Még erősebb lehet a Dimensity 9400

A legfrissebb információk alapján a forgalomba kerülő szett órajele magasabb lehet a teszteken látottnál.

A MediaTek készíti a következő csúcsszettet, ami valamikor a negyedik negyedévben várható a TSMC gyártósorairól. Az MT6991-es modellszámú lapka a második generációs, 3 nanométeres N3E node-on készül, ami elvileg 34%-kal alacsonyabb energiaigényt jelent majd az előző generációhoz képest, természetesen, mint mindig, magasabb teljesítmény mellett.

Az egy Cortex-X5-ös magból, három Cortex-X4-es és négy darab Cortex-A720-as magból felépülő szett már futott egy kört az AnTuTu-nál és a Geekbenchnél 3,4 GHz-re skálázott teljesítménymaggal. Már ezzel az órajellel is kimagasló eredményt ért el, a Digital Chat Station információ alapján viszont nem kizárt, hogy a végleges konstrukciót még ennél is magasabbra húzzák. A masszív AI implementációra látatlanban is fogadnánk, a hőtulajdonságok pedig majd a gyakorlatban mutatkoznak meg.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés