- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #61101 üzenetére
Attól, hogy az új helyen több lett a fizetésem, még nem lettem egyből multimilliomos.
Ráadásul a kiesett 3 hónap is elvitt a tárcából, és kevesebbet hozott, a próbaidőre sem járt teljes összeg, és most tanulmányokra is ki kellett adni másfél havi új teljes fizetésnyit, plusz autó szervizre is elugrott, aztán még 2 hónap és már lehet, hogy pluszos leszek talán.
De nem csak ez a lényeg, hanem hogy akkor miért most akarok pont új telefont, mikor a régivel egyébként - ha ez is kérdésként merülne fel - semmi bajom, pedig samu, de alsó közép... csak azért, mert a szolgáltató megszünteti a jelenlegi ősi díjcsomagot, és most valamit kezdeni kell ezzel. Így össze akartam kötni a dolgot.
Nem életbevágó, meg nem is kell nekem pont most új telefon, csak elkezdtem nézelődni.Akkor az lesz, hogy most csak díjcsomagot módosítok, aztán még gyűjtögetek, és majd karácsony környékén megint szétnézek. Vagy, mittudomén
Azért köszi az infókat.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi mindenkinek.
A Nexus 4 75k-tól van, a Nexus 5 84k-tól, az LG G2 mini 60k..
Használtat nem szeretnék. De már a 70k is a kiterjesztett korlátom...Otthon ha lesz több időm, átlapozgatom a teszteket.
Egyébként ha konkretizálni kellene, miben jobb/más? -
BlacKSouL
addikt
Felhasználói preferenciák nélkül vizsgálva mi érné meg jobban a következő 2-3 évre?
S. Galaxy S3 LTE 47.700 Ft-ért, vagy
S. Galaxy S4 mini 69.300 Ft-értadott díjcsomagkonstrukció mellett.
Nem nagyon adtam ki soha 40k fölött mobilra, most is 50k-ban húztam meg a limitet, de ha a második annyival többet és jobban tud, akkor kivételesen hajlandó volnék talán rááldozni. Talán
(A K Zoom nagyon birizgálta a fantáziámat, de 100k-t picit sokallom. Nem érte, hanem alapból nem akarnék most ennyit kiadni eszközre.)
-
BlacKSouL
addikt
-borsmenta
-fodormenta
-vízimentaez a mentalista
-
BlacKSouL
addikt
Mi van még nincs Schönherz kupa [link]
tope: ha kizártad és nem allergia, akkor javasolt gyógymód a deci házi pálinkába áztatott teáskanál méz megmikrózva 15 másodpercig, majd lihegve, köhécselve, hörögve inhalálás és közepesen gyors szürcsölgetés ülve.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #61035 üzenetére
Én is megörültem, hogy sikerült negyed 6-ra hazaérnem, gondoltam lemegyek a városba sétálni hátratett kézzel, fütyörészve, rövidgatya, póló, papucs, süttetem a pofám a nappal...
Aztán észrevettem hogy k.rvára szakad az eső, és 15 fok van, így idebent sütöttem-főztem, ettem, klímát és párátlanítót szerelgettem míg be nem sötétedett. De legalább az eddigi 70% helyett 48% a páratartalom. -
BlacKSouL
addikt
Jól leült itt minden
Pedig olyat láttam most, el se tudtam képzelni. Kicsit meg is rettentem, mert hirtelen k.rvanagy fényesség lett, de idősebbek mondták, hogy nincs gáz, ez a napsütés.
(Hazaérek lesz is az erkélyen napfürdőzés, kipróbálom ezt az új, rég nem tapasztalt dolgot)
-
BlacKSouL
addikt
segítség, valaki ráfeküdt a gamepomra
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2 #61004 üzenetére
Jobbat.
Nem nagyon akarnám részletezni a magam és a munkatársaim állapotát és hozzáállását most a munkához. Idefele a kocsiban is csak nagy hallgatás volt, most is csak ülünk bambán. Mindenki kb. mint a másnapos mosott sz.r, ráadásul az idő is inspiráló. Mivel nem ugyanott és ugyanúgy töltöttük a tegnap éjszakát, tehát nem foghatjuk egy közös ivós-partizós másnaposságra a dolgot, ezért gyanús, hogy az idő van hatással a népre. Nyilván a hétfőnek is van szerepe, de gyanítom ha ilyen lesz holnap is, meg aztán is, az nem a hétfőnek köszönhető.
Ezen sajnos a nehezen lefőzött kávé sem sokat segített most. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60991 üzenetére
Most őszintén... nekem nem sok jót ígér ez a szakasz pl.. A neretva mellett meg csak szépen lecsorog az ember. A torkolattól felfelé megy kb 10 km-t a partig, onnan meg végig a parton, nekem mégis egyszerűbbnek tűnik, mint a linkelt szakaszon tutira hegyekben felszerpentinezni..
-
BlacKSouL
addikt
Esőerdőhöz induló repülőjegyemet sivatagira cserélném..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #60919 üzenetére
Most már így, hogy szombat van, nincs meló, és lenne dolgom a városban, de kimozdulni nem lehet a krva esőtől, kissé kezd zavaró lenni .
Akik utálják a jó időt, idén örvendezhettek eleget.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60941 üzenetére
Itt északon nomádiában a kijelölt lakóhely környéki területre első autó ingyenes, második 4000Ft/év. Mindkét esetben adnak egy standard méretű plasztikkártyát, és regisztrálnak a rendszerben. Ha jön az ellenőr, megnézi a rendszámot, a gép kiköpi hogy oké, és megy tovább. Se matrica, se kártya nem kell.
Ha vennék egy új autót, akkor lekérdeznék a rendszerben a nevem, kidobná, hogy van kocsim, bemutatnám az adásvételit, ezzel letiltják a régit, és újautó forgalmija alapján lakcímre adnának egy elsőautós ingyenes "kártyát".Szerintem.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #60919 üzenetére
Itt esik ez a kéthavi eső, de azon kívül, hogy éjszakai sötétség van, és mindenki majd elalszik, és ha hazaérek nem tudok kimozdulni se, egész jól elvagyok.
Nemtom mennyi van kint, nem sok, de itt bent az irodában fűtés nélkül 22-23 fok. Otthon 25 körül, szóval elvagyok, köszönöm kérdésed
Amúgy amit már talán írtam, hogy mivel nem kell ebben az időben saját kocsival közlekedni minden nap oda-vissza, a céges meg céges, ezért ez a része legalább nem izgat. A nyáron meg elég szar idő volt akkor is, amikor vártam hogy jó legyen, most már nem is várom. Ha nem akarok semmit csinálni, és nem nézek ki az ablakon, akkor most nem izgat. Pont annyi a meló is, hogy elveszi a figyelmem, de van értelme is, szóval most épp csak egy dolog jut eszembe ami hiányzik. Mostanában nem jött szóba. 4 betű -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #60907 üzenetére
Angol-német eddig nekem/nekünk is elég volt szinte mindenhol, a kis falvakban meg pont annyira tudnak külföldiül, mint a magyar falvakban
Tehát marad az activity, de easy fokozat elég abból is.
(Rovinj és Pula Porecből "még le" van)
Tim: vigasztaljon a tudat, hogy Montenegro még sokkal durvább: a szállodában a MAGYAR recepciós csaj nem volt hajlandó velünk magyarul beszélni, sőt, nem is tudtuk, hogy magyar, csak utolsó nap, mikor elköszönt "sziasztok, jó utat, vigyázzatok hazafelé" bármilyen akcentus nélkül...
-
BlacKSouL
addikt
A nemzetközi szombati turnusváltás mizéria miatt pár éve áttették keddre, de idén visszatették. De egyébként majdnem mindegy, mert abban a két apartmanházban csak magyarok vannak, tehát magyaroktól függ a turnusváltás is, és gondolom retúrbusz van, közte meg ugye takarítani kell. 10-kor befut a busz, ott üldögél a távozó is, meg az érkező is 2-ig, mire kitakarítanak, és mire letelik a 4 óra pihenő a sofőröknek.
Rutinosabbaknak az elfoglalásig le lehet menni fürdeni meg szundítani egyet a partonPersze csomagokkal az "ölben" ez nem nagyon megy, ez is autós kiváltság inkább.
A kaja milyen? -
BlacKSouL
addikt
Szerencsétlen sirályok...ezek a generációk már úgy nevelődnek fel, hogy nem nagyon akarnak a vízből halat kihalászni, hiszen csak odasétálnak az erkélyek alá, és a ledobált reggelimaradékot, meg mindenmást csak fel kell kapdosniuk. Aztán a kenyér különösen ősi sirálytáplálék. Persze, kisgyerek, meg aranyos madárka, meg minden, etessük meg, látod milyen aranyos, kunyerál, pitizik, csak hát a reggeli vernyákolásuk olyan 5 óra magasságában pont az ablakok alatt, az fenomenális. Nemtom most mennyire van éjjel meleg, anno általában nyitva volt az erkély, hogy lehűljön éjszaka, de reggel mindig bezártam pontban 5-kor a sirályok miatt.
Mondjuk az hatalmas, mikor a második emeleten az erkélyen reggelizel, nézel kifelé a fákra, a tengerre, és egyszercsak egy ilyen 70-80 centis fesztávú fehér izé nagyon nagyon lassú csapásokkal szinte alig haladva elmegy a fejedtől 40 centire, és látod a fejét, ahogy forgatja, rádnéz, ránéz az asztalodra, és úgy megy tovább.A delfinek mindig a sötétedés kezdetén, mindig a nyílt víz felől jönnek befelé az öbölbe. Hogy tényleg mindig halrajt követnek-e, nem tudom, de én azt is el tudom képzelni, hogy valami pihenőhelyet keresnek éjjelre, vagy az édesvizet a Mirna torkolatnál.
-
BlacKSouL
addikt
Porecben a naplemente látványos még a félsziget csúcsáról. Ha Novigradban még nyitva van a templomtorony, és nem több 10 kunánál, akkor érdemes felmenni a toronyba, kicsit jobban körbelátni, bár nem olyan, mint mondjuk Rovinjban a toronyból szétnézni.
Elég sok arrafelé az olasz vonatkozás, mai napig, mondjuk érthető, a történelem és a közelség miatt. -
BlacKSouL
addikt
Groznjan érdekes kis művészfalu, egynek jó, de őszintén engem annyira nem fogott meg, mint mondjuk Motovun jellegzetessége. Pulától nem messze nyaraltam párszor, volt szerencsém éjjel is nappal is felfedezni
Porecet többször kell látni, remélem az Eufrazijeva azért megvolt.
Igen, Novigrad sajnos autós téma, vagy vízitaxis, pedig ott van egy köpésreHa úgy összességében kedvet kaptatok Horvátiához, talán ez kedvet csinál ahhoz is, hogy legközelebb érdemes bevállalni a saját autóval, úgy sokkal rugalmasabb az ember, bővítheti a fakultatív opcióit. Nem tudom ellátásban hogy vagytok, de pl. ha apartmanban van az ember ellátás nélkül, akkor a boltból kajálást is úgy lehet megoldani, hogy egy nagyobb supermarketben bevásárol, mert a lanternai kisbolt az árkád alatt ugyan vészhelyzetre jó, de választék is kisebb, meg drágább is.
Branka 200-ba érdemes bekérezkedni az erkélyre egy fotó erejéig (csak ebből látni a tengert
)
-
BlacKSouL
addikt
Amúgy Novigrad is olyan csendes kis városka, a főútról balra a körforgalomtól befelé a városi főúton jobbra 3-4 vendéglő, kb. 800 méter a park, és a régi kikötő, ott érdemes nyalni egy fagyit, olyan félolasz/félhorvát stílusú, nagyadagos. A park túlfelén a fagyizók két oldalán 2 kis utcán kb. 300 méterre előre van az óvárosi rész, a bal oldali utcán menve baloldalon az elején látni egy eredeti velencei erkélyt; végén egy templom, torony tetején szobor, attól balra előre a fenyők alatt lehet lemenni a parthoz, szemben a túristáknak a pancsoló, és körben meg a part végig körbejárható, egészen az új kikötőig.
Lanternától Novigradig át kell menni az öblön, aminek a túloldalán van a kőfejtő (Antenal) ahonnan hordják a nagy hajók a követ kifelé. Előtte az öböl vize felett kell átmenni egy vízfelszíni hídon. Az a rész is látványos.
Isztria klasszikusok egyébként Pula, Rovinj, Limski kanal, Vrsar, Porec, Novigrad. Ezek egy részére szokott csak lenni fakt.
Lanternától autóval kelet felé kb. 8 km-re van egy cseppkőbarlang(Baredine-Jama-Grotta), nagyon jó, meredeken kell lépcsőzni sokat, de megéri, és lent lehet találni élő ősállatokat. Mellette van egy traktormúzeum, gépész beállítottságúaknak technikatörténeti csemege, több magyar vonatkozással.Plitvice szép, de messze van nagyon onnan, Velence meg nagyon nem éri meg, sajnos se gyorshajóval, se autóval körbe. Akkor már inkább érdemes közelebb Szlovénia partján szétnézni (Portorož-Piran-Koper), de saját autó híján ez inkább csak teoretikus.
-
BlacKSouL
addikt
Branka vagy Daniela?
Akkor azért vannak változások már tavalyhoz képest is.
Marina étteremmel reggelinél meg vacsoránál van gond, nem a befizető vendégek számához van méretezve, ebből kifolyólag hosszú sorok szoktak állni már a bejáratnál is, meg a svédasztalnál is, és még ülőhelyet is úgy kell vadászni. Ezért egyszer kipróbáltuk a félpanziót, később már inkább nem.
Ha kérdés van, szólj. De Isztrián belül is tudok pár jó helyet autós fakultatív utakra. -
BlacKSouL
addikt
Lanternán, ha kimész a csúcshoz a világítótoronyhoz a Delfin restaurant mellett naplementekor vagy kicsivel utána, akkor Novigrad és attól balra a nyílt víz felé kémlelve látni fogod, hogy miért az az étterem neve
Bár nem tudom ilyenkor is vonulnak-e még ott, július végén, augusztus elején mindenesetre látványos.
Vagy már ismerős vagy arrafelé? És melyik oldal, a resort vagy az apartmani?Amúgy a recepciónál van wifi, a pultnál ki van téve napi jelszó, mondjuk a szobákból ez mit sem ér, meg lassú is.
Ja, és a Delfinben is finom szokott lenni a ligne na žaru, ha valaki szereti.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60859 üzenetére
Melyik tájék?
Ilyenkor hasznos, ha az ember kicsit tudja használni a horvát nyaralásokon összeszedett nyelvtudást. Általában máris másképp néznek az emberre. Persze ez nem evidens. És Montenegro még annál is meredekebb mint amit írsz, vigasztaljon ez a tudat
A benzinkútpisztoly meg nem személyautóra lett méretezve, hanem a jugoszláv néphadsereg páncélozott személyszállító járműveire, csak épp ottmaradt. Hidd el, ahhoz a többmillió német eredetű Mercedeshez amit látsz ott a vendégmunkások családjai alatt, ahhoz jóNémetországban nem láttam annyi Mercit, mint Boszniában, de haverék átmentek Albániába, azt mondja ott még sűrűbb.
És látni még minden falu szélén 1-2 hektáros roncsautó temetőt?
-
BlacKSouL
addikt
ezt a "kötelezően választható" meghatározást mindig is utáltam.
az nem az mszmp volt?ne szexelj. mert különben felfedezed/megismered saját magadat és a másikat, nem fojtod el mindenféle kívánságaidat, vágyaidat, és véletlenül még nem maradsz befolyásolható, irányítható, nyírható kezesbárány.
-
BlacKSouL
addikt
szakad az eső
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #60387 üzenetére
Nincs vége, mert se eleje, se vége, de közepe se volt
-
BlacKSouL
addikt
"Raadasul a pasik nagy baratja..." "hihetetlenül csendes ... és nagyon erősen tud szívni"
-
BlacKSouL
addikt
"Tartalomkódolási hiba
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert érvénytelen vagy nem támogatott tömörítést használ.
Értesítse a webhely tulajdonosait erről a problémáról." -
BlacKSouL
addikt
a kurva, a durva, az irtó és sok hasonló szót miért írják sokan hosszú magánhangzóval?
Gondolják, hogy a kúr, a dúr, és az ír a szavak töve? Víz, vizes? Vagy mi a tudományos magyarázat?
-
BlacKSouL
addikt
De közben a PET sem nagyon fogja kedvelni az A/B/C-t, sőt, a mai közvélekedés szerint a T meg valamelyest bomlani fog, az A/B/C hatására fokozottabban, kívül ugyan a levegőbe, de befelé meg a hákettőóba. És mondják, hogy azt meg nem kedveli a humán élő organizmus
De persze lehet, hogy ez csak urbánlegenda.Egyébként az utolsó mondattal egyetértek, erre felénk is, ha a pigmentesek kezébe adsz egy seprűt, annak a fejéből gyútós', a nyeléből meg tűz lesz. Ha ruhát, akkor meg elég, de büdös. Ha az emberiség minden egyede megértené, hogy miért nem sz@runk magunk alá, de ha mégis, akkor eltakarítjuk, akkor sokan biztos rosszabbul járnának, de páran azért mégiscsak jobban éreznék magukat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #60280 üzenetére
Sajnos én Gizikéhez hiába megyek, ő felküld egy emelettel feljebb a tanszékre, mondván hogy ezt a tanár és a tanársegédek intézik, többet ő se tud tenni, csak ugyanúgy basztatja, mint ahogy egyébként a diákok maguk basztatják. A tanárt meg lehet basztatni, de ha idő előtt borogatunk, akkor a következő félévek közös munkáinak megjósolhatóan negatív lesz a megítélése, és aki ott ítélkezik, az az, aki a jegyet is adja...
Szóval ilyeténképp várni kell az utolsó pillanatig a borogatással is, meg a basztatással is csak mértékkel.
-
BlacKSouL
addikt
Hétfő reggel 8:00-kor kezdődő Anyag- gép- és üzemismereti gyakorlatról jelenleg semmilyen érdemi információval nem rendelkeznek a résztvevő hallgatók. Neptunban ígért tájékoztatás még nem érkezett, kari oldalak fájlszerverén még semmi. Az időtartamot tudjuk, hogy kötelező azt tudjuk, hogy mi a neve azt tudjuk, minden más csak találgatás.
Igen, hát még CSAK péntek reggel van, biztos én vagyok túlérzékeny, de ha már kötelező, nem lehet kihagyni se napot, se órát, és levelezőn se, tehát 2 hét konstans szabadságot kell kivenni miatta, ami sok helyen nem is egyszerű, akkor elvárnám, hogy időben legyen tájékoztatás, legalább a kezdés idejét és helyét megjelölve.
Persze a TO-levél már jött, hogy a tandíjat azt mindenki fizesse be amilyen gyorsan csak tudja... Na ezért a pénzért szeretném legalább a tájékoztatást megvásárolni. -
BlacKSouL
addikt
hátööö, izé...na [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60243 üzenetére
Reggel 5 óta megállás nélkül szakad, 15 fok van, itt bent is páran már ismét kabátban ülnek, full ablakos minden iroda, mégis égnek a lámpák.
Nem rémlik, hogy azért augusztusban ilyen idők lettek volna. Ha a június-július csapadékos, hűvös volt is, az augusztus jellemzően meleg és aszályos.Én néhány csepp homlokból gyöngyözést simán elviselek a miniszoknyákért, és a keblek közzétételéért.
Ez van, változik az éghajlat. A nyár eltűnik, trópusi monszun lesz belőle, a tél kitudja még, nem bánnám, ha 0 foknál nem lenne hidegebb, hó meg max 3 napig. Bár hideg néha lehet, hogy a nyüvek kifagyjanak, de -20-akat nem kérnék.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60233 üzenetére
Az nem hádé... amit a szigetről szoktál hallani éjszakánként! Na AZ a hádé
Amúgy itt nálunk is volt, igaz, "csak" 20 perces, de ezt én is erkélyről néztem. És mivel itt minden 1 km-en belül van, most vastag füst vesz körül mindent
Jó kis lőporszag.
A tévésnek meg a végére kitették nagy büszkén, hogy készítette az MTVA. Hát én erre a helyükben nem lennék büszke
Szerintem ez az elmúlt 30 év közvetítéseinek megcsúfolása és szemenköpése volt. 2 azaz 2 db fix FHD kamerával szűrők meg egyéb szarok nélkül megfelelő látószögre fixen beállítva jobbat csináltam volna bármikor. Ezek meg mikor a Lánchídon volt a teljesképes figura, rázúmoltak a semmire, meg a füstre, azt is életlenül, és eltorzítva. Csak hogy "ne legyen unalmas 2 másodpercig ugyanazt nézni...Komolyan kár volt az életemből ez a 25 perc.
Ja, a zenéket meg mint valami bedrogozott dj, 1-1 negyed dallam közepén átkeverve, mint valami hülye... -
BlacKSouL
addikt
Hogy lehet így elbaszni egy tüzijátékközvetítést...
A 4k korában életlenre állított SD kamerákkal, torzító szűrőkkel idegbeteg módon váltogatva a képet...
Már ma este kirúgnám azt aki ezt így álmodta meg. -
BlacKSouL
addikt
18:00-kor a polgármester megszegi az új kenyeret és a régi ígéreteket...
-
BlacKSouL
addikt
Má megint nagyon reggae a hőtérkép
-
-
BlacKSouL
addikt
Mi a véreres vastag ....ért lassul be de irgalmatlanul a youtube-nál megnyitott FF? cétéerelefföt nem segít. Rákeresek valamire, és ahogy lapoznék lefele, szépen belassul, majd teljesen leakad. Ha csak az van nyitva is. Ha bezárom, újra begyorsul.
-
BlacKSouL
addikt
Most akkor ezzel mi van?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #60158 üzenetére
Meg topikot gyilkolászni
Pont olyan hűvösek a hajnalok, mintha egy normális rendes nyár vége felé lennénk, pedig hol volt ez attól.
Idei két hetes szabadságomat is Anyag- gép- és üzemismereti gyakorlat keretében töltöm le. Szóval idén nincs, nem volt, és nem is lesz nyár.
A gyöngyösi zárt gokartpályán 2x7 percnyi kormánytekergetés után 3 napig meredek izomfájdalmaim vannak, azért az sem teljesen normális. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #60084 üzenetére
Nem, ezzel most nem volt bajom, egyrészt nem nálunk volt éjjel fél 1-kor a 27 fok
, másrészt légkondi van, csak ez így durván meglepő volt, hogy kimentem az erkélyre, és megcsapott a meleg, aztán néztem a hőtérképet.
Most valahogy az se izgat, hogy szakad, egyrészt saját kocsim nem ázik kint, céges mikrobusz meg mégiscsak céges, másrészt úgyis melóban vagyok fedél alatt, nincs dolgom, programom kintre, talán a hazaút lesz erős esernyő nélkül a garázstól hazáig. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #60049 üzenetére
Én még anno kb. 1999-ben voltam ott. A hotel Labineca két ikertornya mögött volt a hotelhez tartozó apartmansor, mérsékelt árral, mérsékelt luxussal, de bőven elfogadható, és allinclusive-et fizettünk kajára, tehát a teraszon is kaja-pia, stb. Ez még az anyámékkal nyaralás korszaka volt, és azt gondoltam ez is az egyik olyan hely, ahova soha többet nem jutok el.
Majd 2007-ben a bosnyák-montenegro-horvát túrán rábeszéltem a többieket, hogy a szálloda előtti strandon álljunk meg délutáni pancsolásra az észak felé vezető úton. Nem semmi volt visszatérni egy teljesen más jellegű nyaralás során, más társasággal. Máshova egyébként sehova nem mentem még vissza, kivéve Isztriát, de az az utóbbi 5 év slágere nálam/nálunk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Mika1227 #60040 üzenetére
Cavtat, Dubrovnik, Gradac megvolt, ezek délebbre vannak, illetve északabbra Trogir, Sibenik is, de Makarska pont kimaradt Dalmáciából. Isztriából is nehéz lenne újat mondani, meg Krk-en is voltam már kétszer.
Tehát ha általános infók kellenek, akkor van segítség, de ez abban a topikban is ott van többnyire, ha viszont kifejezetten lokális infó kell, akkor én passz. -
BlacKSouL
addikt
Hát gondolom ez mindenkinek megvolt már...
Nem kommentálnám, nekem élőben is fájt nézni, nemtom miért néztem meg megint...szegény Mourinhot sajnáltam -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #60015 üzenetére
Mi is kb. ilyenkor voltunk ott, Eleve Bosznia-Montenegro-Horvátország körútra mentünk, ebből az első éjszaka Szarajevo után a hegyekben volt, csendes kis útszéli hegyi motelben, másnap Mostar volt a program, meg út le egész Budvába, ahová a hivatalos városzárás előtt érkeztünk (0:45-kor) és mivel 01:00-kor bezárt minden, elég macera volt szállást keríteni a teljesen megtelt városban, meg még enni is valamit
Másnap meg Budva-Sveti Stefan, át a hegyen Virpazar, csónakázás, aztán vissza a hegyi utakon Bar-Ulcinj, strand. Aztán a városban sétálgatás tényleg a heringezés, és nem mindenki volt jóarcú. Életemben először vettem a hasamra a hátizsákot. A mosdót ne is mondd, életem legdurvább élményeiben előkelő helyen van az Ulcinj sziklája melletti "toilette". 6 fülkéből 3-on van ajtó, ebből csak 1 zárható, a papírt a bódé előtt kell "bérelni", x összegért, ami olyan irányár féle. Kapsz egy mások által már többször visszahozott nem feltétlenül száraz papírtekercset, amivel bemész a bódéba, kinézed az 5., egyben egyetlen zárható ajtajú fülkét, és szandálban belegázolsz a 10 centis konstans folyadékba, ami nem tudod miből áll, mert amúgy 1 db 60 wattos izzó van az egész bódéban. Kapaszkodni nincs mibe, papírt tenni nincs hova, izzadsz mint k.rva a templomban, állsz bokáig a cuccban, vagy oldalt a két falon félig kitámasztva izomból, közben próbálsz küzdeni, elkap a röhögés, és aztán érzed, hogy ennél nincs lejjebb.
Szóval még a slag lehet, hogy a jobb megoldás. Ezek után a fülke előtt kezet mosol edénymosogatószerrel és vízzel, és a gurigát vissza kiviszed a személyzetnek...Mikor másnap a kotori hegymászás után fürödtünk egyet Perast-ban, majd utolsó pillanatban megszálltunk egy kis horvát faluban a határtól nem messze, annyira érezhető volt a kontraszt. Utána 3 nap Horvátország, mintha a pokolból a menybe kerültünk volna, ami a vendéglátás minőségét, színvonalát, és a vendéglátók hozzáállását illeti. Meg kell még említenem hogy Montenegroban ettem életemben először friss, érett fügét.
Azt nemtom most hogy van, mikor mi ott voltunk, Budvában vízkorlátozás volt, a vezetékes víz csak napi összesen 6 órában működött, elosztva 2 órás időszakokra. Kicsit nagy volt a szárazság.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #60009 üzenetére
Montenegróval nekünk anno 2007-ben egy bajunk volt, hogy szép, van benne fantázia, meg amúgy jó is lehetne, jók a pogramok, csak sok a köcsög.
Szóval az az érzésünk volt, hogy örüljünk, hogy beengedtek maguk közé, nemhogy még mi vagyunk a kiszolgálandó vendég/túrista. Kvázi mintha mindenki ellenséget látott volna bennünk, mintha tényleg a megtűrt köcsögök lettünk volna. Kb. ezt éreztették.
Odáig el sem megyek, hogy a szállodai recepciósról 2 nap után, elutazáskor (elköszönéskor) derült ki, hogy magyar, de azt végighallgatta, hogy mi egymás közt magyarul beszélgetünk, és egy szót nem szólt magyarul hozzánk. A hamburgeresnél a super-mega-burger éjfélkor egy szelet hús volt két zsömle közt ketchuppal és majonézzel...Ott a konyhából szólt ki a magyar gyerek miután kifizettük. És így továbbUlcinjban az utcán a tömegben sétálva már rendesen félelemérzetünk volt, bár onnan már csak 10 km Albánia.
Ugyanakkor kollégám lassan 10 éve jár vissza Budvába, a kotori öböl fenomenális a fellegvárral együtt, Sveti Stefan, Virpazar a Skadar tóval, csónakázva a nemzeti parkban fenséges, az út át a hegyen Bar-ba vadregényes, és Ulcinj is, a két városi stranddal, a bezuhanó városképpel, és a 12 km-es homokos tengerparttal mind jobb emlékre érdemes volt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #59968 üzenetére
Az index(irányjelző) az egyeseknek nagyon egy üldözendő, kerülendő és tűzzel-vassal irtandó dolog lehet, én azt gyanítom egy titkos szekta tagjai ezek, akik valami összeesküvést szerveznek már jó ideje. Egyre többen vannak, és vagy ez lehet a kezdő lépés a taggá válásban, vagy ez a haladó fokozat, mindenesetre az ehhez sokszor társuló taplóság kötelező, és aki ezt is teljesíti, az már valami vezető lehet. A kikönyökölve telefonálók azok a főpapok szerintem, és az övet következetesen nem használók pedig a mágusok, akiknél be lehet kapcsolva az iddqd. Akik mindenhol 70-el mennek, azok a térítők lehetnek, megpróbálnak mindenkit átcsábítani a monoton mantrázós szemellenzős módszerre. A pályán középső sávban 100-al haladók azok a nagykövetek, akik pedig megelőznek 140-el, hogy utána lelassítsanak 110-re, de miután megelőzöd őket, visszaelőznek, majd megint lelassítanak, azok a kémek, az ellenséges szekták kifürkészésének céljaival.
Mert ugyan néha én is tudok tapló lenni sajnos, de a k.rva indexet valahogy akkor se felejtem el használni...
-
BlacKSouL
addikt
[link] Ezen jót röhögtem:
"Ha először vezetsz jobbkormányost, automatát bérelj, vagy már az első körforgalomnál az ablakot fogod lehúzni a kettes helyett. Kínos, de tanulságos lesz, amikor a hatalmas, jobbról érkező Shell feliratú sárga tartálykocsi vezetőjének dülledő szemét figyeled, és keresed a hármast. Különösen figyelj, ha japán autóval hoz össze a sors, ugyanis abban nehezítésként minden tükrözve van, tehát az indexet jobb kézzel, az ablaktörlőt bal kézzel kezeled. Ebből aztán könnyen az lehet, hogy a körforgalomba ablakot törölve, index nélkül, hármasban bakkecskéző autóval érkezel, aminek épp megy lefelé az automatikus ablaka. Kínos." -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #59889 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2 #59885 üzenetére
Gondolod?
Az előző munkahelyemen 15:45-ig dolgoztam, rendszeresen minden nap 15:35-től kezdett el zuhogni mindig. De óramű pontossággal.
Most 16:30-ig dolgozom, tegnap is, mint már sokszor idén, 16:28-körül kezdett el szakadni, ezt onnan tudom, hogy az épülethez hoztam a mikrobuszt, mert látszott, hogy esni fog, ne kelljen messze menni esőben, és mikor 16:25-kor mentem érte még nem esett, 16:28-kor, mikor már megálltam a kijáratnál, akkor gigacseppekben már esett is.Tehát, ha mondjuk 13:47-től dolgoznék 21:57-ig, akkor 13:42-ig esne, és 22:00-tól megint. Ha 10:33-tól dolgoznék 18:22-ig, akkor ezen időpontok előtt és után esne.
Szóval azt hiszed, hogy tőlem, az esőembertől, a mordori varázslótól függetlenül esik az eső?Azt kéne kitalálni, hogy a varázserőmet hogy kéne megfordítani, hogy esőcsinálóból esőtaszítóvá váljak.
-
BlacKSouL
addikt
Nem csak az a baj, hogy esik, és hogy 5000% a páratartalom, hanem hogy délelőtt, amikor dolgozom, akkor verőfényes napsütés. Amint kiteszem a lábam a munkahelyről, azonnal felhőszakadás, konstans egész másnap reggelig, amikor ismét elkezdek dolgozni, és akkor verőfényes napsütés.
-
BlacKSouL
addikt
Azért ezt már tényleg túlzásnak érzem amit ez az időjárás művel.. este 10 van, hangoskodni nem lehet, de olyan dörgés van, hogy már az összes riasztó, az összes kutya, az összes tűzoltó, az összes mentő visít, szirénázik, vonyít, és a hangszigetelt ablakok mögött majdnem összefosom magam, olyan k.rva szépen szól a menydörgés, mikor a mellettünk lévő 15 és 18 emeletes toronyházba belecsapdos.
-
BlacKSouL
addikt
Mer' nem jól csinálod. Az angol túrista mindig mindenhova rövidgatyában pólóban megy. Mindegy, hogy az Spanyolország, Görögország, Tunézia, vagy az Északi sarkkör, Alaszka, Antarktisz. Mindegy, hogy esküvő, étterem, operabál, bármi. Onnan ismerni fel őket, hogy a legkevésbé rövidet indokló időjárásban és szituációban is abban vannak. Mondjuk ez haverom felfedezése, ő ugyan csak 4 évet volt kint, de eddig mindig bejött az észrevétele
-
BlacKSouL
addikt
Na eddig lehetett normális áron normális benzint venni...
Akkor mostantól automatikusan 3-8 Ft-al fogok drágábban benzinhez jutni. Evvan.
Mol 3-4 Ft-al, OMV 5-7 Ft-al, Shell 5-8 Ft-al volt drágább hosszú évek óta. És a minőségük egy szemernyit nem jobb. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #59835 üzenetére
Itt mindig durva esők vannak.
Egyébként itt pont szombaton nem volt vészes, mert ismerős kertjében toltunk születésnapos-grillpartis délutánt-estét, és habár útközben a szélvédőn elcsattant pár gigantikus méretű esőcsepp, megúsztuk némi borulással a horizonton. Tegnap már viccesebb volt, a 2 órás megállás nélküli felhőszakadás. De majd feldobok képet, az se volt semmi látványnak. A villám meg az összes környező épületet végigjárta, már alig van egyenes antenna.
De a meleggel nincs is baj, az a gond, hogy a júliusi 30-31 fokos száraz meleghez képest a 25 fokos párás őserdő az sokkal rosszabb. Nekem legalábbis. 31 fokban a 40%-os relatív pára nagyon kellemes, a mostanában pár hete tapasztalható 26 fok, 72%-os párához képest. Amikor meg a 31 fokos aszfaltra rájön egy vékony esőréteg, akkor egyenesen szauna van az aszfalt fölött.
Elég szar, vagy úgy mondom inkább, hogy nyaralásgyilkos, szabadságölő nyár volt ez az idei.
Bár én azért még várok most egy néhánynapos száraz, sivatagi 34-35 fokot, amit ugyan beígértek mostanában, de nem volt 26-nál több. Ahol meg júliusban egy csepp eső nem volt, oda meg mehet felőlem a monszun. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #59827 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Nincs melegetek? Itt olyan kellemes őszi hűvös esős idő van. Du. 2 óta esik, de hát mit csináljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest