- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
aram01 #24210 üzenetére
Az eléggé a hatótávolság határán van. 60-80km reális, de ha biztosra akarsz menni, két akksival indulj el. Ne menjen semmi elektromos, ami nem létszükséglet. Értsd szellőző motor, rádió, lámpák...nélkül. Csak az irányjelző és a féklámpa, motorvezérlő benzinpumpa használatával. Az irányjelző is csak addig menjen, amíg tényleg szükséges. Így is le fog merülni, mire odaérsz.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
aram01 #24207 üzenetére
Ha zárlatos a generátor, akkor lemeríti az akksit. Lehetséges. Ki kell javítani a hibát, addig minden akksit ki fog végezni, míg meg nincs javítva.
Ha el akarsz vele vergődni szerelőig, tölsd fel az akksit és vedd le és szigeteld le a generátorra menő legvastagabb kábelt. Jól szigeteld le, nehogy testhez érjen! Lámpa és elektromos fogyasztók nélkül elég sokat meg lehet tenni generátor nélkül is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24198 üzenetére
Nem lehet másképp megoldani a világot, lehetne tartósra gyártani mindent, de az eldobhatóságon többet keresnek. Erre állt rá a világ. Nem is érdeke a gyártóknak, hogy sokáig menjen a termék, vegyél másikat.
Nem mondtam, hogy jól van ez így, de a használati útmutató elolvasásával elég jó képet lehet kapni az egyes részegységek tartósságáról és tervezett avultatásáról.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24193 üzenetére
Magad is bevallottad, hogy nem olvastad, akkor? Ez a baj az emberekkel. Azt hiszik, értik a technológiát és nem kell olvasniuk, vagy nincs idejük, vagy egyszerűen nem érdekli őket, mert használni vették az autót, nem a gépkönyvet olvasgatni. Pedig látod, vannak ott érdekes dolgok. Persze a gépkönyv a szervizkönnyvel együtt szokott elpárologni a második tulajnál ez a másik probléma...
aztán, mikor megáll a vas és mondja a szerelő, hogy hol hibázott a tulaj, akkor a jó öreg: nekem nem mondta senki, meg ezt a szart, az a fosh megint otthagyott...bezzeg a zsigulim soha, pedig abban is csak 5 liter lötyögött
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24190 üzenetére
Ha minden ajánlást feltüntetnének a használatot illetően, senki nem venne semmilyen autót, mert csupa megkötésekkel lenne tele a gépkönyv. Akárhogy hajtod, jó esetben két évet elmegy utána meg nem az ő saruk.
Nálam olyanok is vannak a gépkönyvben, hogy ne használja rövidebb távra, mint 4km.
A gépkönyvet már csak azért is érdemes olvasgatni, mert pl 1/4tank alatt nem kapcsol be a regeneráció sem, szóval aki folyamatosan alacsony szinttel jár, az kockáztat egy DPF cserét is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24179 üzenetére
Ha ez a hűtés megoldaná, akkor az olyan járművek védve vannak, ahol a hűtés megvan... ja mégsem, mert az összes TDCI pumpája a tankban leforgácsolja a tengelyét és elbassza az egész üzemanyag rendszert, ha sokat hajtják kevés üzemanyaggal, mert ezt a pumpát keni és hűti az üzemanyag, ha csak a lábujja ér bele a pumpának, akkor a bré besül rajta.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24173 üzenetére
Gondolom sok üzemanyag rendszert megterveztél már.
Néha olyanokat olvasok itt, hogy azon kapom magam, leestem a székről.
Az 1.5dci-n pont nem az üzemanyag rendszer a gyenge pont, meg ugye nem csak egyféle 1.5dci van, szóval lehetnél konkrétabb is.
A sok dízel foshalom teória ott bukik meg, hogy spórolni vesznek az emberek dízelt. Nem az autó hibája, ha nem arra használják, amire tervezték, vagy nem szervizelik, mert mindent sajnálnak az autótól. Minedik lelakható a foshalom szintre, a benzinesek is, csak a dízelnek sokkal több az érzékeny része.
Kezeket fel, aki tudta, hogy nem szabad CR dízellel sokat 1/4 tank alatti üzemanyagszinttel járni...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Declare #24163 üzenetére
Szerintem ez nem normális jelenség. Soha nem volt ilyen, pedig nálam sem úsznak olajban a tárcsák...rohadnak rendesen esőben. Nézesd meg, fék nem játék. Esős, párás időben mindegyik tárcsa rozsdásodik, de ettől nem kellene oldalra húznia a féknek. Ellenőrizted a fékfolyadék szintjét? Mikor volt cserélve? Ugye, két évente cserélni kell, csak mivel, nem motor olaj, mindenki hanyagolja.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #24118 üzenetére
Attó függ, hogy milyen a szoft. Ugye, a regenerációnak 3 fajtája van. Passzív, aktív és szerviz regeneráció.
A Passzív általában előre meghatározott futáshoz van rendelve, vagy telítettségi szinthez, ezt befolyásolja a felhasználás módja.
Az aktív csak akkor kapcsol, ha már túllépte a telítettsék azt a szintet, amit a passzív képes kiégetni. Ha az aktív nem fut le időben, akkor hibát jelez a motorvezérlő, vészmódba kapcsol, amivel el lehet vergődni a következő szervizig, ahol a szerviz regenerációt aktiválják, ha még lehetséges. Egy bizonyos telítettségi szint fölött nem lehet regenerálni, mert annyira megnőne a hőmérséklet, hogy valami károsodna a motorban, ilyenkor a részecskeszűrő cseréje oldja csak meg a dolgot.
EGR mindegyikben van.
A sajátomat ismerem: Passzív 1000km/ vagy 17g-ig közötti telítettségnél. Aktív 18-24g között ha kivillna a pilács még 40g-ig ki tudja égetni, szerviz 40-45g között, 45g fölött csere. Utoljára, mikor néztem 11g volt benne.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #24105 üzenetére
Attól, hogy ismertsz ilyen, nem kell ezt a sablont minden céges autóra és sofőrre ráhúzni.
Gondolom Te nem vennél céges autót, csak magánszemélytől, megkíméltorvosmásodikautójátamivalcsakszárazvaságnapdélutánonkéntmentekvolnarokonlátogatásrahanemlenneotthonakétmásik autó.
-
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #23480 üzenetére
Valami üzemanyag ellátási probléma lesz. Szvsz befecskendezők.
-
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
stickermajom #23322 üzenetére
Az hét pecsétes titok.
VIF Super Diesel Additive. Van téli és nyári,mert más tulajdonságot kell javítani télen,mint nyáron. Viszont mindkettő javítja a cetan számot,ha másért nem, ezért megéri használni. Laboratóriumi tesztekben verte az összes konkurenst, szóval nem csak azért van, hogy legyen.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
stickermajom #23314 üzenetére
Nem sok = semmi. Olvasd el az összetételét.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Morris #23228 üzenetére
A fojtószelep hibája vagy hiánya okozza. AVF-nél vákumos,meg kell nézni a csöveket,de ha csak odébb parkolsz vele reggel,akkor csinálja,mert még nincs elég vákuum.
Dízelnél nem a szikrát veszük el hanem a befecskendezés szűnik meg,viszint emiatt hengerenként áll le,nem egyszerre a négy,emiatt rángat,viszont ha a levegőt is elzárjuk egyidejűleg a szívósortól,akkor szépen áll le,mint a benzines. Nem mindegyik dízelben van fojtószelep,pl A4 adagolós tdi-ben nincs.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
BlacKSouL #23115 üzenetére
Nem csak regenerációnál emeli az alapjáratot,hanem ha 4 fok alá csökken a külső hőmérsèklet. Velem is gyakran előfordul,hogy 750-en kezd,majd emeli 900-ra mert indulás után hidegebbnek érzékeli a levegőt,a gyorsabb melegesést szolgállja,amig el nem éri a 90 fokot,addig tart. Regeneráció egyik feltétele, hogy legalább 80-fokos legyen az olaj.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #23167 üzenetére
Add el most 600-ért feltüntetve minden hibáját, ès nem kell szívnod a szerelőkkel.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
roberto211 #22753 üzenetére
Az atom nehézhez 2 ember,meg notebook is kell diagnosztikai kábellal. Az összes abs/esp vw csoportos autó ilyen.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
MPowerPH #22583 üzenetére
Az, hogy nem lehet büntetni, nem jelenti azt, hogy nincs hatással a környezetre. Végeredmény szempontjából lényegtelen, hogy trükk, vagy csalás. Amíg lesz olaj, nem lehet megoldani a kérdést, amíg azon alapul a társadalom, hogy fogyasszon, addig rombolunk mindent. Eldobható világ van.
Pumma +1 a kutya nem foglalkozik vele. Az a lényeg, hogy valakinek ez is jó.
joamilestoné Garázsban a padon tudsz ciklusnak megfelelően közlekedni.
Szóval ezt kizárnám.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
MPowerPH #22578 üzenetére
Szerintem tök mindegy van-e csaló szoft, vagy nincs, a végeredmény a lényeg, mindenki hazudik és mindenki szívja ezt a levegőt, ezzel miért nem kezdenek semmit? Nincs nem bele pisilős medence, vagy dohányzó és nem dohányzó sarok. Én nem azon vagyok felháborodva, hogy csaló szoftvert telepített a vw, hanem azon, hogy szarul mérik a kibocsájtást, minde gép többet bocsájt ki, mint ami
t a katalógus ír, és ez nem bassza a csőrötöket, ez rendben van, azon sértődtök meg, hogy hazudott a vw? A többi gyártó nem hazudott? Mert ha a mérési cikluson átmegy csaló szoft nélkül, de forgalomban 17x értéket mérnek, az rendben van, mert csalás nélkül tudják padon az értéket? Ez szerintetek rendben van?kornelka Gondolom az nem szennyezés, hogy elássuk a radioaktív hulladékot, vizet, mert amit nem látunk, az nem is létezik. Ébresztő!
-
Mágus2
Közösségépítő
Nem védtem a vw-t egy szóval sem. Olvasd el még 1x, amit írtam, gondold át. Én betiltanám az adott motorokat és kötelezném a vwt-t hogy kárpótoljon mindenkit, de mit vegyek helyette? BMW-t ami ugyanúgy többet szennyez, vagy japán benzint, az is többet szennyez, hibridet, amihez elektromos áram kell, amit szénerőművek termelnek? Remélem nem érted megint félre.
-
Mágus2
Közösségépítő
Ne mosdassuk a vw-t, de nem ez az egyedüli autógyártó, aki nem tett eleget a normának. Bármelyiket visszük táncba, többet fog fogyasztani, mert nem számolnak sok mérvadó tényezővel, mint légellenállás, hőmérséklet, tengerszintfeletti magasság, emelkedők, lejtők, aszfalt minősége, üzemanyag minősége, gumi nyomás, autó teljes súlya megterhelve.... és még sorolhatnám.
Nézzünk a körmére az összes autónak? De nem fogunk, mert azt nem akarj
uák. A tiéd nem szennyez? Gondolom hegyi levegővel dúsítod a légkört.Fogandjunk, hogy a TE autód is elvérezne az említett forgalmi mérés során?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #22090 üzenetére
Bármi lehet, akár ez is, de azt mutatná a diag élő adat, hogy össze-vissza ugrál a rail nyomás.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
EQMontoya #22000 üzenetére
Nem biztos. A jel kiesést nem szokta logolni, csak a zárlatot vagy szál szakadást a szenzorhoz. Attól még nem kell mindig jól mérnie, hogy nem szálszakadt és nem is zárlatos. Pl. rengeteg ember jár döglött légtömegmérővel, mert a diag nem látja hibának, közben meg keveset mér, de nem szálszakadt.
Ezért a hibakód egy dolog, ha meg nincs, az is egy információ, sokszor a mért értékekből lehet következtetni a hibára.
Ha sok gázolajat eresztenek át a befecskendezők a visszavezető ágba, csak akkor kerül be a hibatárolóba, ha annyira leesik a rail nyomás, hogy határérték alá kerül és leáll a motor. Akkor is a hibakód csak az alacsony rail nyomás lesz, az okát meg neked kell kisakkozni.
Nem értek a DCI-hez, mert nem túrkálok benne, lehet, hogy az okosabb, mint egy ötödikes, de a vag CR így működik, nem hiszem, hogy nagy különbség lenne.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #21986 üzenetére
A legutóbbi csere előtt is csinálta? Cseréld ki a szűrőt(minden egyes olajcserénél ki kellene belőle engedni a vizet), ha marad a hiba méress a pékkel résolaj veszteséget mindegyik injektoron. Ha nem egyforma, akkor küldd el felújításra, ha már mind egyformán pisil, akkor van egy jó alap, amiből ki lehet indulni.
Nem mellesleg ez a CR rendszeri zzít amikor intenzíven gyorsítasz, szóval ha gond van valamelyik izzító gyertyával, az is okozhat galibát.
Nem tudom mennyi egy ilyen szűrő az autódba, de biztosan olcsóbb, mint a befecskendező rendszer bármelyik része. Inkább az olajjal cserélném, mint a TDI-s kolléga.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #21981 üzenetére
A gázolajszűrő mikori? Csak mert nem szereti a vizet a motor.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #21949 üzenetére
Az nem kattanás, hanem ránt egyet a főtengelyen, mikor ismét elindul. Sokminden lehet, de nem sok mindent nem mutat a diag. Ilyenkor érdemes élő adatot olvasni, és amikor ezt játssza, megnézni, nem esik-e ki velemi létfontosságú szenzor jel. Nem sok olyan szenzor van, ami nélkül nem tud járni a motor, speciel a motorfordulat jeladó ilyen. Annak ha kiesik a jele egy pillanatra, leáll a motor, de ha visszatér a jel, ismét jár, ha nem érkezett leállni.
Lehet még táp relé, ü.a pumpa, befecskendezés kimaradás egy vagy több hengeren, meg még vagy 3000 másik apróság. A fent említettek a valószínűbbek. Most más csak egy péket kell találnod, aki végig zongorázza és kizárja a lehetőségeket. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Kornel #21606 üzenetére
Most őszinte leszek, egem nem érdekel a fenntartási költsége a dízelnek, amit kér megkapja, nekem az emelkedők miatt kell. Itt nincs alföld.
Vehetnék ennyiért benzinest is, de azonos tejlesítményhez a fenntartási költség is azonos lesz, akkor miért használjak el még több üzemanyagot is?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Kornel #21599 üzenetére
Inkább azok nézzenek magukba, akik leharcolt szarokkal járnak. Minden dízel bocsájt ki káros anyagot, de nem mindegyik kormol. Bár ha átmegyek a határon, 10-ből 8 elvérzik csak a vizuális és audio vizsgálaton. Kerregnek, dohognak a szívósorba, füstölnek kéken, feketén, szürkén. A benzineseket se hagyjuk ki, ott is van bőven szégyelni való.
Csak a jobb műszaki állapottal rengeteget lehetne javítani a légszennyezettségen. De ugye azért veszik a dízelt, hogy spóroljanak, nem azért, hogy az elkopott csúcsokat, adagolót, befecsknedezőt, turbót és katzalizátort időben cseréljék.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
h1ght3chzor #21495 üzenetére
Immo.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
h1ght3chzor #21492 üzenetére
Űrrepülő,vagy babetta?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #21039 üzenetére
Engem egy fekete Superb tolt, de csak a pirosig, ott kiszálltam és hátra sétáltam. Khm.. a rend őrei voltak jelöletlen civil autóban. Ha már ott voltam, megkértem őket, hogy tartsák a követési távolságot. Csak vigyorogtak, mint a vadalma.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #21012 üzenetére
Miért, a fűnyíróért nem kár?
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
szőröscica #20603 üzenetére
Fojtó szelepet bezárod kézzel, vagy leállítod kulccsal, az is bezárja. Amelyik autóban van erre védelem, az többször is bezárja a fojtó szelepet leállítás után. Amelyikben nincs, azt vagy lefullasztod, vagy megvárod míg láthatóak lesznek a hajtókarok.
HA elzárod a levegőt, lassan leáll. Nincs égés csupán olajból.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
tboy93 #20584 üzenetére
És akkor még nem voltál futómű geometrián. Háromszor adták vissza úgy, hogy egyenesen ment az autó, de kissé balra állt a kormány(6 fok). Hozzá tartozik a történethez, ezért vittem el, hogy ezt helyrehozzák, gumit nem ette, oldalra nem húzott. Negyedszerre már az egész szerviz az én autóm körül volt, előkaptam a leptopot, rádugtam, kormányvezérlő, kormány szög jeladó, Ö fokra húztam, fixáltam a kormányt, beállította a gömbfejeken az összetartást és láss csodát egyenesen áll a kormány, amikor egyenesen megyek. De 4x voltam vele szervizben!!!!!!!!!!!!!!444444444444444!
Lézeres 3D főnökpéló, és nem láttak még diagnosztikát.
-
Mágus2
Közösségépítő
Nincs azzal a 30 ezres periódussal baj, ha nem fix, hanem körülményektől függő és a körülmények teljesülnek. A skodriban van fix és változó intervallum is. A változónál az a lényeg, hogy számolja a hidegindítást és a pályán töltött minden 100km utáni hőterhelést. Ideális esetben elengedi 30 000-ig. Nálam 13 000km után sipákol, hogy service now.
Mindenképpen cserélem 10 000km után, csak a múltkor kíváncsiságból nem töröltem az intervallumot, hogy meddig engedi.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
roberto211 #19974 üzenetére
Too much power.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19666 üzenetére
Az jó rövid 6 sebességes létére...
Köszi az infót.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19663 üzenetére
Városi autónak jó lehet, bár a részecskeszűrő nem épp város barát, pont olyasmire nem szabad használni, amire ezt a méretet veszik. Mennyit forog 6-osban 130-nál?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19658 üzenetére
1.1 dízel, vagy 1.4? Az 1.1 érdekel, hogy milyen vele közlekedni.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19642 üzenetére
Álljunk csak meg egy szóra. Van neked egy teljesen normális autód, amit szarrá akarsz tuningolni, amitől viccesen óvva szerettelek volna inteni, de nem nagyon vetted a lapot, akkor most kicsit komolyabbra fogom fordítani a szót:
1. Nem nézte le senki az autód, azért találgatni, talán szabad, kicsit szabadjára engedtem a fantáziám, nézd ezt el nekem. Attól nem lesz semmi sportos, hogy 3 ajtós. Legalábbis nálam nem.
2. Belinkeled, kéred a komolytalan lenéző banda véleményét, utána sértegetsz minket, mert nem egyezik az ízlésünk?
3. Az autódban van részecskeszűrő, talán nem tudod, de bizonyos időközönként ez regenerál. Vegyél egy hőmérőt és mérd meg a kipufogóvég hőmérsékletét ilyenkor. Azt a ledet leolvasztja, mint a huzat, mivel nálam kezd lilulni a rozsdamentes acél dupla cső. Mielőtt kérdeznéd. Utána nézhetsz, hogy az elszíneződés az acélnál hány fok, az a led jó ha 50 fokot bír.
4. Ha ennyire értesz hozzá, nem kell kérdezni, ha meg már kérded, illik férfiasan viselni a kritikát.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19614 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok milyen autó lehet sportos, 3 ajtós, dízel, amire világító lyuk kell hátra.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19614 üzenetére
Stift 1.3 madafakapowa vagy trabant kombi 1.1?
Roberto211 Tuti? [link]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
roberto211 #19612 üzenetére
Classicus TDI lesz az. Az a legjobblekgevesebbeteszikmegymintállatésamúgyisötautóállazudvarban.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19606 üzenetére
Arra is mi a ffffffasznak.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Remekelek28 #19598 üzenetére
1.0-ra nagyon kell a lángoló kipufogó vég. Ez már a vég?
Minek rá egyáltalán bármilyen vég? A kipufogó dobokat cseréld le rajta inkább, az hoz valami nyomatékot, ami elveszett az évek során a belülről szétrohadó dobok miatt.
Ezeknek a díszítő elemeknek az árát sokkal okosabban rá lehetne fordítani a műszaki tartalomra, amit persze nem látni, de attól még érezni az egész autó viselkedésén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest