- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Én úgy tudom, hogy csak a GPU hőfok szab határt.
Ha a határ alatt tudod tartani, akkor stabilan marad a beállított órajel.
Sajnos a VRM hőfokot nem tudom monitorozni(a legtöbb kártyánál nem lehet), de nem is olvastam sehol olyat, hogy a VRM hőfok korlátozna.(#6804) Montesantos:
A Heaven teszt megállt és folytatódott tovább?[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Az órajel/fesz visszavétel alapvetően a következőktől függ: aktuális GPU hőfok, aktuális fogyasztást(és az ehhez tartozó limit), és BIOS-ban található beállításoktól (elsősorban fesz.).
A vrm hőfoktól szerintem 1-1ben nem függ, de ha elér egy limitet biztosan megvédi magát a kártya.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
bombibmw
veterán
Ahhoz, hogy a VRM hőfok limitáljon, már 120 fok körül kéne lennie, nem?
Vannak karik(290), aminél 100 fokig is elmegy a VRM hőfok, mégsincsen semmi limitáció.
Ezeknél a kariknál azért szépen megoldották a hűtésüket, így talán 90 fok körül, ha vannak, de lehet, hogy még sokat is írtam.Maotun:
Nem hiszem, hogy visszaküldött lenne.
Akkor elérhető lenne azonnal.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz bombibmw #6812 üzenetére
Ezeknél pontosan nem tudom mi a limit, de tipikusan ~120 °C szokott lenni.
Szerintem egyébként itt sem ritka a 90-100 °C közötti vrm hőfok, csak itt senki sem tud ráizgulni, mert nem lehet monitorozni a legtöbb esetben.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Maotun
őstag
-
hdekakas
senior tag
válasz Montesantos #6804 üzenetére
Nem stabil az az 1470. Azért kérdezte bombibmw is, hogy kifagyott-e. Nézd meg a minimum fps-ed, 5. Kb 40 körül kell lennie. Mondtam hogy 1460-at bír alapfeszen, 1475-öt a feszt felhúzva. FC4 -ban valszeg ezeknél is jóval kevesebbet, az enyémből kiindulva.
Valszeg azért nem kapsz 3dMarkt-ban sem megfelelő pontszámot, mert néha leesik az fps az instabilitás miatt.[ Szerkesztve ]
-
csillagkomp
tag
Üdv. Urak!
980ti 6GB a cél. Legjobb verzió ügyében tenném fel kérdésem: melyiket/honnan? (hibrid/víz kizárva, csak lég jöhet szóba). Ne költség oldalról közelítsétek.
Köszönöm.
-
brumi1024
veterán
válasz csillagkomp #6819 üzenetére
Amikről tudok, a Zotac-okról majd kiegészítenek:
Custom, csendes hűtés, elvileg(kevés a tapasztalat) jó OC képesség: Lightning.
Custom, átlagban jó OC képesség, kicsit hangosabb, de a fentinél jelentősen kedvezőbb árú: Giga G1.
Custom, jó OC, hangban a fenti kettő között, hűtési teljesítményben kicsivel alattuk: MSI Gaming.
Ref, csendesebbek közé tartozó, jó support: ACX2.0.
Ref, csendes és jó hűtésű, kedvezőbb árú: Palit Jetstream.A többi modellről vagy kevés a tapasztalat (Strix), vagy itthon magasan árazott (Classified), vagy nem nagyon elérhető (Inno3D, KFA, Galax, stb.). Én az utóbbi kettőt próbáltam, a Palitot hang-hűtés szempontjából jobbnak tartom. A Lightningon gondolkozom még.
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
válasz csillagkomp #6819 üzenetére
Emeszáj géming!
Nem a legolcsóbb és nem is a legdrágább kártya. Nem cincog, a visszajelzések alapján rekord memóriatuningra is lehet számítani, gpu-tuning legalább átlagos. Ja, és halk.
A "hűtési teljesítményben kicsit elmarad" kijelentéssel nem értek egyet, nekem játékok alatt még csak le sem boost-ol, a 60 fokot sem éri el. Vagy az enyém valami spéci darab, de ez tény.
Ha lapul még vagy 40-50ezer a zsebedben, akkor meg ligthning.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz hdekakas #6821 üzenetére
"...nekem játékok alatt még csak le sem boost-ol, a 60 fokot sem éri el."
Passziánsz alatt nekem sem Milyen fordulatszámon? Mert a többi tulaj és a tesztek nem ezt mondják a gyári profillal, erről azért egy GPU-Z képet legalább dobj be, mert ezt még a Lightning sem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ahhoz, hogy hivatalos 3DMark eredményem legyen mondjuk Fire Strike-ban, regisztrálni kell?
Igazság szeint nem a hivatalos eredmény érdekelne, hanem az ehhez hasonló Link. Gondolom ez hivatalos eredmény és regisztrációt kíván.[ Szerkesztve ]
-
csillagkomp
tag
MSI Gaming 6G vagy Armor2X? Vagy esetleg Zotac/Giga windforce 3x oc ügyben valami?
-
hdekakas
senior tag
-
őstag
-
hdekakas
senior tag
válasz SchumiBácsi #6828 üzenetére
Emeleten van egy asztalon a gép.
Még van 193 perc a videó feltöltéséből. Ha addig meg nem unom és ki nem kapcsolom a gépet... -
őstag
válasz hdekakas #6829 üzenetére
Türelem. Én majd ezut fogok felbombázni vagy 30GB anyagot, persze nem egyszerre juhturóra, ha elkészül a kritériának megfelelően az, amit akarok de az még egy hét
Én is emeleti vagyok de nekem földközelben a gép. Nem tartok a 30foktól sem, mert a fogyasztás gyakorlatilag nem változik. GTX 770 230watt, 980Ti 250watt. Nem fogom cibálni a bajszát, mini OC lesz ami kb, 1-2 fok szórás lesz felfele ha lesz. Különben is megy a V-Sync rá, mint most a 770-en is, így ha beáll 60-ra egy game mondjuk 60% GPU-val, igencsak hűvös marad, 100%-on nyilván melegebb max 75fok, és bár adva van neki mint limit, nemigazán látszik a játékban hogy most a hőség miatt vissza vesz a gyorsaságból.. 980Ti is kb. ugyanígy fog menni... 1440 soron persze a helyzet változik, arra meg ott lesz a barkácsszellem, a közvetlen friss levegőért folytatott harcban
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
brumi1024
veterán
válasz SchumiBácsi #6831 üzenetére
Azért abban a gyakorlatilag nem változikban nem lennék ennyire biztos. Még OC nélkül is jelentősen többet eszik használat közben a 980 Ti, és a Gamingnek gyárilag nincs is megemelve a power limitje. TDP != fogyasztás, továbbra sem.
-
ingalls
senior tag
válasz csillagkomp #6825 üzenetére
Armor-ról tudomásom szerint nincs tapasztalat a fórumon. Viszont Gaming-ről igen, méghozzá jók.
Zotac bombi Uramnak van jelenleg, rosszat még nem írt róla: magas asic, ütős tuning, s talán a kategóriában a leghűvösebb (Lightning és a vizesek itt nem játszanak). Ez a gyártó 5 év garit ad a kártyáira, viszont a kisker csak 2-t. Tehát 2+3 év gari. -
hdekakas
senior tag
Na, feltöltődött a videó. [link]
56-7 fok. FC4 alatt felment 58-ig is. ^^
Ilyen fordulaton még nem hallani a kártyát, kb mint egy normál 12-es házventi. Eddig a G1 2500 rpm (x3 db, nem is csak 2) körül süvöltött 70 fokkal. -
bombibmw
veterán
válasz hdekakas #6834 üzenetére
Há vsync-el nekem még hűsebb is.
Gondótam.
Kapcsold már ki légyszi és nézd meg úgy is!
Igaz, általában én is csak 60fps-t követelek meg és belövöm a vsync-et, de van, amikor nem elég és bizony ki kell kapcsolni.
Na ez érdekelne engem, csak a Te kártyádnál.
A G1 70 fok volt bekapcsolva a vsync-et?Brumi1024:
Olyan sokkal nem ehet többet a Ti.
Én 370W-ot mértem a teljes rendszernél húzva(alapfesz, alap Power Limit), GtaV-ben.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz hdekakas #6834 üzenetére
Hát ez nem kérdés hogy így 5x fok a karid, hát az én ref 980-am is ennyi lenne ezekkel a beállításokkal, ráadásul v-sync on, én a 980 al 4xMsaa val tolom meg a Shadows is az nv féle van beállítva, +motion blur is maxon van meg stb. Ha én ezekkel a beálításokkal játszanék a ref-em is 50 fok körül lenne
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
lavorka
aktív tag
Üdv!
Nemrég tűnt fel a kínálatban ez a kártya: [link]Tud róla valaki valamit? Miféle variáns lenne ez?
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
-
hdekakas
senior tag
Te 15 fps-sel játszol?
A gtx 980 Ti jól feltuningolva ennyit bír. Ne mondd nekem, hogy te a sima 980-al mindent maxon hajtasz, és állandóan megvan a fix 60 fps-ed.
Ennél jobban nem emelek fel semmilyen beállítást, mert nem akarom, hogy bizonyos pályarészeken 40 meg 30 fps-t kapjak. Te játsszál csak 16x élsimítással is, ha nem bántja a szemed.
Megjegyzem, ha mindent feljebb tolok (egy-két beállítás van csak ami nem a maxon van), akkor max 1 fokkal melegebb a kártya. És? Itt nem 1-2 fokokról beszélünk, hanem 10+ fokról!
Igen, a G1 70 fokon ment ugyanilyen beállításokkal.
Mint ahogy az Unigine is MSI-vel 63 fok, G1-el 72 volt. -
h1mpi
félisten
válasz hdekakas #6845 üzenetére
Ja csak ez kár, hogy csak nálad van meg... Te pont az a típus vagy, aki, ha kifog valami olyat, ami nem jön be Neki vagy esetleg nem olyan jó, akkor azt a porig alázza, az új meg az isten. Melyik részét nem érted annak, hogy másnál/nálam sose volt annyi hőfok a G1-nek, mint Nálad?
De ismered is magad, mert mindenből egyből 4-et rendelsz...
Amúgy érdekes, hogy daveoff-nak ugyanaz a vga, nem 63 fokos...
vs G1:
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
blu79
addikt
válasz hdekakas #6845 üzenetére
Fhd ba játszok és nem 15 fps-el !very high beálítással , az advanced graphics nál nincs bekapcsolva semmi. 4xMsaa, shadows nvpcss ,reflection 2xmsaa, txaa on , a többi mind very high , post fx ultra. De majd csinálok képet a beállításokról. Csak a kritikus helyeken esik be 4x re az fps máshol mindenhol 6p-70 fölött van, főleg városban.Ha a 980ti ennyit bír nálad akkor ott valami gáz van.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
hdekakas
senior tag
Nem lényeg, hogy "pont a" cincogósat, "pont a" melegebb, stb fajtát fogtam ki. Kifogtam. Tehát van köztük. MSI-ből meg "pont a" jót fogtam ki. Engem nem vigasztal, hogy másnál mi a helyzet. Én a saját tapasztalataimat írtam le. Ha tökéletes lett volna, nem cseréltem volna le. De sajnos így jártam, buktam rajta egy csomót, de minden jó ha jó a vége.
Az is biztos, hogy az összehasonlító teszteken azonos fordulaton nézik a ventilátorokat, az megy úgy semmitmondó. Ha 100%-ig felhúzom a ventiket, még akkor sincs akkora hangja, mint a G1-nek 50%-on. Inkább azonos dBA-n kellene tesztelni, és mindjárt más eredmények jönnének ki. -
hdekakas
senior tag
"Csak a kritikus helyeken esik le 40 fps-re"...
Erről beszélek. Nekem ne essen le SEMMIKOR 40 fps-re, mert az igen zavaró!
De nem tudom miről beszélünk, mikor elmondásod alapján lényegesen gyengébb beállításokkal futtatod, és 40 fps-ed van a "kritikus helyeken". 40. Nekem meg erősebb beállításokkal 60 megvan. Az 50% plusz! De legyen, akkor nálam valami nagy gáz van...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest