Hirdetés
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
99.000 $ ez lehetséges?

-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Már csak egy Hama állvány kéne alá

-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az pont egy olyan obi amit gyorsan el lehet adni ha nincs leütve. Tartja is az árát.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Tokinát nem ismerem, aki használta és ismertem azt mondta hogy jó üveg.
Tamronból meg a vc (stabi) nélküli a jobb és még olcsóbb is. Ott viszont trehányul működik a Qc, hatalmas szórások vannak minőségben. Abból csak netről rendelnék hogy legyen 8 napom kipróbálni minden helyzetben, aztán ha nem muzsikál úgy ahogy szeretném már vinném is vissza. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az egy régi csavarhúzós obi, mondjuk attól még lehetne jó is, de nem az. Ha egyszer motor nélküli vázra szeretnéd rakni megszívtad, ha el szeretnéd adni, a korlátozott felhasználása miatt lehetetlen lesz.
Szerk: Én most egy 35 f1,8 -at vennék és megpróbálnék azzal megfotózni mindent. Persze nem lehet, de egy jó kihívás, aztán ha megunod vagy rájössz hogy mi hiányzik, még vehetsz egy raklapravaló zúm obit

-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
vicces hozzaszolasok h1ght
neha nem ertem az embereket. eleve hogy lehet a 18-35 meg a 18-200 kozott vacillalni, ossze sem hasonlithato a 2 obi, max annyiban, hogy zoom mind2
kis tulzassal olyan mintha azt kerdezned, hogy 70-200-at vagy 11-16-ot vegyel, mind1 a zoom csak jol rajzoljon...
vagy csak az a cel, hogy olyan obi legyen ami neked meg nincs es tudd tekergetni?
vegul is megkaptad a valaszod gyomordzsaktol
amugy ez a 18-35 nem igazan szokott felmerulni szinte soha, nem veletlen. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Egyértelműen 16-85, ez nem is kérdés. Mindenben jobb mint a másik.
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
nem teljesen ertem, hogy miert akarsz 18-200-at vagy 16-85-ot venni, ha van 18-105-od. mind2 gepre univerzalis zoomot akarsz rakni? en maskepp varialnek, de nem tudom mire hasznalod, mik az igenyek stb..
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Akkor én máris mondanék véleményt. Mivel ma már nem vagyok Nikonos, a véleményem múlt időben értendő.
16-85 nagyon jó obi, az enyém 16mm-en egy kicsit lágy 20mm-től nagyon éles, nagyon minimálisan vignettál, fókusz nem túl gyors. A vr II elég jó benne, az épitési minőség Nikonon belül jó. Az új árát nem éri meg, használtan viszont alaposan le kell tesztelni, hajlamos téveszteni a fókusz. Viszont még a mai napig ez az egyetlen használható általános objektív a Nikon kínálatában, már ráférne egy frissítés.18-200: ha a 16-85 nem éri meg az árát akkor a 18-200 még annyira sem. Sokan szeretik mert lefed nagylátótól a teléig, de sajnos képi hibái vannak bőven. Ami nálam járt az 130~150mm után lágyult rendesen, hordó torzítása 20 mm-ig borzasztó. VrII ugyanaz mint a 16-85, fókusz szintén. Épitési minőség dettó. Van 2 olyan fotós ismerősöm akik nem kispályások, van nekik d3 meg 70-200 meg minden, de ha nyaralni mennek, szinte csak ezt viszik, az egyik egy d90-en a másik egy d300s-en. Mindkettő meg van vele elégedve, mert hobbi célra meg kirándulni tökéletes.
A 18-35-öt nem ismerem, de szerintem egy felesleges obi ilyen átfogással és fényerővel.
-
m3ss
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
egyik sem volt meg a kezemben, de hat a fo kerdes, hogy mire fogod hasznalni es van-e mas obid...en szemely szerint altalanos, egyeduli obinak a 16-85-ot vennem, turistafotokra, epuletekre, tajkepekre jo a nagy latoszog. de ha neked kell a tele vege akkor mar lehet a 18-200..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Olympus OM-D E-M1 Mark III váz + 12-100mm f/4 PRO objektív
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PS5 fat konzol
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tamronból meg a vc (stabi) nélküli a jobb és még olcsóbb is. Ott viszont trehányul működik a Qc, hatalmas szórások vannak minőségben. Abból csak netről rendelnék hogy legyen 8 napom kipróbálni minden helyzetben, aztán ha nem muzsikál úgy ahogy szeretném már vinném is vissza.
kis tulzassal olyan mintha azt kerdezned, hogy 70-200-at vagy 11-16-ot vegyel, mind1 a zoom csak jol rajzoljon...