- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
foximaxi2
csendes tag
Nikon D50 iso 400 fölött is zajtalanabb, az oly nem. Az oly-nak szebbek a színei. A nikon kiegészitök olcsóbbak,
Az alap 1 kites oly 300 143EFt, a két obival 163eFt, a nikon egy alap obival 168eFt-t a kiegészitök azonos áron vannak...
Az oly 2 obijával már mindent le tudsz fényképezni... a D50 nincs CCD tisztitás az olyban van...
A D50 iso200 -tól indul az oly iso100 tól. Mindkét darab jó...a D70 -S PEDIG MÉG JOBB
persze erösen pénztárca függő minden...elöbb vagy utóbb...
a döntés joga pedig a tiéd...
további info itt:
[link] -
domedee
senior tag
Plusz egy szavazat az Oly-ra, ahogy nézegettem mostanában, most a következők között választanék: Oly E300/330/500 egy 14-45/50-150 obiszettel, vagy a KonicaMinolta 7D lenne még az esélyes, csak ezek után jönne a 350D/70Ds, majd D50/KonicaMinolta 5D párosok. Sajna egyelőre nincs rá keret
, bár ami azt illeti elvagyok én jelenleg az S7000-rel is.
Az az igazi kérdés, hogy később akarsz-e még legalább 2-szer ennyit rákölteni obikra, vagy nem. Ugyanis ha nem, akkor szerintem megleszel pl az Oly szettel is bőven, ha igen, akkor viszont legalább egy D70-et javaslok. Azért jelenleg nagyobb a választék a Nikon/Canon háza táján. Vagy nézd meg a KM 7D-t, cuki kis masina, csak hát ahogy kiveszem, az alsóbb régiók után érdeklődsz, és ebben a tekintetben az Oly verhetetlen, adott képminőség mellett (váz + kit-obik együtt).
Tudom, egy Nikon topikban ilyet mondani nem szép, de ha ez van... Természetesen, ha nagyobb a keret, akkor már az egyébb apró-cseprő dolgok sokkal nagyobb súllyal esnek a latba. -
foximaxi2
csendes tag
Hali,
Ha pót akut szeretnél az az [link] csak 5249 Ft- az újratölthető elemek kerülnek majdnem ennyibe...
a CF kártya SanDisk CompactFlash Ultra II 512MB
[link] Br. 10442 Ft... normal CF 512 MB -s van 8eFt -is más helyen...SD áron..
Az alap Oly E-300+ EZ 14-45 (28-90) csak 143EFt , 2 obival bruttó 163EFt EZ 14-45+ EZ 40-150 (80-300),
A legolcsóbb szállítási kötség 2600Ft-t. Ha kapsz ajánlást akkor ingyen 2500 Ft -t kapsz levásárlásra...ha kell küldök az e-mai címedre ajánlást...
Mindegyik géphez kell venni legalább +elemet, vagy egy nagyobb memória kártyát... azon most már nem sokat sporolsz...alapban kicsit adnak hozzá ha adnak...
Itt cserélhető az objektiv olyat raksz rá amilyet csak akarsz, kompaktnál meg amilyet ráraktak. Az alap EZ-14-45 -s obijektiv messze veri a legtöbb kompakt objektivét azonban nem ez a legfontosabb hanem az, hogy milyen képeket lehet ezzel készíteni...hid el még ez az alap obi is elég bármilyen kezdéshez és profi képhez...és nagyon csodálatos képeket lehet vele készíteni...természetesen lehet venni 1millióért is hozzá obit-t...
Hát igen ha összeadjuk akkor bizony 168 Eft körül van a gép+Ez14-45+ szállítás, +fotóstáska+512 MB CF Ram +pótakú
[/]http://index.hu/tech/digicam/cikkek/k2005_k/!1[/]
------------------------------
Amit néztél Canon PowerShoot Pro1 arról itt van cikk:
[link]
Engem nem gyözött meg.. és drága is...
[link] ...br.141eFT -t
Akkor a olympus br.143eFt -t alap obival már sokkal jobb...
Ha kompakt és nincs elég pénzed akkor a PanaMz20, PanaMz5, Oly C 55,Oly C7070, Oly SP-500 UZ, ...
Ha kompakt és van pénzed:
KonicaMinolta DiMage A200,Nikon Coolpix 8700, Fuji9500, PanaFz30...
[Szerkesztve] -
foximaxi2
csendes tag
Ha a csúcs kompaktokat nézed mint a panaFz30 az kb. br. 140 körül van...
Akkor már ajánlom inkább az Olympus DSLR E-300+EZ14-45 kit obival Br. 143eFt -t
Az Oly -n van CCD tisztitás is...és szép dinamikus képeket készit ...ISO400 -ig...ha fontosabb az extrém felbontás (ISO1600, nekem nem volt fontos) akkor Canon 350D vagy Nikon...persze ezek többe kerülnek...
(A lektöbb kompakt ISO 400 ig csinál szintén jó képet..)
Vagy Olympus DSLR E-300+EZ14-45 + 40-150 kit obikkal 163Eft.
http://www.pixmania.com/hu/hu/91915/art/olympus/e-300-ez-14-45-ez-40-150.html
Én is most vettem 1 -t DHL -l kihozták, utaltam a pénzt, 3 nap volt az átfutás a bankok között, 1 nap a kiszedés 1.5 nap a szállítás...
Érdemes hozzá venni legalább még egy SanDisk Ultra 512MB v. 1GB CF kártyát is... itt olcsóbb:
http://www.fotexnet.hu/sid000000/page/category/005009001
Amúgy a E-330 -s az első olyan DSLR amin a kompaktéhoz hasanlóan lehet az LCD -nézni az élkészülendő képet....persze az egy picit drágább...
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=932
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/k2005_bdslr/!1 -
micro
addikt
Lehet olyan kompakt gépet is találni, amelyik kevésbé zajos képeket csinál.
Ha neked nem előny az, hogy cserélhető az objektív, akkor nem ajanlom a DSLR-t.
Sokkal nehezebbek mint a kompaktok. Kifejezetten fárasztó végigcipelni egy egész nyaralás során. Főleg ha van nálad 2-3 objektív meg 1-2 vaku.
Ehhez a ''műfajhoz'' több elhivatottság kell. Váleményem szerint neked több fáradalmat és hátrányt nújtana, mint amenyivel többet tud a ''kicsiknél''.
Szerintem vegyél most egy jó kompakt gépet. És ha ''kinőtted'' és hiányozni fognak a DSLR nyújtotta szolgáltatások, akkor érdemes váltani.
De ez csak az én véleményem. -
micro
addikt
Szerintem jó.
Usb-n át lehet tölteni képeket habár szerintem sokkal gyorsabb egy kártyaolvasót használni.
A gép hátán lévő LCD-t nem fogod tudni keresőként használni. (Nem úgy mint a kompakt gépeknél.)
Én szinte mindig csak jpg-be mentek, és nem zavar...
Feltennék inkább én egy kérdést:
Neked milyen előnyöd származna abból ha nem kompakt gépet vennél, hanem tükörreflexeset?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sony VCT-SGR1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest