- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz runner 125 #8088 üzenetére
"De nekem úgy rémlik h 10-12 napot munkanapként írja! Ami 2-3 hét.
Ez már jobban megközelíti a szállítási idejét,bár még így is csak a "fele"Hadd szőrszálhasogassak.
12 munkanap messze van a 3 héttől.
3 hét nem a fele a 90 napos szállítási időnek. Még az átlag 50-60 naposnak se. Ne szépítsd a dolgokat."Tény h a 18-70 helyett,18-135 jött. (még a jobbik eset)"
Ez nem jobbik eset, ez rohadt nagy gáz. Nem azt kaptad amit rendeltél. Ezt én még a pizzástól se fogadom el.
"Még ha nincs is gari,akkor is azt modnom ; "megérte""
Szorítok neked hogy élje túl a teljes felszerelésed minden darabja a használati időt. Általában a rizikónak megvan az ára, esetedben ez az alacsonyabb vételár. Ha bejön, nyertél, ha nem jön be, vesztettél. Nincs ezzel semmi gond mindaddig, míg az ember tisztában van a kockázattal, és ennek tudatában mérlegelve dönt.
-
Wolfy_
tag
gondolkozom, hogy esetleg veszek a gepemhez egy UV-, vagy polarszurot.
mennyit szamit ez a kepek minosegenel? nem napfenyes konyezeten kivul szamit valamit valamilyen iranyba? (az esetleges kepminoseg mellett az objektiv vedelmere is gondolnam)milyet erdemes valasztani, van jelentos kulonbseg koztuk arban/minosegben?
elore is koszi a valaszokat!
-
t_a_m_a_s
addikt
Sziasztok!
Tanácsért jöttem hozzátok
Régóta olvasom a fórumot, de igazából annyira kishal vagyok, hogy csak akkor ragadok billentyűzetet, ha gondom van. Elindult a vezérhangya a fejemben, hogy kéne obit vennem... Nemsokára megyünk Rómát nézni, és oda jól jönne egy utazó.
A jelenlegi konfigurációm egy D40 váz, 18-55 és 55-200 kitobival. Fotózási szokásaimat
nézve, megfelelő önvizsgálatot tartva azt mondanám, hogy inkább szeretek, mint tudok...
Azért vettem tükrös gépet, mert megútáltam a kompaktok zajos képeit, beltérben való
használhatatlanságát. Sokat kirándulunk, gyakorlatilag "dokumentálási eszközként" használom a fényképezőt. Meg persze családi fotózásra... Na jó, azért olvasgatok, tanulgatok, és néha sikerülnek szép dolgok. A gépet alapvetően P üzemmódban használom, a beállítások manuális változtatásához egyenlőre nincs meg a tudásom, a tudás megszerzéséhez pedig az időm
Általában a 18-55-öt használom, amit nagyon szeretek, és az esetek túlnyomó hányadában elég is. De néha jól jönne a tele, csak egy teperős városnézés alkalmával (mint mondjuk 3 nap Prága, amibe mindent bele kell zsúfolni) nem mindíg van időm és lehetőségem obit csereberélni (hisz otthagy a csoport), illetve a körülmények sem mindíg ideálisak a csereberéhez.Ennyi bevezető után ezekez az obikat néztem (az Edigitálnál - ki szabad írní?)
1./ Tamron Nikon 18-200/F3.5-6.3 XR Di II LD ASP IF Macro: 49900 Ft
Alapvetően jók a kritikák, bár a beépített fókuszmotor meglétéről megoszlanak a vélemények... (Bár írt valaki aki megvette, és D40-en használja, tehát kell, hogy legyen benne...). Namost nekem is D40-em van, tehát nem lenne rossz tudnom, hogy akkor most van vagy nincs...
2./ Sigma Nikon 18-200/3.5-6.3 DC: 59900 Ft
Erről nem voltak túl rózsás kritikák....
3./ Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR: 59900 Ft
Ez is érdekelne, hisz mégiscsak gyári Nikon, és ha jól emlékszem, dícsértétek is
többen... Viszont az átfogása jóval kisebb, mint egy 18-2004./ Sigma Nikon 18-200/3.5-6.3 DC NA: 89900 Ft
5./ Nikon 18-200/F3.5-5.6 AF-S DX VR G IF-ED: 162900 FtEzek meg biztos sokkal jobbak, mint az előző 3 obi, de 2-3-szoros áron vannak, és
igazából nem hiszem, hogy a D40-hez valaha is fogok venni 163000 pénzért obit...Igazából a Tamron 18-200 és a Nikon 18-105 érdekel (ebből is inkább a 18-200, a nagyobb átfogás miatt) Ott vagyok gondban, hogy tudom, ez az átfogás már megvan két objektívvel. Nem tudom, hogy mondjuk a 18-200-nak a 18-55 része tudja-e ugyanazt a képminőséget mint a 18-55 kitobi. Illetve Tudom, ha megveszek egy ilyen utazót, onnantól a másik kettő, de az 55-200 legalábbis tutira soha többé nem fog előkerölni a fotóstáskából. Sőt ki is fog kerülni benne, mert azt is direkt a D40 kithez választottam... Írtátok, hogy ezeket a kitobikat eladni nem nagyon lehet sem jó áron, sem túl gyorsan.
Kíváncsi lennék a véleményetekre ár-érték valamint a fotózási szokásaimhoz való megfelelőség szempontjából. Valamint érdekelne az edigitalos vásárlási tapasztalatotok is. Gondolom mindenképp megfelelőbb lenne személyesen a boltban, kipróbálás után vásárolnom, de érdekel az internetes vásárlás + házhozszállítás is, ha van valakinek tapasztalata.
Előre is köszönöm, és bocs a hosszú írásért.
TamásHolnap majd jól beletépünk...
-
johnjohn
addikt
válasz t_a_m_a_s #8107 üzenetére
Ezek közül szerintem egyértelműen a Nikon 18-105 az , amit érdemes megvenni, illetve Én még gondolkoznék egy Ilyen Sigma objektíven is.Itt is vásárolhatsz nyugodtan.
Itt használtat vehetsz nyugodtan. -
törölt tag
Nem látom a csere okát,és valójában azt gondolom,h nincs is.A te helyedben akkor váltanék a Tami 18-200-ra ha a két Nikon obi árából kijön,vagy nyereséget hoz a csere.Ez a csere képminőségben nem tudom mit hoz/valszeg gyengébb mint a két Nikon/,és csak annyit nyersz,h nem cipekedsz és csere hiján tiszta marad az érzékelőd.Ellenben lehet nyersz kompatibilitási hibát és alacsonyabb minőséget.18-105VR jó obi, a VR tuti jól jön,de ha életképeket is csinálsz utazásaid alkalmával akkor van egy pici bibije,tehát részemről inkább a fényerő.Arról meg nem is beszélve,h egy obicserét ki be pakolással max.30 mp alatt meg lehet csinálni.Lehet gyors táskát kéne inkább venned,mindeképp olcsóbb
Usian Bolt úgy cserél obit 100 sprint közben,h közben húsz méterrel veri a világot.Gyakorolj. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz #01758976 #8109 üzenetére
Köszi mindkettőtökek.
Valóban inkább a cipekedést és a napi 5-10-szeri csereberét akarom kiváltani, illetve elkerülni ezzel az esetleges szennyeződéseket. Általában úgy működik a fotózás+kirándulás, hogy viszem magammal az üres táskát egy kis állvánnyal meg az 55-200-al, meg a gép is a nyakamban lóg. Ennél azért kényelmesebb, ha csak szimplán a gépet hurcolom, rajta egy univerzálisabb objektívvel... Persze át kell gondolni, ér-e ez 60000 pénzt, ehhez viszont képbe szeretnék kerülni az objektívekkel kapcsolatosan.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Dare2Live
félisten
Én megértem a nem szeretsz obicserélgetni, cipelni hozzáálásod.
Én se bírtam folyamat cipelni a komplett szetem, nagy volt és nehéz.
Aztán nemrég beúítottam egy 18-105VRt meg egy "minitáskát" és boldog vagyok, 60%ban csak ez van velem. Állványt se cipelek ilyen esetekben.
Bazi jó döntés volt.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Wolfy_
tag
válasz Dare2Live #8111 üzenetére
En egy 18-135 mm-es Nikon objektivet vettem a D60 melle. De meg csak ket hete van meg es azota nem fenykepeztem "agyon" magam, ugyhogy kimerito velemenyem nincs rola (meg mivel ez az elso es egyetlen objektivem ezert osszehasonlitani se nagyon tudom mivel), de igy elsore jonak tunik.
(Igaz ennek az arar is a masik ket obektiv ara felett van, ugyhogy nemtom mennyire jatszik...) -
Hth
tag
Tamas : Ha minden áron ultazomot szeretnél,szerintem csak a Nikor 18-200 Vr .
Nézd meg a Fotovilág honlapján a( http://www.fotovilag.hu/news4/news4.php?menu_id=73&news4_id=34 ) Teszt cikket és dötsél mejik szinpatikusabb . -
törölt tag
válasz t_a_m_a_s #8110 üzenetére
Nos ha van a fotózásnal olyan ága ami precíz beállításokat követel,akkor a város fotó is az.Főleg pl. Prága,szűk sikátorok,éles árnyékok napfényes ég.Ezt kötve hiszem,h megoldja P mód.Gyakorolj barátom,légy tudatos,készülj fel,az obi neked önmagában nem fog megoldani semmit.A 105 VR-el semmit nem nyersz ha meg kell mellé tartanod a telét.Cipekedsz és cserélsz,csak feljebb toltad a vágást.Ha nem kell a 55-200 akkor más,
Most nézem milyen demagóg lettem,bocs[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nekem 40 nap alatt lett meg a cucc,ehhez mérten írtam a tényeket. Persze nem egy csomagban.
Noh mind1,mindenki döntse el maga.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Hth
tag
Szerintem is inkább egy nagylátó kéne városban fotozni például Tokina 12-24 F4 vagy valami hasonló.
-
Degeczi
nagyúr
akkor már inkább a 18-135...
volt 18-200-am, de hiába ment tovább mint a mostani 18-135 "nyaralóobim", ha ott már borzasztóan lágy képet adott
a VR-t sosem használtam, és még drága is volt, így végül meg is váltam tőleha pedig a VR fontos vkinek, akkor tényleg inkább a 18-105 mert sokkal olcsóbban adja ugyanazt a minőséget
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #01758976 #8114 üzenetére
Prágáról csak annyit, hogy az ősszel voltam ott társasúton, akkora volt a tolongás, és úgy haladt a csoport, hogy még a "fos" kategóriát is csak alulról kóstolgatták az ott készült képeim. A vár széléről eszméletlen városképet lehetett volna csinálni. Némi közelharc árán olyan 5 perc alatt sikerült 2mp-re odakerülni a széléhez, ezzel gyakorlatilag azt kockáztattam, hogy örökre elveszek a városban, mert a csoportomat ezek után éppen hogy megtaláltam. Más okok miatt (is) számomra Prága rohadt nagy csalódás volt.
-
Pilács
senior tag
Tanácsot kérnék: Szervizbe szeretném eljuttatni a gépemet, és nem tudom hogyan csomagoljam be. Nem én viszem, valakivel küldöm. Van e értelme bebugyolálni, ha az illető vigyáz rá, és mire van szüksége a szerviznek a gépvázhoz? Az objektívet is küldeném, azzal is van bajom Gondolom az jó ha egyben szerelve küldöm el? Az obikat is helyben szerelik? (remélhetőleg pormentes marad) Küldök cd-n pár hibás képet, meg papírra leírom mi a baj, ez gondolom elegendő lesz... Kicsit sajnálom, hogy az első gépemet pár hónap után szevizbe kell vinnem
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
skajwa
senior tag
Sziasztok!
d40-et ajánlanátok? Most lenne egy nayon jó áron 18-55mm-es objektívvel és gondolkodóba estem. ÜdvEgy kis referencia: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=103706
-
HÁZIGAZDA
válasz #01758976 #8114 üzenetére
"A 105 VR-el semmit nem nyersz ha meg kell mellé tartanod a telét."
ja, semmit. csak az obicserék 90%-át. igen, a maradék 10%-hoz kellhet egy teleobi. de azt azért te is érzed, h egy 18-55-nél némileg gyakrabban kéne csereberélni. épp emiatt nem értem, miért idegenkedik annyi ember a "közös" tartománytól.
ha a 18-105 egy jó üveg, akkor jobb választás egy 55-200 alá a 18-55-nél. másrészt, sokszor az ember csak egy obit visz végül magával. akkor sem mindegy.
no mindegy..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t_a_m_a_s
addikt
Sziasztok,
köszi mindenkinek. Nehéz ez. úgy látom a hsz-ekből, hogy akinek 18-105 vagy 18-135 utazója van, az azért nem elégedetlen vele... Az engem nem zavarna, hogy átfedés van az obik között (hisz ezzel csökken a csereberék száma), az a szomorúbb, hogy a magunkfajtának heteket kell molyolnia egy 60 ezres objektív megvételén, vagy meg nem vételén... Tudom, sok pénz ez, de végülis nekem ez a fotózgatás a hobbim, és valszeg ha horgásznék, arra is elköltenék ennyit... Amikor megvettem a D40-et, úgy képzeltem, hogy az a konfiguráció lesz és kész. Akkor bölcs barátom megmondta, hogy elindultam a lejtőn, és jönni fognak az obik, szűrők, állványok, táskák, miazmás) Igaza lett...
Jaj, de szentimentális lettem
Amúgy Prága meg jó hely, tessék visszamenni egyénileg. Mi is akkor voltunk tavaly, amikor vmi hosszú 7vég volt, és több magyar (meg turiszt) volt ott, mint itthon... Meg még a D40 sem volt, úgyhogy megyünk megint
Mégegyszer köszi, és üdv mindenkinek.
TamásHolnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
Egy vagy két éve olvastam valamelyik fórumon,hogy van egy orosz "firmware" vagy crack,nem tudom minek nevezzem,ami állítólag felgyorsítja a sorozatot olyan 4-5 képre.Dényócvanon.
Ismerős ez valakinek?jorden06:A hapsit kihagynám,a váz az enyém,csak az obi nem.Innen volt kölcsönben nálam,viszont örökre szeretném.
-
törölt tag
-
Bandesz99
tag
buta amator kerdes : d80 manualis modban hogy kell a vaku segedfenyt bekapcsolni?
So live that your memories will be part of your happines!
-
Ijk
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
A D40-hez 18-55 és 55-200 kitobijaim vannak. Meg tegnap megrendeltem a 18-105-öt.... Az 55-200-at ritkán használom, a 200 felőli végét meg még ritkábban, ott már nem tetszik annyira a képek minősége (tudatlanságom miatt nem tudom pontosan megfogalmazni, mi a bajom velük, de nem élesek, az biztos...) Utazáskor én is jobbára a 18-55-öt használtam, de tán néha jól fog jönni az 55-105 "tartomány" és a VR, és nem dobok ki feleslegesen 60000 pénzt... Olvastam itt többször, hogy jobb felépítésű objektív a sima kitobiknál (legalább is ezt a következtetést vontam le a hsz-ekből), ezért is döntöttem mellette.
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz t_a_m_a_s #8137 üzenetére
Sziasztok!
Megérkezett az AVPlanettöl az Sandisk SD Extreme III kártyám (2Gb).
Gyorsan bele is passzintottam a d60-ba, és sorozatfelvételnél teszteltem. Kicsit csalódott vagyok, mert továbbra is kb 2 képet készit mp-enként.
Ezt a kártyát elvileg direkt azért vettem, mert
1. legjobban ezt ajánlják a fényképezőgéphez
2. másodpercenként 20 megabyte adat felirására képes.
Próbált auto módban (vaku nélkül), és M módban is, 1/100-as exp idővel (nehogy ez zavarjon be)Mi lehet az oka?
(nemmintha olyan sürün akarnék csinálni másodpercenként 10 képet, de hamár...)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Hamarabb járt a kezem, mint az eszem, ráadásul valamiért Tamás hsz-re nyomtam választ
Szóval a VR-t kikapcsolva szépen kattog kb 3-4-et mp-enként (persze kellően kicsi exp idővel - úgy 1/50 alatt). Ha manuál fókuszra állitom, akkor még talán sürübben is.
Kipróbáltam, a normál 4 gigás sd kártyám kb a 15. képnél belassul mint állat (betelik a puffer?), kb 1 kép / mp-re. Ez az új meg még 30-nál is irta fel szorgosan a képeket, mintha mise történt volnaSamsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
sowi
őstag
ha amr kartyaknal tartunk, CF kartyabol milyet ajanlotok? pl. ilyet :A-DATA Compact Flash 8GB, 266X Turbo 266X, 15-18MB/s Read, 9-14MB/s Write tudnek most nagyon olcson venni, d200ba kene es nem igazan csinalok vele sorozatokat, inkabb tajkep es portre az elsodleges felhasznalasi terulet
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
-
Andie
őstag
válasz Dare2Live #8144 üzenetére
A Shooting menüben találtam ilyet, hogy Noise reduction ON/OFF. Ez offon van most.
A manuál szerint ISO400-nál nagyobb érzékenységgel / vagy 8 mp-nél hosszabb záridővel rögzitett képek esetén ON állapotban csinál egy képet zárt blendével is, és igy veti össze a zajt.
De külön ilyen, hogy long exposure NR nincs.Mindenesetre igy tényleg meglehet a 4-5 kép/mp, majd lemérem
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
SC-28 vakuszinkron kábelből érdemes az eredetit venni, vagy az utángyártott is megfelelő?
Kösz előre is! -
Degeczi
nagyúr
régi Nikon bug (D70 biztosan, de asszem D50, D80-at is érinti - talán mást is. D90-en még nem próbáltam ki, de mintha azt írta volna vki, itt már kijavították), h a Long Exposure NR vmiért lelassítja a sorozatfelvételt akkor is, ha ahhoz semmi köze nem lenne a gyors expozíció miatt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Dare2Live #8142 üzenetére
OK. Bár Neked is ilyen van, nem? Remélem hamar meglesz, bár az igazi tesztje csak február végén lesz, akkor utazunk ugyanis... Addig csak otthon Meg addig kellene kicsit foglalkoznom az elméleti ismereteim bővítésével is... Kár, hogy nincs rá időm, mert a szívtelen főnök elvárja, hogy dolgozzak
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.