Hirdetés
- Mobil flották
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
- iPhone topik
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
-
Novemberre halasztották a Mirthwood megjelenését
gp Eredetileg ezen a héten érkezett volna a teljes kiadás, de további időre van szüksége a készítőknek.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Passzív, Alder Lake N-es SBC-vel jelentkezett az MSI IPC
ph A három kijelzőt kiszolgáló terméket elsősorban digitális hirdetőfelületek mögé és biztonsági, orvosi, vagy peremhálózati alkalmazásokhoz szánták.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Nagy fordulatra készül a streamingpiacon az Apple": például csinálnak rendes Alapítvány sorozatot?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tibaimp
nagyúr
A könyveket olvastam, azok jók voltak (a Szukits féle teljes sorozatot, még az "A" jelű kiegészítő kötet is megvan és olvastam is), bár kicsit nehezebben emészthető. Pedig terveztem megnézni... , de akkor így keksz...
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
bambano
titán
a könyvekben Asimov igen nagy munkát fektet abba, hogy meggyőzze az olvasót, hogy a robot nem fogja megölni. ezért találta ki a 4 törvényt, amit utána szájbarágósan minden regényben többször is elmond. ezek után az apple belerak a sorozatába egy robotot, ami gyilkolja az embereket. ezzel az apple Asimov teljes életművét kukázta. ezt nem tudom megbocsátani.
meg van egy rakás egyéb baj is a sorozattal, mindenki maga vérmérséklete szerint tűri vagy utálja.
-
Necroman_Mk2
őstag
Gondolom itt főleg olyan régebbi filmek és sorozatok fognak fölkerülni, ami több másik streamign szolgáltatón is elérhetőek párhuzamosan. De az egy jó jel, hogy nem csupán az exkluzív tartalmakra akarnak támaszkodni.
#4 tibaimp Én most nézem az első évadot, katasztrófára számítottam, de inkább pozitívan csalódtam (a sorozatkatasztrófára lásd az MCU Titkos invázióját). Tény viszont, hogy ez esetben a "loose adaptation" kitételt nagyon komolyan kell venni, mert a könyvekből csak a fő karaktereket és gondolatokat vették át, de nagyon durván kiegészítették. Ami valahol jól sült el (pl. az első rész terrortámadása), valahol kevésbé.
#5 bambano Aucs, ez nekem kissé spoiler volt. Kár, hogy itt a PH-n nincs ilyen tag. (SPOILER Arra céloztál, hogy a robot megöli az öreg uralkodókat?)
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Korrektor
...és ugye Asimovnál az Alapítvány-könyvekben nagyon fontos szerepet kapnak a filozófiai jellegű beszélgetések, amit egy filmnél (általában) nem viselnek jól a nézők.
Viszont enélkül sokszor féllábas a történet, nem érthető / értelmezhető, hogy miért történnek bizonyos események.
-
jerry311
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #6 üzenetére
Hat mi lett az [SP][/SP] tag-gel? Vagy az csak kijelolt topikokban megy?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
jerry311: Nem minden topikban van, pl itt sem....
bambano: az gáz! Pedig valóban az a lényeg, legalábbis a regények nagyon nagy hangsúly fordítanak erre, szóval akkor keksz a részemről.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
bambano
titán
egy másik regényben is gyilkol robot, de a konkrét robot, amelyik gyilkolt, azonnal tönkremegy, és az a robot, amelyik a nyomozó társa, az is nehezen vészeli át csak a hírt/látványt. most arról ne beszéljünk, hogy az eredeti történet szerint ez a robot, a nyomozó társa, lesz Demerzel, aki a sorozatban embereket gyilkol.
szóval nagy katyvasz az egész.
-
Necroman_Mk2
őstag
Ha a Mezítelen napra gondolsz, az eredetileg nem volt része az Alapítvány világának. Ezeket Asimov csupán az élete alkonyán próbálta meg utólagosan egy közös univerzumba helyezni, több kevesebb-sikerrel, de eredetileg az írón és a sci-fi zsáneren kívül közük nem volt egymáshoz.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
nubreed
veterán
Ez a nagy fordulat? Hát ok. Ettől valahogy nem jött meg hozzá a kedvem még jobban hozzá.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
arnyekxxx
veterán
-
nobeige
tag
Az apple+ Alapítvány sorozat kifejezetten látványos, időnként emlékezetes jeleneteket is tartalmazó, időnként kicsit lassú, de összeségében jó sorozat, értelmes időtöltés..
Asimov kiváló Alapítvány könyvei száraz, filozofálgató szövegek, párbeszédekben meséli el 1000 év történetét.
Kicsit hasonló a helyzet Háromtest-probléma Netflix sorozat és az inspirációt adó könyvekkel. A sorozat kedvet hoz Cixin Liu trilógiájához, de a könyvek teljesen mások, bár vannak események, amelyek mind a kettőben szerepelnek.
Ha valaki külön tudja választani a kettőt, akkor egyikben sem csalódik. -
arnyekxxx
veterán
-
tibaimp
nagyúr
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Pontosan! Ha már ennyire eltérnek az adott világtól egy könyv adaptált sorozat esetén, akkor egyáltalán minek a könyv cím és adaptáció?!
Például nem tudom látta-e valaki a "Hős legendája" című sorozatot [link] . Én előtte olvastam ki a Terry Goodkind féle Igazság kardja könyv sorozatot [link] , amire a TV sorozat épül, kb. 30 percig bírtam...
-
cucka
addikt
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Másik címmel és szereplőkkel nem néznék ennyien.
Ha pedig hűen követné a könyveket, akkor borzasztó pocsék sorozat lenne. Egy film/sorozat mindig alapvetően a karakterekről szól. És ha volt valami, amiben Asimov nagyon rossz volt, az a karakterek megírása.Szóval ezért kellett mindent átkölteni a sorozathoz, nagy kár, hogy igazán tehetségtelen, kutyaütő írók kezébe adták. A látvány és a hangulat amúgy nagyon jól sikerült.
-
bambano
titán
értem, hogy változtatni kell. de vannak kőbevésett alapvetések, amiken nem lehet. kellett genderswap, mert az idiótáknak ez kell. átírták a történetet, oké, a sorozat adaptációhoz muszáj. átírták a karakterek eredettörténetét. háát... legyen.
de vannak kőbe vésett pontok, amiket nem lehet megváltoztatni. a páncélba japó szellemet zárnak, a vegán bulin nem szolgálnak fel sztéket és a robot nem gyilkol.
és ezt az egész szemétdombot nagyságrendekkel szörnyűbbé teszi, hogy Asimov unokája volt az egyik exec producer. kb. mintha hátbaszúrta volna a saját családját. ja, nem mintha. hátbaszúrta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen