Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
A Patriot P220 2,5" SSD-ről van véleményetek? dram?
Ebben a 26eFt 1TB kategóriában keresgélek valami jó vételt. (usb házba lesz) -
CabalX
aktív tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
70e
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, Sata3
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus ROG STRIX X370-F GAMING
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Legalább 3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Új inkább csak.Régi 10k rpm-es Velociraptorom ment tönkre a mai napon, főleg csak telepített játékok voltak rajta így komoly adatveszteség nem ért. A jövőbeli SSD is főleg ilyen célt szolgálna, nem lenne rajta folyamatos, nagyobb mennyiségű írás. Nyilván tartós meg minőségi legyen ennyiért, de ezt gondoltam még megemlítem az igényeknél.
-
TurboK0
tag
4TB NVME meghajtók közül mi jelenleg az ajánlott, a Samsung 990 Pro mellett?
Megbízhatóság, sebesség, ár háromszögben keresem a legjobbat, prioritás a megbízhatóságon van, feltéve hogy nem lesz tőle aránytalanul drága. Nagy mennyiségű dokumentum elérésére és napi szintű böngészésére lesz használva (meló + szórakozás, rengeteg weboldal backup, email, 10 ezer fájlos mappák), tehát nagy IOPS segít, de lényegében akármi ami egy HDD-nál gyorsabb már hatalmas előrelépés. Igazából annyit kell tudnia hogy egy-egy műveletnél ne 4-5mp alatt nyisson meg egy mappát mint most HDD-ről, de ha a m.2 meg a SATA SSD is hasonló áron van akkor legyen m.2.
Alaplapon csak PCIE 3.0 van szabadon de PCIE 4.0 lenne a jobb, hogy utólag ne kelljen cserélni ha lesz egyszer lesz alatta új lap. A PCIE5.0 meghajtók eleve kiestek mert drágák, QLC meghajtók szintén mert mind egy adag k.k..A Samsungra azért esett választás mert egyrészt már bevált többször is, másrészt már sikerült hibás meghajtót megjavítanom adatvesztés nélkül, úgy hogy utána még évekig ment, ami fontos tényező (backup készül majd rendszeresen, de akkor is).
Lényegében azt szeretném tudni, hogy a Samsung azóta is a dobogós mint régen volt, vagy csak a hírnevére támaszkodik és azóta lett-e jobb. Meg, hallottam ilyet is hogy mostanában a Samsung-al volt firmware probléma, lehet azóta már megoldódott, nem követem a releváns szaksajtót.
A WD SN850X-et láttam még, de az csak kb. pont ugyanolyan jó, nem jobb. -
addikt
100K
1TB
2. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép.
M.2 gen5 csatlakozó
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASUS PRIME X670-P-CSM
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Legalább 3.
Átlagos abban az értelemben, hogy ritkán van extrém teljesítmény igény, de megbízhatóra van szükségem, mert napi munkához lesz használva.
Csak új és amit a héten még be tudok értelmes áron szerezni. Ezt néztem ki korábban: Corsair MP700 PRO 1TB M.2 (CSSD-F1000GBMP700PNH) de csak szeptember 3-ra jönne meg.Fontos, nem szeretnék ventilátoros verziót és mindenképp gyors gen5-ös ssdt szeretnék (ahogy írtam is, nem baj, ha nem a leggyorsabb, de akkor is venti nélküli legyen).
Köszönöm előre is
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
cyber86
őstag
Mind1
2 Tb
Asztali
Adat tárolásra lenne használva így nem tudom melyik éri meg.
Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II [link]
5 vagy 10
Adat tárolás (filmek)
Csak új[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Sziasztok. Az alábbi válaszok alapján mit ajánlanátok?
Nincs ilyen határ. Szerintem egy árban lesz kb minden szóba jöhető verzió, 5-5 ezer Ft eltérésen már nem agyalok, de 60 fölé nem szívesen mennék. Viszont ha muszáj akkor ez van 😊
2TB
2. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép.
M.2 csatlakozó
Asus PRIME B660M-A WIFI D4
Ezen nem gondolkodtam, fogalmam sincs, megy ameddig megy. Szart úgysem fogtok ajánlani 😊
Szerintem átlagos.
Adobe Photoshop, Lightroom, játékok, home office esetén munkakörnyezet.
Újban gondolkozok. Annyire nem lehet megérős a használt, hogy megérje kockáztatnom.
+1
A gépemben már egy Samsung 980 Pro 1TB.
Mellé szeretnék egy félig tárhely, félig olyan dolgok futtatására hely, amiket nem szeretnék rendszer mellett tárolni, vagy esetleg onnan futtatni 1-2 helyigényesebb játékot.
Eddig a KC3000-et nézegettem, most amazonon megláttam egy Crucial P3 Plust. De ez csak az én elő ötletelésem. Olyan irányba mozdulok, amit tanácsoltok.
Előre is köszönömhttps://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Laptopot váltok, és ehhez szeretnénk egy új ssd-t
Régi gép Thinkbook 15 G2 IRL (intel) Jelenleg egy Samsung 970 EVO plus 1t van benne
Új gép: Thinkbook 16 G6 ABP (amd).
PCIe 4.0 lesz az új gépben is.Sebességre a 970 is jó. Inkább azt kérdezem, hogy hőmérsékletben van e jobban ajánlott ssd, vagy maradjak a bevált 970-nél?
Linux rendszer és home particio lenne rajta.
[ Szerkesztve ]
-
bpd
újonc
Sziasztok,
- nincs ilyen korlát
- 2TB
- szervergép (HP Proliant DL360e Gen 8), SATA3, 2,5"
- HP Smart Array P420Controller
- 3 elég, nem a gari, a megbízhatóság a lényeg
- a megbízhatóság a fő szempont, proxmox datacenterben át kell mozgatnom egy virtuális gépet egyik node-ról egy másik node-ra (kb. 120 millió kicsi file van rajta és bár elvileg nem számít mert qcow-ban van, de valamiért lassabb mint az ugyanakkora virtuális diszk).
- újKöszönöm szépen,
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz radi8tor #79091 üzenetére
Nem sok tartósabb ssd van egy 970 EVO Plus-nál. A sebesség , a fokozott hőtermeléssel együtt jár..Választasz egy lassabbat, és hűvösebb lesz. Úgysem veszed észre szerintem a különbséget. Nagy teljesítményű gyors ssd nem lesz hűvös, azok a kis hűtőbordák nem túl sokat érnek egy gamer laptopban, ha beférnek egyáltalán, azok a lapok meg még annyit sem. A bordáknak is kell légáramlat, csak akkor érnek valamit ..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Nagy sebességű M.2 SSD-t keresnék, ami tartósabb 970 EVO Plus-nál. Ez ugyanis 3 éves garmer laptop-os (értsd meleg) használat után haldoklott.
SK Hynix Platinum P41 1TB néztem ki, és ha jól láttam ebben van gyárilag hűtőbordával szerelt változat is (kérdés elfér-e a laptopban)
Ez ajánlott darab? Vagy inkább PRO szériás Samsung? De félek, hogy azok nagyon melegednek, mint EVO Plus is melegedett.
⭐ Stella
-
pluto1969
aktív tag
Átlagos felhasználású pc-be tökéletesen elegendő az általad írt WD Blue SN580 1Tb, vagy a KC3000 ssd. Teljesen értelmetlen feljebb menned, és drágábbat venned. ebben az árban nem igazán van jobb választás, de ez neked tökéletesen elegendő. Még a KC3000-ért sem adnék 7000 ft többet.
[ Szerkesztve ]
-
Drzzt
csendes tag
Sziasztok!
Milyen SSD-t érdemes mostanában venni egy átlagos gamer PC-be, amit munka után kapcsolok csak be, talán minden nap pár órára, vagy picit ritkábban?
Rugalmas. 25-35k, középkategóriásat szeretnék ami tartós.
1Tb körül
Asztali gép. M2.
Ryzen 5 5600X mellé
alaplap vsz ez lesz:
https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS
Jó a 3 is.
áglagos, op rendszer alá, és játékok is ezen lesznek
Csak új.Tehát árukeresőn most nézegetve az árakat azt találtam, h a legolcsóbb ami szóba jöhet:
WD Blue SN580 1Tb, ez 25e.
De beleférne a Kingston KC3000 is. ez 32e Van értelme feljebb menni?
Kell-e még feljebb, és mire? Vagy ebben az árban van más, ami jobban megérheti?Csak egy játszós / mindenes gép lesz, ami remélhetőleg jó sokáig (realisztikusan mondjuk 5-6 évig) ki fogja szolgálni a mindennapi igényeket...
A hozzászólásokat előre is köszönöm!
-
Gabail
csendes tag
válasz pluto1969 #79085 üzenetére
Köszönöm, de már úton van a Crucial P3 Plus. Tomshardware-en találtam review-t mindkettőről, és a WD Blue SN580 lényegesen magasabb hőmérsékleten üzemelt, így Pyttawrx tanácsa mellett ez lett a döntő számomra, akár a teljesítmény és a TBW rovására. Remélhetőleg nem lesz gondom vele néhány évig.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Megbízható külső nvme ssd-t szeretnék vásárolni max. 30000 Ft-ig. A méretének 1 TB-ot gondoltam. Előre is köszönöm a segítséget
-
Gabail
csendes tag
válasz Pyttawrx #79081 üzenetére
2.5"-es SATA diszknek nincs benne hely. Legfeljebb egy spec kábellel lehet kilógatni belőle, de nincs hozzá ilyenem és nem is tervezem. Van viszont két M.2 slot, és az egyik fogad mSATA tárolót esetleg. De mivel csak egy háttértárat szeretnék bele, ha lehet maradnék inkább az NVMe-nél.
Szóval a két jelöltem közül inkább a Crucial P3 Plus-t ajánlanád? Mert egyértelműen kevésbé melegszik és kevesebbet fogyaszt mint a WD? A harmadannyi TBW kevésbé érdekes?
-
Gabail
csendes tag
20ezer körül
500GB
M.2 (PCIe 4.0 4x NVMe) Intel N100 CPU alapú fanless miniPC.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD?
CWWK N100
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3 (+2 év gyártói opció ha van)
Átlagos. Nemannyira a teljesítmény a lényeg, hanem az alacsony fogyasztás és hogy ne melegedjen.
Csak új.Sziasztok! Otthoni Proxmox háziszervernek használt (OPNSense router, HomeAssistant, plusz pár konténer) Intel N100-as fanless miniPC-be keresek olyan SSD-t, ami minél kevésbé melegszik és alacsony a fogyasztása. A teljesítmény így kevésbé fontos.
Eddig két jelöltet találtam, de nem tudok a fogyasztás/melegedés tulajdonságaikról.
WD Blue SN580
Crucial P3 Plus
A WD-nek szimpatikus a 300TBW értéke, ellenben a Crucial 110TBW-vel. Természetesen minden más javaslatot szívesen fogadok. -
alpihun
senior tag
Sziasztok
Pénz: ~150k (350 EUR) illetve ~60k (150 EUR)?, új
Méret: 4 és 2 TB
Csati: m2 pcie, alaplaphoz most nincs hozzáférésem, de felszerelt modern mobok
Gari: 5 ha lehet
Felh: semi-pro, havi pár terra megmozdulhat rajta, sebesség nem túl fontos (nem live munka mint pl videovágás)Ajánlóban ez a kategória tömig van samsunggal, gondoltam bekérdezek, hogy van-e azóta más is versenyben itt? Olcsóbban mint a samuk.
Német MM-ben van 2tb 970 evo plus 130 eur-ért, az egynek lehet jó lesz. Főleg a 4tb-al van bajom. Lexar NM790-nek szép nagy TBW-je van pl. Transcend MTE 245S? Basically ezeket nézem: 4TB w heatsink, min 2.5 PB TBW.
[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
flurider
aktív tag
Sziasztok,
Keret: 30k+
Size/Type: 1TB M.2 needed (new only)
Lap: ASUS X99PRO (i7-5820)
Gar: 3+
Usage: 3DS/CAD appok
Jelenleg egy APACER 500GB AP500GAS2280Q4-1 (ez az alaplapi M.2 foglalatban) és egy Samsung 850EVO 120GBvan, ezek mellé kéne az új.
A PCIEX16_1 slotban van egy AMD FirePro W5000
Van a laphoz egy ilyen gyárilag:
HYPER M.2 x 4
Viszont ezeket az expansion slot ruleokat már értem ;<
Mert azt vágom, hogy a 5820K az 28 lane CPU, de akkor most simán foghatok egy (általatok ajánlott) M.2 SSD-t és beletolhatom a PCIe_4 slotba azzal a HYPER M.2 adapterrel?
Ha tudtok segíteni egy szerencsétlen exleprásnak azt nagyon köszönnémCsillagkörü Litér
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Low profile os hűtőbordát szeretnék venni a Crucial P3 SSD m hez.
Volna olyan típus amit ajanlanátok?
Előre is köszönöm szépen! -
ReSeTer
senior tag
Helló!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Nem tudom még, annyit akarok költeni, amennyi szükséges az igényeimnek megfelelően. Részletek lentebb.
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) [link] Rev 1.0. A processzor: AMD Ryzen 5 3600, lehet később 5700x
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Telepítések mennének rá, ami a Program Files mappában szokott lenni. Tehát futtatva lennének róla játékok, programok, és DirectStorage kompatibilitás is fontos.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Csakis új.Kezdi megadni magát az egyik HDD-m, amelyiket a telepített programok és játékok vannak.
Kiszeretném váltani egy 1 TB-s SSD-vel.
A felhasználás szempontjából a DirectStorage kompatibilitás fontos.
A problémám, hogy nem tudom, hogy milyen sebesség az, aminek még van értelme számomra. Csakis annyit akarok költeni, ami nem okoz gondot DirectStorage szempontjából, vagy bármi egyéb játék futtatásnál.
Nem másolok hatalmas videó fájlokat, ha igen, az nem sűrűn van.Jelenleg rendszernek egy Samsung SSD SATA van, asszem MLC a tartósság miatt.
Kettő SSD-t néztem ki, de nem tudom, megérné-e az árkülönbség:
Samsung MZ-V7S1T0BW
Samsung MZ-V9P1T0BWEgyáltalán kell nekem ilyen "nagy" márka? Ha megbízhatóbb mint a többi, akkor ok, de ha felesleges, akkor nyitott vagyok többi márkára is, ha nem megy a megbízhatóság kárára.
Ha sorrendet kellene állítanom az igények között:
1. Megbízhatóság
2. Ár
3. Features (fentebb írt igények)Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
equinox
csendes tag
válasz equinox #79071 üzenetére
Összefoglalva a kérdéses válaszos formában:
200e Ft2. Mekkora SSD-re van szükség?
2 vagy 4 TB a a fenti kérdéstől függően.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali NVMe M.24. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte Z390 Aorus Elite [link]5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Mindegy6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos, csak játék7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Csak új.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tomee001
csendes tag
válasz Pyttawrx #79073 üzenetére
Szia!
Azt hittem mindenre válaszoltam, ami lényeg, de akkor tételesen.
Nem ez a fő szempont, de olyan 50k fölé nem mennék, ha nem muszáj.2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB, rendszernek meg a steam-es játékainak szerintem elég lesz.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, M.24. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus tuf gaming b550m-plus
[link]5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Ez sem fő szempont, még szerencsére nem volt soha ilyen problémám semmilyen alkatrésszel mióta számítógépem van, de mondjuk 3.6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos.7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Csak új.Amúgy közben keresgélve, olvasgatva ezt néztem ki, ha megfelel a kompatibilitási feltételeknek (szerintem igen):
[link]Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tomee001
csendes tag
Sziasztok!
Öcsémnek keresnék SSD-t a gépébe, de kicsit el vagyok veszve a kompatibilitást illetően, nem tudom mit kellene figyelni.
Asus tuf gaming b550m-plus alaplapja van, a sebességek/árak alapján már az M.2 slot gondolom alap. Általános felhasználásra kellene, rendszer menne rá meg játékok. Az 1 TB-osok közül melyik ami ajánlott és kompatibilis?
Köszönöm!
-
equinox
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy játékgép az alábbi konfiggal:
i7 9700 processzor, Gigabyte Z390 Aorus Elite alaplap, 32GB RAM, Gigabyte Geforce RTX 2070 videokártya, Windows 10
Csak és kizárólag játékra van használva a gép.
Viszonylag ritkán van használva, havonta néhány alkalommal pár órát
2 db Kingston NV2 2TB NVMe M.2 Van a gépben
egyiken egy 250GB rendszer partíción a Windows, a maradék nagyobb partíción egy Steam könyvtár, másikon egyben egy nagy partíción Epic Games könyvtár és egyéb telepített játékok.
Az az SSD megdöglött, amelyiken a rendszer van, keresem az utódját.
Két szempont fontos: Nagy méret (összesen 4TB), és megbízhatóság.
A sebesség azt gondolom nem lényeges, a legolcsóbb SSD-k is tudnak már legalább 2000MB/s-al írni, játékhoz az meg bőven elég, a lényeg, hogy ne HDD legyen, de javítsatok ki ha tévedek.
Első kérdés, maradjon a 2x2TB bontás, és vegyek a jól működő NV2 mellé egy másik 2TB SSD-t, amit ugyanúgy felosztok kétfelé, egy kissebb rendszer és egy nagyobb adat particióra, vagy jobb, ha van egy külön 250-500GB rendszer SSD, plusz egy 4TB SSD a játékoknak, fájloknak? Elméletileg jobb az utóbbi, mert a rendszer meghajtón több írás lesz, mint a másikon.
És a lényegesebb, második kérdés, milyen SSD-t vennétek?
Előre is köszi az ötleteket! -
venom8888
őstag
Sziasztok. A B450 Tomahawk Max om ba bele megy,es tomogatja ezt az M.2 es ssd-t
link[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Soderes #79067 üzenetére
Az előítéletet igen, felejtsd el ebben az esetben. Nekem is bedöglött 2TB WD purple 2 db is, de WD ssd még egy sem. Nem mai kiadás, de tisztességes TBW érték, és TLC nand. Dram nincs, de van HMB. Simán venném, ha nem csak 256GB verziót látnék belőle. Egyes tesztek alapján kicsit melegedős fajta, érdemes figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
Egy-két kérdésem van, bajtársak.
A Western Digital SN740 jónak mondható az NVME M.2 SSD-k között?
Nekem sajnos volt régen WD HDD-m (mechanikus) és voltak vele problémák.
Vagy ezt az előítéletet felejtsem el? -
ricsip
addikt
Ma hallottam ilyet először:
olyan SSD, ami hírdeti magáról az "enterprise flag"-et, így enterprise RAID controllerek is elfogadják, szemben a konzumer SSD-kkel, amiket nem szeretnek
Létezik ilyen "enterprise flag" ? Ha igen, az mit jelent a gyakorlatban? Vagy csak hardveraprós parasztvakítás?
-
-
Hauptmann
addikt
Nincs határ, amennyi szükséges
1 db 1 TB a rendszernek, játékoknak, 4 TB a játékoknak, meg az adatoknak
Asztali, M.2.
Valamelyik felső kategóriás Gigabyte X670E.
5.
Átlagos.
Elsősorban új. -
Vikitorony
tag
válasz Armisael2023 #79059 üzenetére
Szia,
Nekem is kb. ez volt a dilemmám, csak 1TB-os méretben: #79041
Samsung 990 PRO with Heatsink (MZ-V9P1T0GW) lett a vége, de még nem érkezett meg.FURY Renegade-ből is van hűtőbordás verzió: SFYRDK/4000G
Bár az asztali gépben jobban járhat a levegő, mint egy laptopban, de én mindenképpen hűtőbordásat vennék - ha vállalhatatlanul drágább, akkor utólagos hűtés is tehető rá.
Ami jelentős különbség a kettő között az a "terhelhetőség", Total Bytes Written (TBW):
990 PRO 4TB: 2400TB
FURY Renegade 4TB: 4000TB (4PB)Ha nem durva adatmozgatásokat végző munkaeszköz, akkor szerintem bőven elég lehet a 990 PRO - ez ajánlott modell is az összefoglalóban.
Ha félő, hogy az 5 éves garanciaidőn belül elérnéd a 2400TB írást, akkor inkább a FURY Renegade. -
WolfheartGR
őstag
Hello!
Egy MacBook Airhez USB-c hub / külső SSD ház kombóba keresek megfelelő SSD-t.
[link] (Róla lenne szó.)
0,5 vagy 1tera a cél. Mivel alapvetően nem munkagép és nem is lesz arra használva, inkább képek, zenék, filmek tárolása a fő cél, esetleg később kicsit zenére (gitár erősítő szimulációs progik), vagy családi képek machinálásra (jelenleg ezek csak ötletek, idő hiányában ezt a hsz-t is éjnek évadján írom), különösebben sokat nem tervezek rá költeni. Csakis újban gondolkodom. Büdzsé az 20-tól 40k-ig alakulhat. Vehetek drágábat is de ha azt mondjátok felesleges, nem dobnám ki az ablakon a pénzt.
Egy laza 10 évet kihagytam a számítástechnikában és ősembernek érzem magam hirtelen, ezért kérném a segítségetek. Olyan szépeket ír a használati utasítása a hubnak, hogy azt sem tudom mennyire zöld vagy lila a fejem tőle.
Konkrétan hajnalban nem bírom már rendesen felfogni az új csatolófelületeket amikre ír, idézem az idevágó részt:
SSD disk port supports 10Gbps data transfer, Mkey or M+B key compatible SSD disk."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
thexxxxx12
csendes tag
35-48k
1TB, külső
Külső ssd
Zenbook 14X (um5401qa)
3-5
VMware futtatás, időszakos backup (hosszabb távra hddre/cloudra mennének a fontosabb dolgok)
Új
Amiket néztem az a T7 Shield és az Asus Tuf AS1000. -
Armisael2023
csendes újonc
Sziasztok!
Játékra, munkára és fájl letöltésre keresek belső SSD-t. letöltés után a fájlok át lesznek másolva egy külső tároló meghajtóra.
80-150k
4TB
Asztali gép, M.2 MVMe
ASUS TUF Gaming Z790-PLUS WIFI
Legyen kompatibilis vele.
Az egyik M2-s slot már foglalt a rendszer SSD-nek 250GB
Minimum 5 év
Ha a streamelés még átlagos kategória akkor átlagos, illetve mostanában elkezdtem a 3D modellezést (Blender)
ÚjEgyéb: A Versus.com oldal alapján az alábbi 3-at néztem ki, elég jól pontozták őket. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon túl lövök ezekkel. Az első kettő közül nem kérdéses gondolom, hogy a bordázottot érdemes. Kingston vagy Samsung közül vannak tapasztalatok, melegedés/megbízhatóság/fogyasztás szempontjából?
4TB SAMSUNG 990 PRO SSD 4TB M.2 2280 PCIE 4.0 X4 NVME 2.0 SSD (MZ-V9P4T0BW)
4TB SAMSUNG 990 PRO 4 NVME 2.0 SSD MEGHAJTÓ HŰTŐBORDÁVAL (MZ-V9P4T0GW)
4TB KINGSTON SSD M.2 FURY RENEGADE (SFYRD/4000G)A lényeg, hogy kompatibilis legyen az alaplappal.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
davidkiss90
tag
válasz Armagedown #79057 üzenetére
Tudom, hogy nem nagy szàm màr a konfig, de játék alatt ne új címekre gondolj. Olyanokkal jàtszunk, mint: GTA V RP, R6, Fortnite stb. Youtube videókat nèztem, és ott stabilabb volt jóval a játékélmény, ha SSD-t hasznàltak.
Energy Drink Collector
-
Armagedown
őstag
válasz davidkiss90 #79054 üzenetére
Kicsi a processzor egyszálas teljesítménye, azért szaggatnak a játékok, egy jobb ssdvel sem lesz gyorsabb a játék.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
HARDVERAPRÓD
válasz davidkiss90 #79054 üzenetére
Szia.
Más sem fogott meg sem összefoglalóban…
Szóval
SATA-III: Crucial MX500 2.5 500GB SATA3 (CT500MX500SSD1)
M.2: Samsung 980 500GB M.2 PCIe (MZ-V8V500BW)
Crucial P3 Plus 500GB M.2 (CT500P3PSSD8)
Western Digital Blue SN580 500GB M.2 (WDS500G3B0E)
Teszel rá bordát, pl: Be quiet MC1 M.2 SSD hűtőborda fekete (BZ002)
Megfelelő helyen, és hűtésű házban nem fognak melegedni.Tapasztalatokról pedig kérdezz itt: SSD kibeszélő topik.
-
davidkiss90
tag
Sziasztok.
SSD vásárlás előtt állok. Bár a 13 éves Samu HDD kondíciója patika, de gaming szempontjából nem tudja hozni az elvártat, kevés az írás/olvasás sebesség, szaggat a játék. A vas amibe kerülne alább olvasható nagyvonalakban:-Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
-AMD FX-8350 Octa-Core 4GHz AM3+
-RX-480 8GB
-Kingston 16GB DDR3A keret: 20k
Méret: ~500gb
Csatolófelület: SATA3
Garancia: 3-5 évOlvastam az összefoglalóban az ajánlást, de egyik sem fogott meg.
Bár van az alaplapon egy M2 csati, de azt hallottam, hogy nagyon melegszenek, kell neki külön hűtés. Erről kinek mi a tapasztalata?
Köszönöm a válaszokat.Energy Drink Collector
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lizard0828 #79050 üzenetére
Szia. Talán WD GREEN 240GB lesz a legközelebb, vagy picit drágábban CRUCIAL MX 500 250GB
[ Szerkesztve ]
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfig alá költséghatékony, rendszer ssd-nek mit ajánlanátok? Max 10000 , 256gb elegendő
Konfig: AMD Ryzen 5 4500
Lap MSI b450m-a pro max
Ram: G.skill Aeggis 3200mhz
Vga: HD7790Köszönöm, Üdv
"All The Best And Fuck The Rest"
-
Lokii
aktív tag
válasz DreadZozzy #79046 üzenetére
SDDtol függően lehet különbség, Pl sn850x 1,2 millió IOPS 2 TB méretben amíg 1 TB méretben 800k olvasásra. Az hogy számít e az adott esetben vagy sem az más kérdés
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz Pyttawrx #79047 üzenetére
Csak temporary scratch disknek kell, azaz ide tölti le a kliens a bármit/bármiket, majd azok végeztével átpakolja őket a végső helyükre, egy 11TB-os RAID5 tömbre, így levéve a terhelést a fő tömbről, kvázi megelőzi a töredezettséget, és sokkal rövidebb ideig kerregnek a tányéros diszkek.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz DreadZozzy #79046 üzenetére
Csak a tárhely miatt írtam, 500gb szinte semmi egy NAS-ba. Mondjuk én a NAS-t (TS-253D) mentésre meg torrentre is használom, így 2x2TB van benne, de ez ugye ki hogy használja, kinek mi az ami elég.
-
HARDVERAPRÓD
válasz DreadZozzy #79044 üzenetére
Szia.
Igen jó választás. 34-èrt van 1tb. Bár ez csak szubjektív, de jobb a nagyobb, szerintem. -
DreadZozzy
csendes tag
Sziasztok,
Szimmetrikus 1Gbps internetem van, és a NAS-omba szeretnék torrent letöltéshez scratch diszknek egy SSD-t.
Crucial MX500-as (SATA) szériára gondoltam, jó választás lenne ehhez?Ha nem, akkor:
0. nem szeretnék használtat
1. szeretném 30k HUF alatt megúszni a sztorit,
2. 500GB méretben gondolkozom
3. mindenképp SATA
4. HP B120i controllerbe lesz dugva -
Lokii
aktív tag
Szekvencialisban hozna előnyt de random ioban nem szerintem nem de többiek kibeszélőben erősítenek/,cafolnak . Pl 1 tbis sn850x 800k olvasó Io, 2 TB 1,2 Milka na most nyilván 0,26755 másodperc nem elég edzésre vagy kávé csinálásra
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Vikitorony
tag
válasz Vikitorony #79041 üzenetére
Szerk.:
500GB-os Samsung 970 EVO Plus helyére keresek 1TB-os utódot.
Későn vettem észre, hogy rosszul írtam, így pontos a leírás. -
Vikitorony
tag
Sziasztok!
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munkahelyen van beleszólásom, hogy milyen SSD kerüljön a gépembe. A kinőtt 512GB-os Samsung 970 EVO Plus helyére keresek 1TB-os utódot.
Virtuális gépekkel dolgozom, készülnek snapshotok, tesztelés után törlöm azokat, majd újabb snapshot…
Havi Windows frissítés után megy a merge, hogy az alap image mindig naprakész legyen, ilyenkor is történik írás bőven.Az ajánlottak közül a Samsung 980 PRO (MZ-V8P1T0BW) és 990 PRO (MZ-V9P1T0BW) tűnik befutónak, ezek 600TBW értékkel bírnak. Árban nincs jelentős különbség közöttük, de nem tudom, hogy az idősebb, ezért vélhetően kiforrottabb firmware-rel rendelkező 980 PRO-t vagy az újabb és papíron valamivel még gyorsabb 990 PRO-t érdemes választani.
A képet tovább árnyalja, hogy találtam olyan Kingston SSD-ket, amik jobb TBW-vel rendelkeznek, sebességben és tudásban kb. ugyanazt a szintet hozzák.
- Kingston FURY Renegade (SFYRS/1000G) - 1PBW
- Kingston KC3000 (SKC3000S/1024G) - 800TBW
A jelenlegi 970 EVO Plus 40-50 fok körüli hőmérsékleten éldegél, ezért a minél hosszabb távú együttműködés érdekében inkább gyári passzív hűtéses verziót kérnék, ami a KC3000 kivételével mindegyik modellből létezik.
- 980 PRO: MZ-V8P1T0CW
- 990 PRO: MZ-V9P1T0GW
- FURY Renegade: SFYRSK/1000G
br. ~50.000 Ft
1TB
asztali, M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD?
Dell OptiPlex 5000 Tower
https://dl.dell.com/content/manual48772488-optiplex-5000-tower-%C3%BCzembe-helyez%C3%A9s-%C3%A9s-m%C5%B1szaki-adatok.pdf?language=hu-hu
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3-5
munkahelyi, professzionális
csak újAz érveket, ellenérveket előre is köszönöm.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakra (is) szeretnék ajánlást kérni.
35k körül.
1TB+
Lenovo ThinkCentre M910Q Tiny, SATA3 csatlakozó.
[link]
Lehetőség szerint 3 év+
Otthoni média szerverként üzemel a gép, debian linux operációs rendszer fut rajta, az ssd a torrent letöltések tárolására és vissza osztására kellene.
Újat szeretnék.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Atte007
újonc
sziasztok,
40k
1TB
Asztali gép, M.2
ASUS PRIME B365M-A:
https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/prime/prime-b365m-a/techspec/
5
átlagos
Újat preferálnám.Ezt néztem ki, de kompatibilitás miatt nem voltam biztos a dolgomban:
https://www.alza.hu/samsung-980-1tb-d6341634.htm?o=10#parameters
Ez mennyire lenne jó/ rossz választás ebben a kategóriában? -
félisten
Üdv! Ajánlást szeretnék kérni!
20-25k HUF
1TB
Laptopba M.2-es PCIE
HP 845 G8, ami Gen3-ast kezel, de a jövőállóság, cserélgetés, későbbi egyéb felhasználás (PS5?) miatt inkább Gen4-est nézek.
Passz, minél többel.
Átlagos.
Alig használt.
Apróról vennék alig használt, nagyobbra cserélés miatt dobott OEM SSD-t.Gen4 kategóriában számomra kb. mindegy a sebesség, inkább az alacsonyabb fogyasztásra, mérsékelt melegedésre, megbízhatóságra fókuszálnék, az alábbi három modell néztem:
Samsung Pm9A1 (3.3V, 2.1A, 600 TBW)
SK Hynix PC801 (3.3V, 2.5A, ? TBW)
WD SN810 (3.3V, ?A, 400 TBW)Jól gondolom, hogy a Samsunggal jobban járnék?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbiakra szeretnék ajánlást kérni.
25k körül.
250GB+
Dell 7070 SFF, SATA3 és M.2 a csatlakozó is van az alaplapon.
[link]
Lehetőség szerint 3 év+
Átlagos felhasználásra kell-e az SSD.
Újat szeretnék.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
PROTRON
addikt
válasz Galahed #79024 üzenetére
A home assistant miatt szerintem is biztosabb ha enterprise sorozatot nézel mint az EVO sorozatot. De ha ez még se szempont, akkor ahogy kollega írja a Crucial MX500 is jó.
Enterpriseból a kisebbek valamivel lassabbak, így inkább PM883 480-ast vennék, vagy még erősebbet.Crucial MX500-ból már a 250-es is pörgősebb, ott ha biztosra akarsz menni (nemtom HA pontosan mennyire kritikus funkciókat vezérel), akkor RAID-ben használnék 2 dbot.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Cyberslider #79020 üzenetére
Szia.
A felhasználásra bármi elég neked szinte. De pl Samsung 980 1TB M.2 PCIe (MZ-V8V1T0BW) szerintem tökéletes oda. Max 3-5e ft a borda rá ha kell. 40-ből meg is vagy. -
Galahed
senior tag
kb 50 ezer
A Home Assistrant és HAOS vigan elfut 70-90GB-on igy 128-256GB méretben gondolkodom
Mini PC amiben M.2 és SATAIII csatlakozó van. Nekem fontos lenne, a minél kevesebb hő termelődése. Sajnos nem tudom melyik termel több hőt írás közben: SataIII vagy M.2.
KInai gyártó N100-as Alder Lake CPU-val. Pl Itt van egy forgalmazója
2év
A Home Assistant (okosotthon vezérlő sajnos mindent naplóz. Igy folyamatos írásra van szüksége. Eddig a Samsung EVO vagy enterprise sorozatokat nézegettem... Az EVO is szóba jöhetne?
újat szeretnékKöszönöm.
-
Cyberslider
őstag
Hi all!
40e2. Mekkora SSD-re van szükség?
1TB3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, m.24. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asrock B660 Steel Legend! Hyper M.2 (PCIe Gen4 x4)
Legyen kompatibilis vele!
[link]5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
56. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
újEgyéb: tudom, h egy ilyen lapba menő lenne egy Samsung 980/990 PRO! De a számok nem hoznak lázba. Lehet kicsit lassabb is, az mindegy. Ami fontos, hogy kompatibilis legyen a Gen4 m.2 foglalattal a lapon! Esetleg van olyan m.2 ami ha nem is olyan gyors, de NEM MELEGSZIK annyira? Az tetszene. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
showtekk
csendes tag
Sziasztok!
30k körül, de rugalmas vagyok ha megéri feljebb menni
1TB
Asztali gép M.2 SSD
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming wifi
[link]
5év
Általános netezés/filmezés plusz játékra használnám
Használt is szóbajöhet+1kérdés:
Jelenleg egy Kingston A2000-es 1TB SSD van a gépemben, egyáltalán érdemes új SSD-n gondolkoznom, fogok érezni bármi különbséget ha cserélek vagy nyugodtan hagyhatom még ezt és majd az elkövetkezendő időben ha megjelenik több Gen5-ös SSD majd arra cserélni mondjuk? Köszi előre is a segitséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest