- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
(#28854) und (#28856) belefér minden, ha ventivel lefelé fordítva rakod bele a tápot és az oldalsó perforációkat eltakarod akkor elég lehet a HDD-nek első 120-as venti nélkül is, persze ki kell próbálni mennyire lesznek melegük.
AM1-hez(cserélhetős CPU) passzív üzemre van borda, de az nem fér bele a táp alá 70 vs 65mm a cm 120 A. esetében
a QC5000-iTX/PH viszont simán, és elég neki is a PSU által keltett légáramlat.
-
törölt tag
Az amihez ennyi a user manual az nem termék.
A Vincsidhez van már külső usb-s rack+táp, amiről majd a filmeket játszod? Na annak az árából meg lehet a ház
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#22145024 #28823 üzenetére
Azért annyi, mert csak azokat a tüskéket használja Single link módban(pin8 az kakukktojás).
Van a lapon analóg kimenet, szerintem onnan is ki lehet hozni ha kellene...(#28825) imibogyo: mert mindkettőnél ugyan olyan virsli a kábel, a csatlakozók között.
Az elébb írtam hogy a single link 3 csatornája megy át rajta.ez megoldódott. -
törölt tag
válasz
#22145024 #28821 üzenetére
Nem tudom 100%-ra mondani hogy képminőség terén ugyan azt tudja mintha DVI-DVI kábellel. Mert nincs vele tapasztalatom. Nekem a DVI-DVI valahogy élesebb mint a HDMI-HDMI, mondjuk nem 20K-s kábelekkel próbáltam. De minőség kompromisszumokkal jó lehet a deszkádhoz.
Kapni lehet ilyen kábelt/átalakítót pl.:[link] -
törölt tag
"Mármint a fedlap levétele/felrakása során, ahogy súrlódik?"
Igen. Egy darabig ilyen alu szerkezeteket is építettem/bontottam és azóta "nem a kedvencem" az a hang
Van ismerős aki szépen hegeszt alu-t, ő be varja oda.. ha nem adná ki a tervezett technológia.
De a sarkokban van holt tér, amit ki kellene használni: akár műagyanyagból/ kemény fából is meg lehet oldani hogy illeszkedjen a sarkokkal, és a végére beleüljön a mágnes. -
törölt tag
Három ponton rögzítve+ hajlítva:elöl-hátul a sarkoknál esetleg elöl-középen nem érzem elégnek a leszorító erőt amit így létre lehet hozni. A gumi gyűrű meg idővel engedhet, és akkor elöl már nem feküdne fel.
Az alu HTPC-men így van megoldva:[link] A fedlap háta hajlított, két szélén meghagyva a fül súlyésztett fejű csavarnak, elöl van egy "Z" profil felcsavarozva rá, ami alácsúszik az előlap mögött lévő lemeznek. Mindenhol jól illeszkedik, nem zörög sehol(ha benne vannak a csavarok), csak kellemetlen a hangja van amikor mozgatva van. viszonyítás képen 220x300mm-es alapterülete a háznak
Itt is mágnessel van megoldva:[link]
-
törölt tag
Szerintem nem jelentős, de minél több sallang van/lehet bekapcsolva hagyva, annál rosszabb minőségre számíthatsz. Ha nem valami komolyabb dac-ot használsz 100K fölött, akkor nem nem fog zavarni.
Azt tudod hogy valószínű lesz ennél jobban felszerelt Z170-es ITX lap-ja is ASUS-nak?! Mármint impact után érzésre ez egy fapados deszka lesz?!
(#28794) mintAdarab: Utólagos engedelmeddel, ON-ba rakom.
-
törölt tag
Nem, az usb3.1 type-c így néz ki:középen a szóló ovális csatlakozó
M.2 2 pci-express line-al csatlakozik a csipszeten keresztül a CPU-hoz, még a Ultra M.2 4 pciexpress line-al csatlakozik közvetlen a CPU-hoz.
Ez annyi hátránnyal járhat, hogy a leendő CPU-d 16 line-jából csak 8-al tud kapcsolódni a VGA-hoz, míg a csipszeten keresztül vezetve megmaradna mind a 16 sáv a kommunikációra. Teszt:[link]
Szép napot
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28786 üzenetére
Most mennyi a maghőd 1,056V-nál, mennyit javult 1,190V-hoz képest?
(#28788) HookR :
Mit szólnának hozzá a merevlemezek? Jobb oldalon elől-hátul és fent is elég közel vannak a ház széléhez, így nem tudnám messze rakni a mágneseket.
A HDD-n belül, a fejet mozgató lineáris motor is két nagydarab szembe fordított Neodímium mágnessel működik, szerintem nem lehetetlen hogy probléma nélkül meg lehessen velük oldani a hdd-n kívül. Másrészt üzem közben(felhelyezett oldallappal) egymást semlegesíti a két szembe fordított mágnes.. Ezt találtam:[link]De így ha nincs fémes kapcsolat, akkor mi lesz a burkolat elektromágneses árnyékolásával?
Félre értetted van fémes kapcsolat, minden függesztési pont mellett két-két ponton összeér az oldallap a kerettel. Ez azért jobb mint a sík mert kvázi 3 ponton támasztja az oldalt, nincs olyan pont ahol feszítő erő nélkül összeérhetne rezonálhatna a lemez. És az alumínium oxidot is áttöri, mert abban az egy pontban a nagyobb erő és így biztos a fémes kapcsolat, feltéve hogy nem lesz eloxálva ezeken a pontokon a lemez.(szoptam ezzel egy öntött alu testű stúdió mikrofonnal.. onnan tudom)
A sarkok többnyire parlagon hevernek, de nem mind. A bal hátsónál alul elég közel van a dupla slot-os bővítőkártya hátlemezének teteje. A jobb hátsónál felül pedig a 3,5"-es HDD-t 7mm-t fel kell tolni, hogy a gumigyűrű kivehető legyen a kulcslyukon, ami miatt az ott szintén necces. És kérdés, hogy a negyedköríves felületre hogyan rögzítek bármit is.
Ezt a részt meghagyom neked, lehet a sarokban/ felül középen is elegendő felrakni, "ügyes kis fülekkel" és lapos pogácsa mágnesekkel akár a testbe is bele lehet marni a helyét, szemben vele meg más alakú is lehet.Nekem a megtiszteltetés
-
törölt tag
Nagyon pazar!
Oldallapot fel lehetne rakni két-két egymást vonzó neodímium mágnessel(ugye minden alu-ból van) nem kell nekik hogy összeérjenek, elég ha ~2mm-re vannak egymástól garantáltan lesz tartó erő.
A rezonanciák elkerülésére szilikon csíkot lehet körbe ragasztani az oldallapra perem/rács mellett.
Azt javasolnám, hogy csak a mágnesek mellett két-két pontban(nem síkon) feküdjön fel az oldallemez a testre, és elég egy fül -csavarozás nélkül- amivel le lehet emelni az oldallapot. Itt is fontos hogy ne érjen hozzá a fül a testez. Felfogatási pontokat pedig sarkokba és oldalközepekre gondolnám, ha valaki megmarkolja a házat akkor sincs számottevő deformáció az oldal lapokon.Én így oldanám meg
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28781 üzenetére
Még most döntsd el mennyit vagy hajlandó erre szánni, mert a 20-30K-s kompakt víz nem fogja a speciális igényeidet kielégíteni.
Én is végigjártam ezt az utat. Volt/van/ "kompakt" vizes rendszerem is, de a teljesítmény utáni vágy/lehetőség miatt arra jutottam, hogy "hangos" venti mellett is lehet játszani. Mert utána nemsokkal vissza tértem a léghűtésre, mert mindegy lett, hogy hol pörög a ventillátor radiátoron/ a gépházon, és rájöttem hogy nem feltétlenül kell, hozzá a drága sallangot berakni a gépházba.
Peace
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28765 üzenetére
Szerintem becsapod magad
,
az átlag CPU fesz, és az összes mért teljesítmény magasabb most, mint amikor T2-vel mérted, másrészt a T2 már huzamosabb ideig fent volt a CPU-n, össze volt gyógyulva.Állítsd be ugyan úgy a CPU-t/memóriát mint volt és szoktasd össze a hűtőt a kupakkal ahogyan korábban leírtam.
"de mikor 20-fokon mértem és utána 29 fokon mértem alig volt különbség a max hőfokok között, csodálkoztam is"
Ez a Heatpipe működési elvé miatt ilyen, van egy hőmérséklet, aminél hirtelen leesik a hőellenállása, és akörül tartja a CPU-t kupakot. Ezért is jó lenne ha a paszta a lehető legvékonyabb lenne, mert most még arányaiban nagy lehet a hőellenállás a cpu és a heat pipe között.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28763 üzenetére
Az egy jó paszta, a noctua mellé adott NT-H1 is hasonló állagú, de jótett neki az összeszoktatás.. Gyakorlatilag fémesen érintkezik, nincs közte paszta réteg, csak ahol rés/hézag van közöttük.
Más: azon törtem a fejem, hogy biztos van oldószere annak a ragasztónak, amivel a kupakot felrakták a CPU-ra. Ha penge/kalapács nélkül fel lehet nyitni, akkor kicserélném a TIM-et, szakszerűen. Irány a net!
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28760 üzenetére
manuális feszel 1,125V-ra állítva 70 fok alatt van 3,8Ghz-re húzva.. Az nem olyan rossz, kis alulfesz és meg lesz az 65C° alatt.
Mielőtt -idő előtt- kiderülne, hogy gyengébb mint a T2.. előtte össze kell gyógyulnia a kupaknak a heatpipe-al közte a pasztával!->idle/ kis terheléssel járathatod, venti nélkül, úgy hogy jó meleg legyen a borda, ízlés szerint.
jó lett volna, ha mértél volna korábban is szobahőmérsékletet..A végén ki fog derülni, hogy a ventilátor által, a bordán áttolt légmennyiségben és a felület arányában van a "titok".
-
törölt tag
válasz
#22145024 #28750 üzenetére
750-nek még a G2030 is kevés [link]
Ahogy flashpointer írja, ha megoldható írsz rá custom biost alacsonyabb órajelekkel/feszültségekkel, később vissza-táltosíthatod. Amúgy ha nem hajtja ki a cpu nem kell félni hogy tartósan max TDP körül járna a kártya.
Azt viszont jó lenne tudni, hogy mekkora teljesítményt képes a lapod a pci-expres csatlakozón keresztül leadni. Mert van, hogy 25W-ra van bekorlátozva, az n3150 sanszos hogy ilyen.
Persze ha külön táplálható riseren keresztül oldod meg, akkor nem számít."Ilyen fogy.korlátozásra melyik márkánál nézzek körül?"->[link]
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28740 üzenetére
A fém klips és a VGA esetét sajnálom, képből nem látszik hogy beépítve mennyire van közel, lehet nem tökéletesen egyenesen állt a VGA amíg a kép készült?!
Ahogy látom vissza van véve a "tuning" a korábbi képekhez képest, 300Mhz-el kevesebben jár a CPU és a fesz sem stimmel. Ebből nem tudom összehasonlítani a két hűtőt/hőfokokat
Örülök hogy célt értél a Swif2-es ventikkel.
Ui.: A Táphoz ne nyúlj! Mert ki fog derülni hogy a ventin kívül más is zenél benne, és vehetsz abból is másikat.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #28729 üzenetére
Tudom hogy nem volt kérdés, de azért fárasztanálak vele
:
Ha túlnyomást csinálsz a házban, kikerülik a HDD-t az áramlások, szerencsétlen az elrendezés.
Oldalára felszereled a 140-es ventit, a belőlle kis szögben kilépő turbulens légmozgások eltalálják alulról a HDD tartó lemezét, de nem tudja körüljárni azt a levegő. Szerintem kellene a hdd fölé is perforáció, és az "U" alakú bölcsőjét is meg kellene reformálni, mert túl zárt.
Vagy a kábellevező ovális kivágást tömíteni a HDD mögött, és ha marad a hdd fölött 5-6mm hely, akkor túlnyomás esetén a ház eleje felől, a HDD-n tetején keresztül, a szabadba tudna áramolni némi levegő, a hátsó legfelső perforáción. -
törölt tag
"arra a 10-12mm túllógásra gondoltam" mint kockázatra.
Nálam pont ott közlekedik az alaplap felé az ATX korbács, ami 15-20mm mínusz. Miatta újra kell vezetékezni a tápot, amit ha lehetne elkerülnék.Lehet 90°-al elforgatva elférne -nekem így is jó lenne-, de amíg pontos számok nincsenek a leendő lapról addig lutri.
Az ECS lap nagyon jó lehetne, minden csatlakozó ugyan ott van mint a mostanin, de jó lenne ha nem ebay-ról/külföldről kellene venni
(#28712) HookR: a hátlapi merevítő, az ami lehet problémás ott:[link] [link]
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28705 üzenetére
Ahogy néztem a H/Z170-es lapokon, a CPU foglalat és a pci-express foglalat közé kerül majd a csipszet. Így a CPU majdnem lap túl szélére kerül az arock H/Z77-s lapokhoz képest. Ezért badarság lenne, ezzel a hűtővel hosszútávra tervezni, mert okozni fog kompatibilitási problémát a -H/Z77-n még előnyös- kialakítása.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #28691 üzenetére
Nem azt mondom hogy nincs igazad a hűtéssel kapcsolatban, mert tényleg lehet ekkora térfogatban sokkal hatásosabb hűtést belerakni, de az +pénz, kisebb haszonnal értékesíthető.
Azért a lapost hoztam fel példának, mert ott is ugyan ez a mentalitás a hűtéssel, 4-6 kilójával és a szinte folyamatos hálózat igényével nem sokkal rosszabb ennél, és ez elvileg folyamatosabb, nagyobb teljesítményt nyújthat.Milyen alternatívára gondolsz, és milyen kompromisszumokért cserébe?
UI.:Intel a boardwell/skylake mobil CPU-k mellé "nem ajánlja" semmilyen dVGA beépítését a partnereinek, így biztos hogy jönni fognak ide is userek ilyen szintű igényekkel, fel kell majd készülni ajánlható konfigokkal.
-
-
törölt tag
válasz
patomi #28683 üzenetére
A proci hűtő abszolút nem meggyőző, de valszeg a tervezett légáramlás része.
így van rajta keresztül megy ki a CPU+VGA összes hője, -ha tényleg ilyen kialakítású, befelé szellőző VGA-val álmodták meg a mérnökök- épp ezért a légszállításával nem lesz probléma az biztos.
Compatibility chart-on van opció vízhűtőre is, a CPU-hoz, a blokk gondolom előre szerelhető fel. De ekkor -érdekelne hogy- mi történik a szellőzéssel, amit a processzor hűtő biztosított eddig?!
Másrészt fent van a 290/290X-is ami "kicsit" kérdéses 350-es táp mellet, és az is befelé szellőzik...Szerintem a PR-részleg írta ezt a listát
Amúgy sokkal életképesebbek tűnik, mint egy gamer laptop, örülök neki hogy van ilyen is.
-
törölt tag
válasz
shteer #28659 üzenetére
Nekem a P5Q3-deluxe lapom volt a csalódás: nem ette a memóriát, hideg indításnál kétszer indult, vége felé már nem volt stabil alapórajellel sem, és egyszer csak megkínálta 12V-al CPU-t. Rosszabb lapom nekem se legyen soha.
Ja és ez is felpörgette! Nagyon sokszor kifagyott, és ez megragadt az emlékek közül -
törölt tag
válasz
shteer #28657 üzenetére
Igazad lehet, nekem eddig teljesen természetes volt hogy így működik indulásnál a PWM-es szabályzás, nem foglalkoztatott, hogy kikerüljem. Mert nem okozott gondot
Lehet Z-s lapnál már ez is + szolgáltatás, hogy "csendben" indul,
anno RE2/RE2 Gene/P5Q-em/P67m-Pro voltak "ebben a kategóriában", de nem vagyok venne biztos, hogy felpörgették-e a ventit indulásnál, vagy sem, ezeknél is lehetett ~mindent~ állítani -
törölt tag
Ha nem gyári hűtőt használsz akkor nincs porszívózás, valamint nem feltétlenül intel/amd függő.
pl.:140mm-es noctuat nem tudja annyi idő alatt belendíteni H77M-ITX lap, a másik lapon H67M-itx/ht-n fix. feszültséggel megy a 120-as venti. Az AMD-s FM1-es szintén asrock lap, pedig felpörgeti a 80mm-es slim ventit indulásnál.Megpróbálhatod másik csatlakozóra dugni/vagy a vezérlésnél átállítani 3/4 vezetékes módot.
-
törölt tag
válasz
csemiubi #28644 üzenetére
A házal az a problémám hogy a DVD alatt a HDD nem kap friss levegőt, és a táp is alá fogja tolni a meleget. valamint nincs rendes szellőzése, hely eldugni a kábeleket.
Nem tudom hogy a méreteit mennyire venné be a gyomrod: Corsair Obsidian Series 250D szerintem alkalmasabb erre a feladatra, csendesebb, jobban kitalált ezért esetleg hosszabb ideig tudnád megelégedéssel használni, mint a C10-et.
Lehet a két méret között is találni félúton jó házat, jó szellőzéssel, halk működéssel, de abba az 5,25"-os hely az ami hiányzik, vagy nem fér el a toronyhűtő...
De a többiek is tudhatnak véleményt formálni a dologról.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28632 üzenetére
Aida teszt nagyon light-os load, toljad linx-el.
Amúgy a felpörgés lehet a hibás foglalat miatt is, nézzél hőfokokat játék alatt."fesz autón van, nem volt kedvem vele foglalkozni "
Most kicsit zaklatott lettem, minek téptem eddig a szám?
Te meg már megrendelted az új hűtőt?!LLC állítsd a leggyengébbre(talán Level 1) és kezdheted 1,15V-nál, ha ofszeted van akkor -0,05V-nál.
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz -
törölt tag
válasz
kisza25 #28628 üzenetére
Ez a 1,1909V meg az 1,208V valid?
amit nem értek, hogy játék alatt meg pörög, mint ökör Talán kurv@sok neki a fesz?
Nem fogom leírni többször hogy a 3570-em 1.008V megy ennyit és 20 kör linx teszt alatt produkál 70-72C°-ot a legmelegebb magja.
(#28629) Seep:Már korábban körbejártuk kollégával a dolgot.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28615 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó
Ne erre hogy jöttél rá? (mert a 93mm széles és a műanyag klipszes változatot árulják, nem a drótossat)
Próbáld ki a Loki-t!
Azt vedd figyelembe hogy nagyobból ugyan azt tudják ezek a bordák a felület/lamella szám ami limitál. inkább a rárakott gyári ventik közötti légnyomás különbség az, ami jelentős különbséget hozhat ki tesztekben. -
törölt tag
Ezt ismered? Szabványos 100mm-es VESA mount-os talpról le lehet vele választani a monitort a kis kallantyúval, simán a monitor és a talp közé szerelhető..
Kicsit kitágítaná a lehetőségeid, mert alapból elég gyatrák a könnyű+vékony monitorok talpai, viszont vesa csavarok vannak már szép számmal 20" fölött. Utána alternatív/könnyen csomagolható talpat tudsz hozzá csinálni. -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28595 üzenetére
Két hete még hallani sem akartál "torony hűtőkről", meg "batár bordákról",
most meg "semi-passive" rendszeren agyalszmATX/ATX fortres házakba minden belefér, és még a kéményhatás is megvan.
Számold ki mennyibe kerülne és találj valami köztes megoldást, ha nem csak az upgadetitisz kínoz(#28600) AxBattler: párhuzamosan az ISK600-al?
Nem te akartál minél laposabb hűtést, ezért ér saroktól sarokig?! Hogy hogy zsúfolt lett, ott a hely a hűtő fölött?! -
törölt tag
válasz
#16939776 #28594 üzenetére
két jó 92mm-es noctua 5V-onja 80-asok ejj.Tartsd meg a két tc ventit és rakj a bordára egy harmadikat. Dugd rá ezeket valami fix feszültségű, de beállítható szabályzóra.
Mivel úgy sem fogod, ezért nem javaslom azt, hogy távolítsd el a rácsot a ventik mögül. Egyesek úgy is bebizonyították már azt, hogy nem blokkolja a légáramlást...
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28591 üzenetére
Két független laptól független venti jó lehet, két jó 92mm-es noctua 5V-on
Egyébként én is el jutottam erre a pontra: Load alatt picit megemeli a vezérelt ventifordulatot a lap, mert elérte a 65C°-os határt a CPU, ahol minden félképpen beavatkozik..
Mivel sem a hűtő, sem a légáramlat nem kevés, ami át megy rajta, így sorban a gyenge pont a TIM maradt a cpu és a kupak között. És annak a cseréje, mint megoldás.
De nem kockáztatom a fél memóriavezérlő elvesztést/CPU épségét ekkora kényelmetlenségért
És inkább hagytam a lapon vezérelve a 140-es noctua-t, ha valami baj lenne be tudjon avatkozni a vezérlés.(#28592) AxBattler: Nem a ház mérete/magassága a probléma, inkább a lap kialakítása, és a CPU....
Meg "túl jó" a füle a kollégának -
törölt tag
válasz
kisza25 #28588 üzenetére
"de hangos"
Most ez azt jelenti hogy nem tudod a lapon tovább csökkenteni a fordulatszámot?
(kibírná, mert a hőmérsékletek kib. jók.)
Vagy van ami zavar a venti hangjában, búg, kerepel, sistereg???zaj szempontjából a jelenlegi/TX3 evo a legjobb, mert ezen a legritkásabbak vannak a lamellák (talán a NH-u9b egyel jobb lenne..de..) vagy ez:Pont egy 10-es
Szerintem a Heat pipe-ok száma nem mérvadó ekkora hőtermelésnél. Nálam a Evo is ugyan úgy 65C°-nál fogja meg a CPU-t, mert ott kezd el dolgozni a vapor.. pedig ~55W-ra van visszavéve a TDP.Szerintem nem a borda a gond, hanem a venti minőségével/felfüggesztéssel/távolsággal van baj
-
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #28551 üzenetére
Ez rendbe rakja a kábelnek a hullámellenállását
Is.
(#28550) Müszi: maradjunk annyiban hogy ezek a "megcsapolások" nem szakszerűek, és volt korábban delikvens akinél nem ment tökéletesen az egyik port usb3-as sebességen.
Elvileg csak jobban melegszik, de idővel nem lesz stabil alapórajelen(1600MHz-n) sem.
Így pont jók a feszültségek, ne nyúlj hozzáA HDD-t előre is köszönöm!
-
törölt tag
Pont ezért az univerzális kialakítás miatt nem nevezném megbízhatónak.
Az USB3-nak komoly minőségű kábel kell, a stabil és gyors kapcsolathoz. Ezzel az "össze drótozásal" kb. torkonsz@rták az egészet(#28544) Müszi: Ha alulfeszelsz, akkor a CPU és a Memória között ne legyen 0,5V-nál nagyobb különbség, mert degradálódik tőle a Mem. vezérlő.
"-Seagate (Samsung) 2TB 2,5" HDD tárolásra" Meg tudod mondani hogy mennyi idő alatt pörög fel? és milyen gyakran parkoltatja a fejet?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
taranis #28527 üzenetére
Valószínűsítem sokkal kevésbé számít, -mint esetemben- a belső hangkártyánál, ahol gyakorlatilag az összes tápfeszültség "közös". De szerintem csak akkor nincs közvetlen hatása ezeknek, ha az a rendszer amin keresztül kommunikál a külső hangkártya (firewire/USB), szintén nincs semmilyen kapcsolatban tápfesz útján az előbb felsorolt eszközökkel.
De abban biztos vagyok, hogy a memórián, sata vezérlőn, vagy rendszerórajelen keresztül szintén nem "0" hatásuk van a hangra. Így érvényesnek gondolom ezeket a tapasztalatokat, külső hangkártya esetében is, ha a Zene és minősége az első.Elég becsületes ára van egy ilyen órajel/táp függetlenített USB kártyának:[link]
-
törölt tag
válasz
Kickass #28519 üzenetére
180/142 mm-t ír a Spec a házzal kapcsolatban, a kinézett táp pedig 140mm hosszú. Úgyhogy elvileg OK!
Ha szeretnél használni 5.25"-os ODD-t, akkor lehet olyan eset hogy csak ventivel felfelé fog beférni a táp, mert csak ekkor kerülnek az ODD alá a moduláris kábel ajzatok, úgy hogy a csatlakozók, vagy ezeknek egy része ne ütközzenek bele az ODD-be vagy annak csatlakozójába..600-650mm-es az összes kábele, úgy számold, hogy maradjon hely, ahova be tudod hajtogatni a maradékot.
-
törölt tag
válasz
Patice #28518 üzenetére
"Átlag szinten bőven jó megoldás egy NAS + külön HTPC kombó, ami akár lehet tényleg passzív pl. az integrált procis megoldásokkal. Meg a szoftver is sokat számít."
Saját tapasztalat: hogy Minden aktív alkatrész (Wi-Fi/Lan/Onboard audio) rontja a minőséget, így "egy szint fölött" már tényleg le kell mondani a külső adattárról, és a köztük lévő kommunikáció lehetőségéről.
Valamint illik kigyomlálni az alaplapról szinte mindent, ami nem kötelező ahhoz, hogy megszólaljon rajta a zene. -
törölt tag
válasz
AxBattler #28510 üzenetére
Az a baja, hogy hiába van heat-pipe-al rátapasztva a Cpu a bordára, mert nem teríti szét semmi a meleget a borda teljes felületén. így "disszipált wattonként" ~0.6..1C°-al melegebb a CPU, mint a környezet.
Ez ebben a formában, ez szerintem csak anyag pazarlás: két ekkora Esztétikailag hibátlan bordát 35-40K alatt nem kapsz meg. de nem tudja azt mint egy 5K-s cpu-hűtő. Ks ház funkcióba sem tökéletes: nagy/nehéz(emellett mechanikailag gyenge), és még az előlap esztétikuma..
-
törölt tag
válasz
pajaci #28477 üzenetére
"Azt nem találom sehol, hogy hány kijelzőt tud egyszerre meghajtani az 5350."
Erre a kérdésedre itt találsz választ: AMD AM1 "Kabini" platform (Athlon és Sempron)
Ha addig az itteniek nem írják meg a választ.
-
törölt tag
válasz
pajaci #28469 üzenetére
Igaz hogy a deszka mérete miatt OFF topic...
Szerintem CPU téren azonos vagy picit(10%-al) gyengébb mint a mostani. GPU téren erőssebb de nem tudom mennyivel.
Ha megteheted javasolnám nagyob TDP-jű SOC-al szerelt példány vásárlását, ha játszani is szeretnél vele, mert ekkor több energia juthat a CPU-nak és az IGP-nek ha egyszerre használatban vannak, így nem akadályozzák egymást annyira.Itt látszik milyen hátrányt jelenthet a túl alacsony TDP:[link] következő oldalon vannak játéktesztek is.
Nézd meg mit tud hozzájuk képest egy AMD Athlon 5350
-
törölt tag
válasz
#25954560 #28465 üzenetére
Itt is elérhető:Amazon.com +vannak visszajelzések.
-
törölt tag
Supermicro SNK-P0051AP4 [link]
Burkolat valamelyik OEM-nek Workstation/gamer gépének, egyedi alkatrésze lehet, ez alapján meg lehet találni:[link]
(#28461) mintAdarab: Nagyon rossz tulajdonságom hogy kéretlen tanácsokat osztogatok, de ha fejlesztesz valamit, inkább normál itx lapot tervezz be, hosszú távon is olcsóbb
-
törölt tag
válasz
Archttila #28447 üzenetére
~0.4-0.6-os lemez, én is szopt@m már ezzel a "minőséggel", vezető lemezek nélkül mint a papír úgy gyűrődik
Írj levelet nekik
Lehet pótolni (fekete) PC ház oldalából kivágva, ha meg akarod munkálni szépen, 1mm alatt ne próbálkozz vele, ha továbbra is módosítani szeretnél rajta, akkor erősen ajánlott.
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28431 üzenetére
"Most elsősorban a hang izgat, elegem van a zúgásból!"
Eddig 92mm-en csak NF-b9@5V noctua-t -nem- hallottam installálva. De ezekből sem mindegyiknek néma a motorja. "akkora szelet csinál", hogy kell hozzá felület is, és körülötte hely is, hogy el vigye a hőt, ne akadályozza semmi.
Ha rám hallgatsz nem szop@tod magad ilyen pöcsköszörű lapos hűtővel, mert képtelenség elérni vele a célod.
Ígérem nem koptatom többet a billentyűt, amíg ilyen "problémád" van, és bocs ha idegesítő voltam.
Tégy belátásod szerint. -
törölt tag
válasz
AxBattler #28425 üzenetére
Azt hittem ennyi lukra futás után fontos lehet a kompatibilitás, és múltkor már vázoltad hogy a maximális helykihasználás/lapos kialakítású hűtőt keresel.
-
törölt tag
válasz
taranis #28404 üzenetére
Szóval +1 gép kellene, a Letőltő gép(nas) kerülne egy szinttel lejjebb, 1db UTP és 1db HT-t kell neki biztosítani. Az XMBC-s gép maradna a tv mellett ssd-vel,
(#28405) kisza25: volt HardCore "passzív" gépem HD4850@800Mhz +E8400@1V.
A Tápegség 12-cm-es ventije hűtött mindent 350-es fordulaton. Emiatt vettem az első pár SSD-m is(#28411) PeterPH: Ez sem rossz ötlet, de vannak ennél szellősebb házak is, ebben a méretben
-
törölt tag
válasz
canniball #28400 üzenetére
Nem akartam a hang kérdésbe bele menni, de tényleg jótékony a halk venti, elfedi az on-board VRM vagy paneltáp susogását-ciripelését is. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor elkölt az ember egy csomó pénzt, teljesen feleslegesen...
Lejjebb kell görgetni az oldalon és kicsit várni. A felirat csak opció, azt írnak rá amit akar az OEM, szerintem kopaszon is lesz.
-
törölt tag
válasz
taranis #28396 üzenetére
HDD-vel ne akarj passzív üzemet, 45-48C° fölött nem bírja a 8+óra járatást. Van egy két-kivétel, de annyiért nem fogsz otthonra HDD-t venni.
SSD-t és egy vastagabb szétperforált házat javasolnék, ahol nem az alaplap fölé/szellőző elé kerül a meghajtó.Ez sem tökéletes, de a paneltápot/fém lemezt elhajítva, élére becsavarozható az ssd az előlap mögé, ami már nem olyan gáz szellőzés szempontjából:[link]
Amúgy 24/7-re nem mernék mesterséges légáram nélkül PC-t üzemeltetni, tudni kell hogy a VRM mellett/között lévő kondenzátoroknak ha pl.:65°C-ról 85°C nő az üzemi hőmérsékletük, akkor kb.:feleződik az élettartamuk.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28370 üzenetére
A ház on pont nem jó helyen vannak hozzá a kivágások, de olyan 62-65C°-nál max. 70C° megfogja "passzívan" a GPU-t. Mérd le hogy milyen magasan van a kártyádon a GPU, és hogy elfér e fölfelé a hűtő. Nekem gyanús hogy nem fog, ha ilyen a kialakítása:stock 750 ti s2
~123mm a kártya. kb.: közepén a GPU és 140 magas a hűtő 30-32mm-nél a tömb. így kb.: 160-168mm magas lesz és a hdd tartót nem tudod berakni.
-
törölt tag
"SMA Pigtail"
-
törölt tag
válasz
bambano #28353 üzenetére
Pontosan:[link]
(#28352) Honkydoo:
Masszív szerkezet. De csak aktív hűtésű lapokhoz jó igazán, kicsit soványnak érzem az 1x molex tápcsatlakozót a Back-plane-en, úgy hogy "Hot-Swap-os" is. A supermicro féle univerzális front panel csatlakozó miatt más gyártó lapját nem tudod rádugni. A teljes előlap mint porszűrő nagyon nagy ötlet.
-
törölt tag
Találtam egy ígéretes build log-ot.
10L alatti kuckó, és van benne riser is :Phinix Chimera -
törölt tag
Elég sűrű a lamellázat, több törés is van benne, ami szintén gyengíti a légáramlást.
Szerintem ezt a hűtőt nem "fél passzív" üzemre szánták, hanem nagy statikus nyomású ventikhez.De jó lenne, ha lenne valaki, aki ezt az állításomat is meg tudná cáfolni, akkor én is vehetnék egyet
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28285 üzenetére
Nálam Vengeance lp Red és az alsó lamella között van ~7-8mm, de magasabb memóriával tényleg nem lehet megcsinálni
(#28290) AxBattler: Értem, kíváncsi leszek, hogy muzsikálnak ezek 65W-on.
Megj.:T2-nek 2db hőcsöve, van a közepén hiányzik a TX3 evo-hoz képest, és 4mmel magasabb is a torony.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28279 üzenetére
Tudom, ezért ajánlottam egyből noctua-val.
A venti tartó klipszel lejjebb lehet csúsztatni a ventit, így telibe kapja a levegő VRM-et a foglalat mögött. Amúgy ha megy a hátsó venti, akkor kicsi az esélye hogy megállna a lap fölött a meleg.Borda 3-4K körül megy aprón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gamepad
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest