- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
sagesz93 #172336 üzenetére
Kérném a Ceedet, vagy I30-at, aztán ha eljutnék odáig, hogy kell saját részre is, akkor majd néznék valamit megkíméltebb darabot. A következő 2-3 évben azért jöhetnek újdonságok a Baleno méretkategóriájában, pl. Suzukival kapcsolatban egyre több helyről hallom, hogy hibridek is lassan megérkeznek.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kisza25 #172339 üzenetére
Ha új autó kéne saját névre, magánszemélyként, akkor valóban jó opció a Tipo a Baleno mellett szerintem is (csak az a fránya fogyasztás
). Viszont, ha jól értettem, a kolléga céges autóként kapná használatra, tehát esélyes, hogy a 2-3 éves Hunyadi/Kia tényleg céges előélettel rendelkezik.
Egyébként én is hasonlóan gondolkozok, saját részre nem vennék korábbi cégesautót (kevés kivételtől eltekintve).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Doki16 #172311 üzenetére
Mondjuk esélyes, hogy nem valós. Tippre L1dlis flottás autó lehetett, legalábbis ennek a képnek a jobb széléből erre lehet következtetni (stimmel a cégnél és "Rádl", mint cím is).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
grizlisandor #172308 üzenetére
De legalább nincs benne olyan durva helyesírási hiba. Már néztem is vonatot Mátészalkára, csak erősen gondolkozok, mert nem írja, hogy lenne benne ülésfűtés. Anélkül meg nem kéne.
Viccet félretéve; lehet, hogy flottás autó volt? Találtam egy nagyon hasonló rendszámú, másik Rapidról képeket, amik ugyan ott készülhettek. Viszont ez a kitűnőfogásos hirdetés már nem érhető el. Viszont HaHun fent van, csak az ország másik felében (Tata). És itt van a 915-ös is, csak drágábban. A fényképek meg tippre valahol itt készülhettek.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
diegho #172268 üzenetére
1.6 benzinről sok rosszat nem hallottam és asszem hatsebességes a kézi váltó hozzá, amivel pályán sem forogja szét magát (annyira). Renault topikba nézz vagy kérdezz be, ott talán több a tapasztalat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Shade45 #172250 üzenetére
Én semelyiket sem hagynám szívesen ott, hanem sietnék összehozni egy átvizsgálást (persze ez függ a szervizek terheltségétől is). Ha nagyon kellendő a típus, akkor persze kellene jó eséllyel, ha tényleg akarom az autót. Foglalóval nem szívesen játszanék, viszont ha csak előleg van, akkor ugye másnak is eladhatja akár, legfeljebb vissza adja az előleg összegét (ideális esetben).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bajnokpityu #172120 üzenetére
Érdekes, én úgy éreztem magam az MK4 Mondiban, mint egy frissen földbe vert cövek, nagyon kemény az ülés és furcsa volt a háttámla alakja is. Pl. az egyes Thalia ülése sem egy szörnyűség szerintem, legalábbis eddig nem nagyon fájlaltam semmimet sem rövidebb távokon (max. 120 km). De más a testalkatunk valószínűleg, mivel tömegre kb. az egyik feledet teszem csak ki.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bajnokpityu #172111 üzenetére
Mondjuk pont egy Opel jutott eszembe, egész pontosan az E Corsa. Abba beülve rögtön szálltam is kifelé.
De szerintem az előd (mármint, ami nálunk elődként szolgált), A Zafira is rosszabb volt, mint az S-Cross. De pl. egy B Meriva ülése után is jobbnak érzem az S-Crosst.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tom1939 #172106 üzenetére
"Hangszigetelés és hifi elég vacak"
Azért nem olyan szörnyű az, de jogos, hogy hasonló kategóriában sok más típus előrébb jár ilyen téren. De ugye nem mindegy, hogy miből ül át az ember. Meg aztán a gyári Ecocontact gumik lecserélésével is lehet javítani jelentősen a zajkomforton.
(#172108) bajnokpityu: Nálunk nincs panasz az ülésre, pár száz kilométeres utak alatt sem. Tény, hogy az S60-ban szívesebben utazok.
Persze, összességében azért érezni az anyagminőségen, meg egy-két dolgon, hogy mennyi az ára, de a fapad kifejezéssel nem tudok egyet érteni (GL+ és GLX felszereltség esetén).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
prősti #172038 üzenetére
Renault-Dacia vonalon milyen motorral vennéd? 0.9 TCe-t én hanyagolnám.
Kia Rio, Hyundai i20 nem játszik? Bár ilyen kis méretben (inkább árkategóriában) azért kompromisszumos mindenképpen a pályázásos rész szerintem. Halálfélelem nem hinném, hogy lenne, de azért zajkomfortban, kényelemben sem biztos, hogy olyan jók hosszú utak esetén.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
HKorn #172029 üzenetére
Babusgattál Te már szépkorúnak számító (10 évnél idősebb), felsőbb kategóriás autót (pl. Merci, Bömi, Audi, Volvo)?
Azért a kötelező, teljesítményadó, vmi lopás casco, éves pályamatrica már egy 100-150 körüli összegre simán kijöhet évente.
(#172031) sharp4: Ok, akkor én voltam a figyelmetlen.
Viszont abban az esetben is 400-500e Huf szerintem simán reális lehet évente, ha csak rendben akarja tudni. 700k-s éves kiadáshoz már kell egy kis "szerencse" is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi #171989 üzenetére
Ezek nálam az apróságok közé tartoznak mind. Az ülés az fontos, a futómű is azért szempont, de nem éreztem a Civicét sem korlátozottnak (valószínűleg nagypapásan vezetek). Viszont az nekem is feltűnt, hogy az UFO menetstabija nagyon gyorsan beleszólt, kb. lehetetlen volt kihozni a normál kerékvágásból.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rbalint88 #171919 üzenetére
Pedig ez nem is a gyengébb 1.0 Ecoboost, ha jól látom. Milyen lehet akkor a 100 lovas?
Viszont az az 1.2-es Suzuki motor eléggé jó lehet (a könnyű dobozzal együtt), ha ezek után így vélekedsz róla.
Nálam mondjuk nincs ilyen nagy trauma, mikor a hétvégi Volvózás után visszaülök az 1.4 Thaliába. Pedig azért van különbség köztük (185 ló, 400 nm, 1500 kg vs. 98 ló, 123? nm, 980 kg).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dong86 #171876 üzenetére
Lehet, hogy az az i3 nem tudott a versenyről.
Múltkor én is az 1.4 Thaliával egy Touareg mögött gyorsítottam ki, egy körforgó után. Kezdtem örülni, hogy nem is nagyon tudott elhúzni hozzám képest, aztán a következő megállásnál megláttam, hogy W12 felirat virít rajta. Gyanítom, hogy nem erőltette meg magát.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gyenesmartin #171690 üzenetére
Az, ha jól tudom, egy háromhengeres szívóbenzin. Én max. városi használatra merném megvenni. Hyundaos testvérében, az i10-ben ültem már, szerintem Swift alatt van beltér minősége. Aztán lehet, hogy csak én látom túl borúsan a dolgokat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gyenesmartin #171621 üzenetére
Nekem azt mondták, hogy a márkaszerviz szívesen -persze óradíjjal
- kicseréli és akkor a gari is megmarad. Sajnos kipróbálni egyiket sem tudtam menet közben, automata váltós tesztautót eddig nem találtam egyik helyen sem. De szerintem azért meg lehetne érezni azt a 300 kilós többletet.
Ha a Corsa üléshelyzete kényelmes, csak furcsa, akkor benthagynám a buliban, de ha kényelmetlen is, akkor kiejteném (végül is pár évig fogsz benne ülni, szóval nem ártana, ha kényelmes lenne
). A döntésbe még az is beleszólhat, hogy milyen gyorsan kell és hol, miből van készlet (Swift 1.2 GL+-al "Dunát lehetne rekeszteni").
Corsát állítólag csak március végéig lehet rendelni és utánna -valamikor- jön majd az újabb modell. Amiből állítólag lesz tisztán villanyos is, 300-400 km közötti hatótávval és állítólag cél az, hogy 6M Huf alatt tartsák ennek az árát.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
hdman #171616 üzenetére
Jazz jó autó, bár nem feltétlenül érzem ár-érték bajnoknak. Nekem a virtuálos fokozatos CVT-jével és a -számomra- használhatatlanul alacsony középső kartámaszával (vagyis annak pótlékával) volt gondom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Cyrin #171615 üzenetére
Én hasznosnak találom, de nálunk általában nem ül senki sem hátul. Kevésbé melegszik át nyáron az utastér és kicsit megnehezíti a belátást a hátsó ülésekre. Viszont télen és sötétben is hátrányos (megszokás kérdése), tényleg kicsit "borúsabbá" teszi a hátul ülők számára a még a napsütéses időt is.
-
BigBlackDog
veterán
Ma megfenékpróbáltam egy Corsát, leírom röviden a tapasztalatot, hátha hasznos lesz valakinek.
Felszereltség korrekt; tempomat, sötétített hátsó üvegek, ülésfűtés, kormányfűtés, szélvédőfűtés, nagyszínesszagos kijelző (Android Auto és Apple Carplay támogatással). 1.4 szívóbenya + hatos automatával ezt adják 4.2M Hufért (készletes autók erejéig). Középső kartámaszból gyári extra nincs, csak utólag tudnak beszerelni 30-40e Hufért (állítólag kb. olyat, amit én is kapok bármelyik bevásárlóközpontban).
A gyári rádió, hangszórók hangminősége egész jó és azért az ajtókban is érezhetően több anyag van és szebben is csukódnak, mint pl. egy Swiftnél. Meg úgy összességében is egész minőséginek érződik belülről (de nekem pl. a Mazda 2 bele jobban tetszett).
Viszont az ülés-kormány helyzete számomra botrányos volt.
A kormányt nem tudtam eléggé lehúzni, az ülés irtó kemény és még a deréktámasz is nyomott kegyetlenül. Szóval itt elvesztettem sajnos. A Corsához képest minden eddig próbált kisautót kényelmesebbnek éreztem (Kia Rio/Venga, Hyundai i20/ix20, Suzuki Swift, Mazda 2). Meg ez a fűtőszálas szélvédő is egy álom lehet, onnantól kezdve, ahogy megláttam a kis huzalokat, folyamatosan csak azokra tudtam figyelni.
Azon meg külön mosolyogtam, hogy a kézi váltás nem a kormány mögötti váltófülekkel lehetséges, hanem a váltógombon lévő két kis gombbal.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kos 7 #171491 üzenetére
Clio/Thalia vonalat nagyjából felderítettem. 1.4 16V és 1.6 szerintem korrekt, pályán is életképes az autó. Az 1.4 8V asszem csak EU2, szmogriadó esetén hátrányos lehet. Szerintem Thalia´-ból 400-500 között ki lehet már fogni 10-15 éves, megkímélt darabot klímával. Cliokból a szebb darabokért többet kértek (kicsivel másabb a beltér, de nagy különbséget nem vettem észre). Megane I-ből PH2-est vennék, annál már galvanizált a karosszéria, ha jól tudom (PH1 esetén még nem).
Pugból 307-et nézegettem 1.6-al, de azokból 700-800k Huf körül még eléggé lehasznált példányokat találtam. Citrom vonalon nincs tapasztalat.
De Gombinyóval tudok egyet érteni, ennyi pénzért azt kell nézni elsősorban, hogy milyen állapotban van és mennyire ismerhető az előélete.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kos 7 #171487 üzenetére
Ha ennyi a teljes keret, akkor magára az autóra 450e-500e Hufot szánnék legfeljebb, hogy maradjon átírásra, vezérléscserére, első szervizre is.
Nekem most az alábbiak jutottak az eszembe; Thalia (1.4 16V, vagy 1.6 és ha kell a csomagtartó és nem számít a kinézet), Megane (1.6 16V), Octavia (1.6), Corolla, Avensis. Ezekből, ha lenne egy megkímélt és folyamatosan karbantartott példány, akkor szerintem azzal nem járnál rosszul, nem egy szörnyűség egyiknek a fenntartása sem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Chriss76 #171342 üzenetére
Én ezt kiegészíteném a saját tapasztalatommal; hozzám 9 évesen került egy 2007-es UFO, 37e kilométerrel. 10,5 évesen adtam el kb. 57e kilométerrel. Baja nem volt ez idő alatt és a felsorolt típushibák nagy része sem jelentkezett. Nem zörgött a beltere, működött mindene, egyedül csak a kuplung pedál nyikorgott-recsegett hidegebb időben. Viszont 57e kilométer sem mondható még soknak, szóval betudom ennek a problémamentességét.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kolondrum #171169 üzenetére
Hmmm... Néhány opció, ami eszembe jutott a már ajánlott Fikusz mellett;
- SX4 1.5-ös motorral (itt azért az ABS kockára félretennék)
- Honda Jazz/7gen Accord (Kérdés, hogy nem túl alacsony-e?)
- Skoda Octavia 1.6
- Mitsu Outlander (ennek az alkatrészáraival nem vagyok tisztában, de nem egy nyűgös típusként ismerem). -
BigBlackDog
veterán
válasz
kisza25 #171049 üzenetére
Mintha rémlene olyan, hogy amit említesz, azt félautomatának szokták becázni. Én úgy tudom, hogy a duplakuplungosak is robotizáltak. Bár tény, hogy a "hagyományos" robotizált (pl. Suzuki AGS, Honda i-Shift, Opelnél Easytronic) tényleg más kategória, kérdés akkor, hogy a kérdező hogyan értette, mennyire játszik pl. a DSG/TCT. Pl. a relatív új hibrid Volvókba (7900A) is ilyen robotizált szörnyűség került, van is bólogatás minden váltásnál.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gyenesmartin #171037 üzenetére
Swift 1.2 CVT kombóról jókat olvastam. A motorról és a hozzá társított CVT-ről is. 1.0T Vitara/S-Cross terén nincs tapasztalat, de nem mondják vállalhatatlannak. Az S-Cross az 1.4T-vel már kifejezetten élénk, fürge, szóval szerintem az 1.0T sem lehet rossz.
A 1.0T mellé társított automatával szintén nincs tapasztalat. De szerintem, ha nem padlózva van, akkor szépen váltogat az is. Ez alapján a Swiftben nem tűnik lassúnak számomra.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gyenesmartin #171030 üzenetére
Ha automata kell, akkor én nem találtam nagy választékot 5.5M Huf alatt.
Suzukik terén nagyjából körbejártam a témát;
Swift GLX 1.2 CVT - ~4.4M Huf - júniusban érkezne (Csepelre talán érkezőben van egy ásványszürek is, ha jól rémlik)
Swift GLX 1.0 hagyományos hat sebességes automatával - ~4.8M Huf körül lenne, szintén leghamarabb júniusra tudták ígérni az átvételt
Baleno GL+ 1.2 CVT - ~3.8M Huf körül szerintem elhozható, de azért itt jóval alacsonyabb a felszereltség, mint a GLX Swiftnél
Baleno GLX 1.0 hatos automatával - ~5.2M HufIlletve még a Vitara-S-Cross vonalon mozognék. Itt a nagyobb kasztni miatt már csak az 1.4T motorosokat venném számításba. Mindkettő esetén kb. 5.2M Huf lenne a GL+ felszereltség (talán az S-Cross kicsivel többet ad ezen a szinten) és 1.4T S-Cross esetén nekem márciusi átvételt tudtak ígérni több szalonban is.
Amit még sikerült megtudnom, hogy az 1.0T és az 1.4T mellé más automata váltót szerelnek. Mindkettő hagyományos, hatsebességes automata, de a kisebb motorhoz szereltnek a maximális nyomatéka csak 160 nm, emiatt a motor is le van fojtva 170 nm-ről 160 nm-re. Továbbá, ahogy olvastam több beszámolót is, az 1.0T automatája azért lassabban vált, mint a nagytesóhoz szerelt automata (aminek talán 450 nm a maximális nyomatéka, így az 1.4T 220 nm-es csúcsnyomatéka nem terheli túl egyáltalán).
Ahogy látom, elég sok szalon tart készleten automata Vitarát és S-Crosst. Ha találsz valahol olyan típust-összeállítást-színt, ami tetszik Neked, akkor értelemszerűen le lehet rövidíteni az átvételre várakozást. Én egyébként 1.4T GL+ S-Crosst vennék hatos automatával.
Még talán Opel Corsákat láttam 90 lovas 1.4 szívóval 4M Huf körül hagyományos automatával, de őszintén szólva nem tudott megfogni az az ajánlat.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#20221952 #170921 üzenetére
Milyen motorral van ez a C8? Azért azokat az összegeket nagyon erősnek érzem, de ugye én csak itthonról, a fotelből szakértem a témát, nem láttam az autót.
Ha csak 2*4 kilométerre kéne autó (ráadásul, ha jól értem, nem sima aszfaltra), akkor biztosan nem vennék újat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Napfénysüti #170875 üzenetére
Arra is??! Swifttel (mondjuk automata váltós kivitellel) kapcsolatban végigérdeklődtem egy rakat szalont, de még a Suzuki MO-nál is júniusi átvételt tudtak csak ígérni. Ezek szerint még lehet, hogy az is csúszna, ha már a megrendelt autók is csúsznak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lacy6 #170830 üzenetére
Szerintem ilyen szempontból a dízel sem feltétlen jobb. Nem a fordulat öl, hanem a nyomaték, de egyetértek Veled, hogy hidegen nem pörgetjük és nem is nyomjuk neki. De a benzines gyorsabban beáll az üzemi hőfokra, mint egy dízel. Dízelnél meg ok, hogy alacsonyabb fordulaton is megvan a nyomatékmaximum, de hidegen ezt én nem használnám ki.
De ez csak a saját véleményem, azért dízelből is léteznek szívósabb, tartósabb és egyszerűbb darabok.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Citroware #170812 üzenetére
De 10 év/100e kilométer alatt szerintem azért esélyes (főleg, hogy 3-6 évesen venné), hogy pl. egy kuplung-kettőstömegű csere esélyes lesz, ami jelentősen megszabdalja a megtakarítás mértékét. És akkor még a nagynyomású rendszer, turbó, részecskeszűrő még nem igényelt semmi törődést.
(#170814) Citroghost: Ha város lesz leginkább, akkor meg főképp nem vennék dízelt. Nem feltétlen fog bemelegedni és folyamatosan csak szenvedni fog. Többek között a DPF, kettőstömegű sem ezt kedveli. Viszont felmerül a kérdés; hibrid nem játszik?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gzbotii #170805 üzenetére
Pedig japán autó nem romlik el.
Nekem a 8gen Civickel nem volt semmi bajom még 10 évesen sem (mondjuk lehet azér', mert csak ~50e km volt benne
). Mondjuk így visszagondolva, egy fojtószelep + EGR tisztítás valószínűleg sokat segített volna a motor menésre való hajlandóságán.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
426os #170750 üzenetére
Nálam a Volvóban 195e kilométer körül jár a számláló. Erősen gondolkozok, hogy el kéne adni, mert ahogy átlépi a 200e kilométert, úgy szerintem bármelyik pillanatban széteshet, megállhat alattam. És meglátásom szerint mivel ezt más is így gondolja, így megvenni sem fogja már senki tőlem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Thunderzolee #170747 üzenetére
Pl. 201e-ről lehet értelme visszatekerni 199e-re is szvsz, mert sokan kerek számmal szűrnek futott kilométerre HaHun.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
zsoleszkai #170519 üzenetére
Hátha valakit még érdekel; szóval, mint megerősítettek ma két márkaszervizben is, nincs EGR a Suzuki 1.0T és az 1.4T egyikénél sem. Az EU 6d hatáséra egyedül csak a részecskeszűrő jött be az 1.0T-hez, más nem változott (de az 1.4T azt sem kapott).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Vesztor87 #170608 üzenetére
Tapasztalatom szerint inkább a rondasága riasztó, emiatt olcsóbb. Meg aztán, ha jól tudom, a Thaliák törökben szerelődtek össze, a Cliok meg talán franciában (viszont állítólag nem érezni a különbséget minőségben). Kicsivel igénytelenebb a bele azért a Clionál, viszont megbízhatatlannak nem mondanám.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
zsoleszkai #170519 üzenetére
Én úgy tudom, hogy Euro 6d előtt nem volt. A nyár környékén lévő frissítés nem tudom, hogy hozott-e bele, de tudomásom szerint nem voltak drasztikus változások. De akkor ennek utánajárok asszem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
zolee3000 #170514 üzenetére
Teljesen egyet értek Veled, sok kicsi rövidtávra nem vennék bonyolult technikát, egy egyszerű szívó szerencsésebb választás.
Viszont a kiindulást képező hozzászólásban napi 2x30km pálya és havi 2x400 km pálya volt említve, mint felhasználás. Ez már havi ~2000 km pályázást jelent megközelítőleg, amire én szívóbenyát nem vennék.
Ha jól tudom, pl. Suzuki 1.4T boosterjetjében (igen, megint pont ez van felhozva) nincs kettőstömegű, nincs részecskeszűrő, nincs EGR (nem kokszosodik) és egy egyszerű, fixgeometriás turbó van rajta, ráadásul láncos motor.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
whited #170496 üzenetére
Azért a turbó meg a részecskeszűrő nem 100-150e kilométer után halálozik el, ha nem beteg a konstrukció. Dízeleknél sem ritka, hogy 350-400e kilométert kibír mindkettő (legalábbis Volvós tapasztalatokból kiindulva). Az biztos szerintem, hogy használtan egy szívó megnyugtatóbb választás lehet, de új autónál nem félnék a turbós jószágtól, ha bizonyított az adott konstrukció jó néhány év alatt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
nandow #170465 üzenetére
Nálunk nem panaszkodtak a szülők erre, de el tudom képzelni. Relatív magas és nagy az oldalfelülete is, ráadásul a tömege csak 1150-1200 kg körül van.
Mondjuk a CR-V szerintem nem rossz választás, csak 4.5M Hufig (hogy maradjon átírásra, első szervizre is bőven) azért nem nagy a választék.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ludsimon #170384 üzenetére
Akkor én a nagyobb bódét elfelejteném.
Gyanítom megy iszonyatosan az 540i is, de a mérete, a tömege, a fékrendszere, a futóműve nem arra lett szvsz hangolva, hogy kanyarvadász legyen. Mondanám még egy tippnek az S60 R-t (esetleg 2.5T-t) is, de az sem éppen a csapatós hatchback.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Gombinyó #170331 üzenetére
Konkrét tapasztalatról sehol sem még (ezért is írtam, hogy majd idővel elválik), csak Mercis körökben nem nagyon ajánlgatták eddig -legalábbis amiket hallottam-. Ezért is vagyok kíváncsi, hogy mit tudhat Renault-Dacia vonalon.
(#170332) Integrale:
Akkor most már ezt is tudom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
diegho #170307 üzenetére
Tükörfűtést el ne spórold, kva szar reggelente jégoldózni még azt is (remélem lassan már jön a jó idő és nem kell)!
Ráadásul menet közben a tükörlapokon lévő pára sem túlzottan segít sokat sávváltáskor. Meg igen, a tolatókamera sincs benne akkor az alapban. Viszont a hátulja relatív nehezn látható be, azért az jól jön.
~4.3M Huf alatt tényleg nem találtam GL+-t, kicsit elszámoltam magam.
Használtból a Merivát én kiejteném, párat megnéztünk 1.4T motorral, de mindegyik blokk alja tiszta olaj volt 4-5 évesen.
Belül sem volt annyira nagy, mint az S-Cross és az ülések is kényelmetlenebbek voltak. De ez csak saját vélemény.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
diegho #170305 üzenetére
100-200e Huffal többért én GL+ felszereltséggel választanám. Kétzónás digit klíma, normálisabb fejegység, ledes fényszóró, elektromosan behajtható tükrök, ülésfűtés. Szerintem abszolút megéri a "mezítlábas" GL-hez képest és könnyebb lesz eladni is szvsz. De én a motortól és a típustól nem félnék (1.4T GL+ van a családban).
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MPowerPH #170170 üzenetére
Mintha olvastam volna, hogy ennél a generációnál a váltóra panaszkodnak (mármint nem a tartosságára, hanem a stílusára). Egyébként a méretén és a fogyasztásán kívül nem tudnék belekötni, kacérkodtam még én is korábban a gondolattal. Motorral szerintem nem kéne gond legyen, habár láttam már olyat belőle, aminél 180e körül motorcsere volt (az okát sajnos nem tudom).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MPowerPH #170125 üzenetére
A belsejéről nincs kép, én párszor már futottam lyukra így (azóta tudom, hogy ez általában nem véletlen).
De lehet, hogy csak túllihegem. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy P betűjelű ideiglenes rendszáma van-e? 2006-os, de nem EU-s rendszám, viszont a grüne Plakette fent van rajta.
Mondjuk megnézném én is. Ha jó, akkor nem annyira drága azért szerintem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Anagy #170113 üzenetére
SX4 szerintem nem egy betegágy. Egyedül az ABS kocka halálát szokták említeni, mint tipikusabb és költségesebb hiba. De, ha egyszer megadja magát és cserélteted, majd utána 2-3 évente megvan a fékolajcsere, akkor szerintem jó ideig nem lesz baj vele.
Olasz vonalhoz nem értek, viszont én próbálnék minél fiatalabb, minél egyszerűbb konstrukciót venni normális tulajtól, hogy minimalizáljam a szerelőnél való látogatások számát.
Mazda 3 esetén a 1-1.5M Hufos ársávban a rozsdától félnék. Polot én 1.4 benzinnel nézegetnék esetleg, de a típushibával kapcsolatban szerintem fuss egy kört a VAG topikban is!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Anagy #170090 üzenetére
Az akkor annyit jelent, hogy havi 25e Huf a kereted (+ üzemanyag). Ha Budapesten laksz (állandó lakcím szerint) és ez lesz az első autód, akkor biztosítás szempontjából sem indulsz túl szerencsés helyzetből. Éves szinten szerintem a biztosítás 50e Huf körül lesz legalább, teljesítményadó 10e Huf. Éves olaj és szűrőcserék lesznek 20-25e Hufba beleférhetnek. Maradt akkor 220e Huf. Ha minden rendben van a kocsival, akkor bőven sok is ez. De szem előtt tartanám az egyéb kopó-fogyó alkatrészeket is. Pl. egy garnitúra új gumi is jelentősebb tétel (kisebb méretben is 60e Huftól indul szvsz az elfogadható minőségű garnitúra), kuplung csere sem olcsó móka, de bármikor jöhet egy berepedt szélvédő, vagy egy kilyukadt kipuff. Mondjuk nem látom teljesen reménytelennek évente 300e Hufból kihozni az autótartást, de szerencse is kell, hogy ne jöjjön semmi nagyobb, váratlan költség szembe.
Én próbálnék minél fiatalabb és minél kíméletesebben használt példányt találni. BMW-t kapásból kilőném, ott azért elég gyorsan el lehet pörgetni néhány 100e Hufot évente. Én személy szerint Golfot is hanyagolnám, bár ha találsz rozsdamentes darabot, valami szívóbenyával és normálisan gazdától, akkor azért van rá esély, hogy elérd a célod. Bravot nem ismerem, viszont nem gondolom rossz iránynak. Ha minden igaz, többször is már lett írva róla valamelyik topikban a típushibáival kapcsolatban.
Egyébként más típusok mennyire jöhetnek szóba? Pl. Suzuki Swift, SX4, Honda Jazz, Skoda Octavia, Renault Clio?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest