- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bluetooth-headsetekről általában
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
kymco
veterán
Nem volt szándékom negatív diszkriminálni őket... de egy roma közösség másképpen gondolkodik, és ezt szerettem volna, mostmár látom, hogy túl szűkszavúan és így félreérthető módon kifejezni.
Ismerek egy olyan lelkészt, aki roma misszióban vesz részt.
Amíg egyszer temetett egy roma embert, a hozzátartozók egy része kirámolta a lelkész lakását.... Ő mondta, hogy nem lehet európai gondolkodásmóddal közeledni hozzájuk. Másképp gondolkodnak a magántulajdon elleni sérelemről, másképpen gondolkodnak a család biztonságának biztosításáról, másképpen a vendégségről....
Nem haragudott rájuk, nem jelentette fel őket, csak nem vett új tv-t, rádiót magának.
Máskor vendégségbe hívták őt egy családhoz, és sült/főtt csirke volt az asztalon, de csak átabotában volt megpucolva, és a tányér/tál sem volt valami tiszta.... De tudta azt, hogy e nagy megtiszteltetés számára, mert abban az évben talán az volt az első alkalom, hogy a családnál csirke volt ebédre.... a vendég tiszteletére. Ha ott é akkor nem eszik, megsérti őket... evett és befogadták. Ismerni kell őket.
Lehet ezek felett elsiklani, de akkor soha nem értjük meg a motivációikat. Lehet szörnyűlködni azon, hogy mi mindent tesznek, ha nem értjük őket.
Hülyén jön ki, de én épp a szörnyülködés élét akartam elvenni a hozzászólásommal, most pedig úgy magyarázkodok, mintha bántani akartam volna őket.....
Természetesen az említett anya kapcsán nem tényekről írtam, mert nem tudom, hogy roma származásuak....
Aktív témák
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Azta Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Érintős Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 32/512 FHD+
- DJI Osmo Action 4 Adventure Combo + sok tartozékkal búvárkodáshoz
- Samsung 32GB DDR4-2666V 2 x 16 GB (M393A2K43BB1-CTD6Q) Szerver memória
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5430 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1235U 10Mag 16/512 FHD
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Asus Tuf RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest