- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
-
varga911
senior tag
Na meglett a gép, amiket írtatok megnéztem, nem tűnik hibásnak. 540 expó van benne EXIF infók szerint, annak ellenére hogy lejárt már rá a gari. Ez reális? Tulaj szerint 1 nyaralás van benne.
Üdv.
-
Dare2Live
félisten
döntöttem.... fájó szivvel de hosszú távú stratégiám miatt eladom a Tamit
Szóval:
Nikon - Tamron 17-50 2.8 eladó.bythom féle teszt: [link]
slrgear [link]dec 5.én volt Nikon nap Pécsen, probaképp felraktam a 300.000Fts Nikor 17-55 2.8at a gépre és újfent megállapítottam, hogy nem élesebb mint a Tami.
ha topikbol nem lesz jelentkező pár nap múlva felrakom apróra és aztán vaterara.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #7407 üzenetére
No igen, de ne fessük az ördögöt a falra.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
varga911
senior tag
Mindenkinek köszönök mindent! Majd a hét folyamán valószínüleg elviszem egy átnézésre. Egyelőre öröm é bódottá, pláne hogy kaptam hozzá egy szupi Nikon hátizsákot is!
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #7409 üzenetére
Mondjuk nálam is hirtelen megugrott anno az elején... Szinte még meg sem volt, aztán hopp, már 3500expo bele is ugrott a vázba
Apropó a táskáról jutott eszembe, hogy hol lehet olyan búr csukló szíjat(?) venni, vagy mit.. D3-mon láttam még régebben egy portré fotós gépén, de nem találtam sehol, lehet rossz névvel kerestem...
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz philoxenia #7412 üzenetére
te olyan jol guglizol..
lattam egy kepet ami egy ilyen jellegu cucc volt, de nem csak ebbol a csuklopantbol allt, hanem valahogy egy kesztyure volt applikalva a cucc, na en olyat szeretnek -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Valahol már egyszer olvastam,de most nem találom...
Hol tudok a legolcsóbban D80-hoz vezetékes távkioldót vásárolni? (megfelel az utángyárott)
Arra gondolok amit vateran azt hiszem 3k-ért árulnak..vki linkelte jóval olcsóbban...Egyébként egy 70-210 -es Nikon mit ér? Mennyit érdemes adni érte?
Köszönöm
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hemaka
nagyúr
válasz philoxenia #7412 üzenetére
igen köszi, pont ilyesmire gondoltam. megkérik az árát rendesen ej
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz philoxenia #7417 üzenetére
Hand Grip Strap-re érdemes keresni, úgy látom...
-
hemaka
nagyúr
Karácsonyra lehet meglepem magam vele köszi a linkeket
-
Cassidey
senior tag
válasz philoxenia #7417 üzenetére
egyiksem.. ugy volt beledugva a kez, mint egy rendes kesztyube, lenyegeben a kesztyu volt valahogy osszehegesztve a hand strappel, de sajnos mar nem emlekszem pontosan. elkellett volna mentenem, de majdcsak raakadok egyszer.. azert koszi!
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Cassidey #7421 üzenetére
Áldozz fel egy erősebb bőrből készült kesztyűt erre a célra, azt hozzávarrva jobban jársz, hiszen a Te méretedben amúgy sem biztos, hogy lenne ilyen cucc. Ha a balos kesztyű már elveszett, az még jobb. Esetleg direkt varratni hozzá szakemberrel egy kesztyűszerű kiegészítőt?
-
Zebu
addikt
Én körtefecskendőt használok. Patikában vettem kb 200Ft-ért!
-
Zebu
addikt
jééééé őstag lettem, ezt is megértük.... hogy szalad az idő....
-
hemaka
nagyúr
Te sem vagy itt már taknyosorrú.
Én sem, de régebben csak olvasgattam az okosságokat.Akkor olcsón megúsztad a dolgot, én 10* ennyit fizettem érte.
Mondjuk földhöz nem vágott 2e forint, de inkább kajáltam volna belőle egyet a mekibe[ Szerkesztve ]
-
pbalu
aktív tag
Üdv!
Szeretnék beruházni egy DSLR-be, de kevés pénz lévén csak a belépők jöhetnek szóba.
Tehát D40. (Oly E-420, Sony A200, Canon 1000D ezeket sikerült kizárni)
Max 2 obi lenne hozzá. Jó-e az alapban adott két obi (18-55 és 55-200) vagy a telénél jobb választás a Nikkor 55-200 VR? Ez a plusz 20 ezer Ft ami az alap 1 obi mellé még beférne. De ha nincs nagy kül. megteszi a kitben jóval olcsóbb két alapobi. Nem tudom a VR mennyire fontos, ill. más olcsó gyártónál van-e hasonló minőségű obi?
Köszi''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
pbalu
aktív tag
Akkor lehet a VR tényleg luxus.Alpból mit jár hozzá, ezek?:
18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom
55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX Zoom
(annyira nem értek még az obikhoz, az alap Nikonok jónak számítanak?)''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
HÁZIGAZDA
igen, ezek járnak hozzá. korrekt obik ezek rajzra. viszont cserébe borzalmas kis műanyagok, de ez minden kitobira igaz. nem néztem mondjuk teszteket a vr-es teléről, de hacsak nincs komoly képminőségbeli különbség a simához képest, én nem költenék a vr-esre. abból a 20e ft-ból vehetsz később egy sb-400 vakut, vagy egy 50/1,8-ast, ha épp megkívánod. (nem lesz af a d40-en ezzel az obival, de mindent nem lehet )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bandus99
őstag
Anno en azt hallottam a ket fecskedonel elteresnek, mig a draga erre a celra keszitett eseteben allulrol szivja a "tiszta" levegot es fujja be a gepbe, addig a gyogyszertari az elejen, ahol kifuj ott szivja be a levegot ami ugye a gepbol jon ahol eppen a porszemek keringenek.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
törölt tag
Ha tényleg ennyire nem értesz hozzá amint írod,akkor ez a luxus jelző nagyon erős volt.A VR minimum 3 stop,ha alap obira nem kel azt simán aláírom,akkor viszont fény erő a nyerő Telére viszont erősen javallott,kétszáz mili körül pedig minimális plusz költséggel egyenesen kötelező.Azért én megnézném azt a második kattintást is. /a VR ellenében/ Röviden.
ps:Tudod sok tanácsot már nem igen fogsz kapni,ezek a témák lerágott csontok,érdemes nekifeküdni a fórumnak és pár nap olvasás után tisztábban fogysz látni.Jöjjön egy ősi tanács,menj be egy boltba rakasd fel a kérdéses obit,kapcsold ki a VR-t csinálj pár képet,majd kapcsold be és csinálj pár képet,másnapra ha jól átgondolod tisztább lesz a dolog a fejedben.Húszezer ennyi meér.
-
pbalu
aktív tag
válasz #01758976 #7438 üzenetére
Egy csövesnek az esti vacsi is luxus...
És ha annyira lerágott csont miért kaptam 2 hozzászólásból 2 ellentétes választ
A teljes kiadás 25%-a a VR, kiváncsi voltam megéri-e.''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
Zebu
addikt
Vegyél inkább egy használt D50-et a D40 helyett.... én biztos azt tenném
Azért az nem utolsó szempont, hogy az AF motor benne van a vázban....
Simán meg tudod venni utána a fix 50mm/f1.8 obit kb 25-30e Ft-ért, és szerintem nagyon jó kis objektív ez. mióta megvan, szinte csak ezt használom...
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Szerintetek miért nem lehet még sehol sem tesztet találni külön a 18-105vr-ről? Legalábbis a photozone.de-n meg a cameralabs.com-on még nincsen. Vagy ez a lencse nem lenne akkora durranás, hogy külön tesztet szenteljenek neki? D90-el ugye tesztelik sok helyen, de az nyilván azért, mert a kitobija. Pedig sztem már eltelt annyi idő bőven a piacradobás óta, hogy egy alaposabb tesztnek alávessék
-
johnjohn
addikt
-
HÁZIGAZDA
szerintem nem éri meg, ha ennyire fontos az ár.
nyilván jobb a vr, de nélkülözhető. nyilván egy 16-85 VR obi még sokkal jobb, de megint drágább. vázból viszont szerintem jobban jársz a minél újabbal. én tehát a d40-et venném. nagyobb/jobb lcd, jobb kereső stb.
esetleg még egy 18-105 VR obin érdemes elgondolkodni, mert bár nem megy 200 mm-ig, de cserélgetni sem kell, ráadásul stabilizált és olcsó. ha látsz d40/d40x/d60 + 18-105 VR-t a d40 duplakithez hasonló áron, biztos, h az utóbbit venném.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hemaka
nagyúr
D50 már lég régi váz, nem biztos, hogy használtan megérné megvenni, persze biztosan vannak újszerűek is, de garanciásak nem hiszem. Sajnos igen, az az 50-es a legfájóbb nekem is a D40-el, az AF-S 50mm meg 90e, igaz 1.4.
-
Dare2Live
félisten
gondolkodj el a D40 + 18-105VRen.....
más-más az igényünk de pl ha annyi pénzem lenne mint neked én magamnak tuti a fentit venném.
évekig el lehet vele lenni aztán ha elfog a "madaras" láz majd veszel hozzá telét, de ha más láz fog el akkor vakut vagy....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #7414 üzenetére
Senki
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest