-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
senior tag
válasz
fudi2002 #66707 üzenetére
Na, akkor ennyire értek a RAMokhoz.
Köszi szépen!
A gyári OC-ig érdemes aktiválni? Biztonságos? Illetve ez az megy AM5 konfiggal is vagy ez csak Intel platformon hozható elő?
szerk.: közben megtaláltam, hogy a Patriot Viper Venom AMD EXPO ready.. akkor gondolom már csak egy jó alaplap kell hozzá?! -
mazsiii92
senior tag
válasz
vezeralmos2 #66705 üzenetére
R7-5700x - ről R5-9600x-re. Igazából tudom, hogy jelenleg is mindenre elég amivel játszom.. de előbb v utóbb muszáj lesz meglépnem, aztán gondoltam most eljött az idő.
-
mazsiii92
senior tag
Sziasztok!
Megköszönöm, ha segítenétek. AM4-ről fogok áttérni talán már a jövő héten AM5-re, és így ugye kukáznom kell az alaplap, proci és ram kombót. Lényegében maradnék a középkategóriában, de nyilván az AM5-ös alapok picit jobbá teszik majd a teljesítményt, főleg ha karácsony körül be tudna csatlakozni egy 9070 XT vagy 5070 TI.. de ez a jövő zenéje.
Amit nem értek, és ebben kérném a segítségetek.
A kiszemelt RAM a Patriot 32GB DDR5 6400MHz Kit(2x16GB) Viper Venom CL32. A helyi számítástechnikai üzletben a nagyjából 50 ezres kategóriában két típus van, az egyik 1,1V (48k huf) a másik pedig 1,4V (51k huf). Annyit olvastam, hogy ha húzni (OC) akarnám a RAM-ot, akkor kell az 1,4V.Én az a mindennapi játékos vagyok, aki összeszerelteti az üzlettel a gépet és eladásig vagy takarításig nem is nyúlok hozzá (azért Windows-t tudok telepíteni
), pláne nem fogok csinálni semmilyen hardveren húzást. Ezesetben akkor elég lehet az 1,1V verziós? Vagy van más hátránya akár az alapteljesítményben is, hogy csak 1,1V?
Köszi, ha tudtok segíteni vagy megértetni velem ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest