- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz Throme #37300 üzenetére
Nem csak állítólag, hanem tényleg. Ráadásul azt jelenítesz meg rajta, amit csak akarsz(af pontok, vízszint jelző, segédrács, élesség kiemelés, hisztogram stb).
De akár az elkészült képeket, videókat is vissza nézheted rajta.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
Throme
veterán
válasz hemaka #37301 üzenetére
Ezekből nekem csak a méret lenne az előny. Számomra fontos infók a tükrös keresőjében is láthatók, még belépő szinten is.
Visszanézésre én inkább használnám a hátsó LCD-t. Egyrészt nem kell 1 szemmel hunyorogni, más is nézheti egy időben, és talán a felbontása is jobb.
Nem tudom milyen a legújabb EVF, de korábbi verziók, pl omd-em10, amit láttam, az nekem annyira nem tetszett. -
m3ss
veterán
válasz hemaka #37305 üzenetére
en csak a keresot hasznalom, ha vissza akarok nezni egy kepet. sokkal jobban latni, sotetben is. mondjuk mokas helyzeteket szul ha nekiallok kepeket nezegetni kereson at...azt hiszik fenykepezek es nem egyszer latom hogy ott allnak elottem es varjak h vegre elkattintsam mar. vagy megkerdezik hogy vajon mi a fenet fotozok itt most
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Tomdriver
őstag
Srácok az mitől lehet, hogy a keresőben az élességpont manuál módban balra föl pozicionálta magát valahogy, aztán sehogy sem lehet onnan középre csalni. Bármelyik effekt vagy automata módban szépen teszi a dolgát, de ahogy visszakapcsolok valamelyik manuál módra, rögtön balra felugrik.
A kijelzőn vissza tudom húzni közére hála az érintőképernyőnek, no de ettől még nem vagyok happy.
Próbáltam már egy két dolgot, obi csere, akku, kártya ki-be, menüben is állogattam ezt azt, de nem volt rá hatással.Bocs, kereső módban a kijelzőn be lehet állítani az élességpont helyét, ez elkerülte a figyelmem. (Hogy ez hogy megszívatott?? )
[ Szerkesztve ]
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Keresnek olyan ingyenes appot androidra,amivel vezerelhetem a kamerat pl kioldast. A keszulek maga eleg regi / nikon d40/ igy sajnos csak a usb kabeles kapcsolat kerulhet szoba.
A telefonon infra mod, igy ilyen kapcsolatra nincsen lehetoseg.Udv,
M -
szuszinho
őstag
válasz r.levente75 #36738 üzenetére
Múlt héten én is felavattam a táskát. 5 napot mászkáltam vele végig Firenzében, sokszor még az állvány is rajta volt. Nagyon meg vagyok elégedve, főleg úgy, hogy kintről hozták tesómék, és még 8k sem volt így. Az oldalsó zsebekben térképet, zsepit tartottam. Számomra nem okozott gondot, hogy nem zárható.
Szóval, bátran ajánlom a Rexton 170 táskát.
-
speedyrg
tag
Üdv mindenkinek. Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Adott egy d7000 váz. Ehhez keresnék egy utazó obit. 18-105 illetve 140 vagy mivel tervben van később ff váz , így gondolkodom a 24- 1xx obin is. Tudom bukok a nagylátóból, de cserébe nyerek máshol. A kérdés hogy a ff üveg mennyivel jobb képminőségre? Illetve esetleg a milyen 3party obi lehet alternatíva?
A véleményeket előre is köszönöm.speedyr
-
Throme
veterán
válasz speedyrg #37313 üzenetére
Kérdés, hogy mikor váltasz?
Ha pár évig nem, akkor DX obi (ha másként nem, akkor használtan, hogy még kevesebbet bukj ).
Én elgondolkodnék a Tamron 18-200 VC-n is. Használt árát nem tudom, de az új kb 75k huf.Ha pár hónap múlva megtörténik, akkor hagyd a francba a DX vonalat...
szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok nem tudok dönteni melyik obi is lenne jó nekem.
NIKON 35mm f/1.8 G AF-S DX
vagy
NIKON AF-S 50mm f/1.8GPortré,makró stb lenne a felhasználási területe. Nikon D40-m van
Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Byk01
őstag
Hogy összefoglaljam: portréra inkább az 50-es, stb-re inkább a 35-ös, makróra pedig pénztárcától függően egy harmadik (kevés pénzből fordított manuál nagylátó, sok pénzből pedig dedikált makró obi)
Esetleg még egy AF-S 40/2.8 G micro-Nikkor [link], ami kicsit jó mindenre, de a portréra talán kevésbé.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
xors
senior tag
Utángyártott Nikon akkukról mik a vélemények? D700 -hoz keresek valamit igazából csak vészhelyzetre, mert a gyári még mindíg tökéletes (bakker majdnem 10 éves...) több mint ezer képet ki lehet belőle hozni. Utángyártottakkal mennyit lehet lőni? Állapotkijelzése van olyan pontos mint a gyárinak?
-
speedyrg
tag
válasz #65675776 #37323 üzenetére
A photozone tesztjeit szoktam nézni ilyenkor, és ott kicsit kiábrándító az értékelése. A sigma 24-105 art-ról sok jót írnak. Így az is a pakliban van. Bár kicsit drágább. Azt meg tudja valaki mondani hogy angol vagy német gép illetve obi itthon garanciáztatható? Kint 200 alatt lehet venni nikont, ami kb az itthoni használt árnak felel meg.
[ Szerkesztve ]
speedyr
-
Throme
veterán
válasz speedyrg #37324 üzenetére
1 éven belül igen, azon túl (váz) már nem. Itthoni márkakereskedőnél vett vázra 3 év, gyártói gari van.
Nem is tudom, talán 1 éve jött a hír, hogy belépőket/haladókat, meg asszem obikat már nem javítanak Magyarországon. Maradt a FF.
De ezt érdemes lebeszélni a szervizzel....
A kalibrálás, tisztítás is maradt itthon, de javítás már nem...[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
Konkrétan az elmebayon 180 magasságában már simán megvehető a Nikon 24-120. Itthon ha jól emlékszem 300 felett. Azért az nem kicsi különbözet. A sigma esetén már kisebb a különbség. De 40-50 ezer Ft úgy hiszem megéri ha nem tudom elszámolni az áfát. Vázat is kint néztem. D610 kb 350 az új. Ha jól emlékszem. És van aki szintén 3 év garit vállal rá. Természetesen nem himihumi eladókat néztem.
speedyr
-
speedyrg
tag
Throme Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
speedyr
-
-
speedyrg
tag
Eu-n belül nincs vám. Angol vagy német eladót kell keresni. Távol kelet más tészta. Vagy átjön, vagy nem. Bele kell kalkulálni. 27% áfa +2500 Ft a postának. A japánbol jött obi pl fentakadt. De így is megérte. De pl kinából az 55-250 is II az nem. Mikor itthon 70e volt, kint 42-be megállt. Vadi új és eredeti volt. Természetesen az ördög sosem alszik. Ez sajnos benne van, akár csak egy használt cucc esetén.
speedyr
-
veterán
Nem tudom, ez mennyire hatályos még, de kiinduló pontnak jó lehet.
Szerk.: ez frissebb. Arra is érdemes figyelni, hogy a szállítási költséget is beleszámolják! Tehát ha valami 42 ajró, de jön még rá 5 ajrónyi sz.k., akkor már szorozhatod is az egészet 1.27-el... a vám 2.5%-a amellett már aprópénz. (700 fölött meg tényleg kezd nagy kavarás lenni, az már egészen más tészta.)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
mazsi70
senior tag
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Tomdriver
őstag
válasz szacsa82 #37337 üzenetére
És az miért jó, hogy 20 Mp lesz a felbontás a már szinte alap 24 helyett? Most komolyan, visszafelé fejleszt a Nikon?
Hogy D7200 megjelenése óta eltelik két év és a 4K-n kívül (ami szerintem teljesen felesleges) semmi technikai fejlődés? Fene se érti ezt az üzletpolitikát, de szinte ugyanazt a hülyeséget csinálják mint VGA piacon az AMD. De ők legalább ígérgetnek és fenntartják az érdeklődést, de itt még azt sem.
Komolyan, ha most kéne választanom és ha olyan egyszerű lenne, átnyergelnék a konkurens piacára, Nikon nagyon megérdemelné, hogy piacot vesszen, talán észbe kapnának akkor, hogy nem jó ez az irány.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tomdriver #37339 üzenetére
Mert ugye a felbontás az egyetlen paraméter, ami számít. Csak az mutathat fejlődést. Ezek szerint akkor a D5 is fejletlenebb a D7200-nál, de még a D3300-nál is. elvégre annak is csak 20,8 Mpx-es szenzora van.
Canon-nál sincs igazán érdemi fejlesztés generációk között mostanában. Volt egy 3-4 éves lemaradásuk szenzorok terén, abból a legújabb generációval lefaragtak sokat. Most pár évig megint nem fognak ezen semmit sem fejleszteni.
-
Tomdriver
őstag
válasz #65675776 #37340 üzenetére
Nikonra általánasítottam de valójában a DX szegmensre gondoltam fejlesztés terén. FX-et nem ismerem. D5500-ról 5600 sem volt egy nagy átütés, meg ezek szerint a 7xxx sorozat legfrisebb darabja sem lesz az.
Persze nem csak a felbontás a fontos, de a többi paraméternél sem látni nagy előrelépést - ez az egész olyan döcögős.
De javítsatok ki ha nem így van, én örülnék legjobban ha pozitív irányba menne el a dolog és ppakolnának bele pár meglepit. Gondoltam még FX előtt kipróbálok egy felsőházas DX-et, de így lehet D7200 lesz belőle, azt olcsóbban is megkapom, ez a néhány feature nem fog megérni +100K felárat. Nekem ez így csalódás, talán mert nagyon vártam.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz #65675776 #37340 üzenetére
Érdemes megnézni a kánon 800d, 77d paramétereit. Ha az új d7500 csak 4k videóban jobb a d7200-nál, és a d500 szenzorát kapja, akárhogy is nézzük, az karcsú. Érzékenység, keresztszálas AF, fénymérés.....
Szenzorban is újítottak már.
Ha most 0-ról indulnék, akkor nem biztos, hogy d5600/d7500 irányban nézelődnék...
De úgy is nézhetjük, hogy a nikon paraméterek nem spanolnak fel, hogy leváltsam a mostanit....szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz r.levente75 #37343 üzenetére
...amennyiben d90-ed van, vagy régebbi..... ill. D5x00 vázad
-
Byk01
őstag
válasz Throme #37342 üzenetére
Állítólag megkapja a sokak által követelt dönthető kijelzőt is (hogy érintésérzékeny lesz-e, nem tudom, de valószínű)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Ezt a típusú obit szeretném megvenni, ha használható lenne a D3100-hoz: AF-S VR 70-300/4.5-5.6G IF-ED. Nem látom rajta a DX feliratot, de nem tudom azt sem, hogy mi a különbség ED és DX között./utána kéne járnom, tudom/Azt szeretném MÉG kérdezni, hogy a gyári számból meg lehet tudni a gyártási évet?Egyébként ezen piros a VR. Köszönöm!
Lehet megtaláltam: [link][ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oroszlánom #37346 üzenetére
Az ED meg a DX teljesen más dolgokat jelöl, nem vagy-vagy a kapcsolat.
Használhatod a D3100-on, de ha újként veszed, a Tamron 70-300 VC kb. 50 rugóval olcsóbb, és képminőségre simán versenyez a Nikkorral.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
szacsa82
tag
Engem meglepek a reakcióitok a D7500-at illetően, egyrészt a legtöbb esetben egy sorozat új verziójának az elődjéhez képest semmiféle forradalmi újítást nem szükséges tartalmaznia, van, hogy elég pár dolog javítása, pár paraméter megerősítése, és az esetek túlnyomó többségében nem az előző modell tulajdonosai váltanak a friss modellre, hanem olyanok, akiknek 2-3 generációval öregebb gépük van. A D7200-ra is húzták a szájukat az emberek annak idején, de könyörgöm, az a sorozat 2003-ban a D70-nel indult, azért ha amellé tesszük, látszik azért az előrelépés. Másfelől pedig pont ebben az esetben szerintem elég nagy az ugrás, ha tényleg igazak a pletykák: a 4K az első megfizethető kategóriájú Nikon gépbe kerülhet, a D500 szenzora pedig jelenleg kenterbe ver minden APSC-t a piacon. Ezen a szinten már a felbontás teljesen mindegy, kevés fénynél az a szenzor jobban teljesít sok kortárs FF szenzornál is, szerintem ez a gép egy olcsóbb D500 lesz, jó időpontban piacra dobva, valószínűleg jól jár a Nikon ezzel a modellel. Szóval itt azért vannak érdemi különbségek is, nem úgy mint a D5500-5600 összehasonlításban, semmi értelme morgolódni.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest