-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
válasz
hoffman_ #53374 üzenetére
Lehet nem írtam jól..
Az LG TV-k távoli Plex lejátszás esetén kényszerítetten transzkódolásba kezdenek de a TV ezt nem tudja megoldani csak kérni - a transzkodolast a plexre bízza vagyis a szerverre jelen esetben a DSM-re.
A trankodolashoz leginkább processzor erőforrása kell ezt amúgy DSM alatt látod is ha elinditod a filmet távolról és szerencséd van lehet belekezd az erőforrás figyelésnél a CPU kiugrik piros tartományba majd 100% és innen vége a dalnak....Jól értem, hogy Neked ASRock Q1900-as lapod van és használod Te is a Plexet? Esetleg PlexPass-od is van? Mert én már kínomban azt is megvettem
-
petir
senior tag
Le vagyok maradva eszembe nem jutott volna, hogy van ilyen kábel
sorry a tudatlanságomért!
Fentebb említettettem nem most kezdtem bele hanem 2013 nyarán anno én is vegigmentem a NAS rendszereken a véleményem hasonló akkor egy Ubi maradt de igazából a paracssor nem az én világom megoldottam mindent egy szerveralkalkalmazast webmint - et használtam jó ideig...aztan bukkantam rá az Xpenology-ra és maradtam is! Igazából tökéletes ennél több nem kell!
Az új rendszer alatt a 7-es DSM-re gondolsz?
Előbb utóbb meg lesz az oldva hidd el... Azért vedelmileg ott a Ddos kitilt ha valaki próbálkozik aktív tagja vagy topicnak Te is látod, hogy van aki még 5-ös verzió van azért a többség 6.1,6.2-es verziót használ célpont lehetsz de ha jól be van állítva a rendszer amit hamar észrevesz a támadó nem fog b....akodni.
Visszakanyarodva a hivatalos Synosok megkapták a 7-est és látod már kint van Xpenology oldalon is tudod használni fogjuk is.Én ennyi pénzért biztos nem veszek mikor fele/negyed ennyiből ki lehet hozni.
Távoli TV azért transzkódol mert buta, ő így megy LG sajátosság...
Nyilván a 25% vagy 40% pont nem érdekel amúgy... Egy dolog viszont igen, hogy ne fektesse meg a gépet amit jelenleg T610-nél megcsinál sajnos.
Ezek az i7-esek messze felülmúlják szerintem az én igényeim de javíts ki ha tévedek!
A kérdés továbbra is adott mi lenne jó ami passzív hűtésű.?
-
petir
senior tag
A sufni tuningot mellőzném
nem azért mert gondot okozna egy ellenállás beforrasztasa a csak nem akarok bágerolni...
Helyileg nálunk a T610 a nappaliban van sajnos nem is igen tudok más helyet neki így helyileg marad ahol van az új is.Xpenology topikba egy forumtárs most épített egy Asrock Q1900-ITX lappal szerelt gépet és ebben ugye passzív hűtésű 4 magos Intel® Quad-Core Processor J1900 (2 GHz) proci van nyilván hatalmas ugrás a HP T610-hez képest amiben egy ilyen AMD CPU van. Összehasonlítás.
Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..
Azaz igazság tutira akarok menni, inkább legyen felülméretezve a gép de kevés ne legyen. Azt nem tudom, hogy a HP NL40-es illetve Gen7, Gen8 Microserverek ( amik kedveltek Xpenology-s körökben ) milyen processzorral szereltek mert ha ez a J1900 felette van akkor jó lehet talán.. Úgy tudom akik a HP Generációt használják náluk Plex alatt nem szokott gond lenni.
Leginkább erre kéne választ találni a mert akkor lehet megvan a lap.. Innentől meg már pár lépés a a cél.
(#53358) Qkackca válasza
Na ezt amit írsz mindenképp el akarom kerülni!! -
petir
senior tag
Szia Rick
Igen láttalak odaát
Amit linkeltel szinte mind kifutott...az i7es nekem nem kell még az i5be is bizonytalan vagyok. A DSM igazából nem emészt fel nagy eroforrast a kis T610 is vidáman megy itt a baj a transzkodolas esetén van Plex alatt ha távolról nézzük... És szeretnénk...
Itt a fő szempont a némaság és a fent említett kritérium erre keresek hardvert vagy ott az M92P csak ugye ott a hűtő kizáró tényező.Nem tudom, hogy hogy az M92Pbe lévő ventit a BIOS szabályozza vagy az folyamatosan megy. Nem tudjátok véletlenül?
Amúgy még ha drágább is lesz az építés felé húz a szívem..
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Anno építettem egy kis ITX gépet a segítségetekkel a hardvere egészen pontosan így néz ki :
Szuper kis gép mai napig megy. Én visszább léptem mert néma gép kellett egy HPT610-es vékonykliens vette át az "erőgép" szerepét amin egy Xpenology fut.
Mit használok?
- fut egy docker pár kis alkalmazással
- ds
- VPN szerver
- plex ( van pass is )
- FTPEzek közül ugye Plex ami leginkább a eszi a gépet főleg ha transzkódolni is nekiáll mert épp távolról használjuk.
Arra döntésre a jutottam valami combosabb hardvert adnék a rendszernek. Arra gondoltam, hogy egy lenovo m92p - re költöznék de ugye abban is van aktív hűtés kiesett úgyhogy építés lesz...
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy egy Xpenology-val kompatibilis passzív hűtésű gépbe mi kerüljön?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
petir
senior tag
sziasztok
Van egy kis gépem.
Alaplap : ASRock H61MV-ITX
CPU : Intel Celeron G1610 2,6GHz 2MB LGA1155
Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM KingmaxRégen hajtott a "vágy" egy debian van rajta csomo minden hülyeséggel de eljárt az idő felette. - Lecserélném!
Mást szeretnék OS-t keresek nem feltétlen linux lehet más is
Amire kell:
Torrent , DLNA - egy samsung tv-n tudjam nézni a source gombot megnyomva lássam és szépen vigye.mi mostanában OS terén a trend? Ki mit használ ?
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Már van egy kis ITX-em
Szeretnék egy másikat összerakni. Első amolyan home server kicsit erősebb... Ezt inkább mindennapi használatra szeretném , internetezés , szövegszerkesztés mindezt egy win7 alatt gondolnám.
Véleményetek szeretném kérni mint annó is :
Alaplap : ASRock H61MV-ITX
CPU : Intel Celeron G1610 2,6GHz 2MB LGA1155 Dobozos - BX80637G1610
Memória: 2GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
Ház : Antec ISK 110 VESA
HDD : 160 GB SATA2 2,5"Erre a konfigra gondoltam , szerintetek megfelelően futna egy ilyen kis gépen a win7? Esetleg modositanatok rajta valamit ? A memórián gondolkodom , hogy esetleg 4 GB de ez részletkérdés a lap procira érdekelne a hozzáértők véleménye.
Előre is köszönöm ! -
-
petir
senior tag
válasz
#98593280 #16817 üzenetére
Szimpatikus kis ház, akkor ezek szerint a fenti konfighoz mondjuk ez jó is lenne, Nekem fekete színben tetszik
Még egy kérdés a cikkben szó volt táp-ról ez a házhoz jár ugyanúgy mint az asztalik esetében ugye?
Illetve a másik kérdésem a procihűtő ! Itt írja , hogy figyelni kell elférjen azt ki is hagytam az előzőekben pedig arra is szükségem lesz tudnátok ajánlani egy procihűtőt ami kompatibilis lesz az alaplappal illetve jó lesz a házhoz is mert elfér benne? -
petir
senior tag
válasz
Mercutio_ #16808 üzenetére
Egy ASRock-nak jobb tamogatottsaga van mint egy intel lapnak ???
Megmondom őszintén ezt nem gondoltam volna... Bár bevallom a régi gépem ami családba maradt még mindig tökéletes és egy ASRock lap van benne
Mivel nem értek hozzá hagyatkozom árban nagyjából ugyanott vagyok , igazából egy ház kellene ! Mit ajánlasz / ajánlotok ehhez a konfighoz?
Fogyasztást szem előtt szeretném tartani és a csendességet is most ugye a router csinál mindent hát ennek kb annyi hangja van , hogy hallom a vinyo pörgésétHa még erre tudnál valamit ajánlni az jó lenne.
Előre is köszönöm!! -
petir
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék feljebb lépni a ranglétrán , jelenleg egy router szolgál ki mindent és úgy gondoltam össze kéne rakni egy itx kisgépet rá egy freenas-t és jóval gyorsabb lenne minden a routeren jelenleg egy 2,5"-os 1TB-os Samsung vinyo csücsül
tehát merevlemez nem kell .
A probléma ott kezdődik , hogy olvasgattam az itx gepekkel kapcsolatban és lila köd van a fejembenegy asztalit bármikor összerakok de itt ahogy látom másrol van szó.. És ezért fordulok hozzátok egy gyors összegzés
Mire kell? FTP , Webszerver , torrent ,SAMBA, ssh , vpn-t a router megoldja nagyjából ezek az igények később ha esetleg jobban belerázodok a linuxba lehetséges , hogy a freenas-t leváltja server alapu linux op rendszer.Egy forumtárs baráti körben összerakott egy gepet de ki szeretnem kerni a velemenyetek , hogy jó e ez a konfig , illetve én a házon változtatnék nem tetszik illetve szeretném ha 3,5" - os szempontbol is kompatibilis lenne.
Tehát a konfig
Lap+Proci 20K
ram 5K
Ház 11KA ház mint írtam mindenképp cserés... Erre szeretnék ötletet! Mit tudnátok ajánlani , illetve magarol a konfigrol mi a véleményetek ez így 36 K lenne ami egész vállalható ár.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Revolut
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest