-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukrisz
csendes tag
A legfrissebb tomato firmware van rajta, szóval azzal nem lehet gond. A garanciális körrel pedig csak annyi bajom van, hogy legalább egy hónapig eltart. És ráadásul az előző (épp emiatt lecserélt) ASUS router is ezt művelte...
Előtte jó lenne, ha meg tudnám nézni, hogy valóban jó-e hardveresen a cucc. És még attól is félek, hogy a szervízben nem találnak semmit, éppen amiatt, mert néha viszont működik a wifi. Az előző routert eladtam egy srácnak, és ő azóta sem panaszkodik, hogy rossz lenne a wifije. Kezdem azt hinni, hogy csak ebben a lakásban nem működik... :S
-
lukrisz
csendes tag
Egészen biztos nem notbookokkal van a baj, mivel a lakásban 3 géppel is ugyanazet csinálta. Természetesen van másik wlan hálózat a közelben, de azt már kipróbáltam, hogy csatornát váltok. Általában nem történt változás. Vagy ha igen, akkor másnap már megint nem működött. Túlmelegszik, vagy mitől lehet?
A beállítási hibára pedig azért van kis esély, mert ha teljesen nyíltra állítom, akkor is ugyanazt a hibát prodokálja... Vmi mgszünteti a stabil jelszórást.
-
lukrisz
csendes tag
válasz
Hallak65 #2698 üzenetére
Nekem ugyanez a problémám. A wifi rész folyamatosan kikapcsol/megszakad/nem tudom mit csinál. Tegnap reseteltem, újraindítottam, és működött egy ideig. Ma reggelre viszont megint meghalt. Az SSID-t nem szórja, aztán igen, aztán csatlakozik, de kb azonnal megszűnik a kapcsolat. A kábeles részével semmi gond. Net van.
Elegem van... -
lukrisz
csendes tag
Azt hiszem lassan megőrülök. Egyfolytában sz*rakodik a wifi rész, már írtam korábban is. Gl router, tomato legfrissebb firmware-el. Olyan mintha egyszerűen ki lenne kapcsolva, nem látom az ssid (pedig direkt broadcastre tettem), aztán egyszercsak látom, de nem lehet rá csatlakozni, aztán lehet csatlakozni, de pár perc múlva megszűnik. Mindezt úgy, hogy ott ülök a router mellett 2 laptoppal. Mind2 laptopon egyszerre szűnik meg, és jön vissza, szóval nem a gépek beállításával van gond.
Hogy lehetne megbizonyosodni arról, hogy nem hardveres gond van a routerrel? Iszonyú rejtélyes a dolog. Ezer beállítást végignéztem már.
-
lukrisz
csendes tag
válasz
lukrisz #2381 üzenetére
Nemrég írtam a wrt54gl router problémámól. Azóta sajnos semmi sem változott. Sőt néhány újabb megfigyelést tettem. A legfurább az, hogy ha bedugom a netkábelt és a laptop éppen erősítőre van dugva, akkor elkezd búgni, mintha az erősítőbe menő kábellel lenne ond, vagy a jack dugóval. Amint kihúzom a netkábelt, megszűnik a búgás/zúgás. És ezt másik 2 laptoppal is kipróbáltam.
A legfurább, hogy néha tökéletesen működik a wifi, aztán egyszer csak megszűnik, majd visszajön, hogy aztán másfél perc múlva megint megszűnjön. Amikor megszűnik, még az SSID-t sem találja, aztán fokozatosan visszajön az SSID, de nem lehet csatlakozni hozza. 1 perc múlva már keresi a hálózati címet, csatlakozik, de fél percen belül megszakad a kapcsolat. ÉS ez így ismétlődik, újra és újra. Nagyon fura. Már mindenféle beállítással próbálkoztam, a lakás 3 laptopjával ugyanezt csinálja.
Már arra is gondoltam, hogy valaki megpróbálja hekkelni a wifi-m. És szándékosan bontja a kapcsolatot, hogy a visszacsatlakozáskor generált jeleket elkapja. Nem értem, mi lehet... Már a 2. router viselkedik így! Lehet, hogy valami más zavarja a jelet? Mi lehet???
-
lukrisz
csendes tag
Persze minden be van állítva. Már jópár routert beállítottam, nem ezzel van a gond. A legújabb Tomato van fent, szóval minden a lehető legfrissebb.
Az a fura, hogy úgy néz ki, csak a szűk folyosón nem látja - még úgy sem, ha közvetlenül a router mellett vagyok. Ezért gonodolok vmi interferenciára, vagy ilyesmi...
-
lukrisz
csendes tag
A wifi klinsem tuti jó, frissítettem, ráadásul 3an akarunk rácsatlakozni a wifire, és senki nem látja. Valami miatt megszűnik az ssid szórása. Most váltottam ssid-t és úgy néz ki működik. Kíváncsi vagyok meddig. Kicsit pesszimista vagyok, mert korábban is kipróbáltam a dolgot, de akkor nem segített. Tiszta fura.
Amúgy az interferencia miatt nem lehet, hogy "összegabalyodnak" a jelek és ezért letiltja a wifi-t? Mindenesetre most itthagyom a nappaliban, kipróbálom, mi lesz...
-
lukrisz
csendes tag
Sziasztok!
Korábban volt egy ASUS routerem, de 1 hét után gondjaim lettek a wifi részével. Egyik napról a másikra eltűnt az ssid és nem csatlakozott rá a gép. Még akkor sem, amikor a router mellé ültem a laptoppal. Kipróbáltam mindent, újraindítottam, firmware-t frissítettem, újrakonfiguráltam... egyszóval mindent. Sajnos nem javult meg, ezért hagytam. Eladtam, és vettem helyette egy linksys wrt54gl routert.
Egy hét használat után ugyanazok a gondok jönnek elő. Nem látja az ssid-t, ha látja, akkor meg nem csatlakozik. Néha aztán megint csatlakozik, de egyáltalán nem stabil, pedig itt ülök a router mellett.
Mitől lehet ez? Arra gyanakszom, hogy a router egy szűk folyosón van és ez okozza a wifi halálát egy idő után. Ettől mehet tönkre a wifi része?
Amúgy z a vicces, hogy akinek eladtam a routert azóta sem panaszkodik, hogy nem menne a wifi, szóval úgy néz ki valami itt a lakásban lehet.
Most kihoztam a nappaliba a routrt és itt állítottam be, de semmi... Megőrülök.
Van vmi ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest