Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Légből kapott hírünk van képekkel
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold
üzenetére
Rekop írta le a megfejtést. Én még nem találkoztam közelebbről Mikrotik routerrel, de éppen nem is annyira vágyom rá, elég nekem az IOS.
Ellenben igencsak rendszeresen beszélgetek nehézsúlyú hálózati szakikkal, akik Ubiquiti és Mikrotik rendszerekkel is foglalkoznak, és mindnyájan emlegették már, hogy szívás, hogy a Mikrotik nem Linux. Én eddig tényleg azt hittem, hogy ez magára a rendszer alapjaira vonatkozik, de ezek szerint csak a CLI-parancsokra, ami konfigurálási szempontból mondjuk egykutya.
De tényleg jó tudni, hogy ezek szerint egy Linux-alapú natív utasításkészletű CLI-ről van szó.
MaCS
-
rekop
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Szerintem a megfogalmazás nem volt teljesen pontos MaCS_70 részéről. A ROS egy linux kernelre épülő, viszont teljesen egyedi operációs rendszer. Van parancssor, viszont semmilyen linux parancs nem használható.
Szemben mondjuk az Edgeos gyakorlatilag egy módisított debian, ahol linux parancsok is használhatóak, akár debian csomagok is telepíthetőek(persze azért jelentősen korlátozottan).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Eladó tökéletes állapotban lévő Nikon D3200
- PlayStation 5 Slim lemezes 1TB, makulátlan állapotban, 6 hó gyári garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX