Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
Return to Monkey Island hihetetlen ennyi év után, soha nem gondoltam volna hogy visszatér.
-
HS 2142
őstag
válasz
Mathematics
üzenetére
Nem vesztesz azzal semmit, ha a felújított változatokat próbálod, hisz a régi változatra egy gombnyomással vissza lehet váltani, nincsenek kompatibilitási gondok, van benne fejlesztő kommentár, és jelenleg is akciós steamen. (Volt már olcsóbb is, de lehet valamelyik nap nagyobb kedvezmény is fog kapni.)
A sorrend pedig a megjelenésük sorrendje, tehát The Secret of Monkey Island, LeChuck’s Revenge, Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island, illetve 2009-ben kiadtak egy epizódokra felbontott történetet Tales of Monkey Island címmel.
A negyedik rész a képek alapján nem fogott meg, így nem is próbáltam, illetve a Tales of Monkey Island-et se, viszont az még érdekelne a jövőben, az elmondások szerint ez hozza régiek hangulatát. -
Mathematics
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit kihalt a topic, de hatha talalni erre fele par oreg rokat.

Ha
1. eddig meg nem jatszottam a Monkey Island egyik reszevel sem,
2. csak a felujitott verziokkal szeretnek jatszani,
3. szeretnem betartani a sorrendet (mar ha van ilyen ebben a sorozatban),
akkor megyik resszel kell kezdenem?A 3. pontban olyasmire gondoltam, hogy ha adtak ki olyan ujabb reszt, amiben vannak olyan poenok, amik csak az elozo reszeket vegigjatszva erthetok, akkor azokkal kesobb szeretnek elkezdeni jatszani.
Koszonom!
-
peterszky
őstag
http://www.scummvm.org/downloads/ - ScummVM a barátod
Ezzel gond nélkül lehet futtatni a Monkey Island 1-2-3-at, plusz az LucasArts összes SCUMM motorra épült kalandjátékát. -
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Win7-re hogy lehet felrakni?
Nekem egyik részét sem engedte feltelepíteni, holott a régi épemen működtek. -
peterszky
őstag
Megtöröm a csendet, a CD Galaxisnál viszonylag korrekt áron lehet kapni a Monkey Island SE kollekciót, interneten rendelve 3990 Ft.
A Tales of Monkey Island viszont iszonyat drága (7990 Ft), azt hagytam is, majd megpróbálom külföldről. Plusz még be kéne szerezni a Sam&Max Season 3-at is...
-
MonkeyFan
csendes tag
Üdv.! Keresem a Monkey Island sorozat eredeti kiadásait 1-2-3-4, komoly összeget fizetnék értük!
e-mail: monkeyfan@freemail.hu
-
peterszky
őstag
Secret of Monkey Island SE - lesz PC-re is, a szinkron és új grafika miatt (amit vissza lehet váltani a régire!) szerintem megéri majd az árát. Digital download lesz az oldal alapján, ez viszont kár.
-
peterszky
őstag
Telltale - LucasArts fejlesztés, az eredeti gárdából is vannak a csapatban, Dave Grossman és Michael Land, sajnos Ron Gilbert továbbra sem
Továbbá sokan munkálkodtak a Curse of Monkey Island és Escape from Monkey Island részeken is!Visszatér Dominic Armato is, Guybrush szinkronhangja

Július 7. 
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne!
Van ez a 3. rész. Játékot elindítom, elindul, de kb 3 perc után kiakad a hang. Asszem Ctrl+B-vel lehet +bufferelni az egér kurzort, ekkor tovább bírja, de így is kiakad!
udja, vki hogy mi lehet a probléma, vagy volt valakinek ilyen probléma?
Audigy 2-m van! -
peterszky
őstag
Karib tenger kalózai - Monkey Island összehasonlítás: [link]
-
peterszky
őstag
Ezt nézzétek:
''Hi,
As you know, Lucasarts have been moving away from the adventure game genre. However they still hold the licenses too many of the famous adventure games such as Monkey Island. I was wondering if they are planning to release sequels to Monkey Island or Grim Fandango or any other adventure games.
Thanks in advance,
— James
James, the fifth Monkey Island is coming. I know some of the guys who worked on the music compositions for the original PC classics, and they say that it is currently being planned amidst rumors. However, LucasArts has so many things on its belt right now, including a Wii title that has yet to be named. Don’t expect any revitalizations of its classic graphic adventures until 2008 at the earliest. As for Grim Fandango specifically, the future for it right now is looking… well… grim.''
Van még remény
-
peterszky
őstag
Egy évnyi keresgélés után bejelentem, hogy teljes a Monkey Island kollekcióm

Mind a 4 rész eredetiben itthon csücsül. -
peterszky
őstag
Ha minden jól megy és egy kis szerencsém is lesz, akkor meglesz eredeti dobozos kiadásban a Monkey Island első és második része! szurkoljatok nekem

-
peterszky
őstag
valaki tudna nyomni egy linket egy Curse of Monkey Island borítóról? a DVDs LucasArts Classicos kéne
-
Jégkokó
veterán
Egyébbként a monkey island 4 nekem se akart feltelepülni, de annyi a megoldás, hogy a területi beállításokat át kell rakni angliára, és utánna már menni fog gond nélkül

-
Jencike
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Hello!
''azt nem Neked, hanem Elroodnak írtam válaszként.''
Bocsi, birka vagyok, túl későn vettem észre, hogy a válasz a másik hozzászólásra vonatkozott! Na ja, mentségemre szolgáljon, hogy még új vagyok!
Sajnos már sebesre ''gugliztam'' az újjaimat és nem találtam semmi hasznos infót ezzel kapcsolatban.....
vagy én vagyok vaksi! 
Azért köszönöm szépen a segítséget!
Jenci -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Jencike
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Hello!
Köszönöm szépen
ez gyorsan ment, de.......
Használom én is a ScummVM-et, de ez a programm a Monkey 4-et nem támogatja, csak a korábbi részeket és a többi régi jó kalandjátékot!
Üdvözlettel és köszönettel:
Jenci -
Jencike
csendes tag
Szaisztok!
Köszi a Linket, mivel jómagam is nagy LucasArts
rajongó vagyok szavaztam is! 
Problémám, kérdésem következő volna:
Sikerült a napokban megvennem a Monkey Island 4-et (576 KByte-nál), de nem tudom installálni!
Miután akceptálom a licenecszerződést és a ''Next'' gombra kattintiok, nem folytatodik az installálás, hanem a ''Readme'' fájl ugrik elő!
Van a Monkey CD-n egy ''Systemcheck'' fájl amivel lecsekkoltam a rendszert, hogy megfelel-e játékhoz, erre ő azt írja, hogy a procim nem megfelelő (Processor: 0 Failed)!
Egyébként 2,8 Gigahertzes Procim van, 512 RAM és Windows Xp.
Ismeri valaki a fent említett problémát, illetve tud rá megoldást?
Esetleges válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Jenci -
crab
senior tag
A LucasArts oldalán most van egy szavazás, hogy mivel szoktál még most is játszani, ha olyan kedved van: [link]
aki szereti ezt a sorozatot szavazzon már egyet..a remény hal meg utoljára.
[Szerkesztve] -
Fülig Jimmy
csendes tag
Sziasztok!
Tud esetleg vki vmit arról, hogy lesz-e ötödik része a játéknak?
A LucasArts hivatalos oldalán StarWars őrület van, semmi infót nem találtam..
Köszi -
PetyAAA
csendes tag
lehet hulyen hangzik... meg off a tema

de a monkey island 3at honnan tudnam megszerezni? megy egyaltalan XP alatt? mer nekem amikor regebben probaltam egy RIPelt verziot az nem ment.. 98 alatt meg ment elotte... de XPn mar nem
elore is kosz ;P -
Elrood
őstag
Na, mégis megvan a monkey island 2, DE folyton not enough memory!
XP alatt, akármit próbálok semmi, 98SE alatt akármit próbálok semmi, VMWare+dos6.22 legjobb memória kicsikarása mellett is not enough memory! Valakinél öltet? Valahogy csak tudtam játszani annak idején![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Elrood
őstag
Hát igen, monkey island egy jó game. 1-4, megvan mind.
4. résznek a grafikája nekem se jött be, de ettől még volt benne pár jó jelenet
.
3. Szupi
, főleg mikor kalózkodni kell és jó fegyvereket venni
, persze a szócsaták elég nehezek voltak. Az Advanced vagy hogy hívják a nehéz részt, ott elakadtam valahol, de nem emlékszem hol.
2. Túl sokra nem emlékszem belőle, de asszem én is a legvégén akadtam el. Ott ahol bele estem valami járatba, ahol megjelent a kalózka és folyton elvarázsolt a folyósó másik végébe. Hiába próbáltam a sört meg a többit nem sikerült.
1. Erre végképp nem emlékszem. -
crab
senior tag
Utána néztem a Monkey Island 5-nek, megvan rá az esély hogy megjelenjen!
Elhagyják a 4. részben alkalmazott béna írányítást és csúnya grafikát! Visszatérnek a rajzolt effektekhez amit cel-shadinggel érnek el, marad a 3d, de rajzfimszerű kinézettel!
Itt van egy cel-shading effektet bemutató progi:http://users.ox.ac.uk/~univ1234/opengl/celshading/celshading.zip
A cel-shading directx 8.1-től elérhető!
Akinek van még infoja az ossza meg velünk!
-
Agyasima
őstag
Ha már itt van 1 ilyen jó kis game topicja, megkérdem:
nem tudja valaki hol lelhető fel eme remekmű 4edik részének demóverziója?(
)
Mer akkor megdobhatna 1 maillel! -
crab
senior tag
Nemrég elkezdtünk nosztalgiázni az egyik haverommal és előkerült a Monkey Island 2, de megakadtunk és nem találok végigjátszást!
Úgyhogy akinek van az elküldhetné emailben vagy adhatna linket!
Szerintem az egyik legjobb játéksorozat a Monkey Island.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- LEGO klub
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- darkFlash CF8 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Továbbá sokan munkálkodtak a Curse of Monkey Island és Escape from Monkey Island részeken is!
Július 7. 

vagy én vagyok vaksi! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)