- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezek nem készülékspecifikus tapasztalatok, de szinte minden kütyün helytállóak. Voltak a T -korszak előtti, "régi szép idők". A 3188 1,8Ghz -ig volt használható, 1,6Ghz volt a névleges, amit szinte minden gyártó betartott. A custom romokban és kernelekben módosították a frekvencialépcsőket, és egy kicsit bele tudtak szólni a GPU viselkedésébe is. A rom tartalmazott olyan fájlokat, ami szabályozta a kernelt, tehát mindkettő custom kellett legyen a helyes működéshez. Aztán eccer csak a Rockchip, minden előzetes bejelentés nélkül elkövette a T -s merényletet. Ebben 1,4Ghz -re korlátozták a procit. Ez még nem lett volna nagy baj, de vmi olyan megoldást alkalmaztak, amitől a custom romok/kernelek korábbi módosításait hibaként érzékelte és egy belső reboot -szerű védekező mechanizmussal megpróbálta újraindítani magát, hogy visszatérjen a gyári értékekhez (ami ugye nem volt lehetséges, mivel a custom romnak/kernelnek pont ezeket kellett volna felülírnia). Az eredmény az lett, hogy custom rommal jobb lett a videólejátszás (mert azért voltak benne olyan változtatások, amik működtek), de a proci nem ment 1,2Ghz alá és néha összeomlott és rebootolt a kütyü. Szerencsére ez az összeomlás nem volt túl gyakori. Ezt csak azért írtam le, hogy értsd az összefüggéseket. Tehát gyári rommal minden esetben rendben működnek a frekvencialépcsők. Ha viszont valami egyéb gond, hiba, hiányosság van, akkor kénytelen az ember egy custom romot flashelni. Ha a kütyü nem T -s, akkor nincs gond, működni fog a régi recept szerint JB alatt. Ha viszont T -s, akkor előjöhetnek az említet hibák. A KitKat -nek más a kernele és ezen találtak fogást a modderek. Tehát KitKat -en ha nem is teljes mértékben, de újra tudják befolyásolni a CPU/GPU működést T -s procikon is. Viszont KK -ben a Google bevezetett néhány korlátozást. Pl. a mikroSD -kártya írási jogosultságaival kapcsolatban. Dióhéjban ennyi a story. Nincs tapasztalatom, hogy a JB -hez képest, egy KK rom jelent -e valamiben hátrányt. Jó lenne, ha KK -romot használók írnának ilyen tapasztalataikról.
Ami az általam említett Neomode romot illeti, nem ezzel kezdenék. Amiket később linkeltem, azok a romok biztosabb, hogy jók lesznek a tiedre. Elvileg nagy bajt nem tudsz csinálni, max. nem bootol be és flashelsz egy másikat. De azért semmi sem szentírás. Láttam már néhány miniPC -t és sokra flasheltem romot. Mégis előfordult, hogy téglásítottam egyet egy abszolút rá való, custom rom flashelésénél. Mai napig nem derült ki, hogy mi okozta a hibát. Szóval a kockázat sztem vállalható mértékű, de vagy bevállalod, vagy beletörődsz a gyári rom hibáiba. Segíteni tudunk, de ez a Te döntésed. Itt senki nem fog neked olyat írni, hogy ez, vagy az a tutibiztos, mert ilyen nem létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Plazma TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Linux Mint
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Lenovo ThinkCentre E93z All In One számítógép, Windows 11 rendszerrel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest