Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz pepimama #5164 üzenetére

    A tulaj annyira alig használta hogy azért a bootloader-t kinyitotta?.. Okay.. vagy már nála is így volt? Akkor a nyitást se az előző tulaj csinálta hanem valaki más..? Az mégjobb.. csak zárásnál ne legyen gond utána mert lehet nyitni majd csak azzal a Mi Fiókkal lehet majd amihez kötve van a készülék - most ez remélem már a te Mi Fiókod.

    Hát most úgy kb. 3 lehetősed van....

    Első kicsit utánajárósabb, mindig odafigyelősebb.. Magisk, root, modulok, SafetyNet átverése.. ezeknek a frissítése, utánajárás.. szüttyögős, kellemetlenségek lehetnek - úgy értem ha (ahogy írod) n00b vagy akkor ez lehet nem a legjobb megoldás (nem, szerintem neked nem az).

    Második.. vissza a gyári ROM-ra bootloader zárással: PC, MiFlash, fastboot ROM, mindenről mentést készíteni, kilépni minden létező fiókból amibe be vagy lépve, nulláról felhúzni egy gyári ROM-ot (ami a készülék régiójának is megfelel) és visszazárni a bootloader-t majd újra belakni, visszatenni a mentéseket, etc.. (appok adatairól mentést csinálni és vissza is állítani csak root-al tudsz megbízhatóan vagy úgy egyáltalán, de pl. a Xiaomi.EU ROM MIUI backup-ja mostanra már egészen jó mert az kapott jogokat.. mindegy, ez már túl messzire van.. lényegtelen). Ezzel lesz "gyári" az állapota a rajta levő ROM-nak (most a persist meg egyéb partíciókról nem beszélek) és akkor "magától" átmegy a SafetyNet-en, akkor már tanusított lesz a Google Play-ben is.

    Harmadik.. teszel rá olyan custom ROM-ot ami átmegy ezen nyitott bootloader-el is, mint pl. egy jó kis Xiaomi.EU ROM.. vagy más.. ettől még minden egyéb amit írtam a másodikban (mentés, visszaálítás, újra belakás) ugyanúgy kelleni fog.

Új hozzászólás Aktív témák