- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
littlerock
aktív tag
válasz
SeniorTilla #175018 üzenetére
köszönöm. Ez a lényeg... ha lefordítom az írásodat akkor kb ez jön le: figyelembe kell vennem az anyaghasználatot, korábbi anyagfáradások gyakrabban előfordulnak.
-
littlerock
aktív tag
válasz
Pyttawrx #175015 üzenetére
Uraim!
Szóval, idézem magamat: "Egy véleményt, ellenvetést kérnék:" ... "Anyósnak lenne karácsonyra."
- Idézet az összefoglalóból: "Ímmel-ámmal, legalja, nagyon végső esetben vehető: HP 250 G8"
- Idézet az első válaszból: "Jó döntés, hogy nem ezüst a billentyűzet, idősebbeknek nem előnyös, ugyanakkor a szürke ház nem annyira ujjlenyomatmágnes, jó hogy van oldalsó numpad... kérdés hogy mennyire van jó erőben, kell-e ez a méret, vagy ha esetleg ő maga is aprócska kistestű, akkor a 13-14" jobban áll-e a kezében"Nem a kinézett laptopot és elképzelést szerettem volna mindenáron alátámasztani, hanem az előzőkhöz hasonló szempontokat szerettem volna látni.
- A sz*r, meg hulladék, meg az üzleti laptop jobb az nem hordoz használható információt.Tegnap megfogtam, megnéztem a billentyűzetet, és első érzésre hasonlított a 440G5-öm fogására. Amikor kinyitottam, bezártam, nem volt papírhajó érzésem.
(megjegyzés: a 440G5 a PH-n kapott tanácsok alapján lett kiválasztva 2018 végén...)
Ez nem lesz asztalhoz csapva, nem nyitogatja dühösen egy menedzser, nem kell se játék tudás, sem öt prezentáció futtatása egy időben. Se vonat, se repülő... Kanapé, íróasztal, és az életciklusa min. 90%-át ugyanabban a légtérben fogja eltölteni. Inkább 99 - lesz az...
Miért nem jó? Ez a kérdés. Tudom, hogy van nála jobb, több pénzért, de csak új jöhet szóba.
Kevés az i3, vagy a 8Gb ram? - mihez lesz kevés?
Szériahibás, valamelyik alkatrész?- no ez az infó már jól jönne, de legalább 2 év háztól-házig garancia van rá.A többek által lesajnált Lenovo ideapad g580 8-9 éve üzemel. Volt egy kijelzőcseréje garanciában... Az pedig kapott hideget meleget, sokáig földelés hibás hálózatról ment, ami érezhető volt a burkolat tapintásakor... darabok vannak letörve belőle, meg kuka az aksi...i3 + 8Gb ram...
Szóval, hogy rövidre zárjam: mit jelent a"rossz, ne vedd meg!" ?
a durcás "csajos" válasz: "akkor vedd meg!... " ismét nem lesz megfelelő.A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Egy véleményt, ellenvetést kérnék: [link]
Anyósnak lenne karácsonyra. (63 éves, IT antitalentum, nem haragszunk rá, inkább szeretjük
)
Hogy miért vennénk laptopot? ... Mert kért egyet.
- Ezen komoly játék soha nem futna, de még kb semmilyen se.
- A mappából mappába másolást hanvonta megtanítjuk neki.
- A word használatakor telefonos segítség kell neki.
- Inkább lesz szobadísz, mint sokat használt darab.
- Netes filmnézés lesz a lagnagyobb feladat szerintem.
- Esetleg valamilyen ésszerű antivírus ne akassza meg.- Ne akarjon széthullani az ember kezében. (régebben a MM-ban rátukmáltak egy ASUS-t, mert az fehér volt, a műanyag söröspohárnak jobb és stabilabb fogása volt mint annak... hogy annak most mi baja lehet, nem tudom, majd elhozzuk, ha kapott másikat.)
- Ne menjen tönkre, mert akkor intézhatak mindent 200 km-ről. -
littlerock
aktív tag
válasz
dragon1993 #149599 üzenetére
Egy korosabb embernek otthonra kb nulla hardver igénnyel, inkább a nagy kijelző és a kényelmes használat irányába indulnék...hacsak nem ölben tartott gép lesz...
- illetve az árat is jó lenne megjelölni, lásd az összefoglalót...
-
littlerock
aktív tag
-
littlerock
aktív tag
válasz
Tikakukac #148104 üzenetére
Ezért is kérdezek...
A linken szereplő jószágra van esetleg ellenérv?
Szempontok újragondolva...
- Picit magasabbra tettem a lécet ár szinten...
- Nos ezek szerint az UHD kivetítésről le kell mondanom...
- A 8 Gb memória is olyan dolog, hogy, ha úgy adódik, majd teszek bele később... -
littlerock
aktív tag
válasz
Khelben #148102 üzenetére
Köszi a választ!
Mint írtam egy Lenovo G580-at kell váltanom, az se volt egy hú-ha masina, de megvoltam vele.
Azért az gáz, hogy a billentyűzet megkoptatta a kijelzőt, de kb 4-5 évig húztam vele...
Tegnap megállt...Most van egy lehetőségem egy gép beszerzésére, de kell számla, és nem akarok pofátlan lenni.
Az is remek infó, hogy mit és miért kerüljek messzire...
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok, új gépet kell vennem, sürgősen. ebben kénék segítséget.
Eddig egy Lenovo G580 volt, i3 proc, 8 GB ram kb 600 Gb HDD, szóval ezt a szintet azért jó lenne meglépni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- napokon belül, a réginek kampec...(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 120.000 - 150.000, de picit mehet fölfelé, ha kell...(3) Felhasználás?
- Szövegszerkesztés, ppt készítés, óratartás, bemutatók, sok cipelés,(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- nem a játék a fontos, inkább az, hogy az UHD tv-t ki tudjam használni, ha azon jelenítek meg valamit. Van olyan szoftver, aminek az eredménymegjelenítő ablaka alkalmazkodik a kijelzőhöz, és ilyenkor az nagy előny...(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
felbontás: full hd, méret kb 16" kültéren keveset használom, így a fényes, nem fényes az kb mindegy(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Sok cipelés laptop rekeszes hátizsákban, néha elő kell venni, és megnézni benne valamit. Nem baj, ha egy filmet kibír utazás közben, de nem ez a fő profil.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Win 10- et biztosítanak számunkra, az lesz telepítve, ha nem jár a laptophoz(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Mindegy, hogy SSD, vagy HDD, bár az előbbi, ugye nagy divat, (alvó állapotból ébresztve nincs nagy különbség az indulásban)
- Mindenképpen kell 200 feletti Gb tárhely, de a több, mindig jobb,
- Eddig 8 Gb Ram volt a gépemben, az elég volt mindenre,
- Optikai meghajtó sajnos kellhet, de, ha ez lesz a mérleg nyelve, akkor lemondok róla,(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
- HDMI port, USB 3, kártyaolvasó, VGA kimenet (projektorhoz)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- Újban gondolkozok... számla is kell...Köszi a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest