- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz syler123 #45558 üzenetére
Amelyik szimpatikusabb, kb. azonos tudással rendelkeznek. Itt írtam pár mondatot róluk.
Szerintem HDMI létszükséglet, meg lehet lenni nélküle is. DVI és DisplayPort elég.Szerk.: Ezt a cikket is szokták ajánlani fórumon belül. Érdemes lehet átolvasnod.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz syler123 #45564 üzenetére
Mindegyik típusból ki lehet fogni rosszat. Ha pesti vagy, akkor érdemes elmenned az itt ajánlott boltok valamelyikébe (Oázis, MonitorGuru), így meg tudnád nézni őket akár egymás mellett. U2312HM-ből régebben kettő darabhoz is volt szerencsém, mindkettő korrektnek volt mondható glow, bevilágítás terén.
(#45566) Rruuer:
LG 23EA63V-P: jó vétel, ha jól láttam, azt te is írtad, mint lehetséges alternatíva.
Dell S2240L/S2340L: glossy (tükrös) felületű, nincs magasságállítási lehetőség, DVI, DP port sem. Ha ezek nem zavarnak, akkor megfelelő lehet bármelyik.
Dell P2214H: 50k alatt korrekt IPS paneles monitor.
Dell P2314H, U2312HM: Ha ez a kettő még belefér, akkor ezekkel sem járnál rosszul. Az UltraSharpnál működik a 72/75 Hz-es driver, a P esetében nem tudom.(#45565) tixem: Monitor-TV-vel nincs tapasztalatom, így ezt nem merem ajánlani. Egyébként ezek a topikban még nem igazán voltak ajánlva, többen ódzkodtak/ódzkodnak tőlük. Az IPS paneles LG biztosra mondom, hogy jobb, de persze nem minden jó, ami ilyen panellal van szerelve. (Hogy csak egy példát említsek: az LG EA53-as széria sem sikerült valami fényesen.) Ha jön egy hozzáértő, akkor ő biztosan tud majd benne segíteni, tapasztalat híján én inkább nem mondanék többet.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz syler123 #56915 üzenetére
Szerintem mindkettő azonos szinten van, de minden boltos azt ajánlja közülük, ami "neki jobb". Véleményem szerint bármelyikből kifoghatsz a másiknál jobb példányt, szóval azt javaslom menj be egy boltba, nézd meg mindkettőt, és válassz a saját szád íze szerint!
Szerk.: hozzáteszem nem volt alkalmam egymás mellett megnézni a kettőt sajnos, így a véleményem szubjektív, és nem tényszerű!
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Atilla001
senior tag
válasz syler123 #56915 üzenetére
Üdv!
Annyit biztosan tudok, a PB248Q alacsony fényerőn szinte bevilágításmentes. Már 30% on kiégeti a szemem. De alacsony fényerőn sem PWM-es. Ha feltekered a fényerőt és sötétben feketeségeket nézel, mindnek lesz. A 200k-s EIZO-nak is. Sokkal zavaróbb az IPS glow a sötét színeknél ami technológia.
Nekem a DELL nem vált be. Ja, és az ASUS gyári "kalibráláson" is teljesen oké, nem úgy mint az a DELL amit én láttam.Védd a természetet!
-
Gaben06
tag
válasz syler123 #57227 üzenetére
Üdv.
Kettő hete használok egy SAMSUNG S24D590PL típusú monitort.
Nagyon elégedett vagyok vele mind képminőségben, mind pedig az összeszerelést tekintetében.
Úgy vettem észre itt ezen a fórumon nem nagyon szeretik a Samsung monitorokat, de azt kell mondjam, hogy ez a típusú monitor semmivel sem rosszabb a kategóriáján belüli más monitoroknál. Sőt. ( LG, ASUS, Dell) Nagyon szépek a színei, a fekete az tényleg fekete, fehér az fehér és mindezt bevilágítás nélkül. Valamint a háttérvilágítás "Flicker free" villódzásmentes . Tényleg nincs magasság állíthatóság, de viszont dönthetőség az van. -
-
Brekk
addikt
válasz syler123 #63149 üzenetére
A P2314 szerintem egy elég jól sikerült monitor, gyakorlatilag rá lehet fogni, hogy Ultrasharp (az U2312-őt váltotta). Az SE2416-ot kalibráltam párat, a képével nincs gond, de ez inkább az olcsóbb kategóriába lett pozícionálva. Még akkor is, ha az ára nem ezt tükrözi. Csatlakozókban kicsit gyengébb, szerintem nem néz ki rosszul, de nyilván eléggé újlenyomatgyűjtő szegény. Nyugodtan megveheted mindkettőt szerintem.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz syler123 #63321 üzenetére
DE, igazad van, mondjuk a kontrasztja 1000:1 fölött vannak ezeknek (P2414, CB240, VN248) de ezeknek egészen rendben van a feketéje is. VA paneles monitort nem igazán tudok, Benq-ból van, de azoktól nem vagyok hasra esve. BL2410, BL2420
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz syler123 #63323 üzenetére
Nekem volt gondom vele, gammát maxra húztam, így nem zavaró már, ma játszottam vagy egy órát vele. A többi játéknál (GTA V, Fallout 4, FarCry 3) egyáltalán nem jelentkezett a probléma.
Annyit viszont hozzátennék véleményként, hogy egy többéves 23"-os TN-hez képest egyáltalán nem hoz semmilyen nagy pozitívumot. Persze csak mezei használatról beszélek. Játék meg windows. Semmi PS és társai. Ha ugyan az lenne a méret, akkor meg se mondanám szerintem a különbséget a kettő közt. Itt van előttem mindkettő, ugyan azt a képet mutatja. Szóval én nem estem hasra ettől a nagy "CSAK IPS-t" meg "TN-t SOHA" mantrától.
-
Brekk
addikt
válasz syler123 #63375 üzenetére
Azért a nem oldalról nézzük a monitort hülyeség, egy tn paneles monitornál ha pár centit mozdítod a fejed már minden szín "elmozdul". Itt a bibi, az más kérdés, hogy nagy szögből szinte nem is látni a képet.
Új hozzászólás Aktív témák
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest