- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes dolog a profitorientált kapitalista versenypiac.
Nemtom feltűnt-e valakinek, hogy a vaníliás karika közepén egyre nagyobb a lyuk. A külső átmérő nem változott, ergo vékonyabb a karika. Gyerekkoromban alig fért át az ujjam, most meg átfér. Tömeget nem mértem, de szerintem gyanús.A piros mogyorós csoki annak idején egy teljesen átlagos, hétköznapi típus volt. Aztán váltottuk a rendszert, és eltűnt, majd ismét felbukkant új köntösben. Már nem 100, csak 90g volt, de retro, hát kicsit adták drágábban. Aztán ugye jöttek mindenféle dolgok, kicsit csökkentették a méretét, mert túl drágán már nem vették meg. Már csak 80g volt, kicsit átdizájnolták, újdonság, retro, vitték megint, vissza az eredeti árhoz. Aztán megint nem vitték, és akkor kicsit áttervezték a táblaméretet, és pár forinttal olcsóbb lett. De mondjuk már speciel csak 70g-os. Meg mondjuk már nem jó. De legalább drágább, mint a többi kommersz táblás milkabocitibi vonal.
Az emberek megvették az 500g-os tejfölt, meg kefírt, meg joghurtot. No, de ez nem üzlet, minden drága, főleg a téeszekből megvett tej, hát akkor árat nem emelhetünk, legyen mondjuk 450g-os. De tejföl kell a rakottkrumplira, meg a túróstejfölöstésztára, hát elvitték úgy is. No, akkor ha kicsit alul összehúzzuk, de a teteje marad, akkor már csak 400g fér bele, nem kell árat emelni. De mivel még így is elvitték, és még mindig kellett a profit, hát a tetejét meghagytuk akkorának mint egy malomkerék, az aljában meg van egy 350g-os köpet. Úgyse a mennyiséget nézik, hanem hogy a teteje milyen szép nagy.
A 220g-os keksz szépen 200 majd 180g-ra apadt, a 100g-os chips is erősen megcsappant, nemtom ráírnak-e még 70g-ot, úgyhogy ezekből már csak a "védőgáz(!)" miatt hatalmas léggömbbé fújt, dupla méretű zacskók aljára szórnak pár szemet, úgyis a nagy színes zacskót veszi a nép, nem a benne lévő kekszet/chipset.
Ha a hülye Pista megvette a 3%-os sört, 110 Ft-ért, én meg adom az enyémet 5%-osan 175-ért, akkor bukok mint Titusz. Az alkohol meg drága, hát kivesszük. Úgyse az a lényeg. 4,2%. Akciósan most 174 Ft. Új, különleges összetétel, új, frissítő, varázslatos íz, stb. Marketing bullshit.
És így tovább.
Persze aszondja: infláció nincs, de ezt a bótok még nem tudják, mert havonta 5-10%-al mindennek megemelik az árát, ha van infláció, ha nincs. Eddig 179 volt. Most Akció, kiárusítás, csak most csak nálunk akciós, 189-ről 169-re, hát most éppen nincs raktáron, éppen nincs polcon, de hétfőn már lesz friss. És hétfőn tényleg van, 209-ért.mod: Ja, vaníliás karikát évente max 2x veszek, kekszet/chipset még annyiszor se, talán nápolyit, de azt se zacskósat, piros mogyoróst az elmúlt 15 évben egyszer ettem, de megbántam, na mondjuk tejfölt kefírt igen, de abból meg azt, ami maradt 450-500 g, és ráadásul olcsób, mert nem "márkás". Sörből meg amit 5%-ról 4,2-re raknak, na az közelemben se maradhat.
De sajnos ezek másra is igazak...[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
tildy
nagyúr
Uj cipot kellett venni, elozo clarksnak puha volt a talpa , felrejartam. Ez tartja, viszont bedurrant a bal terdem
No, remelem lesz a fehervari orvosom, mikor jlui elejen hazaugrom MRI mar kesz.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BlacKSouL
addikt
Tudtam, hogy nem kellett volna ezt megint éjszaka megnéznem, felröhögöm az egész házat
-
-
BlacKSouL
addikt
Teljesen mindegy az egységár. Ha eddig 150 Ft volt egy kiló liszt, most meg 90 Ft lesz 30 dekás csomagban, akkor ha kell egy kiló liszt, úgyis megveszed a 3 csomagot 270 Ft-ért, és senkinek nem lesz vele baja, hiszen eddig is ez ment, erről írtam az egészet.
"Micsoda két vén köcsög.." Nekem ez a kedvencem, a másik meg a zsoké kabátja
-
fasyrt
őstag
válasz concret_hp #57705 üzenetére
Na ja, és a tej mellett már van víz is benne.
-
bobsys
veterán
Nem is olyan veszes a jetlagem. Reggel 5:15-ig tudtam aludni
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
EQMontoya
veterán
Mekkora parasztság poénból megpályázni egy állást a németeknél?
Ulm, és automotive infotainmentbe keresnek senior c++ developert, tehát igazából rám van kiírva, de itthon is kényelmesen megvagyok, igazából a piaci értékemre lennék kiváncsi.Same rules apply!
-
Viszlát
addikt
válasz EQMontoya #57711 üzenetére
Szerinted a munkáltatói oldal mennyit gondolkodik mielőtt kitesz egy álláshirdetést csak azért, hogy meglegyen a látszata a keresésnek, miközben már rég be van töltve a pozíció?
FH: átszerkesztettem, hogy egyértelmű legyen a felvetés általános mivolta.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bobsys
veterán
Asszondja a Client Representative meg a Client Executive manager, hogy akkor ma hanyra erek az ugyfelhez (Connecticut allamban)? En meg Tegnap delutan ertunk haza, nem megyek en sehova a heten
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Tim82
félisten
válasz bobsys #57724 üzenetére
Jöhetne pohár is, csak hogy súlyosbítsuk azt, ami amúgyis.
Btw, Tom Cruise többször meghal mostanában, mint Sean Bean.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bobsys
veterán
válasz fokukac #57725 üzenetére
visszahoztam, meg a kolkot is
Apos 1.4 VW Polojat hajtottuk Magyarorszagon (kb 600 kilometert), de a repterrol hazafele vezetve a Crown Vicet az megfizethetetlen elmeny volt. Arrol nem is beszelve, hogy siman beleraktam 3 nagy checked-in borondot (23 kg/darab), 2 carry-ont meg a babakocsit + a kis csalad a hatso ulesenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
szőröscica
addikt
Lidl sörakció.
A belgákat ismertem, korrekt sörök.Angolok közül a Bishops Finger nagyon jó, a Spitfire nem jön be. Olyan fura illata van. Amperszaga van.
Holnap, ha lesz még, akkor BF-ből betárazok. Meg egy karton Leffe is jön még.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #57728 üzenetére
23 kg-s nagy borond? Ha nagyboronddel megyek, akkor az nalam 32 kg
Tenyleg, amugy milyen volt otthon, es milyen visszaerni? Azon kivul, hogy jetlaget ki sem pihenve berendel a fonok
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
félisten
válasz bobsys #57731 üzenetére
Aha, mi 3.5 hetes indiai meg hasonlo utakra ket kezipoggyasszal mentunk (=hatizsak), London-Budapest utvonalon szerintem a koltozesen kivul 1x vittunk nagyborondot, a maradek tobb tucat alkalomkor csak kezipoggyasz. Most gyerekkel kell +1 kezipoggyaszni cucc, tehat vegulis kell egy nagy meg egy kisborond harmunknak.
Es meg tervezek egy cross-Europe turat egy 7 kilos bringaval, egy nyeregtaskaval es egy darab kreditkartyaval, de ehhez meg kell egy kis ido/penz
while (!sleep) sheep++;
-
NoLF
veterán
válasz szőröscica #57732 üzenetére
ugynez a véleményem körülbelül, többször veszek bishopot mint spitfiret.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
bobsys
veterán
23 kg az amit engednek extra dij nelkul igy nalam az a nagy borond a fedelzeti meg a kicsi.Oda fele a 3-bol ketto volt majdnem tele es abban volt mar cucc amit innen vittunk ismerosoknek (18-19 kg/darab) a harmadikba beraktuk az egyik kicsit, hogy legyen sulya, de visszafele hoztunk sokmindent igy kimaxoltuk a 3x 23 kg suly hatart. A gyerek jegybe meg beletartozott, hogy vihetjuk a babakocsit es a kocsiba valo gyerekulest.
Nem volt rossz Magyarorszagon, de mint irtam mar masnak ezt minden evben nem fogjuk eljatszani. Iden jol jott ki, volt 2 extra het szabadsagom a gyerek miatt igy a 3 het Magyarorszag utan is van meg 3 hetem valamint a repulojegy is merfoldekbol volt megveve. A 3 het az rohangalas volt, ide-oda, ismerosok, jottek mentek a rokonok, jopofizas par emberrel stb. Faraszto volt, jovore nem megyunk, oszinten szolva a jovore levo rendes 4 het szabadsagombol nem fogok eltolteni 2-3 hetet Magyarorszagon, hogy aztan ki kelljen pihennem az ottani rohangalast.
Mondtam a felesegnek legkozelebb jovunk berlunk valami lakast, mert nem akarok tobbet szuloknel lakni gyerekkel, borondobol oltozve. Nem vicces.
Hazajonni pedig jo volt, barmikor szallok le Miamiban mindig ugy erzem hazajottem (mondom is magamban, hogy welcome home). Jo volt vegre a sajat agyunkban aludni es reggel felkelve itthon lenni nem pedig anyameknal vagy aposomnal.
Turistakent mentunk Magyarorszagra igy ami valtozas tortent miota nem voltunk ott azota azt en elfogadom nem haboogtam vagy ilyesmi csak furcsallok dolgokat (pl. Nemzeti Dohanybolt) illetve mind Pomazon mind Alsonemedin azt lattam, hogy szegenyednek el az emberek es szinte mindennel probalkoznak, hogy fennt maradjanak.
Budapest az eppen ott levo Ausztraliaban lako ismerosok szerint rengeteget valtozott, fejlodott, en egyszer voltam bent a Snapsznal, nagyjabol annyi valtozast szurtam ki, hogy nyilt egy Starbucks a Kiraly utcanal.
A taxizas valtoztatasat @ kollega ellenere en pozitivan elem meg, vegre kitudom szamolni, hogy mennyi lesz a fuvar es nem kell azt nezni, mikor huz le meg kezd el hirtelen porogni a taxiora. Boraros terrol annyi volt a taxi amennyit szamoltam akarcsak a repterrol.[ Szerkesztve ]
-
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #57736 üzenetére
En sem fizetek felarat a 32 kg-os borondert Mar amikor azt hozok/viszek. De ez altalaban evente egyszer van.
A tobbi dolog ugy latom nagyjabol ismeros
-
BlacKSouL
addikt
Valaki visszakapcsolhatná odakint a fűtést, mert a 10 fok nem vicces.
-
addikt
válasz BlacKSouL #57707 üzenetére
Most elvileg 99Ft/kb lesz a Tesco-ban, de tény, láttam már 90dkg-s kiszerelést is. A chips is jó példa amit említettél, volt 90gr, most meg 75. Ami mostanában rohadtúl zavar, az a túró, 450gr-os.
UI: Ja, és is azt mondanám, kissé hüsi volt a biciklin.
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
DragonV2. Jóarc ez a Musk. Van pénze/tudása/zsenije megcsinálni, amit olvasott gyerekkorában.
-
pohár
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest