- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
Karima
őstag
-
törölt tag
Szerencséd,hogy öreg apádnak szólítottál.Ezért most extra pontos előrejelzést kapsz.Beszéltem az ügyben Lugosival,D2L-el,Degecivel és nem utolsó sorban kpistával.Törték magukat erősen a legkedvesebb mégis Csiga977 volt,ő még az öreg Nikont is felhívta/priviben küldöm a számát/,Jah,él,ne is kérdezd.Szal konferencia hívás volt.
Jöjjenek a tények.A D90 ára pontosan 2009 02 16dikán fog esni.Ha ezen a napon bemész egy CBA-ba és kérsz egy titkos kacsintással 10 deka disznósajtot szelve,akkor az eladó érti majd a cinkosságot.Tudja,a mi fiunk borja vagy és becsomagol egy D90-et,amiért a pénztárnál még fizetned sem kell.De most jön csak a java kpista észnél volt és garira terelte a témát.A lényeg Lugosi és az öreg Nikont külön riportra kérette és hosszas alku után a garanciát örökre változtatták.Ez már döfi,gondolhatnád,de ekkor D2L csavaros észjárásával sarkalatos problémára akadt.Hát az.Az. Amire te gondolsz,a kiegészítők.Ez mindnyájan tudjuk Degeczi asztala,mondanom sem kell az öreg Nikon újabb kihallgatásra jelentkezett a fent említettnél.Degeczi elég keményen tárgyalt,hivatkozhatott az öreg bármire,minőség,profit,fejlesztés,tradíció bármit is hozott fel eredményre nem jutott vele.Olyan sunyi volt az öreg,hogy valami Tom Hogan is felhívta a mi fotósunkat, rimánkodott az is,persze eredménytelenül.Egy szónak is száz a vége a következő alku született:A kiegészítők eddigi szűk skáláját szélesíteni kell,mégpedig ha lehet akkor konkrétan egyénekre szabva.Tehát mi szabhatjuk meg nekünk pl.milyen objektív kell,teljesen szabadon.Bármilyen zoom tartomány asszem egyedül a rekeszt maximalizálták 0,8-ra a többi "csetreszt" kikötés nélkül szabhatjuk megy a gyártónak.Képzelheted lelkes is lett mindenki,valaki már az öreg Giottos száma iránt érdeklődött,de addig tegnap nem jutottunk.[ Szerkesztve ]
-
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok! MAtolen is a boldog Nikon D80as tabora tartozom es van hozzaegy Sb-600am. De valahogy nem sikerul osszelonom vezetek nelkuli elsutesre. A vakut bealitottam vezetek nelkuli vezerlesre a D80at meg commander modra chanel 3ra es a vakut is. De nem suti el. Mi kellhet meg? Elore is koszi
Miert?????
-
Karima
őstag
válasz #01758976 #7202 üzenetére
Köszi, akkor február közepén irány a cba!!! Azt nem tudjátok, hogy itt az alattunk lévő cba-ban is lesz-e? És ha igen, akkor melyik részen? Rögtön a felvágottas pult mellett? Esetleg ki sem teszik a nagyérdeműnek, hanem a kacsintgatós-disznósajtosoknak tartogatják pult alatt?
Valójában én arra gondoltam, h Ti, mint öreg rókák már esetleg megfigyeltétek azt, vagy van benne tapasztalatotok, hogy Nikon-ék hogy szokták csinálni az új gépek árképzését. Pl van egy indulóár, ami mondjuk az első X hónapban tartja magát, majd X hónap elteltével Y %-ot szokott esni.
De ez a részletes, mindenre kiterjedő információcunami még jobb
-
johnjohn
addikt
A D 80 ára nem sokat fog esni, inkább már egy darab sem lesz belőle esetleg, mert kivonják .
A D 40 X is eltűnt amikor a D 60 kijött, pedig jó kis gép volt az is.
Hogy mikor, az persze rejtély, de előfordulhat, hogy már csak a raktárkészlet van belőle, gyártva nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz johnjohn #7212 üzenetére
Szerintem már csak ebben az évben gyártják, ha még gyártják egyáltalán. Nem éri meg nekik D80-D90et gyártani, mert nincs nagy árkülönbség a kettő között(~60e).
Mondjuk én ha most abban az árkategóriában vázat vennék, inkább D80 és a különbséget valami jobb obiba beletenném.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
feco88
tag
Tiszteletem az uraknak.
Olyat szeretnék én kérdezni, mint nagyon amatör kezdő fotós, hogy milyen DSLR gépet ajánlottok nekem olyan 300ezerFt max árban. Nekem ilyen mindent szerető hajlamom van, de sokat használnám nagyobb rossz megvilágítású térben mint pl templomokban. Nagyon nem értek hozzá olvasgattam visszább, de mégjobban összezavarodtam, mert nem értem ezeket a kifejezéseket. Leginkább egy ilyen sportfotózáshoz kellene , na meg ha ismerősök megbíznak akkor tudjak jó képet csinálni nekik. Nem akarok sokat tőle, csak ha kell tudjon nagyon közelre hozni, meg makrós képet csinálni. Gondolom obin is függ a dolog, sőt... de ha segitenétek miyen nikon-t vegyek ami 300-bol kijön és sok helyen tudom használni azt nagyon megköszönném. Eddig egy Fuji S5700-as gépet használtam tanulni, csa sokszor nem elég egyszerüen nem tudok elég világos és tiszta képet kihozni belőle. még 1x köszönet a válaszokért pentax-ot is ajánlottak nekem, de a nikonnak az álása meg az árai egész megtetszedtek és debiben a saturtnban volt szerencsém egy D80-ast próbálgatni és egész jó benyomást tett nekem( lehet azért mert még más gépet nem volt szerencsém kipróbálni )[ Szerkesztve ]
-
feco88
tag
találtam egy D90-est 260-ba [itt] a tartozékokk között van aza 600-as vaku amit beszéltetekk fentebb, gondolom azt mindenképpen érdemes venni hozzá, ha 4 fal között fotózok ezőző hozzászólásomban irtam hogy ha ismerősök megbíznak akkor tudjak jó képet csinálni, nem felejtettem ell, hogy a jó képhez nem csak jó gép hanem egy jó fotós is kell
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Az a gond, h az nem baj, ha minden szerető ember van, csak az obik nem így vannak, nincs ilyen mindenes fajta.
Sportfotókhoz tudtommal fix 300[1][2], 400-as[1][2]üvegeket szoktak használni, ami nem épp olcsó. Persze vannak olcsóbban is, ha ennyire nem gondolod komolyan a sportfotózást, de majd egy illetékes jobban tudja ezt, én nem vagyok jártas ebben a kategóriában, ahogyan a makróban sem.Viszont a vázról tudok mondani pár dolgot. Pont a minap írtam ezt: Mondjuk én ha most abban az árkategóriában vázat vennék, inkább D80 és a különbséget valami jobb obiba beletenném. Aztán megfogadni nem kötelező, de megfontolni nem árt.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
-
feco88
tag
köszönöm a válaszokat, persze hogy megfogadom. annyira nem vagyok nagy sportfotós, hogy nekem ennyire "drága" obit vegyek, de mindenképpen még tájékozódok ezekről mielőtt vásárlásnak adom a fejem. Nincs sok kedvem ( pénzem ) arra hogy megvegyek 1-et és ha nem jó lecseréljem ezért minden tanácsotok megfogadom és nagyon megköszönöm.
Következő hozzászólásba belinkelek pár képet, hogy eddig mit alkottam a fuji s5700-al, minden kritizáló véleményt szívesen várok. -
jorden06
senior tag
Sokba van alapvető hiba, nem jó helyen van az élesség, kicsit bemozdult, nem jól komponált.
Gondolom te is kezdő fotós vagy, ("profi amatőr") aki a bridge-s gépéről át akar váltani egy komolyabb gépre. Csodálkozom, hogy egyből ilyen sok pénzt szánsz rá (de végülis nem az én dolgom) Az se biztos, hogy egy jó megoldás, ha egy profi gépet veszel, amit nem tudsz kezelni (mondjuk abba úgy is belejössz), ezért szerintem egy kezdő DSLR gép megfelel.
De az is egy megoldás, hogy egyből belecsapsz a lecsóba, és veszel egy profi gépet, és "majd úgyis belejövök" alapon fotózol. Szerintem előbb érdemes mérlegelni, hogy "kell-e nekem 300e -ért gép, mennyit fogok vele fotózni, hol, mit, stb.."Én is 2 évig használtam egy bridge-t mire oda jutottam, hogy DSLR-t veszek. Persze a D90 korrekt (nem tudom, milyen szintűre van besorolva) obija jó, korrekt, stb.. De azért gondold át, hogy mennyire profi gép kell neked -
runner 125
nagyúr
-
Bade
tag
Sziasztok!
A D60-as kezeli a 16gb-s sdhc-t? -
hemaka
nagyúr
Nem valószínű, minek neked akkora?
Ahogy John is írta, inkább több db 4Gb-ost érdemes használni.
Egyébként a hivatalos honlapon 8Gb-os van, de abból is csak a Panasonic-ot, a többi gyártónál 2 illetve 4gigásat említ.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ ...
-
feco88
tag
köszöntöm a tanácsokat, de sajnos a PS-hez még nem értek a gép ennyit tud nekem meg még van mit fejlődni nem akarok egyböl egy nagyon komoly gépet venni, csak annyit, hogy 1x kelljen megvenni mert tényleg drága a fotózás és világ válság van a lényeg: köszönöm a véleményeket neki ülök egy elméleti képzésnek és utána jöhet a természet ha meglesz a gép további jó fórumozást és THX a válaszokért
-
addikt
válasz jorden06 #7224 üzenetére
"Az se biztos, hogy egy jó megoldás, ha egy profi gépet veszel, amit nem tudsz kezelni"
Nem tudom,de én ilyenektől a falra tudnék mászni Kezdjük azzal,hogy a D90 csak középkategória.Másrészt egy kezdő DSLR-t is ugyanúgy kell kezelni,mint egy középkategóriásat.Talán annyi különbség van,hogy funkciókban többet tud,de nem nehezebb kezelni.
Nekem is mondták már,hogy nem lenne egy jobb,ha egy kezdő gépet vennék,mert nem fogom tudni kezelni (Most kaptam egy fotós könyvet és a fejemet fogom,hogy milyen hülyeséget írnak le benne.A felét elolvastam semmi újat nem tanultam.Amúgy NGC könyv.)
Tételezzük fel,azt csinálja amit mondtál.Vesz egy D40-et.Fél esetleg egy évig elvan vele,aztán rájön,hogy jobb lenne egy-két obit beszerezni.Na ilyenkor az ember vagy lecseréli a vázat,vagy vesz drágábban obit.Legtöbbször az előbbi történik meg,mivel akkor már ilyan vázat is tud venni amiben jobb érzékelő van,+ obitámogtás,videó,nagyobb kijelző stb.A D40-et pedig gondolom el szeretné adni.Mennyiért fogják megvenni?HA egyáltalán megveszik,mert fogadok annyi van belőle,mint a Suzukiból.Ha régebben megnézted,nem lehetett találni D80-ról hirdetést.Aki megvette az nagyon nem akart szabadulni tőle,mert mindent tudott szinte.
Lehet,hogy még kezdő.De ha teheti és érdekli is a téma,akkor mindenképp a D90 ajánlott
Ez persze azokra vonatkozik akik komolyabban érdeklődnek a téma iránt.Van akiknek megfelel egy D40,mert az is egy jó gép. -
jorden06
senior tag
válasz grabber #7232 üzenetére
De mér venne egy Canon -1Ds Mark x millióezer forintért, ha nem ért hozzá..Egyetértek veled, mert tényleg igazad van, de szerintem tök fölösleges drága gépet venni, ha nem is úgy gondolja a fotózást, csak kell neki a hétköznapok szürke óráiba egy gép amivel elindul.. Bár nekem mindegy mire költi a pénzét... Gondolkodjunk egy más példába.. Vesz sokszázezer forintért egy tévét, ami mindent tud, süt főz behozza az újságot, videó, dvd, stb stb..De ugyan úgy fogja az m1-et meg a tv2őt mint a 50e Ft-os akai tv.. Veszel sokezerér egy gépet, mindent tud, ugyan azt amit egy másik fényképező... lehet, hogy egy durva példa, de a lényeg ugyan az... Nem olcsó mulatság egy ilyen vásárlás, és ezért kéne mérlegelni hogy mennyire kell nekem olyan gép ami 200e ft-al drágább..
A könyvekről annyit, hogy én is sokat olvastam, és semmivel nem tanultam többet, mint amennyit tapasztaltam a gépemmel..
Mint mondtam, teljesen igazad van, ha már vesz akkor olyat vegyen ami rohadt jó, csak nembiztos hogy kell neki olyan.. (Bár nekem mindegy mennyit költ rá, és mire, csak jól járjon) -
Dare2Live
félisten
válasz jorden06 #7224 üzenetére
Az se biztos, hogy egy jó megoldás, ha egy profi gépet veszel, amit nem tudsz kezelni (mondjuk abba úgy is belejössz), ezért szerintem egy kezdő DSLR gép megfelel.
Elárulod nekem, hogy egy "profi" dslrt mennyivel nehezebb kezelni mint egy "kezdőt"?
Úgy speciel pedig a D80/D90 messze van a profi géptöl....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
jorden06
senior tag
válasz Dare2Live #7237 üzenetére
Semennyivel! De minek rászánni +200e Ft-ot egy olyan gépre, aminek a 80%-át nem használom ki. Mikor említette, hogy bridge-s gépről akar áttérni dslr gépre, max 300Ft-ért, én már fennakadtam... Egyből egy 300e Ft-os gépet? De lehet, hogy ez csak az én csóró gondolkodásom, és sajnálok egy gépér 300at, mert a 180-as is ugyan olyat tud... Akkor már inkább veszek rajta könyvet, vagy pár korsó sört a kocsmába..
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz jorden06 #7236 üzenetére
Anno volt egy eszmefuttatásom kb egy éve amikor azt fejtettem ki, hogy aki nem akar cserélgetni vagy hobbyamatőr az ha teheti ne adja D80/30D alá.
Most pedig, hogy a D80 annyi amennyi méginkább azt mondom, hogy aki teheti ne adja ennél alább. Ha pedig fontosnak gondoljaa LVt, fontos a jó display, film mód akkor a D90 az alap.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
jorden06
senior tag
válasz Dare2Live #7239 üzenetére
Tőle függ, hogy milyen gépet akar, és hogy mennyit szán rá. Ő tudja, hogy milyen szinten áll, és mennyire akarja továbbfolytatni. Lehet, hogy csak hirtelen fellángolás.. Régebben énis sokat voltam kinn a szabadba, most már inkább alszok, vagy stb.. Ha akarja vegyen 300ér amilyet akar, vagy ha nem akkor 180ér.. Ez csak az én szubjektív csóró gondolkodásom, hogy mér adjak 300at egy olyan gépért, amilyet az olcsóbb is nyújt. De úgyis azt veszi meg, amit ő gondol ;)
Én is irigykedem, mikor valamilyen rendezvényen több tíz embernek olyan gépe van, hogy az obija kiszúrja a szemem, és méterekről látom rajta, hogy az nem az olcsóbb kategóriás gépek közé tartozik (tudom, hogy nem minden a kinézet, de akkor is...), de ha nincs pénzem rá, és tudom, hogy úgyse használnám ki a gépet, akkor inkább továbbfut a szemem...[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Dare2Live #7237 üzenetére
hát egy kezdőnek biztosan nem olyan egyszerű a D200-ra jellemző módtárcsa használata, mint a belépő/közép-szintűeken lévő...
egyébként a D90 akár profi felhasználásra is kerülhet: a 100e expós zár, az érzékelőtisztítás, jó sorozatlövés, gyors kártyakezelés mind megfelelnek ilyen célra (igaz, nem időjárásálló - de a profi felhasználás nem is feltétlenül igényli azt, lehet pl. műterem is. Vagy bármi, amivel pénzt keresnek - hiszen a "profi" szó csak annyit tesz: "pénzkeresésre használt")
-
addikt
válasz jorden06 #7234 üzenetére
D40-el lehet,hogy megbánná.
Tv-hez meg:a drága készülék rendelkezhet például beépített háttértárral így felvehetsz élő műsorokat és visszanézhetsz.Egy-két csatorna HD-ben jön akkor kitudod használni a képességeit.Amúgy meg,pont most szűnt meg az ideiglenes digitális sugárzás,mer átállnak állandóra
Amúgy amikor eldöntöttem,hogy szeretnék komolyan fotózni nézelődtem gépek iránt.Eleinte FZ30 néztem ki,majd kijött az utód FZ50.De zajosak voltak és hiányoltam SLR nyújtotta szabadságot.Vártam a S9600-at,de azon sem újítottak semmit.
Ekkor nézelődtem a D40 felé.De mindig a D60 felé vonzottam,kicsit többet tudott,de zajosabb.Elmentem kipróbálni őket,hátha akkor könnyebben tudok választani.Tapogattam jó-jó,de kicsi.Játékgépnek éreztem.Majd megfogtam D80-at Kényelmes a fogása a kereső meg sokkal jobb.Go haza és utánanéztem.Ez már csomó mindent tudott.Csak a LV hiányzott és a VGA nagy kijelző(D300-ról),meg a videó de erről már le kellett mondanom.Később jöttek a pletykák az utódról.VGA kijelző,videó,LV.Na ezt érdemes megvárni.Végre kijött és már ott tartok ennél nem is kell jobb.Én így jutottam el a középkategóriáig.Tudom mi a különbség kezdő és középkategória között.Így nem is gondolkoznék,hogy melyik kell nekem.[ Szerkesztve ]
-
feco88
tag
ajjaj nem kell ennyire egymásnak esni, nem gondoltam, hogy ennyire belemerültök a témába tény hogy nem profi fotós akarok lenni, meg még amatőr vagyok ahhoz hogy egy ilyen D90-böl kihozzam amit tudd a gép, de tényleg komolyan gondolom a fotózást, mert leköt és érdekel. karácsonyra beszerzek kölcsönbe 1-2 könyvet meg remélhetőleg 1 gépet is de szigorúan hitelre . és majd beszámolok az eredményekről
-
jorden06
senior tag
válasz grabber #7242 üzenetére
Úgysem találsz olyan gépet, ami mindent tud, vagy ha mindent tud, azok már horibilis áron vannak..( mikor olvastam amit írtál, már nevettem, mert azthittem, hogy vársz vársz, egyre csak vársz, és mikor kiválasztod a gépet, meglátod az árát, és bumm ...de nem..)
Drága móka, ez és jól meg kell gondolni, hogy mennyire kell neked ilyen drágán gép, és ha meg is van a váz, válazd ki a kismillióezer obi-ból a megfelelőt... Asszem én már le is mondtam h korrekt dslr gépem lesz... ha csak nem eladó vkinek 100e ft-ért D80; 18-70 just for jorden, baráti áron -
addikt
válasz jorden06 #7245 üzenetére
De legalább megtaláltam azt amit kerestem Eleinte csak az áraktól,de ma már tényként kezelem.Igen egy FZ30 és D90 között a különbség kb 200k.2 éve azt mondtam sose vennék ennyiért.De mivel van rá pénz,ma már nem sajnálnák rá ennyit.
Szerencsére másra nem tudnám elkölteni(más hobbim nem nagyon van,ami ennyire pénzigényes),számítógépem is van már.Nyaralásra meg tavaszig összegyűl úgy is.
Ha úgy nézzük,hogy van 300k.Csak a fotózás a hobbid.Ezt pedig erre költöd akkor megérthető. -
Ijk
nagyúr
válasz grabber #7232 üzenetére
Nikon úgy dobta piacra a termékeket, hogy D40-D60-amatőr fotós, D90-komoly amatőr, D300-komoly amatőr/profi, D700-komoly amatőr/profi, D3-profi. Itthon a keresetekhez mért érték miatt ez a lista elcsúszik lefelé, sok komoly amatőr egy d40-et engedhet meg magának. Én is szeretnék a d50 helyett egy d90-et, de a d50 használtpiaci ára a 0-hoz közelít, 200k-m pedig nincs most feleslegben, hogy számomra a d90 legfontosabb előnyét, a jóval nagyobb keresőt megkapjam.
Persze én is, ha el lennék ersztve akkor szívesen bevállalnék egy d700-at egy 14-24-es obival, csak az már 1 misi. Az a baj ezzel a krva internettel, hogy amíg nem volt nem is tudtam, hogy ilyen csodák léteznek, és nem is volt rájuk igényem/人◕ ‿‿ ◕人\
-
jorden06
senior tag
válasz grabber #7247 üzenetére
Szubjektív, hogy kinek mennyi pénze van mire. Igazából ha lenne rá keretem, én se sajnálnám a pénzt egy komolyabb gépre. Anno, még a bridge-s időszakomban, én is sokat költöttem rá, szűrők, konverterek, állvány. Egy év alatt sikerült kb. 150-160-at a bridge-s gépemre elkölteni a fényképezővel együtt. Ha úgy nézed nagyon drága, ebből már egy korrekt dslr gépet tudsz venni. Ezt most kb 50-55ért tudnám eladni.. Muha..Vicckes...De ez van.. Nekem sincs több hobbim, de pont ma számoltam, hogy ha csak 10e ft-ot raknék félre havonta akkor is két év mire egy gépet tudnék venni Hát ilyen ez... És az is lehet, h 2 év múlva megunom, és nem is sajnálom, h nem vettem sokezerért f.gépet. Vagy max írok a jézuskának, hogy lepje meg az öreg jorden-t egy f.géppel
(Ja, az életkoromról még nem írtam ;D) -
Dare2Live
félisten
válasz jorden06 #7249 üzenetére
Látod én máshogy gondolkodok.
Persze a multad a jövőd. Nálam pl a fotózás úgy kezdődött, hogy megörököltem apán 20éves rangefinderes Minoltajat. Használtam 5évig aztán amikor megadta magát nem javítattam meg.
Hanem sok tökölés/kör után megvettem amblokk félmillióért a szettem és kész.
és ha ráunok az se baj. Szolgáljon csak egy 20évig, fotozza végig a családom, adjam oda a fiamnak.... és már megérte. Nekem. De mások vagyunk.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Aktív témák
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Villanyszerelés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...