Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz rednifegnar #40698 üzenetére

    Pár száz cuccot vásároltam már (többek közt az Eos RP-met), meg adtam is el, több olyan terméket is, amiért 4-500 fontot vagy többet fizettek. Volt olyan vevőm akit elhajtottam, mert nem olvasta el a leírást és reklamált. Nem az én bajom, hogy nem tanult meg olvasni és sem az Ebaynek, sem a Paypalnak nem volt ellenvetése. Ezért kell rendes leírást csinálni, képekkel, illetve a feltételek közt nálam (is) szerepel, hogy nincs return. Olyan problémám sok volt, hogy nem érkezett meg amit rendeltem, néha az Ebay/Paypal sem tudott mit kezdeni vele, olyankor buktam a pénzt és ment a negatív az eladónak (jellemzően távolkeletieknek). A 30 nap magáneladóknál nem igazán játszik, ellenben a cégeknél komolyan veszik. Nem csak buyer protection van, hanem seller is, magáneladónál a vevőnek bizonyítania kell, hogy a hiba már az eladónál létezett, és az bizony nem egyszerű történet... Ja és nem Mo-n használom, hanem az UK-ban.

    A Paypalnál van egy olyan scam is, hogy meg akarják venni a hirdetett terméket előre akarnak fizetni, majd elviszik, és jelentik a paypalnak, hogy nem stimmelt a dolog és visszavonták a pénzt. Jellemzően autóknál használták ezt, emiatt elővigyázatosabb lett a Paypal is, hogy mire bólint rá.
    Utoljára egy Shpock-os szekrénynél szívtam a paypallal, mert elgépelte az eladó az emailcímét, én meg 2 hétig vártam, hogy visszakapjam a pénzem a nem létező címről...

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák