- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz matyi012345 #20651 üzenetére
Sokan nem hiszem, hogy keresnek régi tolózoomos VR nélküli obit...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz bepken #20649 üzenetére
Akkor bracketing kell neked igen, de nem magától végzi el az x expót a váz, hanem mindig ki kell oldanod a lépések között. Kivétel a WB BKT, mert ott egyetlen kép készül, amire a váz a feldolgozás során húzza rá a különböző fehéregyensúly értékeket.
Egyébként jogos elvárás lenne, hogy beavatkozás nélkül készüljenek a bracketolt képek. Nem értem, hogy miért van szükség erre. Én nem is igen szoktam ezzel szívni. Van annyi tartalék a szenzorban, hogy LR-ben -2/+2 EV korrekciókkal megcsináljam egyetlen expóból a képeket a HDR-hez.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
DAVE_CH1
tag
Sziasztok!
Ismét véleményeteket kérem (vásárlás előtt állok), mert valami nem világos nekem.
D3300 és D5300-ról van szó, ezen gondolkozom. Tanulmányozom a lúzer manuált, és az hogy van hogy a D3300 szinte kétszer annyi speciális effectet tartalmaz, mint a D5300..?A D5300 több fókusz pont, wif, gps, kihajtható lcd és kevesebb "extra beállítás"? Árulja már el nekem valaki hogy amit felsoroltam csak azokkal több, jobb a D5300? Van valami amit kihagytam? Köszönöm
Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
nagyúr
válasz DAVE_CH1 #20656 üzenetére
Parasztvakítás kell neked?
Soha nem értettem ezeket az effekt dolgot, mert nem hittem hogy létezik a földön ember aki használja.Gondolom a Nikon is erre a következtetésre jutott, és fölösleges dolgokkal (100 emberből 99 nem használja) nem rakja teli a menüt.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
matyi012345
őstag
válasz DAVE_CH1 #20656 üzenetére
Menjünk sorba.
Effektek: Aki komolyan gondolja ezt az egész szakmát vagy hobbit az ezeket elfelejti.
Kihajtható LCD: Ez véleményem szerint hasznos, ha a fejed fölé kell emelned a gépet akkor segítség, ha alacsonyan kell tartanod akkor pedig szintén segít a komponálásban, ráadásul a D5300-ban már elég meggyőzően működik a CDAF LV-ből így a kettő együtt jól jöhet.
Wifi, GPS : Ezek jelentése gondolom egyéb műszaki dolgokból már ismert, működése kikövetkeztethető, el kell döntened hogy fogod-e használni.
Több fókuszpont: Én azon az elven vagyok, hogy nem kell milliónyi fókuszpontot beleerőszakoskodni a gépbe, az emberek 90%-a a középsőt használja, de ha mégsem akkor lesz korlátozó tényező a kevesebb a legtöbb szituációban. Inkább arra kéne figyelni hogy ami megvan az legyen combos, ne az legyen hogy van egy középső a többi meg dísznek jó, meg a papíron jól mutat.
Kevesebb "extra" beállítás: semmi szükség, legyen a fotós maga az extra beállítás!
-
DAVE_CH1
tag
válasz matyi012345 #20658 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat!
Kihajtható LCD fontosnak tartom, mivel sokat használtam ezt funkciót a régi gépemnél.
WiFI+GPS, nem bánnám a ha nem lenne.
A több fókusz pontért se ragaszkodom.
POP élénkebb szín effektet hiányolom hogy nincs benne a D5300-ban, csupán ennyi, és ismét a régi gépemből indultam ki.Amiért ragaszkodom, az a kihajtható lcd.
LÉNYEG: D3300 és a D5300 ugyan azokkal a kép készítés tulajdonságokkal bír [link], azaz ha lecsonkítjuk a D5300 az extra dolgait, mint amit már felsoroltam kapunk egy D3300-ast?
Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
-
Real_Necro
veterán
Elég régen nézhetted, mert már 2-3 évvel ezelőtt is voltak 150-ért... szerintem nem éri meg az árát, inkább egy Sigma vagy Tami.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #20666 üzenetére
Lehet keverem, de 150-180 között láttam ezeket az üvegeket irányjelzősön. Igaz, mostanában nem követtem...
-
bepken
veterán
válasz aleister #20653 üzenetére
azt hiszem, meg is találtam a bűnöst...
idézet a használatiból:"Ha vakut használ sorozatfelvétel módban, az exponálógomb lenyomásakor mindig csak egy kép készül."
és valóban, ha a vaku aktív, akkor nem működik a folyamatos felvétel, se a BKT
most, hogy megnyugodott a kis lelkem....lassan elkezdhetném tisztázni az alapfogalmakat is a fejemben..
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz aleister #20669 üzenetére
meg fogom próbálni én is egy képből szerkeszteni a HDR képeket, már csak kíváncsiságból is
még pár kérdés merült fel bennem, amire viszont nem találtam egyértelmű választ a használatiban.
jönnek a hűvösebb napok és maga a gép december környékéig lesz nálam...szóval az érdekelne, hogy mennyire szabad kültérben fotózni...mondjuk akkor tájt, amikor már 0°C fok környékén jár a hőmérő?
az akkumulátorra vonatkozó résznél láttam olyat, hogy 0°C fok alatti hőmérsékletet nem szereti, de nyilván nem tartósan használnám ilyen körülmények közt.illetve azt is megemlíti a használati, hogy ha hosszú záridővel fotózunk, akkor legyen normálisan feltöltve az aksi (vagy tápról menjen)..na de azt nem írja, hogy mi van akkor, ha mondjuk épp akkor merül le a gép, amikor fel van csapva a tükör...ez mennyire lenne probléma?
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
aleister
veterán
válasz bepken #20670 üzenetére
Szerintem a D50 kevés még ehhez. Én még D5100-nél is inkább bracketoltam, pedig az kétszer olyan acélos low lightban.
A hideg miatt ne aggódj! A szenzornak még jót is tesz hosszú záridőnél. A párásodásra kell majd figyelned, ha beérsz a melegre.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
imyourfriend
őstag
off: eneloop elemeknél arra lennék kíváncsi, hogy mennyi ideig tartják meg a töltöttségüket? Teszem fel feltöltöm őket ma és kb hány nap után kell újra töltenem, illetve ha tudom hogy 1 hét múlva dolgozok velük akkor mikor tegyem fel őket tölteni? 4 szett van és 1 töltő, viszont tegnap úgy jártam hogy rég használtam őket és előtte fel voltak töltve, most meg le volt merülve mind.
-
Kleroo
veterán
válasz imyourfriend #20672 üzenetére
Eneloop= ezt a gondot speciel elfelejtheted.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
*Ropi*
félisten
Eneloop elem nincsen , csak Eneloop akku. Egyébként 6 hónap után 75%-os töltöttséget mértek rajta.
(#20674) imyourfriend: A gyárban csak 75%-ra töltik fel őket: jobb a hosszú tárolás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
törölt tag
válasz imyourfriend #20674 üzenetére
Merül az Eneloop is, de nagyon kicsi az önkisülése. Tehát van neki, nem ufo alkatrész ez sem, csak lényegesen lassabban teszi ezt, mint egyéb akksik.
-
phaseOne
tag
Sziasztok, mennyit érhet egy D3s 250e expóval? az egyik vezérlőtárcsa nem működik, de amúgy minden rendben van vele.
-
Larry303
addikt
válasz #40935168 #20678 üzenetére
egy halom verzio van a 80-200akból sztem nem egyről beszélünk, mert nagyon éles üveg...700eur ment el ez a darab elég gyorsan, és itthon sem láttam nagyon olcsóbban ezt a típust.
pz link csak egy dolog, ha gondolod mutatok képet is d7100-vel[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Colonel993
senior tag
Mai szemmel egy D90-et miként írnátok le?
Tény, hogy a mostani D7xxx széria elődje... és azért nem véletlen nevezték a középkategória felsőbb szegmensébe, de mégis csak karcsú az ISO és a 12Mpx||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Real_Necro
veterán
válasz Colonel993 #20681 üzenetére
Mai szemmel is használható darab a D90. Bőven van benne tartalék. Ugyanakkor nem bántam meg, hogy D90-ről D7100-ra váltottam. Ha a keret korlátoz, a D90 teljesen jó választás.
-
Colonel993
senior tag
válasz Real_Necro #20682 üzenetére
Lehet ki kellene próbálnom egy nap vagy legalább pár óra erejéig... :/
Nagyon nem tudom rászánni magam ekkora képméretre... (meg akkor már D2x-en is elgondolkodhatnék, mert azzal már prof.LJúzernek nézek ki )||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
nesa
veterán
válasz Colonel993 #20683 üzenetére
csak a d2x 3 sarokkal hatrebb van, a 12mp mindenre eleg, innen a 16mp a szeleken minimalis+ par sor pixel.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
D90-re rádobsz egy markolatot és már azzal is pronak nézel ki
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Kleroo
veterán
Hát ha ez most komoly, akkor D3200, markolat,70-300as Tami/Sigma obi koppig kitolva, napellenzőt felpattintva; optikára ráakasztasz egy nagy sárga diszperzites vödröt is, esetleg ráírod, hogy im fukin' pro; bérelhető hirdetési felület. ISO-t feltolod 12800-ra, és készen is vagy.
Kicseszett nagy a felszerelésed, nem volt drága, és ha kérdezik, mondhatod hogy 24MP-en, ISO 12800on fotózol épp, és le is nyomod a gombot, mechanika "csattog" egyet, császár leszel.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Colonel993
senior tag
válasz Kleroo #20686 üzenetére
Értem én... de nem ez a cél...
Amúgy lapát kezem van, és másodváznak is vagy sokad váznak is minimum olyan gépet kell választani ami eleve vagy BigMac méret, vagy van lehetőség portrémarkolatra.D90 egy remek ár/arány tulajdonságú gép... csak kételkedem, hogy elég lesz nekem/nem fog korlátozni.
Amúgy a Tami 70-300 az egyik kedvenc üvegem, vagy legalább is amennyire szeretem utálni, annyira utálom szeretni is
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Kleroo
veterán
válasz Colonel993 #20687 üzenetére
A D90 remek gép, nem lősz vele mellé. Nagyon el vagyunk már kényeztetve, hogy már egy ilyen nagy tudású váz is ennyire alja áron megy.
D2x-et pedig sürgősen felejtsd el.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Chris Kiki
senior tag
Alapból 2 féle Eneloop akku van:
Az egyik nagyobb kapacitású, de magasabb az önkisülése (asszem ez a fekete), a másiknak kisebb a kapacitása, de alacsonyabb az önkisülése (ez a fehér).
Kb. így néz ki a dolog: 2600mAh és 75%/3 hónap vs. 2000mAh és 85%/év.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
törölt tag
válasz Colonel993 #20681 üzenetére
Teljesen jó váz, dinamikája mint a mai modern Canon fullframe-ek
-
törölt tag
válasz Chris Kiki #20689 üzenetére
Ennyi féle Eneloop van:
-
Colonel993
senior tag
válasz Kleroo #20688 üzenetére
Őszintén szólva az egyik jelenlegi téma / zűrzavar megfogalmazottja egy Nikon váz, ami a D90, D7000, D7100 hármasból kell, hogy kiváljon...
Ha D90-t veszek, akkor egész kényelmes mellékes összeg (közel 100e HUF) szabadul fel a többi félre tett "objektíves pénz" mellé
Ha D7000-et veszek, akkor ez az összeg ÁGYŐŐ... de ISO-ban használható tartományban vagyok, képméret is tartja a jelen kor "etalonját", AF pontok száma is kövérebb, sorozatban is beljebb vagyok...
Ha meg rám szakadna még 100e HUF, de inkább 170e HUF akkor gondolkodás nélkül D7100-at venném...
De ugyebár objektívekkel is kell számolnom, és le kell fednem saját készletből egy 70-300-as tartományt (ezt pl egy Tamron VC USD-vel tervezem), Fényerős 35, 50 ésatöbbi...
Ezeket ciki lenne kérnem mástól...Jelenleg úgy érzem magam mint egy kezdő a belépő tükrösök bőségzavarában a "nem is tudom mit vegyek de a legjobbat akarom"
Legnagyobb problémám, hogy személyes tapasztalatom elég karcsú ezekkel a vázakkal... középkategória alá nem akarom adni...
Pentaxről jövök és egyik szemem sír a másik meg nevet...Szánjatok meg !
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
imyourfriend
őstag
válasz Colonel993 #20693 üzenetére
Szerintem megteszi a D90, nem tudsz mellényúlni ezen vázzal véleményem szerint. Kapsz bele egy AF motort, tudsz hozzá venni 50/1.8D-t és 110-120 környékén kijössz egy D90+50/1.8D kombóval ami kb irigylésre méltó. D90 után D7000-et használtam, jóárasítva vettem egy 2,5 évig garis darabot amin hamar túl is adtam. Bevallom őszintén jobban szerettem D90-et (lassan elgondolkodtató másodváznak d600 mellé, hisz a 600-ast felesleges cipelni bulifotóra amikor kb egy d3100 is megteszi). amúgy ha iso-ban elég az 1600-3200 akkor a d90 megfelelő, bár kompromisszumokkal használható 3200-on de jobb mint a semmi. Sőt még olcsóbb is lényegesen mint egy d7000, legalább egy 50/1.8G árával.
-
törölt tag
válasz imyourfriend #20694 üzenetére
-
Colonel993
senior tag
válasz imyourfriend #20694 üzenetére
Most jobban bele seggelve az adatokba... 2 fontos dolog ami miatt nálam asszem a D7000 irányába billenti a mérleget;
-Az AF finomhangolási lehetősége
-Az AI-s gyűrű... mert fogok én nyúlni manuál üvegekhez mint a sicc (és nem hátrány ha van blende visszajelzés)50mm 1.8D-t eleve terveztem, mert optikailag kb ugyanott van mint a G... illetve amiben kevesebb abban nekem több / jobban tetszik...
Egyedül a 70-300 VC USD álmomra való gyűjtögetés lesz a Fő irányvonal (szerintem minden Pentax játékszerem el kell adnom )
Belépő tükröshöz nem akarok nyúlni... az időjárás állóság már majdnem alap nálam, meg ha játékszereknél akarnék maradni akkor nem váltanék rendszert... (nem mintha a D7000 egy D4s volna... de 3100-al ugyanúgy kiröhögnek Stúdióban,Gyakorlaton, stb... mint egy K-30-al/K5-el pedig ezek kb azt tudják mint a D7000 de mindegy ...)
Továbbra is nagyon szívesen fogadok tippeket...
[ Szerkesztve ]
-
Chris Kiki
senior tag
válasz #40935168 #20692 üzenetére
Persze, de én csak a legújabb szériát vettem alapul, és csak AA-ban gondolkodtam. Egyébként ennél sokkal több féle van, mert rengeteg egyedi szériás (különböző burkolat) darabot hoznak ki
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
törölt tag
válasz Chris Kiki #20698 üzenetére
Na, akkor már csak le kell vadászni a világ legjobb Eneloop-ját eBay-ről és ágybavizelés az örömtől, juhú
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest