- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor #9652 üzenetére
99.000 $ ez lehetséges?
-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor #9650 üzenetére
Már csak egy Hama állvány kéne alá
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor #9638 üzenetére
Az pont egy olyan obi amit gyorsan el lehet adni ha nincs leütve. Tartja is az árát.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor #9636 üzenetére
Tokinát nem ismerem, aki használta és ismertem azt mondta hogy jó üveg.
Tamronból meg a vc (stabi) nélküli a jobb és még olcsóbb is. Ott viszont trehányul működik a Qc, hatalmas szórások vannak minőségben. Abból csak netről rendelnék hogy legyen 8 napom kipróbálni minden helyzetben, aztán ha nem muzsikál úgy ahogy szeretném már vinném is vissza.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor #9627 üzenetére
Az egy régi csavarhúzós obi, mondjuk attól még lehetne jó is, de nem az. Ha egyszer motor nélküli vázra szeretnéd rakni megszívtad, ha el szeretnéd adni, a korlátozott felhasználása miatt lehetetlen lesz.
Szerk: Én most egy 35 f1,8 -at vennék és megpróbálnék azzal megfotózni mindent. Persze nem lehet, de egy jó kihívás, aztán ha megunod vagy rájössz hogy mi hiányzik, még vehetsz egy raklapravaló zúm obit
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #9627 üzenetére
vicces hozzaszolasok h1ght
neha nem ertem az embereket. eleve hogy lehet a 18-35 meg a 18-200 kozott vacillalni, ossze sem hasonlithato a 2 obi, max annyiban, hogy zoom mind2
kis tulzassal olyan mintha azt kerdezned, hogy 70-200-at vagy 11-16-ot vegyel, mind1 a zoom csak jol rajzoljon...
vagy csak az a cel, hogy olyan obi legyen ami neked meg nincs es tudd tekergetni?
vegul is megkaptad a valaszod gyomordzsaktol
amugy ez a 18-35 nem igazan szokott felmerulni szinte soha, nem veletlen. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor #9623 üzenetére
Egyértelműen 16-85, ez nem is kérdés. Mindenben jobb mint a másik.
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #9623 üzenetére
nem teljesen ertem, hogy miert akarsz 18-200-at vagy 16-85-ot venni, ha van 18-105-od. mind2 gepre univerzalis zoomot akarsz rakni? en maskepp varialnek, de nem tudom mire hasznalod, mik az igenyek stb..
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor #9620 üzenetére
Akkor én máris mondanék véleményt. Mivel ma már nem vagyok Nikonos, a véleményem múlt időben értendő.
16-85 nagyon jó obi, az enyém 16mm-en egy kicsit lágy 20mm-től nagyon éles, nagyon minimálisan vignettál, fókusz nem túl gyors. A vr II elég jó benne, az épitési minőség Nikonon belül jó. Az új árát nem éri meg, használtan viszont alaposan le kell tesztelni, hajlamos téveszteni a fókusz. Viszont még a mai napig ez az egyetlen használható általános objektív a Nikon kínálatában, már ráférne egy frissítés.18-200: ha a 16-85 nem éri meg az árát akkor a 18-200 még annyira sem. Sokan szeretik mert lefed nagylátótól a teléig, de sajnos képi hibái vannak bőven. Ami nálam járt az 130~150mm után lágyult rendesen, hordó torzítása 20 mm-ig borzasztó. VrII ugyanaz mint a 16-85, fókusz szintén. Épitési minőség dettó. Van 2 olyan fotós ismerősöm akik nem kispályások, van nekik d3 meg 70-200 meg minden, de ha nyaralni mennek, szinte csak ezt viszik, az egyik egy d90-en a másik egy d300s-en. Mindkettő meg van vele elégedve, mert hobbi célra meg kirándulni tökéletes.
A 18-35-öt nem ismerem, de szerintem egy felesleges obi ilyen átfogással és fényerővel.
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor #9620 üzenetére
egyik sem volt meg a kezemben, de hat a fo kerdes, hogy mire fogod hasznalni es van-e mas obid...en szemely szerint altalanos, egyeduli obinak a 16-85-ot vennem, turistafotokra, epuletekre, tajkepekre jo a nagy latoszog. de ha neked kell a tele vege akkor mar lehet a 18-200..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest