- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
Nyáron szeretnék beruházni egy komolyabb fotós felszerelésbe. Korábban ritkán fotóztam, kevés a tapasztalatom. Eddig egy Fujifinepix s 9600-at használtam, de nem igazán mélyedtem bele. De szeretnék komolyabban fotózással foglalkozni
D600-as vázon gondolkozom.
Lehetséges, hogy használtan vásárolnám, és találtam pár hirdetést. Eddig nem érdeklődtem egyik hirdetőnél sem, mivel később lesz aktuális a vásárlás.
Mi a véleményetek, lehetséges, hogy a bolti árnál ennyivel olcsóbban beszerezhető a gép?
D800-ra is van több 250-300 ezer Ft körüli ajánlat. Még az is lehet inkább azt választom.Esetleg tudnátok ajánlani pár helyet ahol érdemes beszerezni a felszerelést?
Jelenleg Németországban melózom, lehetséges, hogy itt veszem meg. Az otthoni bolti árakhoz képest itt kb. 8-10%-al olcsóbban kijönne a cucc. -
törölt tag
válasz R1200GS #46003 üzenetére
Hááát figy, sztem említett és nézett oldalakat felejtsd el, D600 D800 problémás vázak, utóbbinál AF és kijelző kalibrálás, előbbinél olaj, szenzorszenny és hasonlók, egyszóval inkább rendes árat fizess értük jó helyen és akkor nyugodtan tudod gariba vinni (akár tetszik akár nem, bár én bekapcsológomb hibával indítottam D800-al tavaly nyár elején 1 hét után, szóval csak óvatosan, honnan veszel gépet).
10x járd körbe, honnan vennéd. Még kint is.
@ eastsider, troll off, bocs.
-
törölt tag
nem valószínű, hogy ez valós hirdetés lenne
viszont nemrég szeva000 linkelt be ide egy svájci oldalt ahol a magyarországi árakhoz képest jóval olcsóbban tudsz fotós dolgokat vásárolni, lehet érdemes oda is kiruccanni, akár egy nyaralással egybekötni, van ott is mit fotózni
-
A Zéé
addikt
most őszintén... ha tényleg 265k-ért lehetne kapni D600-at a 24-85-tel, meg 300k-ért D800-at, akkor nem az lenne mindenkinek? Ezek sima becsapós hirdetések.
Vázat nézd meg kinn Németországban, meg itthon is (ha kinn vagy, lehet, hogy jobban megéri, már csak az euro-huf átvátás miatt is), de ne ilyen hirdetéseket nézz, azért nem véletlenül adják a szakboltokban majd 3x ennyiért...Just a simple Lineman...
-
R1200GS
aktív tag
Köszönöm a válaszotokat, nagy valószínűséggel kamu a legtöbb hirdetés, tényleg gyanúsan olcsók.
Új D800-ra nem fog összejönni, de akkor marad a D600. Eddig egész jókat olvastam róla. -
törölt tag
válasz R1200GS #46007 üzenetére
nem tudom mennyi a keret, de ehhez a vázhoz azért jó obi is dukál (meg az összes többi vázhoz is), hisz az rajzolja a képet ugye
szóval ezt is számold be a költségvetésedbe, főleg ugye hogy ez full frame váz, a hozzá való obik se olcsók sajnos
persze, ha cropos vázra akarsz jó obit, arra se olcsóbb, de ott egy jó obi árát megspórolhatod a váz árán -
R1200GS
aktív tag
válasz #74459392 #46008 üzenetére
Még konkrétan nem állítottam össze a cuccot, igazából nem szabtam meg, hogy mennyit költhetek rá, de 2500-3000 euró fölé nem szeretnék menni, már ez is több mint először terveztem. A vázon és az optikákon kívül akarok egyéb kiegészítőket is, vakut mikrofont, jobb minőségű táskát.
A svájci oldalt be tudnátok linkelni?
-
balpis
őstag
válasz R1200GS #46009 üzenetére
Az FX-et akkor felejtsd el nyugodtan, szerintem. Hacsak nem kapsz egy jó kis használt D700-at valahol.
Inkább egy D7000 (vagy D7100) és pár jó optika, vaku, álvány, stb. És nem feltétlenül egyszerre, tapasztald ki, mire is van szükséged igazán.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
MODERÁTOR
válasz imyourfriend #46013 üzenetére
Vegyél rá egy portré markolatot, és rögtön kiderül, hogy nem fog
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Graphy
aktív tag
Őszinte leszek és lehet kiábrándító, de gondold át nagyon ezt a "komoly" dslr vásárlást, ha még nem foglalkoztál a fotózással.
Full Frame váz kezdésnek teljesen felesleges "pénzkidobás". Szerintem inkább kezdj egy használt régi géppel mondjuk D80 vagy D90, vegyél hozzá 1-2 jó minőségű objektívet és próbálkozz azzal. Ha nem kapsz olyan eredményeket egy bridge gép után amilyet szeretnél vagy tényleg rájössz, hogy nem akarsz vele komolyan foglalkozni "pár fotóért", akkor nem buksz sokat. Egy D600 kezdésnek vagy akár egy D7k is elveheti a kedved a millió beállítási lehetőséggel, amivel simán elronthatsz rengeteg fotót, ha még eddig nem foglalkoztál vele. Ezeken a gépeken pedig simán elsajátíthatod a fotózás rejtelmeit nagyon jó minőségű képekkel, hiába régi a váz ne azzal törődj. Ha pedig tényleg megtanulod és megszereted a fotózást, akkor már csak a vázat kell idővel lecserélned egy komolyabbra.
A D800 ennyiért biztosan átverés! Ha ennyiért kapnék ilyen gépet talán most azt vettem volna.
...ja igen, és még egy dolog, ami nagyon fontos.
Hiába van D800 36 Mpixeles géped vagy a 24 Mpixeles új csodák, ha nincs meg hozzá a megfelelő vas, amivel utána feldolgozod a képet. Beszélhetünk akár jpg vagy raw formátumról, mert ezek nem csak tárhelyet foglalnak.
[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
imyourfriend
őstag
válasz Graphy #46017 üzenetére
D90-et azért a mai világba ne régizd le még szerintem. D90-en azért annyira nem egyszerű megtanulni a dolgokat, nem szeretnék beleszólni de a D50 vagy D60 picivel egyszerűbb kezelhetőségű.
akár egy D7000-et beállít az illető autó módba és szép lassan megtanulja a funkcióit.[ Szerkesztve ]
-
Graphy
aktív tag
válasz imyourfriend #46020 üzenetére
De régizem a D80-at is, mert ugyebár a D90 is 2008-as gép, ha jól emlékszem. Az hogy régi nem azt jelenti, hogy nem jó. Ezért is ajánlom ezt a 2 gépet. Szerintem egyáltalán nem nehéz ezt a 2 gépet kezelni és ezeken megtanulni a dslr használatát.
Egyébként meg az S9600-al is lehet ugyanazt amit leírtál, azzal is auto módban vagy akár manualban fényképezni és megtanulni a funkciókat. De nem mindenkinek tetszik az objektív cserélgetés, ezért is ajánlottam, hogy vegyen egy régebbi használt vázat, hozzá objektívekkel, hogy megtapasztalja valóban kell-e neki ez az "érzés".
Kezdésnek egy FF váz...felesleges. De ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Graphy #46023 üzenetére
szerintem is felesleges kezdésnek egy ff váz, viszont úgy vagyok vele 2008-as váz még nem régi a tulajdonságait tekintve. és ha most vennék objektívtől független lehet inkább egy D7000-et vennék +50-60ezerért mint egy D90-et. ettől független nem fogom eladni D90et mert van egy jobb darab nála ~60ezerrel drágábban
-
A Zéé
addikt
válasz Graphy #46021 üzenetére
láttam, de tételezzük fel, hogy tisztában van azzal, hogy mivel jár egy DX, vagy egy FX váz.
Ha pedig valaki FX vázat akar, azt nem hiszem, hogy meghatja egy használt 7 éves DX váz. Ha azért akar FX-et, mert "csak úgy megteheti", akkor azért nem, ha pedig tudja, hogy mivel jobb egy FX a D80-nál, akkor meg azért nem.
Az meg gyenge érv, hogy D7k-n, D600-on nehezebb megtanulni az alapokat... Azt is lehet használni auto ISO-val, auto WB-al, sőt, még akár P módban is. Innenntől kezdve miért nehezebb tanulni vele?
Emlékszem, amikor ~2 éve Sucuka fórumtársat akarták lebeszélni a D7k-ról első váznak, mert hogy minek egy újoncnak olyan váz, ami a középhaladó szinten van, miért nem vesz csak egy D5100-at, vagy valami használtat. Aztán ő is csak meg tudott tanulni bánni vele, és egész jó képeket tud lőni.
Ha valaki ennyi pénzt akar rászánni, azt úgy se tudod meggyőzni, hogy jó lesz neki a D80 is, mert nem lesz az.Just a simple Lineman...
-
Graphy
aktív tag
válasz imyourfriend #46024 üzenetére
Ne személyes támadásnak vedd a D90 ellen. 2008-as technika manapság réginek számít. De kit érdekel, hogy régi mikor nagyon jó képeket lehet vele készíteni? Nekem D80-an volt sokáig.
-
Graphy
aktív tag
...én nem akarom meggyőzni, csak segíteni próbálok. Ezért van ez a fórum, és ahány ember annyi vélemény.
Egy ismerősöm járt így, hogy kompakt után vett egy dslr-t és várta a csodát. Nem szánta rá az időt, hogy megtanulja a gépet használni, hogy utánaolvasson, hogy tanuljon stb...belefáradt. A pénze megvolt rá, így megvette, majd másfél év használat után a vaterán landolt a gép alig 1-2 ezer expoval. Így aki onnan vette meg tőle, nagyon jól járt. Kompletten beruházott egy teljes felszerelésre, 2 objektív, váz, állvány, szűrők...stb
-
imyourfriend
őstag
válasz Graphy #46026 üzenetére
nem vettem annak. én bánom már hogy eladtam a D60-amat, néha nem érzem hogy a váz többre lenne képes mint amire D60 képes volt. oké több fókuszpontja van,fejlettebb is, van benne motor is stb. de az ugyanúgy kiszolgált mint most D90. befejeztem, off.
a pénz néha nagyobb úr mint a meggyőző szavak, ahogy Zéé mondja
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
azért nem olyen nehéz megtanulni egy fotógépet kezelni...
fotózni megtanulni az más kérdés, kinek mennyi idő(ez a meccs meg milyen szánalom volt..)
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Én most kicsit utánaolvasta facebookon, hát elég zavarosnak tűnik a dolog. Láttam, hogy aleisternek voltak/vannak már belőle kényelmetlenségei. Pl lehetett foglalni időpontokat (mondjuk én fél óra keresgélés után sem találtam meg, hogy hol, de ez lehet, hogy az én bénaságom), aztán tegnap törölték/rövidítették azon események közül párat, ahol már voltak befoglalva időpontok. Ha jól emlékszem valahol 6ig lehetett a fotózásra időpontot foglalni, de csak 4ig lesz a fotózás, mert addig van fizetve a modell Szóval szerintem elég szarul lett megszervezve. Én délután még terveztem, hogy elmegyek, de inkább megyek haverokkal túrázni. Azt mi szervezzük, nem lesz gebasz
-
Som@
őstag
válasz Karima #46031 üzenetére
Nahát mondjuk én is még ma akartam programon változtatni, de nem találtam meg pár stúdiót az adott időpontban.
Akkor ezért volt.Előre nem szarozom le, de azért fenntartásokkal kezelem.
Arckönyvön mindjárt megnézem mit írnak.
Legfeljebb holnap kaptok egy kis élménybeszámolót...
Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
Som@
őstag
válasz Karima #46034 üzenetére
Aki jegyet vett, annak küldtek a vásárlás után egy egyedi linket, ahol személyre szabottan tudta kiválasztani a dolgokat.
Sajna ezt érhető okból még nem osztom meg.De mondjuk az, hogy semmi értesítést nem kaptunk (pedig 2 hírlevelet is kaptam már tőlük azóta) a programváltozásról, azért az vicc.
Csak nincs kedvem nevetni...Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
Karima
őstag
De ez is sz@r megoldás, mert pl én ma akartam volna jegyet venni - elismerem, kicsit későn - megvettem volna 4 rugóért a jegyet, és utána kapom a linket, amiből nagy valószínűséggel kiderülne, hogy kb 1-2 helyre van még hely? Ha egyáltalán van még. Wtf?? Miután megveszel valamit, utána mondják meg, h mit is vettél? Ez kicsit fura. Na mindegy. Én tököltem el a dolgot, hogy az utolsó pillanatban akartam/jutott eszembe megvenni a jegyet. De így meg tényleg nem veszek zsákbamacska jegyet, hogy azt sem tudom, mire lesz jó. Nektek azért jó szórakozást, várjuk a mesteri fotókat!
-
Som@
őstag
válasz Karima #46038 üzenetére
Csak azért sem hagyom elrontani a kedvem
jó lesz ez valamire. Ha másra nem, akkor tapasztalatszerzésre.Jogos amit mondasz. Én "bedőltem" a marketingnek és már az első napon vettem jegyet, így hamar tudtam foglalni. (Szinte mindenhol még csak 2-3an voltak.) De mondjuk így utólag belegondolva nem volt az egyes stúdióknál megjelölve, hogy egyszerre mennyi ember mehet oda...
Legfeljebb lefényképezem a sok nyűgös, agresszív fotóst Olyan képem még úgy sincs )
Fotósok ölik egymás egy jó képért (És még fizettek is érte).
-
Karima
őstag
Félre ne érts, nem a kedvedet akarom elvenni, mert biztos jó lesz, aleister-el voltunk már hasonlón, és nagyon jó volt. Én csak a rendszert szidtam Remélem annyi "eszük" lesz azért, hogy ha már időpontot kell foglalni, akkor limitálják a résztvevők számát, hogy ne legyen tolongás.
De tényleg szívből kívánok jó szórakozást, jó képeket! -
-
Throme
veterán
Most ehet nem leszek népszerű, de aki mondjuk úgy jön egy ilyen fórumra, hogy "mit vegyek?" azzal sokat nem lehet kezdeni.
Ilyen kérdésre sokan elmondják a saját álláspontjuknak megfelelő verziót. Legalább 2-3 féle választ kap a kérdést feltevő és ebből tuti nem szűr le semmit.Tudom itt kicsit más volt, mert egy hirdetésből is elindult a dolog, de valljuk meg párszor elődordul ez a "mit vegyek? " szitu.
A másik meg a "nem használod ki a vázat". Lehet itt is erről van szó, de kit érdekel ez?
Itt a fórumtársak közül sokan vennének komolyabb gépet, mint amit valójában vesznek.
Nincs az álomgépre elég zsé. Ha lenne, akkor meg nem használják ki teljesen.Válaszolva a kérdésedre, ja, felesleges
Ahogy a másik fórumtárs írta is, legfeljebb egy szerencsés hozzájut egy alig használt vázhoz, olcsóbban, mint az új ára....(#46044) Graphy Én nem bántásból írtam. De tényleg megfogalmaztad a dolgot. Mindannyian vettünk már olyan cuccot, amit végül nem használtunk, legfeljebb az értékhatárok különböztek. Szóval nem támadásnak szántam!
[ Szerkesztve ]
-
Som@
őstag
válasz Throme #46046 üzenetére
Nálam népszerű vagy, mert a költői kérdésemre hasonló választ vártam.
Először az igényeket kellene pontosan letisztázni magunkban, utána pedig sok-sok tesztet olvasni, böngészni.
Hna aztán megint letisztázni az átalakul igényeket.
És akkor utána pontos kérdést feltenni...[ Szerkesztve ]
-
R1200GS
aktív tag
válasz Graphy #46017 üzenetére
Köszönöm a válaszod, és a többieknek is. Átgondolom a dolgot, pár hónap múlva tervezem a vásárlást, addig még utána járok a témának.
Valószínű évek telnek el azzal míg rendesen megtanulok kezelni egy ilyen gépet, és akkor már lehet mást választanék, valamint felesleges hogy ennyi pénzt bele öljek az elején.
Egy ismerősömnek van egy D700-as gépe, majd megkérem, hogy segítsen ebben abban.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest