- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
Igen, elképzelhető, hogy a táp miatt nem bírja. Általában a 2 gigás Cerkák 3 GHz-ig húzhatók. A cooler ügyében meg azt tanácsolom, hogy a ház oldallapját mindenképpen tedd fel, különben a szenzor bevadul. Ha meg úgy sem jó, hát akkor így jártál, én nem komálom a GT szenzorait, a T1B sokkal kultúráltabban van megoldva.
-
andorpapa
őstag
Atlantis: az Aquarius esetében nagyjából reális érték a 0.24 C/W. A Spark 7 pedig max kakaón tényleg nem leányálom, mondhatni brutális, bár a Volcano 9-nél talán halkabb egy kicsit. Ettől függetlenül tényleg nagyon hangos, ha rendesen pörög, de alacsony fordulatszámon nem vészes, amúgy meg egy jó hűtő.
Up: Azt hittem, hogy a kérdés főleg a hőfokra és nem a venti alacsony fordulatszámára vonatkozik. Kérdés: le van véve a gépház oldala? Főleg akkor szokott ilyesmit produkálni a legtöbb szenzoros cooler. Ráadásul nem érdemes megbízni az ilyesmiben, ugyanis a szenzor ebben az esetben (leegyszerűsítve) a ventibe van építve, tehát nem túl pontos. Sokkal jobb az olyan megoldás, melyet a Tt Spark 7 (AMD fronton Volcano 9) vagy a Coolink T1(P/B) esetében láthatunk. Nálam is járt már olyan szenzoros GT hűtő, melyen a szenzor bizony nem volt hajlandó jelentősen feljebb nyomni a fordulatszámot.
A rossz érintkezésre vonatkozó gyanú pedig lehet valós, nem tudom, hallottál-e (vagy olvastál-e) az általunk ''pöcök problémának'' keresztelt jelenségről, ez a ''magas hőfok, mégis punnyadó szenzor'' is erre utal. -
andorpapa
őstag
Nem, nem feltétlenül kamu. Általában P4 esetében alacsonyak a C/W értékek, alacsonyabbak, mint Athlon esetében, ezért fordulhat elő az, hogy míg P4-re szerelve a CNPS7000-Cu 0.19-0.23 C/W, addig Athlonra felszerelve ugyanez a cooler csak 0.32 C/W. Amúgy meg jól tetted, ha 7000-est rendeltél, nagyon korrekt és halk hűtő.
Tehát egy adott cooler hőellenállása csak akkor számít valamit is, ha tudjuk, hogy pontosan min és hogyan mérték azt. Hogy egy példát mondjak: a Thermalright SLK-800U hőellenállása Athlon esetében 0.23 C/W, P4-nél viszont csak 0.15 C/W. -
andorpapa
őstag
PeliScan: megkaptam leveled, de mivel pár napra beszart a levelezőrendszerem, ezért most és itt válaszolok. Leírtad pontos méréseidet, és én csak azt tudom mondani, hogy ott valami baromira nem stimmel, mindkét coolert ismerem, és egyszerűen ilyen eredményt csak valamilyen furcsa körülmények között lehet kihozni, a legtöbb felhasználó jelentős javulásról számolt be. Nem tudom, hogy mi miatt van ez így, de az biztos, hogy a T1B sokkal jobb a W4TB-nél.
Up: ne mondd már, hogy ''a proci típusát, feszültséget stb ne feszegessük''! Mert nem mindegy, hogy egy 3.06-os P4-et húzol éppen 4.5 GHz-re, vagy csak egy 2.4-est akarsz 2.8-on járatni! A 68 fok már nem kellemes hőmérséklet, a CPU-tól függően a 4100-nak jobb hűtést kellene biztosítania. Házszellőzés? Paszta? Szobahőmérséklet? Egyéb ''fűtőtestek'' a gépben?
Atlantis: ahogy LukE mondta, ez a hőellenállást jelöli, viszont arra figyelj, hogy a gyári adatokat nem érdemes komolyan venni, nagyjából akkora a valóságalapjuk, mint a gyári zajszint értékeknek, tehát még szinte összehasonlításra sem lehet használni őket. 0.24 C/W pedig már valami nagyon ütős cooler lehet, a valóságban ilyen képességgel kb. a Thermalright SLK-800 rendelkezik, ami már kimondottan csúcscoolernek mondható. A zajszinttel kapcsolatban pedig biztosra nem lehet menni, házilag mérni igazán nehéz feladat, az egyetlen használható megoldás, ha viszonyítasz a gyártók adatai alapján, bár gyakran ez sem lesz pontos. -
-
-
andorpapa
őstag
-
andorpapa
őstag
A tett halála az okoskodás! - mondta Lucifer, és jól átverte Ádámot és Ádámnét (leánykori neve: Éva) Madách művében. Szóval ne habozz, fogyasztói társadalomban élünk, ha nem felel meg a cucc, maximum egy nagyon dühöngesz itt a fórumon! Valamiből a boltosnak is el kell tartania a családját, ez a valami pedig pénz, méghozzá a te pénzed, vagyis visszajutottunk az első megállapításhoz: venni kell, és kész.
-
andorpapa
őstag
Áhh, az csak reklámszöveg, én például, ha hűtőről van szó, mindig átugrom a gyárilag maximálisan ajánlott CPU részt. Nem igazán hihető. A Mistralban láttam bruttó 6500-ért (vagy 6400, vagy hasonló, szóval nagyjából ennyiért), de még talán februárban, múltkor viszont nem volt se a váci úti, se a pécsi árlistán. Amúgy baromi jó cooler, nekem szimpatikus volt, egyike azon kevés coolereknek, melynél elégedettek voltunk a thermoszenzoros működéssel is.
-
andorpapa
őstag
-
andorpapa
őstag
T1P? Hallottad már élőben? Végülis nem annyira vészes, csak ha rendesen felpörög. Akkor viszont... Szóval szerintem a T1B is bőven elég a legtöbb rendszerhez, azért a zajtöbbletért kevés embernek éri meg a T1P-t választani. Eleve 3000 rpm-ről indul, ami már alapból hangosabb a tápegységednél, és ez még megy feljebb is, csak izzítsd a procit! Bár engem nem zavar a zaj, ettől függetlenül másnak nem ajánlom a T1P-t, csak ha a illető sem hatódik meg pár dB többlettől.
-
andorpapa
őstag
Értem én a helyzetet, és amondó vagyok, hogy már csak az alacsonyabb zajszint miatt is megéri annyit beleölni, ahogy olvastam az Enermax vs. Chieftec topicban, jó halk tápod van, így itt az idő, hogy a CPU cooler se adjon ki túl sok hangot magából. Ehhez pedig baromira ideális a T1B. És ez csak az érem egyik oldala. A másik felén ott van az a tény, hogy a T1B simán veri hűtésben a W4TB-t, így a csere a zajszint mellett hűtéstechnikai szempontból is ajánlott. Egy jól szellőző házban olyan síri csend fog utána uralkodni, hogy öröm hallgatni (tudom, képzavar). Ha meg csak 3 rugót kell befektetned (jobb esetben), akkor jól jársz. Én a helyedben lecserélném. Amúgy meg kösz a választ a másik topicban!
-
andorpapa
őstag
Hát zajszint tekintetében mindenképpen nyer a Coolink T1B, elvégre szerintem csak maximum fordulatszámon érheti el a W4TB zajszintjét. Hűtésben a nagyobb venti és jobb bordakialakítás miatt hatásosabb a T1B. Szerintem nem bukhatsz rajta, jó cooler a T1B, csak a rögzítési rendszere nem a legjúzerfrendlibb.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Könyvajánló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest