- iPhone topik
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Sony LinkBuds Clip – trendigazodás
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod [...]''
Ez nem feltétlenül van így, sokféle Linux disztribúció létezik, van olyan is, amelyet kezdőknek szánnak. Felraksz pl. egy alap UHU-t, nem válogatsz a csomagok között, felmegy legfeljebb 20 perc alatt (gyors gépre), elfoglal 2-3 GB-ot, és van benne szinte minden, amire átlagos irodai jellegű feladatokhoz szükséged van.
A hardvercsere utáni kernelforgatás sem feltétlenül igaz, egy kezdőknek (átlag felhasználóknak) szánt rendszer alap kernelében benne van minden hardverhez való driver (illetve megvannak a modulok), amit egyáltalán támogat (elég sokfélét), és ha nem használsz mást (ne használj! - ez viszont egy valós korlát), akkor semmit nem kell csinálni. Ráadásul nem jön zavarba attól, hogy megcseréltél két PCI kártyát, nem fogja látványosan újra ''megtalálni'' őket, újraindítást kérve.
''Felhasználóbarátság'' szempontjából érdemes még megnézni az ún Live CD-ket is: Bedugod a gépbe, és (jó esetben - általában) megy magától.
Ezeket nem flame-nek szántam, hanem azért írtam, hogy árnyaljam a képet.
Szerk.: Én viszont nagyon örülök annak, hogy az általad leírt módon is lehet használni a Linuxot, mert nekem igenis kell a tizenakárhányezer elemes csomaglista, és hogy teljesen testreszabhassam, és különféle patchekkel ''tuningolhassam'' a kernelt (vagy, mivel a forráskód elérhető, akár belenyúljak magam, ha szükségét látom). Jó, hogy van választási lehetőség.
Aktív témák
- iPhone topik
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Futás, futópályák
- Sweet.tv - internetes TV
- The Crew sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest