- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz molnarpeter #220299 üzenetére
Sajnos GPS szerint lehetett kb annyi, óra szerint 115 körül volt kb.
Pechemre pont akkor mentem egy kicsit gyorsabban egy pillanatra, addig végig konstans 100 körülre voltam beállva. Ha óra szerint 108 lett volna, akkor nem aggódnék.
Ja ez tegnap volttomcsi23
Nem , nagydolog volt[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz molnarpeter #220302 üzenetére
Ja, azt hittem a 105-ben már benne van az a 3 km/h mérési hibahatár.
Na akkor még bármi is lehet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #220288 üzenetére
Pontatlan voltam, lo-on mobil nezetbol nem megy.
#nincsbennetarcsi
-
simonjoe
őstag
válasz Tsebacsi #220307 üzenetére
7-8 ezer km között szoktam ránézni, akkor van a max alatt, és kell 3-5dcl-t becsorgatni. 130-160 között pályázunk, nem a terhelésnek, sokkal inkább a közel 300e km futásnak tudtam be a fogyasztást. Azért kezdtem ezen agyalni, aggódni, mert nem olyan régóta, talán olyan 250k-tól kell töltögetnem.
Joe
-
-
Puma K
nagyúr
-
nagyúr
-
Peter.70
addikt
válasz bulikavagyok #220315 üzenetére
És jogsit el venni, és soha többet az életben ne kaphasson jogosítványt
-
6030D
Ármester
válasz Puma K #220314 üzenetére
Én azt nem értem, hogy az ember fejében mi játszódik le? Mert 10-20 éve még onnan indult a büntetőfékezés, hogy felvillantották a féklámpát de az autó jelentősebb lassulása nélkül, ezzel jelezve, hogy szerinte közel jött. Aztán volt a kisebb, majd nagyobb lassulásokkal, hogy megijessze. Majd jött a megkerüljük, bevágunk, és rárúgunk a fékre ijesztgetés.
De baszki, megállni az úton? Megállni egy több sávos autópályán??? Nem is értem mit gondol? Meg akkor majd kiszáll és megbeszélik, miközben mögötte Biatorbágyig áll a sor, és majd az lesz, hogy mer' nem húzodott le előlem, azé'.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
-
nagyúr
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz 6030D #220317 üzenetére
Az ilyen megérdemelné, hogy kivasalja egy nyerges. Szerencsére többen észnél voltak és beengedték egymást, sajnos a fehér már nem tudott hova menekülni. Remélem, hogy egyszer ez is letöltendőt eredményez, mint az eltiltás alatti vezetés. Állítólag ott is meglepődtek páran, amikor kiderült, hogy már nem csak a szokásos ejnye-bejnye jár, hanem letöltendőt is kaphat érte.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz bulikavagyok #220318 üzenetére
Én nem, de gondolom megy az áldozat hibáztatás, hogy miért nem húzódott ki, kötelező jobbra tartani, miért nem tartottak követési távolságot stb. Ezek akár még igazak is lehetnek, de attól még ez nem menti fel azt a gyökeret, aki büntetőfékez és megáll egy 4 sávos úton.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
válasz simonjoe #220306 üzenetére
Dízelből lassabban fogy, ez így normális.
Haverom mondta, a céges B8 2.0 TDI-ből az intervallum 2. felében kezd fogyni. (Gondolom, betartják a maximális 30 e. km-t.)
Pályán is kevésbé fogy amikor pl. nyaralni megyek; nagy a forgalom, visszafogott a tempó, ritkán megyek 3500 feletti fordulaton. Ellenben ha sokat tolom kikormolósban, akkor észrevenni.
De semmi különösebb problémám vele, mindegyik TSI ilyen amit eddig használtam (4-5 db).[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz CactuS #220326 üzenetére
A büntetőfékezővel együtt az összes beleszaladót is meg kell büntetni, nem szabad felmenteni az állandóan a másik seggében turkálót sem!
Nem konkrétan erre az esetre szól, a választóra felfutó pl. jól rábaxott, hogy az előtte lévő befelé került.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #220323 üzenetére
Az 1.8 tsi ette az olajat nalunk is, a tdi-k nem. Azok inkabb az vizet ettek.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz stickermajom #220330 üzenetére
Városban a benzines is, de abból könnyebben / hamarabb kiég. (Talán a magasabb üzemi hőmérséklet vagy a benzin illékonysága okán?)
Akku témában olvasd el, jó TC cikk: [link] .
-
nagyúr
válasz forceberg #220328 üzenetére
Itt ez esetben nem erről van szó Ettől még persze ez is igaz.
A követési távolságra: Arra nem lehet mindig számítani, hogy van 1-2 autóval előtted egy félidióta, aki büntifékez.
Vagy pedig arra se, ha valaki ok nélkül satufékez, mert teszem azt nem akarta elütni az autópálya közepén repdeső méhecskét... (csak írtam valamit).Szar helyzet. Plusz a fos magyar viszonyok, hogy amint lát valaki egy autónyi rést, ami egy féktávolság, oda máris beszúrja magát mert úgy fél autóval előbbre jut.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
6030D
Ármester
válasz focvis #220327 üzenetére
Octavia 1,6 tdi ugyanez, ismerős a 8 hónap/30e km csere felénél már elkezdi töltögetni, és jelenleg kb 1,5-2 litert beletölt a cseréig. Talán azt mondta, hogy 150-180e km-nél jár a motor, de ebben nem vagyok biztos. És nem hajtja, mindenhol a maximum megengedettel megy.
A TSI nyáron ugye elszopogatta minimumra az olajat a sok 110 fokos pályázástól, aztán azóta meg maradt ott a szint ahova feltöltöttem (terhelt pályázás sem volt, meg lehűlt a levegő).
Ja, megkérdeztem, át lehetne-e állítani a fix olajcserét számolósra, azt mondták ennél nem. Pedig nekik érdekük lenne, de nem lehet. Annyi, hogy most az ellenőrző szervizre 1 évet ír, olajcserére 2 évet.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
simonjoe
őstag
Én nem tudom, h mi miatt eszi, de egy kicsit bosszant. Mint írtam ebből sem fogyott sokáig (2.0 CRTDI) . Azt meg bizton állítom, h egyik új, szalonból kihozott autónk sem fogyasztott. Az utolsó egy Mitshubishi dízel volt, 300e km-el adtam el, de még akkor sem kellett két olajcsere ciklus között utántölteni. Mondjuk nem tudom mi lenne ha a Passat-ot engedném 30e km-ig? Valszeg több mint egy lityi!
Joe
-
nagyúr
Most jött ismerőstől az infó, a Kia teljes 2022-es kvótája minden modellre január 10-én elfogyott, már csak 2023-ra vesznek fel rendelést
-
nagyúr
octavia 1.6 cr motor milyen?
-
-
nagyúr
válasz molnarpeter #220348 üzenetére
egyéb nyűgje nincs a motornak?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Formula-1
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest