg nem jon ossze.
> Az összes csapat, aki részt vesz a funkciófejlesztésben, a VAG többségi tulajdonában van.
De gondolom azt csinaltak, hogy megvettek a mar jol mukodo beszallitonak egy reszet, nem ok hoztak letre a csapatot.
-
Valaki nem tudja/emlekszik esetleg hirtelelen, hogy modularis hatvanyozasnal a g^(1/b)-t hogy ertelmezzuk? (Illetve mi van akkor, ha a Diffie-Hellmann key exchange soran az egyik fel g^(1/b)-t kuld vissza g^b helyett?)
-
Aha, kosz. Igazabol nekem ebben az esetben nem lenne szuksegem (eros) grafikus kartyara, csak sok memoriara, sok threadre, es ha lehet, akkor viszonylag jo single threaded teljesitmenyre, de ez nem annyira kritikus talan.
Raadasul egyelore hobbira kellene csak, szoval ezert erdekes az ara.
-
Valojaban amire kene, arra lehet, hogy a legjobb egy hasznalt szerver lesz, kvazi fillerekert lehet kapni az ebayen sokmagos gepeket, sok memoriaval... eros desktopom van mar.
Pl:
HP ProLiant DL385 G2 | 2x AMD Opteron 2356 | 8x 2,3 GHz | 32 GB RAM (ECC)
4x 146 GB HDD SAS 2,5" 10K | DVD | iLO2 | LAN | 2x PSU300 ajro.
Vicces egyebkent, hogy harom eve raktam ossze egy asztali gepet, es meg mindig kb. mindenre eleg, azert regen ez nem igy mukodott.
-
Van ertelme workstation-kategorias szamitogepet darabokbol osszerakni, vagy nem igazan lehet olcsobban megkozeliteni a HP Z800/Dell T5500/T7500 szinvonalat?
-
válasz
Lortech #57157 üzenetére
Szokvanyos, de abban az ertelemben nem normalis, hogy lehet tenni ellene es valszeg tulhajtottad magad kicsit. Szenhidratot, sot es folyadekot vigyel be (a sot ne hagyd ki), es pihenj.
Szoval egyel, nagy valoszinuseggel a metabolizmusod borult fel kicsit. A sos kajat ne hagyd ki, ha meg nem mondtam volna.
Az elso Velence 10x utan voltam igy, amig masnap delben be nem toltam 40 deka rantott hust
-
-
válasz
FehérHolló #57047 üzenetére
Ja, az ugy konnyu. Viccen kivul.
-
válasz
bandus #57042 üzenetére
A fejlodesi szakaszok:
- ah, csak X nyelvben tudok, a tobbiben nem
- ah, minden nyelv hasonlo, ugy altalaban tudok programozni
- ah, megsem, tevedtemNem a nyelvek az erdekesek, hanem a keretrendszerek, paradigmak. Amit lentebb irsz, azt velem megtortent (felvettek fejlesztonek X nyelvre ugy, hogy odaig csak Z meg Y-t csinaltam, es tobbet fizettek), de ez valojaban irrelevans, es inkabb fiatalon tortenik csak meg.
Jo pelda a Javascript. Maga a nyelv egy f*shalom konstrukcio, egy jo C++ programozo nyilvan pillanatok alatt megerti a szintaxist. Jo JS-fejleszto lesz ettol? Fenet, attol lesz valaki jo JS-fejleszto, hogy tudja, hogy milyen konyvtarakat, keretrendszereket kell hasznalni, mi mivel mukodik jol, mik a szokasos problemak.. a szuk ertelemben vett 'nyelv' az nem bonyolult.
Szoval nem aze' nem veszunk fel webfejlesztonek egy C++ gurut, mert nem eleg okos, meg nem ertene meg a HTML-t, hanem mert nem tudja, hogy azon a heten epp aktualisan milyen bugja van a Node.JS-nek ha mittomenmilyen csomagkezelovel teszed fel a ZXY MVC frameworkot.
-
válasz
FehérHolló #57041 üzenetére
Interpreter? GHC nem eleg jo? Fordit nativba, van LLVM backend is asszem, meg C outputot is tudsz generalni.
-
válasz
FehérHolló #57038 üzenetére
A szokasos pelda, qsort C vs. Haskell:
void qsort(int a[], int lo, int hi)
{
int h, l, p, t;
if (lo < hi) {
l = lo;
h = hi;
p = a[hi];
do {
while ((l < h) && (a[l] <= p))
l = l+1;
while ((h > l) && (a[h] >= p))
h = h-1;
if (l < h) {
t = a[l];
a[l] = a[h];
a[h] = t;
}
} while (l < h);
a[hi] = a[l];
a[l] = p;
qsort( a, lo, l-1 );
qsort( a, l+1, hi );
}
}------------------
qsort:: Ord a => [a] -> [a]
qsort[] = []
qsort(p:xs) = (qsort lesser) ++ [p] ++ (qsort greater)
where
lesser = filter (< p) xs
greater = filter (>= p) xsVan, aki szerint az elso erthetobb, szerintem nem.
-
válasz
FehérHolló #57034 üzenetére
Viccen kivul jo otlet lehet. Vagy Scheme, vagy Clojure. Csak mert koncepcionalisan nagyon egyszeruek, es tuti fejlesztik a gondolkodast.
-
válasz
concret_hp #57020 üzenetére
-
Kaptam ma egy allasajanlat-spamet emailen:
Ellátandó feladatok:
- C++ nyelven történő fejlesztés
- Képi, diagnosztikai rendszerek fejlesztése
- Több oldalú elégedettség biztosításaWTF?
-
-
-
Kedves ceges bullshit-generatorok:
"Please, consider the environment before printing this e-mail."
Ha ezt magyarra ugy forditjatok, hogy
"Kérjük, gondoljon a természetre, mielőtt kinyomtatná ezt az e-mailt."
... akkor el fogok kepzelni egy szep zold erdot, mielott rakattintok a 'print' gombra. Ez miert jo?
-
válasz
parandroid #56924 üzenetére
Hazasan mar konnyebb
Szerencsénkre mi irtó komolyan vettük mindig, hogy találkozzunk, 4 het volt talán a max külön 8 év alatt.
-
válasz
FehérHolló #56692 üzenetére
Az mindegy, szuzessegbol is csak egy van
-
Hell has just frozen over -- dabadab elso helyesirasi hibajat koveti el a Prohardveren. (Marmint az elsot, ami eszrevettem.)
-
Nezegetem ezt az uj C Mercit, es most vagy megoregedtem, vagy ez egy szep auto.
-
válasz
parandroid #56672 üzenetére
Mindjart keresek neked valamit, most epp nem erek ra, de kesobb este jarok egy kort a neten.
-
válasz
FehérHolló #56671 üzenetére
Nem, mert nem 7.1 kilos versenybringat akarok vele vasaroltatni, hanem olyat, ami nem okoz bosszusagot minden alkalommal. En ugy gondolom, hogy ma, varosi bringazasra kb. 300-350 euro korul lehet muszakilag megbizhato, rendes fekekkel, csapagyazassal es tartos felnikkel rendelkezo biciklit venni.
-
válasz
parandroid #56665 üzenetére
Lentebb irtak a holland bringat, az stilusos, de mint bringa, nagyon rossz megoldas. (Nehez, lassu, kozeptavon kenyelmetlen.)
Amit linkeltel, annal a legnagyobb problemak a gyenge valto, gyenge fek.
Varosba eleve ne vegyel MTB-t, felesleges. Elol-hatul a valto minosege megintcsak keves. 150 euroert nem kapsz ujonnan rendes minosegu biciklit, ez van. (Tenyleg nem sznobkodom.)
-
válasz
parandroid #56661 üzenetére
Mindegyik dologra ervenyes az alapszabaly: ha rossz minosegu (=olcso), akkor jobb, ha nincs is rajta. Ezek a cuccok hasznosak, ha tenyleg kihasznalja oket az ember. Az ulescsovon levo teleszkop orult marhasag.
Lehet kapni nem felcicomazott bringakat, mondj egy arkategoriat es felhasznalasi teruletet, es mar tolom is a linkeket.
Normalis bringat 350 euro alatt nem kapsz ujonnan, innen lehet indulni. A 350 eurosok meg eleg nehezek, de legalabb rendesen ossze vannak rakva.
-
válasz
parandroid #56627 üzenetére
Itt nagyon kicsi gyerekekrol van szo (4 ev alatt), es nem terapiarol, hanem kiserletekrol. Egyebkent nyilvan nem lenne ennyire magas a toleranciaszint
.
-
válasz
FehérHolló #56625 üzenetére
Parom egyik volt kollegaja, PhD-s kutato, altalaban lila vagy zold hajjal maszkal, es a fontos kiserleteinek/kutatasainak lenyegi momentumait magara tetovaltatja.
Ggyerekpszichologiaval foglalkozik, igy kerult peldaul ra egy eleg nagy (15 centis?) gumikacsa-tetovalas.
-
válasz
FehérHolló #56621 üzenetére
En most tervezem szep lassan minimalizalni a hajamat, de egy adott munkahelyen ez nehez. Allasvaltasnal konnyebb, eleve kopaszra nyirva jelensz meg az uj helyen, es akkor az lesz a normalis.
-
Tehat kozeparfolyamhoz kepest +4 forint, tehat kb. 8 forint a spread, 2.1%. Correctchange.hu szerint naluk a spread 0.5%.
Persze kerdes, mennyit valtasz, par szazezer forintnal tokmindegy (100e-re nezve 1500 forint a kulonbseg), csak nekem most lakasvasarlasrol van szo..
-
válasz
concret_hp #56572 üzenetére
Ecserire menj, ott a kezedbe adjak egybol
-
Mennyi az a penzmennyiseg, ahol mar celszeru elore egyeztetni a valutavaltokkal? 1M? 10M? 100e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bluetooth hangszórók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest