- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
bepken #20670 üzenetére
Szerintem a D50 kevés még ehhez. Én még D5100-nél is inkább bracketoltam, pedig az kétszer olyan acélos low lightban.
A hideg miatt ne aggódj! A szenzornak még jót is tesz hosszú záridőnél. A párásodásra kell majd figyelned, ha beérsz a melegre.
-
aleister
veterán
válasz
bepken #20649 üzenetére
Akkor bracketing kell neked igen, de nem magától végzi el az x expót a váz, hanem mindig ki kell oldanod a lépések között. Kivétel a WB BKT, mert ott egyetlen kép készül, amire a váz a feldolgozás során húzza rá a különböző fehéregyensúly értékeket.
Egyébként jogos elvárás lenne, hogy beavatkozás nélkül készüljenek a bracketolt képek. Nem értem, hogy miért van szükség erre. Én nem is igen szoktam ezzel szívni. Van annyi tartalék a szenzorban, hogy LR-ben -2/+2 EV korrekciókkal megcsináljam egyetlen expóból a képeket a HDR-hez.
-
aleister
veterán
válasz
bepken #20646 üzenetére
Kicsit szerintem kevered a dolgokat.
A sorozatkioldás és a bracketing nem ugyanaz. Innét kezdve hiába állítod be a BKT-t, ha Single shot-ban vagy, akkor bizony egyesével fogsz exponálni.Ha a téma dinamikussága miatt több felvételt akarsz lőni róla, akkor neked a sorozatkioldás kell. Ha meg statikus dologról akarsz több beállításban képet, akkor bracketing.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest