- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rent
senior tag
meike fc100-at próbált már valaki? Nagyon gagyi?
-
aleister
veterán
-
forceberg
veterán
válasz aleister #17747 üzenetére
"A többségek 19-20 centi között volt a közelpontja. A legnagyobb munkatáv tán 24 centis volt. Ha tudja az 1:1-es felbontást, akkor ez szerintem tök rendben van,"
Ez most javításra szorul, mert ezek nem munkatávok, hanem a közelpont szenzortól való távolsága...
1:1-nél ezeknek 5-6 centi lehet a munkatávjuk.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
aleister
veterán
válasz forceberg #17754 üzenetére
No megvan az említett leképezéses, munkatávos oldal. Ezek szerint jók az említett értékek. Ahogy nézem egyetlen üveg tudja az 1:1-et 22.3 centivel. A "Closest focus distance" nem derül ki, hogy honnét van számítva.
Azt mondod, hogy szerinted az érzékelő síkjától?Kutyi:
Jaja.
Így is megvan lőve az ember, amikor van 1-2 hasonló jelülésű üveg. Erre itt van hasonló névvel több mint egy tucat.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
D800-hoz melyik 24-70-es 2.8-as obit érdemes a Nikon, Sigma félét vagy inkább a Tamron képstabisat?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
aleister
veterán
válasz Vikthor #17759 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor várj még pár hónapot. Hamarosan jön a Tokina 24-70 f2.8 és a Sigma 24-70 f2 OC.
Mindkettőre nagyon kíváncsi vagyok. Ha ez utóbbiak jó lesz a képe, és nem szállnak el árban, akkor visz majd mindent, mint a piros hetes.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
-
gab.m
senior tag
válasz *Ropi* #17762 üzenetére
380ért ez az obi szerintem ingyen lenne... Ha 800-at kérnének érte, valószínűnek tartom még úgy is sokan vennék... Mindezt persze akkor, ha tényleg f2.0 lesz, jó képe, gyors AF és megfelelő építési minőség.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
aleister
veterán
2 és 2.8 között azért van ám pont 1 FÉ különbség.
Arról nem is beszélve, hogy ha belegondolok, hogy az már majdnem f1.8. Atyaúristen! A fixek fényereje FX alapzúmban!
Ez nagyon odabasz!Szerintem eléggé alááraztad. Én kicsivel a Niki 24-70 alatt adnám. nem sokkal, csak pont annyival, hogy olcsóbb legyen. 400 alatti ár nagyon baráti lenne. Persze a képminőség és az AF még nem ismert, de a specifikációk...
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #17764 üzenetére
Majd meglátjuk, egyelőre minden csak találgatás...Mondjuk így belegondolva tényleg mondhattam volna többet rá. De teljesen mindegy, mert úgy sem akarok 200+k-t ráfizetni a Tamira, akármilyen ultramegagigabrutál üveg is lesz.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
nagyúr
válasz aleister #17761 üzenetére
nem sürgős még, bár jó lenne már a kezembe tartani , addig csak felkészülök és próbálom az igényeimnek és a témáimhoz igazítani a vázat és az obit, az már tuti, hogy APS-C nem jöhet szóba, esetleg APS-H de Nikon nem akar ebbe az irányba menni mert inkább FX... És nagyon az súgja mindenki, hogy f2.8 alá ne menjek, érdekes mert írhatnám inkább, hogy fölé
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
aldebaran
őstag
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Rent
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy hónapja egy d5200-at Media Marktban, 35mm 1.8, 18-55, meg 55-300-al.
Fotókon semmi problémát nem látok, viszont ma készítettem pár videófelvételt 35 1.8-al, ezeket a felvételeket visszanézve az asztalin, a bal alsó saroknál látok egy világosabb pontot. Ez mitől lehet? Linken elérhető a videofelvételből egy pillanatkép: [link]Köszi a válaszokat előre is!
-
Larry303
addikt
szvsz egy hotpixel lesz, de nem túl jó a kép, hogy egyértelműen mondjam....
mindig ott van?
csinálj pár képet uolyan beállításokkal, csak növeld az isot folyamatosan.
ha sokat akarsz látni rakd fel az obisapkát és állíts auto isot, majd fényképezz egyet
kimapelik szervízben, bár nekem a d7k csinált olyant, hogy az első héten végig volt egy hotpixelem, ha LVben lőttem...aztán fogta magát eltűnt soha nem láttam többet.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Rent
senior tag
válasz Larry303 #17773 üzenetére
Most visszanéztem olyan videofelvételeket amikor még 1-2 napos volt a gép és azokon is kiszúrtam.
Mennyi idő alatt javítják? Cserélni nem cserélik a vázat?
Ha letakarom kézzel az objektívet, már látni a fekete képernyőn. Mondjuk csak 340k volt a szett. Vázat ezért nem cserélnek?[ Szerkesztve ]
-
-
Frigetrus
aktív tag
-
Karima
őstag
Szerintetek az mitől lehet, hogy a d7000 és rajta lévő sb600 egy ideig teszi szépen a dolgát, tartja a beállított 1/60as zársebességet, majd az egyik "stand by" módból feléledve 1/60 helyett a környezeti fények szerinti zársebességet használja, de emellett azért elsüti a vakut. Ezután csak úgy "tér magához", hogy kikapcsolom a gépet is, vakut is, majd vissza. Lehet, hogy csak érintkezési probléma,és a vakupapucsot meg kellene tisztítanom?
-
Rent
senior tag
Merthogy ez ennyire normális dolog? 2 hetente lesz újabb döglött pixel rajta? 1 hónapja vettem van benne 1800 expo kb. és visszanézve az első nap készített videofelvételnél is gyönyörűen világít egy kék folt a felvételen. Lehet én vagyok maximalista, de ennyi pénzért nem ezt várnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
torzo
őstag
-
Frigetrus
aktív tag
Nekem kb. a gép 1 hónapos korában jelent meg egy piros hot pixel, ami magától nem tűnt el, szerviz kiszedte. Aztán most 2-3 hónapja előjött megint két darab zöld pixel, ráadásul majdnem egy sorban, amik szintén nem tűnnek el. Eléggé zavaró tud lenni, pláne, hogy ISO200-on is már rajta van a képen mind a kettő.
Megint küldhetném Pécsről Pestre a cuccot.
Kár, hogy Nikonnál az ilyen mókolás szervizt igényel. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az volt már, hogy D90 vagy D5000 a jobb váz?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
*Ropi*
félisten
válasz imyourfriend #17794 üzenetére
A 96%-os (orvosi tisztaságú) alkohol. Viszont az már oldja a gumit, arra vigyázz!
-
nesa
veterán
válasz *Ropi* #17793 üzenetére
Nemtudom, eleg nagy felhasznaloja vagyok, van hogy fel litert is elpancsolok havonta, de en meg grizeseedni nem lattam, sot olyan potmetert amit vagy 2 eve fujtam be mert recsegett azota is jo,amugy ami mindenre jo az semmikire se jo, de azert hasznalom
#17795) *Ropi*
A tisztaszesz lehet megjobb, de gondolom wd40 mindenkinek van, tisztaszesz meg nem mindenkinek, amugy vannak kimondott kontakt javitok az lenne az igazi.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Akkor lehet ők is rájöttek és az utóbbi 15 évben változtattak valamit a kémiai formuláján (kb. akkor találkoztam utoljára a jelenséggel, mert akkor javítottam tolópotit utoljára). Ja és nem azonnal grízesedik: kell neki 1-2 hét.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Sigma 24-70/2.0?
azért látom fejlődik a technika hogy egyre nagyobb fényerejű obik jönnek.
és akkor még az érzékelőkről nem is beszéltünk..
én olvastam olyat valahol hogy nemsokára olyan érzékelők lesznek melyek fényerősebbek...
(de sajnos nem találom már a cikket,mondjuk mobiltelefonokról írták de gondolom DSLR re is majd igaz lesz a dolog)
(de lehet hogy a cikk az ISOCELL- re gondolt ami már most is van.kérdés komolyabb gépekbe mikor lesz)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dolce Gusto
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs