Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pidzse4

aktív tag

válasz Aprósólyom #67450 üzenetére

Én nem vagyok mester :D de azért egy rövid gondolatott megosztok veletek.
    Tegnapig nem is tudtam hogy van cudimm és az udimm memoria. Mármint az udimmről tudtam csak a cudimmről nem :D .
    De utánna néztem . A cudimm memoriát azért jobb használni mert nem terheli meg a cput vagyis az IMC-t vagy mit. Ezért stabilabb magas órajelen mert saját vezérlő csipje van a memoriának. Ami ugye régen nem volt az udimm memoriáknak ezért is volt probléma mert nagyon terhelte az IMC-t. Szóval a kérdésedre a válasz igen kihat nagymértékben pont ezért találták ki az uj ramot a cudimm ramot. A gyártó is ezt ajánlja .
    Kizárólag Intel® Core™ Ultra 200 K sorozatú asztali processzorokkal és kompatibilis Intel® Z890 lapkakészlettel rendelkező alaplapokkal való használatra tervezték.

Persze ez nem azt jelenti hogy csak azokon megy mert megy a memoria régebbi alaplapokon is de a legjobb neki a 200K és a Z890.

Ezért is vásároltam én is olyat kedden meg is kapom. Sokan vannak akik nem is tudják ezt az új ramot és, hogy miért jobb. Mivel sokan meg vannak elégedve a 6000,6400 ramokkal alacsony 30,32 vagy az alatti időzitéssel és ezért nem tudnak erről az újról. Az alacsony memoriákhoz meg nem kell cudimm mert az nem terheli le a IMC-t annyira mint a 8000 vagy fölötte lévő ramok.

Új hozzászólás Aktív témák