- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
ave
tag
Sziasztok!
Utólag is kösznöm ezen fórum hasábjain elhangzott érveket és tapasztalatokat. Ezeknek köszönhetően döntöttem egy 70-300 VR mellett kiterjesztve így a 18-55ös D40 kitem. Már egy éve szerettem volna egy telét, jobban belejönni a fotózkodásba és a kísérletezés izgalmába ami most úgytünik beteljesedett.
Először az 55-200 VR felé húztam mivel mégis csak számít a pénz, de régebbi írásaitok meggyőztek, hogy inkább egy kicsit nagyobb befektetés és a minőség (mind anyagában mind optikailag) csöppet sem egy.Ma érkezett meg az obi, viszont csak holnap tudom kipróbálni. Remélem beváltja a hozzáfűzött reményeket.
Még1x KÖSZÖNÖM!
-
Drunkenpig
tag
válasz Dare2Live #7697 üzenetére
Én nagyon szerettem a tamron 28-75 2.8 obit a D80-n. Tuti jó.
Gondolom, a 17-50 sem rossz, bár más átfogás.Más:
Tudtok esetleg megoldást pre-AI digitális vázon problémára?
A pre-AI-t át lehet alakítani AI-ra, csak, szomorú, nincs kedvem kifizetni...
Valami átalakító kellene, de nem tudom, hogy létezik-e ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Megvettem végre a kis D60-at, méghozzá VR obival, ahogy tanácsoltátok.
Egyelőre ismerkedünk, még képet alig készitettem
Olvastam a tesztjében, hogy lehet csinálni valami hotpixel szürést.
Először is késziteni akarnék egy hosszú expozicióidejű sötét képet. De sehogy sem sikerül
Ráteszem az obivédö kupakot, és próbálok hosszú záridővel fotózni, de folyton kiirja, hogy subject is too dark. Mindegy milyen módban próbálom.
Hogy tudnék egy legalább 1 perces expidejü sötét képet csinálni?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
lugosi
MODERÁTOR
A németeknél van 55-ös
-
lugosi
MODERÁTOR
Találtam 50-est is a kakukkosórák, bankok és csokik országából:
50 1.2Tényleg, kérdésem, hogy nézegetem az obijaimat, és "készlettisztítást" kéne csinálni, lenne-e kereslet ilyenekre:
100 f:2.8 Series E nikkor
85 f:2 AI-S Nikkor
28 f:2.8 AI-S VivitarHm, ez utóbbi az "ingyé"-nél kicsivel többért?
-
lugosi
MODERÁTOR
Na hogy teljes legyen az öröm, találtam egyet a németeknél is, hogy ne legyen vám und áfa...
50 1.2 német ebay -
adnoctum18
senior tag
Sajnos a Nikonoknál a max záridő, ami még nem távkioldós móka a B-móddal, az 30-sec és ez szerintem nagyon kevés... Az Oly simán engedi a 60 másodperces expót, és csak utána következik a B.
Ez nagyon hiányzik nekem a a D90-ből.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
dabgergo
őstag
Hogy lehet, hogy ornamentnek már csak egy negatív értékelése van?! Ezt a vaterát nem teljesen értem...
-
Andie
őstag
válasz adnoctum18 #7713 üzenetére
Van itt M módban egy olyan a 30'' után, hogy Bulb. Ez addig tartja nyitva, amig újra meg nem nyomom az exponáló gombot.
De sztem egy hotpixel kijön 30 mp alatt is. Ami meg nem, úgysem érdekel. Csillagelmozdulásokat nem tervezek fotózniSamsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
törölt tag
Nekem tami 17-50 van.Nyolcvanötös Nikkor-om is volt,azt elhagytam.Mostanában jött rám,h veszek egyet,de ha jól muzsikál a tokina akkor inkább azt venném.Mégiscsak zúm
Tehát nagyjából ez a sorom lenne Tamron 17-50,Tokina 50-135?,N 70-300VR meg a fixek.
Azért aggályaim is vannak.Ez a második tamim és mindkettő produkálja a következő jelenséget.Egyszer csak megáll minden,de minden nem műkszik semmi->kikapcs bekapcs és minden ok.És hát az AF-is egy ötös skálán három alá.Viszont 70K-ért vettem ujonnan és dzsepen az optika minősége meg magáért beszél.Ha ilyen alku vár rám a Tokinával akkor azt még bevállalom.Ha a kollega azt mondja,h nem anyira penge ,gyenge AF ,szénné kell rekeszelni,h kicsikarj valamit ,akkor persze nem kell.Persze ettől nem tartok olvastam az obiról ezt azt,de konkrét felhasználói vélemény kell róla,és ha az még olyan tudású fotóstól jön mint degeczi,akkor az csak hab a tortán.Ez a gyutáv álmaim netovábbja,azért vagyok ilyen kíváncsi. -
johnjohn
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz #01758976 #7717 üzenetére
hmm nekem egyszer nem jött szembe ilyen probléma mint amit te leírsz tamirol.
az egyetlen baj vele amit sokáig nem vetem észre, hogy néha kicsit feülexpozik vakuval. pont mint ahogy a 18-105 meg alulexpozik. De ez lehet nm is a tmi hibája.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
adnoctum18
senior tag
Igen, ismerem a B-módot az a bajom vele egyedül, hogy könnyen berázom a gépetolyankor, mivel nem lehet időzíteni, hanem folyamatosan nyomva kell tartani hozzá az exponálógombot.
Végülis 60sec már elegendő lenne normális éjszakai képekhez nekem. Vehetek külön távkioldót jó pézé'...
A hotpixelek engem sem izgatnak, eleinte kiszúrtam párat, de nem fontosak, a kép a lényeg!---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
törölt tag
válasz Dare2Live #7720 üzenetére
Azért nem foglalkozom a problémával mert valószínű ez az én saram,/bár nikkor obi még sosem produkálta/a váz leginkább szabadban van használva sok obi cserével.Igaz vigyázok,de azért különösebben elővigyázatos nem vagyok egy cserénél,ha kell a kép akkor bármilyen körülmények között sima ügy az obicsere.Meghát 12000 expóval a háta mögött,"gyári" tisztítást sem látott soha.Ráférne.
-
Flow
senior tag
válasz adnoctum18 #7721 üzenetére
Amíg nem szerzel be távkioldót, simán ragaszd le a gombot, vagy gumizz oda valamit, ami lenyomja...
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
madgie
titán
válasz #01758976 #7717 üzenetére
Nem lehet rossz az az 50-135, de én inkább két fix-szel "fedtem le" ezt a tartományt. A 85/1.8 és a Sigma 150/2.8. Igaz, drágább és kevésbé rugalmas, de egyrészt imádom a fényerős fixeket, másrészt az f1.8 nekem sokszor kell például koncerten, több, mint egy FÉ-vel több fény jut át az obin, mint egy f2.8-nál, és néha már így is sovány az ISO 1600, mi lenne velem egy "mezei" kettőnyócas obival?
( tudom, D700 a válasz, azon lehet feljebb tekerni még az érzékenységet... majd, talán egyszer )
-
jorden06
senior tag
válasz runner 125 #7727 üzenetére
Melyik a hatékonyabb, ha a vázban van VR, vagy az obiban? Vagy ha van VR akkor tökmindegy, hogy obiba, vagy a vázba van benne, ugyan úgy működik?
-
Degeczi
nagyúr
Így van, hiszen telénél már adott esetben túl nagyot kellene mozdítani az érzékelőn a rezgés ellensúlyozására (tetszés szerint nagy pedig értelemszerűen nem lehet a mozgása, már csak azért sem, mert a cropos vázakhoz tervezett objektívek már az alaphelyzetben levő érzékelő szélein sem mindig adnak tökéletes képet - hát még kinntebb tolva azt)
Egy lencsetaggal sokkal egyszerűbb / gyorsabb nagy korrekciót végrehajtani.
A vázba épített viszont nagyon jól jöhet, h mindig kéznél van (akár egészen régi obiknál is!) és csak egyszer kell kifizetni, a váz árában.
-
runner 125
nagyúr
válasz jorden06 #7728 üzenetére
Előttem leírták.
Egyébként az eladás oka h van egy 18-135-öm még,illetve johnjohn-tól megvásárolom a 135-400-at.
Üdv.M
mod.: jah és a 70-210-et ma elvitték,úgyh már csak a 18-70 van meg.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
..bocs,vki írta még fentebb h ornament negatív értékelését törölték,az előbb néztem meg,megvan neki. Noh mind1
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
válasz runner 125 #7736 üzenetére
Nem mindegy, mert most, hogy mondod: éppenhogy már megint törölték egy negatívját!
(már korábban is írtam, h kb. egy hónapja 2 volt neki. 1 hete szintén 2 volt, amiből az egyik azonban teljesen friss - tehát egy régebbi negatívja vagy átalakult, vagy törölték. Most viszont csak 1 van, azaz ismét eltűnt egy!)
-
runner 125
nagyúr
válasz Degeczi #7737 üzenetére
Jaaah h úgy,azt hittem h 1 volt neki,és az tűnt el..
Hmm,minden esetre ezek után már másodszor nem biztos h vásárolnék tőle..
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
madgie
titán
Gyerekek, ez brutális!
De érdemes ezt is meglesni
-
mutyi
senior tag
Hali!
Na megérkezett a D90-em, az objektívek még nem, de ez már fél siker.
Igen én is láttam régebben a két negatívot, amiből aztán 1 lett. Arra gondolok, hogy a vevővel lerendezték a dolgot, valamivel kompenzálhatta a "sérelmet" és így volt valami lehetőség megváltoztatni a visszajelzést. Eleve rossz is a rendszer, mivel 40 nap alatt kell mgírnod a véleményed, csak sok esetben nem érkezik meg ennyi idő alatt. -
Degeczi
nagyúr
az a rendszer rossz, ha meg lehet változtatni, vagy törölni egy értékelést - hiszen annak alapos oka volt: és az, h 40 nap alatt sem érkezett meg (sőt: esetleg föladva sem lett) egy termék, bőven elég
eleve vicc, h rengetegen azt írják, h "40 nap után kényszerít a Vatera, ezér bár még semmi hír a cuccról, de olyan rendes Éva, hát pozitívat adok" - ez valójában mind negatív kellene legyen!
-
mutyi
senior tag
válasz Degeczi #7742 üzenetére
Valszeg azért is van ez,mert senki sem akarja, hogy mégkésőbb jöjjön meg a cucca.
Egyébként az utóbbi két hónapban kezd sok lenni a semleges, ami arra ad következtetést, hogy túl már túl sok lehet a megrenedelés és ebben a formában ezt nem győzik, így kezd kicsúszni az irányítás a kezéből. -
-
jorden06
senior tag
válasz runner 125 #7745 üzenetére
Így is van! Ettől függetlenül a vatera korrekt, és megéri. Én is nem egy cuccomtól szabadultam meg.
Egyébként szerintem is, sok embert a kedvességével vesz le a lábáról, minden kérdésre nagyon rövid időn belül válaszol, nagyon olcsó, töredéke, ami itthon van, akkor csak megbízható ő is. Aztán a 30. napon ugrik be, hogy hoppá, "át lettem verve", mivel 15-20 napot ír, aztán miután megérkezik, nem is biztos hogy jó. Sztem hamarosan összefognak csapni a hullámok fölötte, túl sokat csúszik, és a pozitív értékelésekben is van pár apró negatívum is. De azért sok sikert neki
Kellemes ünnepeket -
madgie
titán
válasz runner 125 #7745 üzenetére
Aha... ebay-en szinte minden olcsóbb, és kevésbé "szeretik" átverni az embert
(cca. 50 ebay-es tranzakcióval a hátam mögött mondom mindezt...)
-
mutyi
senior tag
válasz runner 125 #7749 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy árul ott is.
Én továbbra is a túlvállalást tudom be ennek az egyre hosszabb időnek.
Aktív témák
- Politika
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Interactive Brokers társalgó
- Okos Otthon / Smart Home
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs