- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
freshman2.0 #690 üzenetére
Ha csak annyi a bibi hogy esetleg kimúlt a lap attól még a "személyes adatok" (gondolom képek, dokumentumok stb. a kérdés tárgyai) megmaradtak a merevlemezen.
Maga a probléma sajna nem tudom mi lehet, de a legjobb az lenne ha keresnétek valakit aki ért hozzá és leteszteli. -
canniball
nagyúr
válasz
Ricky Pauer #687 üzenetére
A Willamette magosokat nem kezeli.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #676 üzenetére
Annyira volt konkrét a válasz mint a kérdés.
Amúgy szerintem az S3 szerencsésebb: mint az idézetedben is olvasható mélyebb alvási lehetőséget biztosít (márpedig ha nem használjuk a gépet akkor miért legyen kevésbé mély?) és legfőképpen nem pörgeti tovább a ventiket.
-
canniball
nagyúr
válasz
vinikorn #674 üzenetére
A jó választás S3, ami a készenlétet jelenti.
-
canniball
nagyúr
válasz
Integrale #552 üzenetére
A telepítő lemez XP+SP2 vagy csak "sima" XP és telepítés után teszed fel a SP2-t?
Mert ha jól tévedek ez nem lap hanem OS függő és míg a "csupasz" XP-ben nincs benne a sata driver a SP-kal bővítettben már megtalálható (hogy már a SP1-ben is benne van vagy csak a SP2-ben arra nem emlékszem). -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze #531 üzenetére
Meg kéne próbálni azonos frekvenciát/időzítéseket beállítani. Ha így sem jó nekem nincs több ötletem, talán valamelyik memóriás topikban...
-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze #529 üzenetére
És ha csak az Elixir van benne akkor nem sípol?
-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze #527 üzenetére
Akkor le kéne őket teszteli egyenként.
-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze #525 üzenetére
Az egyforma színű foglalatokba raktad a memóriákat (kék-kék avagy lila-lila)?
-
canniball
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #522 üzenetére
Tény, hogy nem egy mai lap, de nem is azokkal kell összehasonlítani.
Egyrészt meg lehet nézni hágy post született a lappal kapcsolatban, hányan használták.
Másrészt ha te elégedett vagy vele ki nem sz@rj@ le más mit gondol róla... -
canniball
nagyúr
"Kb. hány fok, ami szerinted jelentős melegedést okoz a chipnek,ami problémát okozhat?"
Az a helyzet hogy mivel nem hajtom a gépet én sosem figyeltem...amíg nem fagy nincs probléma."Nem megoldható a jobb szellőzés,mert asztal alatt van, balra meg az asztallap"
Ha a proci-hűtő (mint írtad) legyezi kicsit és van a házban venti ami csinál egy kis légmozgást az szvsz elég. -
canniball
nagyúr
Régóta lehúzott ventivel használom a NB-bordát és soha nem tűnt fel, hogy ez bármi problémát okozna. (Igaz a proci-hűtő mindig kevergette arra is kicsit a levegőt.) Hagyd lehúzva, néha nézz rá melegszik-e jelentősen (szvsz nem fog) és ha nem problémázik használd egészséggel.
Ja és az enyém most épp 38°C-os. -
canniball
nagyúr
"Szerintem a gyári hűtőt lecserélhetnéd egy passzív zalmira."
Láttam már TR XP-120 - Zalman ZM-NB47J (asszem erre gondoltál) párost IC7-en: nem férnek el egymás mellett, vágni kell a Zalmi tüskéiből...a gyárit meg egyszerűen (és ingyen) elgörbítettem (ahogy a képen is látható).
"Procihűtő keringet annyi luftot, hogy hűti a bordát, és -1 zajforrás."
Már passzivizáltam a gyári NB-hűtőt: évek óta a venti nélkül használom. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Update:
1. Levettem a chipset hűtőt, nem változott a helyzet.
2. Levettem az XP-120-at (szépen kitépte a procit a foglalatból ahogy illik, kézzel is alig bírtam leszedni róla), feltettem a gyári hűtőt és voila: működik! Tehát igazad lett: az XP-120 feszíti meg a lapot. (Érdekes módon az XP-120 "nagy testvérével", az SI-120-szal nem volt ilyen gondom.)
Kérdés:
1. Akkor hogy a fenébe tudom összehozni a lapot és az XP-120-at? (Csak nem dobok ki egy ilyen, zsír új bordát.)
2. A NB hűtő alján van egy négyszög alakú, közepén lyukas (itt fekszik fel a chipsetre), papírszerű valami; miközben a pasztát töröltem le a bordáról ez félig feljött. Mi célt szolgál ez? (Visszaragasszam vagy nem kell és szedjem le?) -
canniball
nagyúr
"Gyári hűtőd van még?"
A NB-hűtő gyári (csak mint írtam "moddoltam")."Vagy pattintás nélkül helyre tudnád rakni a hűtőt?"
Ezt hogy érted? A kampóit eleve csak kis pattintással lehet beakasztani...görbítsem meg kicsit, hogy ne feszítsen annyira?"Lehet túlságosan szorít és nem indul a gép..."
Indulni indul: a ledek égnek, a ventik felpörögnek, csak aztán semmi...még pittyegés se, abból legalább tudnám mi baja van... -
canniball
nagyúr
Proci-hűtő csere esete állt fenn, gondoltam kellemeset a hasznossal: legyen takarítás is (ráfért). A lap és a memóriák kivételével kipakoltam az egész gépet, mivel útban volt levettem a chipset-hűtőt is, óvatosan kiporszívóztam, majd a maradékot sűrített levegővel kifújtam. Aztán jött a szerelés: TR XP-120 borda fel (na ez egy kínszenvedés volt az XP-90-hez és az SI-120-hoz képest), a chipset-hűtő lemezeit kicsit meghajlítottam (hogy elférjen az XP-120 mellett), majd visszaraktam és szépen visszapakoltam mindent. Ezek után fekete leves: kapcsolnám be a gépet, ledek felgyulladnak, ventik felpörögnek, de se kép se hang (szó szerint: a gép sem pittyen és a monitoron sincs semmi).
CMOS reset nem segít...mondjatok valami bíztatót: hogy tudok életet lehelni belé?
-
canniball
nagyúr
Két kérdés a BIOS-szal kapcsolatban:
1. A CPU THRM-Throttlingot mire érdemes állítani? Alap esetben 50%, mi változik ha leveszem 25%-ra?
2. Hiába állítom be a WinXP-ben, hogy x idő elteltével kapcsolja ki a HDD-ket, mégsem állnak le. Kerestem, de nem találtam: mit kéne beállítani hozzá? -
canniball
nagyúr
válasz
Viperator #373 üzenetére
A honlapja szerint LGA 775-re jó, s478-ról szó sincs.
-
canniball
nagyúr
válasz
Viperator #369 üzenetére
Ez lehet op.rendszer probléma is. (Nekem pl. nemrég egy hétig nem volt lanom, hiába próbálkoztam bármivel (még új hálókártyát is vettem), aztán egyszer csak meggondolta magát az XP és visszaadta amit elvett.
) Egy reinstallal könnyen tesztelhető ez e a probléma.
De ha esetleg mégis a hangkarid haldokolna arra azt mondom: könnyen (és viszonylag olcsón) orvosolható probléma, ez legyen a legnagyobb gondod a lappal még vagy öt évig. -
canniball
nagyúr
válasz
laposelemér #359 üzenetére
Nem KD7?
-
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Jodanovich #266 üzenetére
Én ebben semmi vicceset nem találok...
-
canniball
nagyúr
Legyetek szívesek ezt máshol megbeszélni! Pl. itt. Köszi!
-
canniball
nagyúr
Működésre tudom valahogy bírni ebben a lapban a mobilP4-em SpeedStep-jét? Anélkül csak fix 1.6GHz-en hajlandó pörögni a proci és néha jól jönne a magasabb órajel...
-
canniball
nagyúr
Hogy mi lehet a csatlakozó létének az oka, azt fentebb már említették. De úgy látom ebből sehogy nem lesz közös nevező, szvsz ne offoljuk tovább a topikot.
Manualt csak a Max3-hoz találtam az Abit oldalán, de ha benne van amit keresel szerintem ez mindegy: [link].
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
''...a PIII-as korszaktól kezdve alapfelszereltséghez tartozik egy hálókártya...''
Nekem ez a második (s478) lapom, az előzőn sem volt lan.
''...az Abit oldalán nem találkoztam ''Does not contain integrated LAN controller'' vagy hasonló felirattal...''
Ha elmész autót vásárolni és nincs ráírva, hogy nincs benne légkondi, akkor azzal a tudattal veszed meg, hogy van? -
canniball
nagyúr
''akkor azt mondd meg...''
Gorneck23 már megválaszolta a kérdést.
''...ha ilyen nagy okos vagy...''
Egyáltalán nem érzem magam okosnak, de én mielőtt bármire is pénzt adok ki előtte megnézem mit is kapok cserébe. Így volt ez a lappal is mikor megvettem: megnéztem, hogy van belőle 3 verzió (max3 - ezt drágának tartottam, G - nem volt szükségem a lanra és a ''sima'') és amelyik megfelelt, azt vettem meg.
''...a csati csak dísz''
Gyárilag ez le is van ragasztva kívülről (legalább is én így vettem ki a dobozból).
''ráadásul én direkt úgy vettem hogy legyen ajta integrált hálókari és hangkari, ezt kaptam.''
Ekkor viszont erősen felmerül az eladó felelőssége (is).
mondtam a gyereknek akitől vettem és ő is csodálkozott.
Nem tudta, hogy mit árul..?
''de adott inygyé egy halókarit utána''
Ez a minimum. -
canniball
nagyúr
Nem értelek titeket: ti nem néztetek utána annak, hogy mit is vesztek pontosan, erről miért az Abit tehet?
-
canniball
nagyúr
válasz
asadasad22 #175 üzenetére
A PC Health Status-ban nézz körül. (Nem biztos, hogy ott van ilyen opció, de ha van ott kell lennie.)
-
canniball
nagyúr
válasz
asadasad22 #170 üzenetére
Nézz körül a BIOS-ban, lehet ott van beállítva valami ''biztonsági opció'' arra a ventire. (Nálam gond nélkül megy lehúzott csatival és ahogy olvastam nem én vagyok az egyetlen.)
-
canniball
nagyúr
válasz
asadasad22 #153 üzenetére
Én a SpeedFant használom; be lehet állítani min/max értékeket, hogy mi között állítsa a venti(k) fordulatát, de ha túl forrónak érzi a ''talajt a lába alatt'', akkor automatikusan 100%-ra állítja a fordulatszámo(ka)t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- BestBuy topik
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- PlayStation 1 / 2
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Fűnyíró topik
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest