- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
mondjuk ez botranyosan rossz David Does Tech Stuff video, de nem teszi konnyebbe a dobozkad elengedeset
a hutese mondjuk tenyleg egy dupla laptophutes, tehat csendes terhelve sosem lesz, de szerintem is jofej cucc (khm, neha szepen beesik allitolag $1k ala boven)
egyebkent Chuwi RZBox vo'tma'?
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52805 üzenetére
talan csak az xfx csinalt ilyen rx460 slim-et es valamelyik kinai gyarto, nem volt gyakori. nem is csendes 3d-vel hajtva, de amire nekem kell, arra keves jobb van.
szerk: a tavtarto nem sajat otlet, az sff.net-en mar csinaltak elottem.AxBattler: az
ahogy a kollega is irja, a sajtreszelo jelentosen kisebb, mint az sfx tapot fogado hazak. a 'work from anywhere' kereten belul pedig mar eleg sokfele volt velem, kenyelmesen befer egy kisebb hatizsakba vagy sporttaskaba is (5l alatti a terfogata a haznak), ami elsosorban repulon nagy elony. mondjuk azt nem lehet megszokni, ahogy atvilagitasnal a sokat latott biztonsagi ellenorok is meresztgetik ra a szemuket h ez mi lehetde hala neked, mar tudok megegy megfejtest
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52803 üzenetére
koszi
durva munkahoz durva gep dukal -
törölt tag
válasz
hszilard666 #52702 üzenetére
orult sebesseggel, ime a kepek a munkagepemrol:
a tavtartok elsosorban ahhoz kellettek, hogy ne csak 15mm-es venti ferjen a hutobordara, hanem 25mm-es is (raadasul nem 92-es, hanem 120-as, hutogetve a kornyezo elektronikat is), masodsorban pedig a gyari vinyotarto keretet 'kiforditottam', igy nincs annyira kozel a halokartyahoz a 2.5"-os ssd, tehat mindketten huvosebbek tudnak lenni.
a ket pcie szlotot egy 2x40G halokartya es egy xfx rx460 slim foglaljak el. a halokartyat hatulrol fujja ket 50x20-as venti (aliexpress), csendben, igaz picit atfedesben van az rx460 kijovo levegojevel, de az sosincs 3d-vel terhelve, csak 4k deszktop.a bekapcsolo gomb pedig azert van ilyen rusnyan hatul kilogatva, mert
1.) nincs nagyon hasznalva, heteket megy a gep kikapcsolas nelkul,
2.) a gyari 16mm-es furat elott megy keresztben a 400W-os hdplex dc-atxaz egyik alaplapi m.2 foglalatban van egy ssd rendszernek, a 2.5"-os pedig egy titkositott particio, forrassal, forditokornyezettel, stb.
16magos xeon gold 6130, 64G ddr4 ecc. folyamatos nagy terheles eseten lekapcsolom a turbot, altalanos felhasznalas es forditas, stb kozben viszont hagyom, igy sosem tul hangos.
-
törölt tag
a laborgep
hangos mint a fene, de eleg eros is. Realan e-i7 haziko,
asrockrack epc612d4i lap, 64G ECC, e5-2699v4 ES (22 fizikai mag, 2400MHz amikor az osszeset terhelem). egy 2x100G-s low profile intel halokartya van benne.
a koncepcio muxik, nem lesz nagy kabelrendezgetes, mert megint csak par honapig marad igy...
kicsit emelt labakon all, alulrol ket 60x60x15 probalja beszivni a levegot, a prociventi pedig az io panel helyen ki. rovid ideju terhelesekkel megbirkozik (30-60 masodperces 70Gbps lekerdezesek), kesobb pedig megy a proci egy nagyobb hazba, nagyobb hutobordaval.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52702 üzenetére
persze. fix bordan a 15mm vastag venti helyett az oldallapok messzebre rakasa utan befert a 25mm-es venti. halkabb, huvosebb.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52700 üzenetére
hasonlo tekknikat alkalmaztam a minin. majd csinalok en is kepet
-
törölt tag
válasz
PROTRON #52675 üzenetére
kene keresni valamit a logokban, hatha tusszog a halokartya ilyenkor. illetve erdekes lenne tudni h biztos nem a drot masik vegen volt-e a gond.
AxBattler:
igen, csak a teljes magassagu, de egyhelyes pcie kartyaval ad tobbet, ami sajnos nem mindig tobb, amig mxm-ben konnyebb ertelmes gpu-t talalni, mint single slot-ban. nekem is azert lett volna jo egy ilyen haz korabban, mert egy eros halokartyaval es egy apu-val egeszen sokmindent meg tudtam volna csinalni vele, szuper munkagep lett volna.Duracellmumus:
igen, igy ertheto. egyebkent esztetikailag nekem sokkal jobban tetszik h nyitott, amellett h jobban is aramlik a levego.juliabrilke:
koszonom, nem elek a lehetoseggel -
törölt tag
te jo eg, ilyen haznak de orultem volna ugy ket-harom evvel ezelott!
a youtube videoban levo paneltap is nagyon erdekes. nem is tudtam h mar ilyen egyszeruen, extra hutes nelkul is 300 wattosokat kapni.
szerk: mondjuk a trukk olyasmi lehet h 12V kell neki, ugy konnyu, gondolom az pont direktben megy tovabb. -
törölt tag
nincs azert meg teljesen kesz az oldal, mert a doksi letoltesi linkjei meg nem jok
ekkora meretben mondjuk nem nagy cucc 330mm-es vga-t meg ATX tapot es 280-as radit tamogatni, de a stilusa egyebkent nekem is tetszik.
egy sliger sm550 meretben pl jo lenne, hasonlit is kicsit hozza jellegeben. -
törölt tag
válasz
AxBattler #52577 üzenetére
igaz.
csak nem modularisban van sokkal olcsobb: Bitfenix Formula Gold 450W - 21k -
törölt tag
válasz
AxBattler #52566 üzenetére
ertem miert irod, akkor atfogalmazom a sajatomat: ugyanazt a szintet olcsobban lehet megkapni meg mindig atx-ben
teljesen igazad van, ha egy kicsit tobb kompromisszumra vagy hajlando, siman ugyanannyiert van sfx tap is. ha viszont pl 400-450W kozotti gold (es esetleg modularis) tapokat hasonlitjuk ossze, eleg egyertelmu h az atx-ek alacsonyabb arrol indulnak. 600W-nal meg nagyobb kulonbseget latok.
marpedig minel kisebb hazikot akarok berendezni, nekem annal fontosabb h feleslegesen ne melegitse semmi, csak ezert hajtok a gold v jobb minositesre.
ha viszont valami apu-rol lenne szo, akkor en is megeledgednek bronzzal.nagyonoff: 'szerviz' tapnak egy enermax revolution 85+ -om van, ami mindent is elvisz es oreg, de minosegi. azt a szinten meg ma is csak horror aron lehet beszerezni
-
törölt tag
válasz
AxBattler #52542 üzenetére
szeretem az m.2 ssd-ket de itthon meg egyelore konnyebben talalok 2.5"-est
es nem igazan kell gyors sem legyen, szoval akarmi is jo.
egyebkent nas/htpc uzemmodban az sem biztos h rossz megoldas lenne, ha a rendszer ssd egyfajta ideiglenes tarhely is lenne, oda dolgoznak a letoltesek/feltoltesek, majd pl idozitve kitolja a vinyokra. sot, mozizni is lehetne ugy h gyorsan (?) atmasolod az ssd-re a filmet, lelovod a nagyvinyokat es nema csendben elmozizgatsz. de egyelore nincs ilyen problemam
-
törölt tag
válasz
AxBattler #52538 üzenetére
kulsore meg tetszene is, bar nem latom egyelore h ha mind az ot meghajto bent van, mit kezd a venti veluk, tul kicsinek tunik a res kozottuk. illetve ha allitva van a haz, biztos megnezem szivora forditva a ventit.
ugyes alaplap kene viszonylag eros procival es beepitett gpu-val, hogy valami szoftveres raid-ben menjenek a vinyok (raid5?) es akkor a low profile helyre mehetne egy 10G-s halokartya.htpc-vel talan az lenne a kihivas h ha mind az 5 vinyo be van epitve, csendes maradjon. biztos a tap feletti helyen lenne a 2.5-os rendszer ssd es csak az vinyo forogna, amelyikrol a film megy (ide nem kene raid), a tobbi standby.
-
törölt tag
szia!
NF-A6x25 PWM , de ez 60mm-es. ha engem kerdezel, a lapodon gyarilag 50mm-es Adda AD5012UB-C7Bk van (volt?
) aminek a legszallitasa max fordulaton (3000 vs 7000) lenyegesen nagyobb (29.2 vs 45.2 kobmeter orankent), mint a noctuae.
Duracellm...:
volt hova mennie a teszt alatt, nyitott hazzal teszteltem (realan e-i7). Tcase 79C, bele-belenyalt az lm-sensors alapjan. de persze lehet h oreg mar a venti vagy itt-ott deformalodott a borda vagy nem szereti a noctua kenocsot vagy szobafesto-pemzli vagy papucs orran pamutbojt... -
törölt tag
válasz
#16939776 #52506 üzenetére
de, teljesen jogos az eszrevetel, koszonom. a vrm-nek egbekialto bordai vannak (mert a proci az epc612d4i-ben van) es kapott sajat legaramot egy pici blowerrel. a haz meretei miatt a ventit nem nagyon lehet messzebbre tenni, esetleg meg a tuloldalra, hogy a cpu bordan kilepo meleg levego legyezgesse a vrm-et.
nem marad igy orokre, jar a 22magosnak egy rendes hutes, csak most ez a feladat. de ez a delta venti akkor is kiralysag, nagyon erdekes
erdekes h a dynatron 165W-ig mondja ezt a bordat, de nem ugy tunik h gyari kiszerelesben elbanna a 145W-os procival.
a masik lehetoseg a t318-as borda volt, azon most egy 3d nyomtatott adapterrel egy 92mm-es venti van, lehet megnezem mit tud. es akkor a vrm is jobban jarna.
-
törölt tag
evolucio (?)
as asrock x99itx laphoz gyarilag jar egy dynatron r24
huto, de rettenet hangos tud lenni (balrol a masodik a gyari ventije). elso kozelites a 85W-os xeon hutesere a noctua 60-as ventije volt, remekul bevalt. de aztan kerult bele egy 105W-os xeon. ket noiseblocker push-pull konfigban szepen elviszi, meg mindig egesz halkan. viszont most megerkezett bele a 22magos 145W-os szornyecske, amit a gyari venti is alig tart 80 fok korul teljes terhelesen (lent van a laborban ezzel a procival, hang nem szamit), ugyhogy ebay-en $10-ert rendeltem egy delta GFB0612SHG-t, ami gyarilag egy duplaventi, ket kulonbozo meretu es lapatszamu, ellentetesen forgo par. zavaroan hangos, de akkorat fuj, mint egy hajszaritoes most jo.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52494 üzenetére
igen, jofej cucc, csak mar kivaltottak masik gepek. mozizni keves, jatekra sosem volt jo, dolgozni pedig nekem erosebb kell.
nagyon jo kis deszktop, csondes is es tenyleg itx-ben nehez ennel lenyegesen kisebbet csinalni.
Qkackca:
koszi, vegul a korabban linkelt core p5 lett a befuto, es akkor nem kellett bantani az sg05-ot. nyertem igy egy kis idot. megprobalom besuvasztani valahova, ahol nem zavar. neztem en is a kinaiakat, de a legtobb nem eleg hosszu ehhez a taphoz. nem banom, ha nem kell vennem semmitde tetszik mindket haz, amit javasoltal.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #52490 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#25954560 #52488 üzenetére
vegulis itx.
igy a ryzen 3950x lakik benne, egy phanteks ph-tc12ls alatt, de nem a gyari ventijevel, hanem regi kedvencemmel a gentle typhoon-nal. oriasi szelvihar van az alaplapon, kozben alig hallani. kiveszem a ppt korlatozast, megnezem meddig megy a proci.
ket pcie kartyat visz x8x8-ban, egy 40G nic-et es egy ati5450-et, ha nagyritkan kell kep v megis deszktopkent hasznalnam.
gyarilag a core p5-nek nincs pcie fejjel lefele rogzitese, de mar van
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52483 üzenetére
ebay-en latni neha $100 alatt. de a konyvelo altal, eros felindulasbol elkovetett felaldozas csakugyan rut halal
azt hiszem en meg felcsavarozom ideiglenesen az egesz koltoztetendo mitx cuccomat a core p5-re. hulyen fog kinezni, de legalabb olyan hutest teszek ra, amilyet csak akarok
-
törölt tag
Urak,
at szeretnek koltoztetni egy gepet, ami eddig egy sg-05-ben lakott, de van benne trukk. az alaplap (asrock ab350itx), memoria, proci (ryzen 1700), procihuto (noctua l9a) es meghajto (2.5"), vga (vega56 nano) adott. most jon a nehezites: egy evga hadron 500W gold tapom van feleslegben, ami a flex-hez hasonlo forma, de annal nagyobb (kb 220x105x40mm) es ezt szeretnem felhasznalni az egeszhez.
tipikusan a flex tapos hazak kiesnek, mert a 150x81.5x40.5mm-nel sokkal tobb hely nem szokott lenni bennuk, leginkabb a hossz problemas, mert a tapom raadasul nem modularis es a legvegen nonek ki belole a mazzagok. ha lenne eleg hosszu flex tapos haz az lehet jo lenne, mert amiket nezegettem, azok tobbsegeben meg epp lehet +2cm a 81.5mm-en felul. bar olcso talan ebbol sincs.
szoval olyan haz kene, amibe egyaltalan belefer kicsi moddolassal. peldaul az nr200 szerintem jo lehet, fuggolegesen beleallitva az sfx helyere, mert a nano miatt gyakorlatilag vegigloghat a haz teljes magassagaban. csak kisebb, de leginkabb olcsobb hazat szeretnek.
masik alternativam eddig a core v1, de az nem igazan tetszik, viszont olcso es belefer(het) a tap, akar kicsit ki is logathatom belole. raadasul a v1 tul nagy is az izlesemnek.szendvicshazakba is beferhetne legalulra a tap, de akkor a szellozes egy reszet elveszitenem (bar a proci epp nem eszik sokat, a vga meg kapna oldalrol levegot) es kene venni pcie risert is, szoval ez is csak akkor erdekes, ha olcson megoldhato.
minden otlet erdekel.
koszi.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #52343 üzenetére
akkor en pl az InWin Chopin kornyeken kezdenem a nezelodest, onnan azert lehet lazitani meretben, de zsugoritani is. de vannak itt kollegak, akik rengeteg lehetoseget tudnak mondani, ha pontositasz kicsit. pl hutomeret mekkora lehessen, kulso/belso tap, ilyesmi.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #52339 üzenetére
miert szeretned lecserelni es mekkoraba kell beferjen? eleg sok lehetoseged van, mar az alaplap csereje is eleg lehet, de nyilvan nem nagy elorelepes matx-hez kepest.
egy apu-t egeszen pici gepbe is bele lehet zsufolni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
D.Dani #52272 üzenetére
mert zseni modon egy i5-6400-zal csinaltak a screenshot-okat, ami akarcsak az i5-7600, nem tud HT-t
lehet h olyankor nem kiszurkitik azt a menut, hanem nincs is ott.
ha megnezed a deskmini310 manualjat, akkor megfelelo proci eseten pontosan az aktiv magok beallitasa felett ott kene legyen a HT is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
PROTRON #52243 üzenetére
nem vagyunk elkenyeztetve, de azert akad nehany
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52238 üzenetére
a virus elott mar egesz olcson lehetett ilyesmit osszerakni. most megint kell hozza vilagbank.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #52227 üzenetére
home office
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52223 üzenetére
semmi extra. e5-4660v3-bol van ketto, darabonkent max 120W-ot esznek, de nalam tipikus terhelesen inkabb csak 100-at. gpu nincs szamottevo (csak egy matrox h legyen kep, amikor nagyritkan kell), a 16x16G ecc ddr4 eszik meg szamottevo aramot (talan 35W korul lehet a felvett teljesitmenyuk), az egyetlen vinyo es a harom halokartya (30W alatt). ritkan jar 300W felett, meg igy is boven van tartalek a tapban.
egyedul egy plusz eps12v madzagot kellett szereznem h 'szervertap' lehessen belolees mivel keveset fogyaszt, halkan is lehet huteni az egeszet.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52220 üzenetére
udv a klubban
mondjuk nekem a dual socket haswell szerver is egy sf450-rol megy -
törölt tag
nem uj a doksi, de van itt egy erdekes osszehasonlitas a heatpipe es vapor chamber temaban. mire jok, miben hasonlitanak, stb.
a Celsia honlapjan pedig van egy alap kalkulator is borda meretezeshez (Duracellmumusnak nem kell rakluttyintania)
az egesz ugy kezdodott, hogy valahol olvastam a vapor chamber hutoknek sem mindegy az elhelyezesuk, marpedig az enyemek (pl dynatron t318) allitott hazban vannak, tehat szuboptimalis az elhelyezkedesuk. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #51924 üzenetére
meg lehetne csinalni, max a beforgatott 240/280-as radirol kene lemondani matx lappal.
-
törölt tag
válasz
zed1983 #51792 üzenetére
haragudj arra, aki kitalalta h neked egpu-d lesz
en abban gondolkodtam h hasznaltan 50k-70k korul mar ki lehet fogni kulso hazat es beteszek a meglevo alaplapba egy tb kartyat, szinten hasznaltan. igy kevesebbol kijohetett volna. ha a hordozhato munkagepemet hasznalnam jatekra is, meg lenne is ertelme. -
törölt tag
válasz
zed1983 #51774 üzenetére
kis tulzassal
egpu.io-n nagyon sok hasznos info van, tudsz kulon keresni tb implementacio es doboz kapcsolatara is akar. savszel, kompatibilitas, stb.
-
törölt tag
válasz
Panthera #51636 üzenetére
WoL is lehet, de nehany bios-nak is van ilyen idozitett opcioja. (ha nem tuzfal mogott vagy, a WoL-t lehet piszkalasra is hasznalni, legtobbszor csak bosszanto, mint karos) illetve linux es windows alatt is vannak programok amik idozitve ebresztenek sleep-bol/hybernate-bol. windows alatt tudsz csinalni 'scheduled task'-ot is kulso programok nelkul.
attol fugg mennyire szeretned magad csinalni vagy hagyatkozni kesz megoldasokra -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51537 üzenetére
igen, en is ilyet hasznalok az offtopik hazamban
es en is 5-os csomagban vettem. jol bevaltak.
-
törölt tag
válasz
Crabface #51526 üzenetére
mi a baj?
tetszik?tlac:
silverstone fn123-at (a feher kozepu) es scythe kaze flex-et probaltam. a silverstone kicsit zajosabb (foleg kozvetlenul a racs elott), a scythe negypines, az alaplapi szabalyzassal jo munkat vegez. mindkettot draganak tartom hazhuteshez, de ez van. -
törölt tag
kicsit off: netgear router upgrade, azaz kinai 4x1Gbps-es lap bekoltoztetese a hazaba
hot glue-val rogzitettem negy anyacsavart a hazba, azok tartjak az alaplapot. a tap a tuloldalon volt, ezert kellett a pici hosszabbito. a dsub kimenetet nem hasznalom, ha nagyon kell, az otodik rj45 egy soros konzol.
mindent tud -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51472 üzenetére
ml07? lattam h full height kell
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
majdnem pontosan leirtad a silverstone milo szeriat
bar kicsinek nem mondanam.
kockahazbol is van egeszen rovid is, az sg13 meg a core v1 ilyesmi
-
törölt tag
szoval ok nem igazibol a riser-t tesztelik, hanem a hatasat bizonyos jatekok es szintetikus tesztek mellett, jol ertem? ha pl a ~26Gbps egy mert ertek, akkor meg nagyon messze vannak az elmeleti savszelessegetol meg a gen3-nak is (~60Gbps). es ha igy is lassulast latnak, akkor meg kene nezni az miert van. latszik-e esetleg nagyobb kesleltetes vagy kisebb TLP-t beszelnek meg indulaskor a proci es a kartya, stb.
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #51423 üzenetére
sosem ertettem azokat, akik eladjak az itx hazaikat
(szerk: pedig akkor nyilvan en sem tudnek jo aron venni hasznaltat)
mar nem hasznalom pl az e3-1265l v3-at a realan e-i3-ban, mert nem eleg eros sem munkara, sem jatekra. de olyan jofej kis gep h eddig sajnaltam eladni. pedig muszaj lesz. -
törölt tag
válasz
v-paci #51407 üzenetére
hat jah, kicsit csalodtam volna, ha ebben a topikban a most valtokon kivul barkinek is csak egyetlen itx hazikoja lenne
van egy (termeszetes) fejlodesi gorbe szerintem, ahogy az ember a masodik (harmadik, negyedik...) hazat valasztja, amikor mar gyakorlottabb es jobban tisztaban van azzal mit szeretne, mi fontosabb.
-
törölt tag
válasz
Speed® #51353 üzenetére
ehh, szivatom magam az iommu group-okkal is.
ha bifurkacioval egy riser-ben lakik a gpu meg a nic, akkor azok egy iommu group-ba kerulnek. szoval ha nem adom at mindkettot a vm-nek, akkor nem muxik. remek, akkor kiveszem a videokartyat, running headless.
igenam, de a ketportos NIC (2x25G) ket portja is egy iommu group-ban van, ami azert kellemetlen, mert nekem ket kulon vm-nek kene odaadnom, egy szerver vm es egy kliens vm. igy viszont ha fellovom az egyiket, a masik mar nem indul.
namespace-ekkel szet tudnam valogatni oket virtualizacio nelkul, de az nekem keves, jobban el kell valasszam oket. franc. intelen mindez olyan konnyu volt -
törölt tag
válasz
Speed® #51348 üzenetére
az szep. nekem -50mV mellett is mar csinal furakat. de egyelore meg vagyok rokonyodve rajta milyen gyors pl a deszktop. egy alom hasznalni. mondom ezt ugy, hogy a munkagepeim is zordak.
egyelore nekem a 105W PPT egy jo kompromisszum, de nem vagyok maradektalanul elegedett. -
törölt tag
az is jo megoldas lehetne, vagy mixelve Duracellmumus otletevel egyszeruen alubol/plexibol vagni egy olyat, amin betervezve ottvannak a szellozok, ahol kell: proci, vrm, halokartya.
az igazsag az, hogy vettem meg tavaly egy 'gyari hibas' oldallapot nagyon olcson ehhez a hazhoz pluszban, pont azert h szetvagdoshassam
es nagyon viszket a tenyerem megcsinalni
-
törölt tag
válasz
#16939776 #51290 üzenetére
a szintetikus tesztek nekem azert hasznosak, mert a vm-ekben amiket futtatok poll-mod driverek huzkodjak ki a csomagokat a halokartya hardver buffereibol, tehat nem megszakitaskor, hanem allandoan probaljak. ha van csomag akkor feldolgozzak, ha nincs, akkor rogton probaljak ujra. gyakorlatilag ez is 100%-os terheles, annak minden elonyevel es hatranyaval egyutt.
egyebkent is linux fog futni rajta, a cinebench es geekbench teszteket csak a kivancsisag kedveert futtattam, meg h kicsit jatsszak a ryzen master-rel. megdobbento, hogy a 8160T xeon (24 mag, csillio dollar msrp) szintjen van cb20-ban eco modban a 3950x. ertheto egyebkent, csak sokkolo. nem veletlenul kezdte az Intel magyarazni h nincs ertelme a cb osszehasonlito teszteknek
linux alatt a stress-ng-t hasznalom terhelesnek, annak rengeteg fele 'stressor'-ja van, ugyesen beallithato a terheles tipusa. eco modban azzal is ~137W korul evett a falbol a gep.
az anand altal mert 144W az passzol a BIOS-ban latott 140W PPT-hez, ott kene legyen az igazsag valahol. kidobom a videokartyat a hazbol es remote jelentkezek be, ugy tisztabb az eredmeny.
egy max 30W-os halokartyat kell majd meg elviseljen az egesz rendszer, de akkor a 200-as hdplex mar elegge ki van hajtva. akarok annak egy kis sajat szellot, illetve a halokartyanak is kell.beszeltunk mar errol a hazrol korabban is, amikor a skylake 6130-cal jatszottam. az is 16 fizikai mag, most epp egy vapor chamber huto alatt, felette egy 120x25-os scythe es igy nagyon szuper (tavtarokkal csinaltam helyet annak a jopar mm-nek)
viszont az s4 mini 'skyslot' dizajnja abban az esetben, ha a venti kozvetlenul az oldallap alatt van, rettenetes modon csokkenti a legaramlast, mert nagy a 'kitoltesi tenyezoje', barhogyis hivjak ezt hivatalosanfeltett oldallappal vagy anelkul kb 15 fok a kulonbseg. ezert szeretnem kivagni a prociventi helyet. ha van tavolsag az oldallap es a ventilator kozott, akkor nyilvan sokkal jobb a helyzet, de butan nezne ki pl 20mm-es tavtartokkal.
-
törölt tag
válasz
Speed® #51250 üzenetére
cb20 default: 8679, a fali muszer 208W-ot mutat a rendszer teljesitmenyfelvetelenek tipikusan.
cb20 eco mode: 6377, a muszer 137W-ot mutat. csak egy matrox g550 van betuzve melle h legyen valami kep.
szoval kb 27%-ot esik a teljesitmenye, az osszteljesitmeny-felvetel kicsit tobbet. meg a nevleges orajelen sem jarhat, 2700MHz korul van az osszes mag ilyenkor. ha a hutest lejjebb csavarom, akkor eco modban 6200 is tud lenni a pontszam.geekbench5 eco modban kicsivel jobban terheli, 147W a max a sokszalas tesztek kozben.
szoval egyelore a konkluzio: mezitlabas eco mod nekem nem lesz jo, vm-ek futtatasa es profilozas kozben jo lenne a nevleges 3500-on jaratni a magokat, de akkor combosabb hutes kell.
masik opcio amit probaltam a turbo letiltasa, terhelve 3500-ig megy (3497-ig pontosabban) viszont nem lesz sokkal huvosebb, mint turboval, utana kell olvasnom h a feszultsegeket ilyenkor is felengedi-e az egbe.
szoval egyelore sehol sem tartok
-
törölt tag
nehany bios-ban lehet allitani h a vinyok kesobb induljanak, igaz talan nem egyenkent. esetleg ez is csokkentheti a gep indulasi aramat (pontosabban egyetlen csucs helyett ket v tobb kisebb lesz)
szkoppal meg lehetne nezni mennyi ideig tart igazavol, lehet egy egyszerubb teljesitmenymero nem eleg furge hozza vagy a hosszabb atlagolas miatt nem mutatja.huhh, [itt] azert van 4T-s vinyo 3A-rel 2masodpercen keresztul, ha jo az egesz meres.
-
törölt tag
válasz
Speed® #51245 üzenetére
bocs, errol lemaradtam. szoval nekem is a 3900x volt az elsodleges celpont, a magasabb orajel es a 16magnyi L3 cache miatt, (es mert 2/3 aron mentek a 3950x-hez kepest) de vegul ez lett. skalazodas szempontjabol ezzel jobban jarok, ha meg 3900x modban akarok tesztelni, legfeljebb letiltok minden ccx-ben egy magot
-
törölt tag
válasz
Speed® #51248 üzenetére
az a terv, hogy mivel nalam limitalt teljesitmenyt kell leadjon, eleg ez a lap is. egyebkent minden mas szempontbol szuper mobo, szeretem. apgredeltem korabban $10-bol a wifit is, hasit szepen.
$450-ert vettem a procit oriasi makkal, nem akartam egy centtel sem tobbet kolteni mar erre a projektre.Crabface
koszien is szeretem pont befer felulre a ket egyszlotos kartya is igy a splitterrel, egy gpu meg egy nic.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #51209 üzenetére
valamennyire vissza kell vennie, de ahogy nezegettem vegig feljebb volt, mint az alap orajel.
az a 45 fok szep lehetazt vettem eszre egyebkent h lassabban hul vissza ezzel a bordaval a terheles megszuntekor, pedig nem erre szamitottam
de, a VRM kell kapjon jobb hutest, ha nem fog mukodni az eco mod. vagy csak amugy is, megnezem infras homerovel mit mond.Qkackca
nekem is ez tetszik jobban, mert elfer felette az ac-dc es akkor nem kell kulso tapaz eco mod a PPT-t allitja 68W-ra, de nalam nem volt hatasa, lehet csak bios bug. felteszem valamikor a legfrissebbet. esetleg megprobalom kisebb csokkentessel, hatha ez tul sok 140-rol.
-
törölt tag
meglett almaim processzora, egy 3950x. elotte felfrissitgettem az asrock ab350itx/ac-t a 6.00-s bios-ig, ami a minimum a 3900x es 3950x tamogatashoz. izgultam, amikor az 1700-at lecsereltem, eleg sokaig kellett varni, de vegul lett kep, elindult minden. ugye lattunk infot arrol h meg az 5xxx-ek is mennek benne, de azok horror aron vannak
eco modban szeretnem hasznalni egy noctua l9a hutovel es a wraith spire ventivel (hello Fred23
), de egyelore a 6.00-s bios nem valtoztat semmit az aramfelvetelen, gyari ventivel geekbench5 alatt termeszetesen beveri a fejet 96 fokba. feltettem a teszt miatt egy 92-es 25mm vastag szerverventit, ott mar csak 85 fok volt a legmagasabb, de ahhoz 2500-as fordulat kellett, kellemetlenul hangos.
netes tesztek alapjan gyakorlatilag az egyszalas teljesitmeny nem csorbul eco modban sem es sokszalon is ~15% a veszteseg, szoval az nekem teljesen jo, ugyis nevleges orajelen akartam jaratni munkahoz.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #51190 üzenetére
perforalt oldallemezrol van szo, nem tudom mennyire kell hozza speci szerszam vagy lefogatas h ne tepazza meg. illetve kellhet-e jatszani a vonalvezetessel, hogy lehetoleg ne essen olyan helyre ahol nagyon elvekonyitana az anyagot.
minnya indulok -
törölt tag
válasz
Fred23 #51185 üzenetére
azert ennyire nem lesz nagy szam.
probalok szerezni korkivagot, ha nem sikerul, akkor dremel.
jobb lenne profival vagatni (plazma, vizsugar, stb), de nem talalok ertelmes aron. imibogyo meg tul messze van
kulso tapkocka + hdplex a tap.
azon gondolkodom h valami gumi v muanyag elvedot lehet kene tenni ra, hatha jol nezne ki es eltakarhatna a vagas tokeletlensegeit.jo kep sorrel es hajoval is.
bar hajohoz nem rum dukal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest