- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Hallo, van itt dci szakerto?
A story a kovetkezo:
Thalia 1,5dci /2004/
Turbo cserélve, turbócső cserélve.
Katalizátor nincs, mert tavaly lehalt a Turbo , telekormolódott, ezért levettük.Az autó alul nyomatékszegény, nyomás megjön húz, 140-nél többet nem megy.
Feketét füstöl, 10000km alatt fél-1liter olaj fogy, tehát nem számottevő.
Kérdés mi okozhatja ezt a fekete füstölést, merre induljak el a hibakeresésnél.?
Gondolataim:
Kataliztor nincs benne, nem tudom hogy a lambda hol mer, esetleg ez befolyásolhatja-e?
Egr esetleg lerakodott, es amiatt gyenge a legellatasa?Utolso, gyujtsam fel a fenebe....
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
rob210
Topikgazda
válasz Graphics #42253 üzenetére
katalizátort nem véletlen találták ki.
Össze vissza mér a lambdaszonda és a befecskenezésed se lesz Így optimális soha.
Ilyenkor vészmódba kéne kapcsoljon a fedcomp, ha értelmezhetetlen adatokat kap a lambdától.Valamint ha feketét füstöl, akkor nagy valószÍnűséggel a fejek halottak a gépben. (porlasztócsúcs)
[ Szerkesztve ]
Renault power
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42254 üzenetére
Tudom, hogy nem véletlen találták ki ,csak sajnos ami benne volt, az akkor teljesen eltömődött...
Jól sejtem, hogy gépre kéne tenni, és keresni egy katalizátort.. / amivel az a baj, hogyha megint bekokszosodik az EGR, akkor megint telinyomja korommal a katalizátort... / végtelen körforgás nekem ez a Renault-zás.... valahogy az Audival nincs ennyi bajom pedig 10 évvel öregebb..
Az a legnagyobb baj ,hogy hiába viszem a szerelőhöz, vmit csinálunk, de semmi, egy hibát orvosolunk / lásd turbócső, nyomás van... / de a maradék hibákkal nem jutunk előrébb...
Az autó meg mivel oktatójármű, így nem tudom kivenni a melóból csak hétvégente.
EGR-t megkérdezem holnap, hogy kitakarította-e, ha az oké, akkor katalizátor / ezt nem lehetne kiiktatni véglegesen a képletből? Vagy annyira összekapcsolt török ménkű, hogy esély sincs rá..
A porlasztók és a többihez meg gondolom gépre kéne rakni.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Graphics #42255 üzenetére
Nem kokszosodik az EGR csak úgy szerintem. Meg kell hajkurászni néha az autót, vagy adalékolni. Nekem sose volt bajom az EGR-rel.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FerNandor #42256 üzenetére
Itt előzmény ,hogy eldurrant a turbócső, vagyis nem volt megfelelő nyomás mert a cső persze olyan ,hogy van rajta 2 műanyag pöcs, és annak a tövénél repednek... már a második van rajta.
Na és mivel nem volt megfelelő levegőmennyiség, így kormolt, de rendesen... Ezért gondoltam esetleg, hogy elkormolt az EGR.
Sajnos csak egy olyan szerelőt keresek, aki végre rendbeteszi az autót, és megszünteti ezeket a nyűgöket ,de nagyon nehéz egyáltalán szakembert találni... Aki fogja és végignézi.
Én meg tapogatózok . Olajat nem eszi / fél-1 liter 10000km-ként, rendesen cseréljük is.
- Katalizátort oké veszek, ha nem kiiktatható
- EGR kipucolom / mert most már ott tartok, hogy saját kezűleg intézem ,csak sajnos időhiányban szenvedekÉn kapok infókat, azokat átadom a szerelőnek és ebből kijön vmi... De ezeket nem nekem kéne kikutatni... Ez a legfőbb bajom
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Graphics #42259 üzenetére
Maglodon a Zoltán nagyon érti a dolgát, nagy szereléssel nem voltam még nála, de amit láttam az meggyőző volt. Tényleg ért az autókhoz és a Renault-khoz. Csak hát nincs közel. Ha esetleg más nem ajánl más valakit, egy telefont megérhet.
Itt felém, most hirtelen én se tudnám, hogy ilyen problémával kihez vigyem.."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FerNandor #42260 üzenetére
Nekem már kb az is jó lenne, ha azt mondaná ,hogy csütörtökön lerakom, és mondjuk hétfőn elhozhatom, azt már vhogy megoldanám. / Minden hétvégén Pesten járok, onnan ahova mennem kell már csak 25km-re van Maglód, szóval megoldható az eljuttatása is
Csak hosszú távra nem tudom kivenni a munkából, és 100ezret se szeretnék még beleborítani...
Tudsz kontaktot, vagy linket?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42263 üzenetére
Elvileg az 1,5dci-n nincs lambda, csak toltonyomas erzekelo, tehat a kat. meglete vagy hianya nem befolyasolja az uzemanyag mennyiseget.
Megyek tovabb az egr fele, aztan a kipuff rendszer , lehet a hatso dob is lerakodhat
Ha ezeknel semmi, akkor Maglód
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Előző tulajtól akitől vettem a cliot, mondta, hogy nemrég volt benne vezérlés csere de számla végül nem lett róla.. Autószerelő ezt, valahogy meg tudja nézni? Mert ha nem akkor jöv héten viszem szervizre, olaj-szűrők csere meg egy műszaki is lesz utána, akkor kicseréltetném a vezérlést is csak kidobott pénz az ablakon, ha igazat mondott az eladó... csak ugyebár én annak hiszek amit látok sajnos
-
speedydb23
senior tag
2003-as 1.5dci Cliohoz milyen vezérlést ajánlanátok?
Ezek vízpumpával együtt értendőek:
INA ~23k
GATES ~34k
SKF ~32kezek közül melyik éri meg a legjobban?
Szerk.:
Gyári Renault vezérlés is szokott lenni, de most nincs, egyébként az 15k vízpumpa nélkül.Aztán van még egy lehetőség, darabonként összeválogatva:
GATES szíj, SKF görgő, DOLZ vízpuma, ez egyben ~24k összesen.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz speedydb23 #42267 üzenetére
Nekem ilyen 82lovas dCi Clioba gates ment. Utána lement a fogyasztásom 3.6l/100-ra 3.8-3.9-ről
Szerelő azt mondta, hogy azért mert feszesebb lett a vezérlés.. Hát nem tudom, de nagyon tetszett. Ez kb 2011 tavasz volt. Legközelebb a Megane-ba is Gates fog menni"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
FerNandor
őstag
válasz speedydb23 #42269 üzenetére
Hát gondolom egy idő után veszít az újkori feszességéből a szíj, bár fogalmam sincs, hogy ez igaz-e vagy sem.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
pècsimunkás
addikt
Na , tegnap eltört a jobb első ,külső kilincsem . 6 év alatt ez már a 3. . eddig 2x volt a jobb hátsó ajtón kilincs csere . Belül mindig eltörik valami a kilincsben . Kicsit bosszantó ...
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
rob210
Topikgazda
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Most cserélték ki a Thaliámba a vezérlést!
Vezérműszíj készlet CONTITECH CT988K2
Fagyálló A.Z. MEISTER KFS 12-72 3 Liter
Vízpumpa HEPU P849A szerelőtől elhoztam a kocsit mentem vele 70km és ránéztem a kiegyenlítő tartályra. Minimumon volt a szint hívtam a szerelőt mondja 3l fagyállót beleöntötték de ők nem higították. Mondta öntsem fel desztillált vízzel.
Max-ig töltsem azt mondta és be fog állni. ( mikor elhoztam középen volt a szint )Na a kérdés az, hogy én Sparos ion cserélt vizet öntöttem bele 3dl. Az ion cserélt víz meg a desztilált víz az ugyan az?
-
rob210
Topikgazda
válasz pècsimunkás #42272 üzenetére
De hogy a fenébe?
Nekem még soha nem tört el, nem feszegetitek nagyon?
Vagy nincs valami bibi azzal a zárral?Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz SG3rg0 #42274 üzenetére
Nem ugyan az de az ioncserélt vÍz jó bele.
Viszont ha valóban 3 liter tömény fagyálló ment bele a gépbe akkor méresd meg egy kúton és kurv@ gyorsan higÍts rajta.
Ilyet én még nem is hallottam.Az, hogy menet közben áll be a szint az normális, figyelgesd egy 2-3 napig.
Igaz azt is be lehetett volna állÍtani, ha levegőtlenÍtik a rendszert.Renault power
-
pècsimunkás
addikt
válasz rob210 #42275 üzenetére
Áhhh , dehogy feszegetem-feszegetjük . Egyszerűen ki akartam nyitni tegnap az első ajtót,pattant egyet és már tudtam is a következményeket ... Ugye , mint fentebb írtam előtte 2x cseréltem a hátsó ajtón is kilincset .De , mindig csak a jobb oldalon ! Utoljára bontóbol rendeltem , most is onnan fogok, az új kilincs is hamar tönkre ment . Aztán meg ,ha lesz a bontóban esetleg króm belsó kilincs , rendelek belőle mindjárt 4db-ot , a tavaszi szervízzel együtt kicseréltetem őket . Jobban tetszik ,na... Amúgy arra is gondoltam , hogy ritkábban használom a jobb oldali ajtókat , nem-e az miatt mehetnek tönkre ? Begyógyulnak , ilyesmi ...
-
rob210
Topikgazda
válasz pècsimunkás #42280 üzenetére
Ezért írtam, hogy valami van a zárral.
Lehet érdemes lenne megkenni.Renault power
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pècsimunkás #42283 üzenetére
WD40 csak addig jó, amíg nem szárad ki ismét, illékony anyag, nem olajozza.
WD40-nel az esetleg szorulást tudod orvosolni, téli zárolajzó, vagy esetleg magasnyomású spray kiszerelésű olaj / WÜRTH-ös.
-
rob210
Topikgazda
válasz pècsimunkás #42283 üzenetére
Én is inkább a lÍthium zsÍrt javaslom.
Sprays kiszerelésben olyan 1500.- körül mozog és nem fagy meg télen sem.Renault power
-
pècsimunkás
addikt
válasz Graphics #42284 üzenetére
Ok , köszi , majd körülnèzek spray ügyileg .
A vicc , hogy nemrèg autóztam , ès.simán nyìlott kìvülről is . Pènteken dèlután többszöri próbálkozásra sem . Többször próbáltam akkor , nyitottam , zártam a távirányìtóval ,de semmi nem törtènt ma pedig simán nyìlott . Ki èrti.ezt ...rob210 : köszi neked is .
[ Szerkesztve ]
-
-=Tiger=-
tag
Sziasztok! Nagyságrendileg ár / munka arányban, hogy kalkuláljak egy thalia bolcsocserénel, ha az anyagkoltseget most leszamitjuk?
-
Tom5
addikt
Nem kavar majd be az adásvételibe/kötelezőbe, hogy ma szökőnapon/évben kötöm?
Lehet így csak 4 évente kell majd éves kötelezőt fizetnem. -
SG3rg0
őstag
válasz daniel2121 #42288 üzenetére
SORRY elnéztem!
Koncentrátumot rakott bele. Ilyet én vettem, csak a boltban mondták hogy desz vízzel és sima vízzel lehet higítani.
[link] -
Graphics
Jómunkásember
EGR-t hogy lehet fixálni 1.5dci-nel? / Thalia , full alap motor/
Ez a fajta van benne, es azt akarnam, hogy csak friss levegot kapjon.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #42292 üzenetére
Hat a szerviz mast nem is mondana. Nekik nem erdekuk vagyis az erdekuk hogy vegyed az alkatreszt :/
Csak konkretan ezt a kis, alapbol problemaktol nem mentes motort szeretnem vhogy ovni..
330ezer van benne, es az ilyen motor kiegeszito elemek kezdenek nyuglodni... Egr, kat., es hirtelen sok a problema.
Szerelom azt mondta fixre kene hegeszteni, kerdes mi nyitja az egrt ezen a tipuson, de ma este kiderul.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #42294 üzenetére
Oksa, koszi az infot
Akkor marad a csete ha beszart megint az egr.
-
rob210
Topikgazda
válasz feco6512 #42296 üzenetére
Ha a lengéscsillapÍtó verte szét akkor a felütközés gátlódat is szétverte.
Nézted milyen állapotban van?Illetve amikor összeraktad meg lett kenve?
Sokan követik el azt a hibát, hogy amit kapnak toronycsapágyat azt a bolt polcáról levett állapotban beszerelik.
Én mindig megkenem őket, mert amit a gyárban beleraknak zsÍrt az ugyan szuper, csak kurv@ kevés.Renault power
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs